Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נ"ב

למישהו יש המלצה לפנצ'ריה שמבינה עניין ותנסה להשיג לי את הרביעיה הכי טריה שאפשר?

יכול להמליץ לך על צמיג ישיר בפ"ת, אני תמיד דורש צמיג טרי וזה מה שאני מקבל.

אם אין במלאי אז הם מזמינים לך ומתקשרים אליך להגיע, המחירים שלהם גם זולים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יכול להמליץ לך על צמיג ישיר בפ"ת, אני תמיד דורש צמיג טרי וזה מה שאני מקבל.

אם אין במלאי אז הם מזמינים לך ומתקשרים אליך להגיע, המחירים שלהם גם זולים.

אני מכיר אותם וקניתי מהם כמה פעמים, אבל הפעם האחרונה עצבנה אותי וקראתי עוד תגובות שאני לא היחיד.

אז אני יודע שיש את אנטון ביפו, ואת גפני בראשון הבעיה שגפני לא זול.

פורסם

על הדרך- יש דרך לאחסן צמיגים לזמן ארוך יותר, מחסני לחות גבוהה, אבל עד כמה שידוע לי, אין לנו כאלו בארץ והצמיגים תמיד זרוקים באיזה לוך להתייבש.

למזלי יש לנו מכרים טובים במספר מקומות שדואגים לנו לצמיגים טריים.

פורסם

אם כבר צמיגי אנתון אז ברחובות, אנשים מאוד נחמדים ואדיבים ומחירים באמת הכי זולים שמצאתי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
...

"תראה חמוד, טרי יש רק בלחמניות. אני לא יודעת מאיפה אתם לוקחים את הדברים האלה אבל צמיג יכול לעמוד שנה במחסן ואפילו 10 שנים"

פה כבר הבנתי שיש לי עסק עם עוד ישראלי שחושב שהוא יודע הכי טוב, ואין שום טעם להיכנס לויכוח...

אני יודע שזאת הייתה שיחה קצרה אבל אם אלו התשובות שאני מקבל מיבואן של חברות כאלה מובילות בתחום הצמיגים(מילא יבואן של לינג לונג) אז זה מובן למה אין פה שום מודעות לצמיגים בארץ הזאת.

אתה לא קצת מגזים ונסחף?

ענתה לך פקידה/מזכירה שלא בהכרח יודעת דבר וחצי דבר על צמיגים. היא יושבת במשרד, עונה לטלפונים שלרוב יגיעו מפנצ'ריות ולא מפרטיים, מכינה חשבוניות, צ'קים, קפה, שולחת דואר ומקשקשת עם חברות בטלפון.

היא לא מתעניינת בצמיגים (אלא אם הם מעל מותניה או מותני מכריה), לא מתעניינת בתאריכים שלהם ובטח לא בוחרת ומספקת את הצמיגים בעצמה לפנצ'ריות.

לך תדע, אולי היא עובדת שם רק שבוע? שבועיים?

מה ציפית? שבתור פקידה היבואן יבחר להעסיק מהנדסת גומי שמתמחית בצמיגים?

במכון הטסטים או במוסך, אתה מצפה מהפקידות שיהיו מומחיות לרכבים ומכונאות?

מה לפקידה ולמודעות לצמיגים? איך אתה מסיק מהשיחה שאין שום מודעות לצמיגים בארץ?

פורסם

מה זה משנה מה היא?

בסופו של דבר אם אני בנאדם שלא מבין בזה מבחינתי קיבלתי תשובה מיבואן מישלין הענקית שצמיגים בני עשר הם גם בסדר גמור.

הם צריכים לשים שם מישהו שמבין קצת בצמיגים, או להעביר אותם הדרכה של בדיוק שעתיים על חשיבות הצמיג ועל תאריכי ייצור וכד'.

פורסם
אתה לא קצת מגזים ונסחף?

ענתה לך פקידה/מזכירה שלא בהכרח יודעת דבר וחצי דבר על צמיגים. היא יושבת במשרד, עונה לטלפונים שלרוב יגיעו מפנצ'ריות ולא מפרטיים, מכינה חשבוניות, צ'קים, קפה, שולחת דואר ומקשקשת עם חברות בטלפון.

היא לא מתעניינת בצמיגים (אלא אם הם מעל מותניה או מותני מכריה), לא מתעניינת בתאריכים שלהם ובטח לא בוחרת ומספקת את הצמיגים בעצמה לפנצ'ריות.

לך תדע, אולי היא עובדת שם רק שבוע? שבועיים?

מה ציפית? שבתור פקידה היבואן יבחר להעסיק מהנדסת גומי שמתמחית בצמיגים?

