Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועוד משהו, זה נחמד שקראסו נותנים אחריות מלאה, אבל גם ימי העבודה שאני מפסיד על הנסיעה למוסך עולים לי כסף, והזמן!!! הזמן!!

אין מחיר לזמן!

אז איך היא מבחינת מוסכים? ואל תגידו לי "למי שלא מפחד ללכת מידי פעם למוסך" אני לא רוצה ללכת למוסך (אוקי, מלבד טיפולים ובלאי סביר)

תודה

שבת שלום וחג שמח

אז תקנה רכב חדש, וגם אז לא מובטח לך שזה יהיה מושלם. צריך להפנים שמכונית היא מכונה מסובכת מאוד עם המון רכיבים מכניים ואלקטרוניים שצריכים לעבוד בהרמוניה. בנוסף - היא עובדת על בסיס יומיומי ותחת לחצים משמעותיים - תפעול לא ראוי, פגעי מזג אוויר, תשתיות וכדומה. אי אפשר לצפות שהיא תציג אמינות מושלמת לאורך שנים, ואם זה קורה - זה בעיקר מזל (בדיוק כמו שמכונית שמציגה אמינות לקויה מאוד זה עניין של מזל - ליפול על צידי פעמון ההתפלגות הנורמלית).

לענייננו: אני לא חושב שקרסו היו מתחייבים לכזאת אחריות אילו לא היו משוכנעים באמינות היחסית של המוצר שלהם. נכון, הם מונעים גם מהצורך לשפר את המוניטין של המכוניות שלהם (בניגוד לטויוטה ומאזדה למשל), אבל הם (אמורים להיות) בעלי חשיבה עסקית - ולהחליט על המהלך רק לאחר בדיקה מדוקדקת של המשמעויות הכספיות.

עכשיו נותר שהם יתאפסו על עצמם גם בעניין רנו ספורט, והכל יהיה בסדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המבצע נשמע טוב ואטרקטיבי ,אבל... ישנה עוד נקודה (לפחות אחת) שלא אמרתם , היצרן מן הסתם יחייב אותך לטפל ברכב אצלו,כשיגיע הרגע ויתקלקל משהו, הוא מיד יטען כיהרכב לא טופל במורשה.

וחלילה אי לי טענות למורשה של קרסו אלא לכל המוסכים המורשים,ני שנותן לי קפה ב2 שקל ופינת המתנה עם LCD ומגזינים אבל דופק אותי בטיפול 10K בפי2 כסף.

אני מציע לכל מי שחושב בכיוון הזה לקחת את החוזה ולעיין בו יום יומיים , אני בטוח שכתב האחריות לא רשום על דף אחד אלא יותר בכיוון של חוברת עם הרבה סייגים.

אביב8)

פורסם

אני לא שמעתי ששעת העבודה בקרסו היא כפולה מאשר אצל האחרים.

גם לא שפילטר שמן עולה כפול משל, פיאט נאמר או טויוטה.

משכנתא זה קל

פורסם

sronis תודה על התגובה המהירה. חשבתי שכשכתבתי "מלבד טיפולים ובלאי סביר" סגרתי את הפינה הזו, אבל כנראה שלא, אז הנה אני סוגר אותה עכשיו. אני ידוע כאחד שמטפל בנאמנות ובאדיקות ברכב שלו, החל מקוסמטיקה, דרך טיפולים, ועד תיקונים. הכל בזמן, והכל ללא קמצנות וחסכנות ובהמון אהבה. אז נראה לי שהפינה הזו סגורה. אבל!! אני מחפש חוות דעת של מישהו שנהג הרבה על הרכב המדובר, עם נסיון, שיכול לספר לי על אופי התקלות של הרכב, וחשוב יותר מכך, על חווית הנהיגה שלו, החל מנוחות המושב, דרך הפינוקים של עיצוב הפנים, ועד לאחיזת הרכב על הכביש. כמו כן B&W250 העלה נקודה חשובה, שאני הולך לבדוק מחר. בנוגע להסתייגויות החוזה של קראסו, ובנוגע לטיפולים השגרתיים. שאני מניח שיהיו חייבים להיות במוסך מורשה.

ולכן, אני שוב פונה לבעלי הנסיון ברכב מסוג זה (למי שהלך לאיבוד, רנו מגאן 2008), האם ידועה לכם תדירות הטיפולים? כל כמה זמן טיפול? כל כמה זמן טיפול ארוך? רצועת טיימינג, וכדומה. האם רכב זה ידוע בבעיות מיוחדות, ובתקלות האופייניות לרכבים מסוג זה לאחר קילוטמראג' מסויים.?

ול- Fitch, אני לא בטוח לגבי תמחור הטיפולים והזמן, את זה אברר בקרוב ואעדכן את השרשור הזה, אבל בתור אחד שנהג 4 שנים על פיאט, אני שם את הסוזוקי בלנו הנוכחי שלי (+ עץ ריח קוקוס, וצלון למראה) שפילטר שמן של רנו יכול להגיע לפי 2 מפילטר שמן של פיאט.

המון תודה למשיבים ולקוראים

וחג שמח

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

תדירות טיפולים היא כל 30K ק"מ לפי הצהרת היצרן אבל אני הייתי ממליץ לצמצם לכל 15K ק"מ.

מחלות ידועות: מדחס מזגן, בורר מהירות של המזגן שמתקלקל וכמובן הכרטיס החכם שלא מחזיק מעמד הרבה זמן.

העיצוב הפנטימי סביר, מרגיש נורא פשוט ומנימליסטי אם כי מרווח עד מאוד (מקדימה ומאחורה), תא מטען מפתיע לטובה.

המנוע בעל נתונים טובים ודיי חסכוני אך התיבה האוטומטית דיי מסרסת ובד"כ מעצבנת בהתנהגותה ובעיקר בעצלנות שלה להוריד הילוכים.

ד"א, אני חייב לציין לשבח את מסע הצלב של קרסו לטיהור המוניטין הרע של רנו בשנים האחרונות. זה התחיל עם ריענון במערך השירות, עבר להוזלת מחירי החלפים וכיום הרחבת האחריות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רעיון מעניין, אם כי אני מניח שמדובר באחריות על מנוע והילוכים ל-60,000 ק"מ, מה שהגיוני לסוג ושנתון הרכב המוצע. הם יודעים מה יש להם ביד.

מנסיון של לא מעט שנים עם סניק 02 וסניק 05, 1.6 אוטומטיות,שדומות מכנית למגאן,רבע עד שליש נסיעות בתנאי עיר, השאר בבינעירוני :

מבוצע טיפול רגיל כל 30,000 ומקיף כל 60,000. לא תמיד במוסף מורשה (שאפט, כבר אמרנו?) והרכב נוסע חלק ויפה.

טיימיניג כל 90,000 (אולי 120, איני זוכר) או 5 שנים. בוצע היטב אצל בני ל שלנו, לשביעות רצוני (וארנקי).

הפתעות/בעיות מזדמנות היו עם מסילות חלונות חשמל בדגם 02 שאם זכור לי הוחלפו בריקול בדגם החדש יותר.

בדגם 05 היתה בעיה עם משאבת דלק אחרי כ-5 שנים, טופלה בצורה טראומטית במוסך מורשה מנור, שדעתי "מסע הצלב" (או כל הגדרה אחרת) לשיפור פסח עליו הן בצד המקצועי והן במודעות השירות ללקוח.

אם מחירי חלפים ירדו או לא, איני יודע, בשלב זה אני מעדיף מוסכים מקצועיים לא מורשים.

בדגם 05 היתה בשנה שעברה בעיה בבורר מהירויות מזגן, סיפור של 1000+ ש"ח שרצוי לבצע במוסך מורשה כי מדובר בהרבה פירוק והרכבה. (עשיתי אצל "המכונן" שהם תמיד בסדר).

לא היתה לי אף בעיה עם הכרטיס החכם. פטנט נחמד ונוח לשימוש.