במכון הטסטים או במוסך, אתה מצפה מהפקידות שיהיו מומחיות לרכבים ומכונאות?

מה לפקידה ולמודעות לצמיגים? איך אתה מסיק מהשיחה שאין שום מודעות לצמיגים בארץ?

עם ציפיות כמו שלך לא פלא שהסטנדרט נמוך.

אף אחד לא מצפה שהיא תבין בצמיגים, אבל אם היא לא מבינה אז שלא תענה בכלל ובטח ובטח שלא בצורה הזאת.

ובלי קשר אין מודעות לאיכות הצמיגים בארץ, הרוב המוחלט לא מעניין אותו איזה צמיג יש לו והם יחליפו רק ביום שיכשילו אותם בטסט בגלל צמיגים וגם אז יחפשו את התחליף הזול ביותר.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ה"פקידה" לא נשאלה על ההתנגדות לגלגול או עמידות בחום. וגם לא ענתה תשובה כמו: אינני יודעת, תן לי לברר בעבורך!

אלא נתנה תשובה סופר חצופה!!!

בהזדמנות אזכיר שבדיוק כפי שהצרכן מעוניין לרכוש צמיגים טריים, היבואן מעוניין שלא להחזיק במלאי צמיגים לא טריים, וכדי לעשות זאת הוא צריך למכור תמיד את הצמיגים הישנים ביותר במלאי!

כאן נכנסים לתמונה המבצעים על צמיגים ישנים שמתאימים לרכבים עם נסועה גבוהה במיוחד (כך שהצמיג מתבלה לפני שמתיישן, ותדירות ההחלפה היא פחות מחמש שנים, וגם המבצע מצמצם עלויות)

פורסם
אני בדברים האלה עוקץ אותם במשהו כמו "יש לי תואר או שניים בחומרים מרוכבים - מה איתך?" סתם בשביל התגובה, כי לקנות מהם אני כבר לא אקנה.

אתה יכול לעקוץ, אבל כנראה שאתה לא תשמע חכם במיוחד, צמיג הוא בהחלט לא חומר מרוכב.

צמיג יכול להיות מאוחסן לזמן ארוך בתנאים המתאימים.

יש לשמור עליו מפני קרינת UV (מאוד קל, אחסנה במקום מוצל).

יש לשמור עליו מפני מגע עם שמנים אשר חודרים לתוך החומר ומורידים בצורה ניכרת את עמידותו.

מה שקשה זה לשמור עליו מפני חדירת חמצן אשר מפרק את החומר עם הזמן.

בעבר יצא לי לראות צמיגים שהיו עטופים ברדיד אלומיניום אשר חוסם מעבר גזים (בניהם חמצן), אין לי מושג אם כל צמיג מגיע כך אל היבואן, אני מניח שלא..

לבחור שציין שיש לשמור אותו בלחות, WTF?? איפה שמעת את זה? האם אתה מכיר ספא לצמיגים?

כדי שלא יתייבש?! איזה הזוי, בכל מקרה זה ממש לא נכון.

צמיג לא מתייבש, אין לו לחות, הוא עובר דגרדצייה (שרשראות הפולימר נקטעות ובלה בלה בלה)

בכל מקרה, אם לא מקבלים את הצמיגים בתוך אריזת וואקום (ומניסיון שלי, לא מקבלים אותם כך בפנצ'ריה) אז בהחלט יש לשים לב לתאריך הייצור!

הייתי ממליץ על תאריך של "עד שנה" עם עדיפות לכמה שיותר "צעיר".

לגבי הפקידה, זה מה יש..

פורסם
אתה יכול לעקוץ, אבל כנראה שאתה לא תשמע חכם במיוחד, צמיג הוא בהחלט לא חומר מרוכב.

צמיג יכול להיות מאוחסן לזמן ארוך בתנאים המתאימים.

יש לשמור עליו מפני קרינת UV (מאוד קל, אחסנה במקום מוצל).

יש לשמור עליו מפני מגע עם שמנים אשר חודרים לתוך החומר ומורידים בצורה ניכרת את עמידותו.

מה שקשה זה לשמור עליו מפני חדירת חמצן אשר מפרק את החומר עם הזמן.

בעבר יצא לי לראות צמיגים שהיו עטופים ברדיד אלומיניום אשר חוסם מעבר גזים (בניהם חמצן), אין לי מושג אם כל צמיג מגיע כך אל היבואן, אני מניח שלא..

לבחור שציין שיש לשמור אותו בלחות, WTF?? איפה שמעת את זה? האם אתה מכיר ספא לצמיגים?

כדי שלא יתייבש?! איזה הזוי, בכל מקרה זה ממש לא נכון.