הסניק מאובזרת היטב, מרווחת, שימושית מאוד ומהנה לנסיעה. לבד ועם ילדים ומבוגרים. יש המון תוספות ודברים מועילים. תראו לי מי שלא ישמח למראת ילדים מיוחדת לנהג או וילון ניגלל בילט אין בחלון האחורי. צריך לשים לב לדגמי ליסינג בהם האיבזור נחות ואולי גם נושא הבטיחות הינו פחות מדגם רגיל.

הרכב חסכוני למדי, בנסיעה סולידית במישור ב-100 קמ"ש קל להגיע ל14/15 ק"מ לליטר ואפילו עד 1:18.

תאוצות ביניים טובות מאוד והתגובה מהירה. יציבות ותגובת הגה טובות מאוד, כמובן בהתאמה לציפיות מסוג הרכב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תקרא שוב את מה שרשמתי מקודם,לא לא רשמתי שחלק של רנו יותר יקר מפיאט או טויוטה או רכב X, כי אין לי מוסג, אולי יותר יקר ואולי יותר זול, אני דיברתי על טיפול פשוט (לדוגמא 10K) שאין כל העדפה לטפל במורשה על טיפול במוסך פרטי( שגם בו אני "עומד" למוסכניק על הראש ודורש שמן חצי סיננטי מוכר ולא מינרלי).

תן לי שם של מוסך מורשה למיצובישי שעולה כמו מוסך פרטי ואני יטפל אצלם.

ודרך אגב, בזמנו קנינו מיצובישי לנסר שנת 90 במשך שנים טיפלנו במורשה שנמצא ליד הקריה בת"א, לפני 8 שנים בערך הראו את המוסך הזה בכלבוטק, הוא שם חלקים תחליפיים ולא מקוריים.

נחזור לגבי הרנו, בזמנו לאחי היתה אחת שנת 2006 שקיבל מהעבודה ,היתה אצלו במשך שנתיים וחצי ונסעה בערך 80K, לרכב לא היו כלל תקלות.

אני בסה"כ אהבתי את הרכב , הוא רכב מרווח, 2 דברים שלא אהבתי היו המפתח ה"חכם" , שחוץ מגימיק אני לא ממש מבין למה זה טוב, לפעמים הייתי בטעות שולף אותו לפני שלחצתי על כתור הכיבוי ואז הרכב היה נשאר כביכול מותנע... ,בקיצור לי זה היה מביא עצבים.

דבר שני הגיר קצת הססן ולא סגור על עצמו.

אביב8)

פורסם

חזרתי על מה שרשמת.

אל תשווה תפוחים עם תפוזים.

מחיר של מורשה רנו תשווה מול מורשה אחר. לא מוסך רגיל.

מה גם ששגרת הטיפולים ברנו היא כל 30K, מה שאומר שהמחיר "נמרח" על יותר זמן.

משכנתא זה קל

פורסם

כנראה שיש לך קושי בהבנת הנקרא, תשים לב שרשמתי ואני שוב רושם שאם הוא לא רוצה לטפל במורשה הוא נמצא במצב בעייתי,והוא מחוייב אליהם.

וזה כן שיקול לאדם שקונה רכב, למבצע הזה יש גם התחייבויות ולא רק זכויות,מקווה שהבנת מה רשמתי והבנת את הרעיון שניסית להעביר.

ודבר אחרון אני לא קונה את הקטע של טיפול כל 30K,פלאגים כן,פילטר אויר נניח, אבל שמן.

אמא שלי נוסעת ברכב 8K בשנה , באמת נראה לך הגיוני לנסוע עם אותו השמן במשך 4 שנים?!

אביב8)

פורסם

אין הרבה הבדל ( ואם יש ? לא לטובת מחירי החלפים של היפניות )

פורסם

אני מבין את כוונתך, אבל זה נראה לי הגיוני שהם ידרשו לטפל אצלם. אני לא הייתי נותן אחריות למוצר שאני לא יודע איך ואיפה מתחזקים אותו.

לגבי ה30K, כמובן שזה או ק"מ או פרק זמן מסוים.

אני ממליץ לעשות לפחות החלפת שמן+פילטר שמן אחת לשנה, בלי קשר לק"מ.

משכנתא זה קל

פורסם

אני בעליה של מגאן 2004 האצבק ידנית. היא אצלי כבר עם כמעט 140k ק"מ ובינתיים האמינות למופת. למעט חיישן שהלך פעם, הכל פיקס. הרכב נוח מאד מאד, ולי אישית המושב מרגיש כאילו עיצבו אותו במיוחד עבורי.

בקיצור, רק דברים טובים יש לי לומר עליו, והוא value for money ללא מתחרים.

פורסם

נסיון באמת מעניין של קרסו.

אותי מעניין עוד יותר איך יחזיקו הגירים האוטומטיים את הזמן הזה, או אילו סייגים נוספים (מלבד מה שפורסם) יהיו אולי לקילומטראז' של הרכבים ש"ייכנסו" למעגל האחריות המורחבת הזו. אולי יודעים שם דברים שאיננו יודעים פה. מקווה שיצליחו.

(מ"נפגעי" ה-AL-4 :wink:)

alfa 156 2.5.

פורסם

מנסיון עם מגאן 08 שעשתה עד היום כ 78K מדובר באוטו בהחלט אמין. למעט שני טיפולים תקופתיים, שום בעיה, לזה סייג אחד והוא תאבון בלתי מוסבר לנורות בפנסים ראשיים, שהחלפתן היא פרוייקט בפני עצמו. עלויות אינן ידועות שכן מדובר ברכב ליסינג, מה שאולי מסביר את קצב "שריפת" הנורות. האוטו הזה מאוד מרווח, נוח בנסיעה והמגרעת היחידה, שכבר פורטה כאן, גיר אוטומטי מתסכל.

פורסם

מנסיון של כשנה עם מגאן ליסינג בשיווק משני מודל 2008, אני יכול לומר שבמחירים האלה זו יכולה להיות עסקה מעניינת מאד*, במיוחד אם מצליחים למצוא רכב שעבר את זמנו בעיקר בדרכים בין עירוניות.

כמו שכתבו, הרכב מרווח מ א ד, הרבה מעבר לתחרות בסגמנט כולל קורולה (מהתרשמות שלי עם רכב כזה של קרוב משפחה). מנוע 1.6 ליטר בעל ביצועים בינוניים במקרה הטוב (דומה לפוקוס בעיני), והגיר... ובכן - הגיר מאפשר לרכב להיות חסכוני יחסית בדלק בהשוואה למתחרות (בוודאי מול המאזדה 3), אבל אצלי במגאן הגיר היה גמור אחרי פחות מ 50K ק"מ, ומבחינתי זו נקודת התורפה הרצינית היחידה ברכב.

עיצוב הפנים ספרטני ושימושי, האבזור עלוב בקצה התחתון של הסקאלה, הכרטיס החכם ונהלי הכנסתו והוצאתו מרגיזים ולא זורמים ובידוד הרעשים לא משהו. כמו כן הרכב סבל מקרקושים.

מעצם היות הרכב מליסינג תפעולי, וכן שבמשך השנה לא היה שום אירוע תקלתי (אומר משהו), אני לא יכול להעיד על אמינות או מוסכים. מה שכן, אם יש כבילה למוסכים מורשי יבואן בהסכם האחריות זה חסרון בעיני.

לסיכום, תקרא היטב את האותיות הקטנות בהסכם האחריות, חפש רכב שעבר שיפוץ גיר מלא ונסועה בין עירונית (הקמ"ג' פחות קריטי), תבדוק את הרכב במוסך אמין או במכון מטעמך, תוודא שתא הנוסעים במצב טוב וסע לשלום.

*למשפחה הדורשת שינוע לטווחים ארוכים על נשותיה, טפה וציודם, הרכב אידאלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...