צמיג לא מתייבש, אין לו לחות, הוא עובר דגרדצייה (שרשראות הפולימר נקטעות ובלה בלה בלה)

בכל מקרה, אם לא מקבלים את הצמיגים בתוך אריזת וואקום (ומניסיון שלי, לא מקבלים אותם כך בפנצ'ריה) אז בהחלט יש לשים לב לתאריך הייצור!

הייתי ממליץ על תאריך של "עד שנה" עם עדיפות לכמה שיותר "צעיר".

לגבי הפקידה, זה מה יש..

דיאופולד: "בשמחה. מבחינתנו ומהניסיון העצום שצברנו, צמיג שאוחסן בצורה סבירה בטמפרטורה של 10-35 מעלות צלסיוס, בלחות ממוצעת (לא יבש מדי, ולא לח מדי), והכי חשוב – לא נחשף לקרני שמש ישירה, נחשב אצלנו כחדש לגמרי גם אחרי 5 שנות אחסנה."

"זאת לא רק תחושת-בטן אלא פרט מדויק שמדדנו. לקחנו צמיגים שאוחסנו בצורה הזו במשך 5 שנים, וצמיגים זהים חדשים לגמרי, והרכבנו על כמה אופנועים. במדידות זמנים במסלול מצאנו הבדלים של לא יותר מ-0.1 שנ' בין הצמיגים החדשים ל'ישנים'. הבדל כזה לעולם לא יורגש על כביש ציבורי, וגם במסלול זה בסוף מגיע ליכולתו של הרוכב ולא למגבלה שמוכתבת מהצמיגים. בשורה הסופית: לשימוש ממוצע בכביש ציבורי, גם צמיגים בני 10 שאוחסנו כראוי ותוך הקפדה והצמדות לכלליים, אפשריים בהחלט."

הציטוט הנ"ל מגיע מתוך הפיסקה האחרונה מכאו.

http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=36036

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום לכולם

שמי יוסי קונפידן אני סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת קוגול יניטרייד בע"מ , יבואנית צמיגי מישלין, קלבר ובי.אף.גודריץ' לישראל.

ברצוני להגיב על התכתובת בפורום בשני מישורים:

1. אופן התנהלות שיחת הטלפון של עובדת חברתנו אל מול חבר הפורום ariel_ro.

2. התייחסות טכנית/מקצועית לעניין גיל צמיגים.

להלן התייחסותי:

• אופן התנהלות שיחת הטלפון של עובדת חברתנו אל מול ariel_ro.

אין ספק, שהתשובות אותן קיבל ariel_ro ואופן מתן התשובות, אינה ראויה ואינה מצופה ממישהי שעובדת בחברה אשר מייצגת את צמיגי MICHELIN בישראל.
    על כך אני מתנצל בשם העובדת (שלצערי את זהותה טרם הצלחנו לגלות) ובשם חברתנו.
    היו בטוחים, שאדאג אישית, שמקרים כגון אלה לא ישנו והנושא יטופל ביסודיות ובנחישות.
  • גיל צמיגים

ידוע לי שנושא גיל הצמיגים הוא נושא מדובר ורגיש בקרב הצרכנים ואף בקרב בעלי הצמיגיות. לעומת זאת, הדבר נידון רבות בקרב הגופים המקצועיים (יצרני הרכב, יצרני הצמיגים, משרד התחבורה האמריקאי וכד') ומשרד התחבורה הישראלי אף חוקק חוק בעניין לאחרונה.

בנושא גיל הצמיגים אנו מדברים למעשה על שלושה מונחים בסיסיים והם "אורך חיי מדף – SHELF LIFE ", "אורך חיי שירות - SERVICE LIFE " ו- "גיל כרונולוגי - CHRONOLOGICAL AGE".

במונח SHELF LIFE מדברים על התקופה שמיום ייצור הצמיג ועד היום בו אנו מרכיבים את הצמיג על הרכב. במונח SERVICE LIFE מדברים על התקופה ממועד הרכבת הצמיג ועד למועד פירוקו מהרכב. ובמונח CHRONOLOGICAL AGE הכוונה היא לתקופה שעברה מיום יצור הצמיג ועד ליום בוא הוא פורק מהרכב.

נכון להיום, לא התקיים מחקר מדעי שקבע שקיים "גיל כרונולוגי" מסוים בוא חייבים להחליף את הצמיגים ולכן ישנם דעות שונות בעניין.

מכיוון שאנו חיים בישראל וכפופים לחוקיה, יש להתייחס ולפעול עפ"י תקנה שמשרד התחבורה הישראלי פרסם ביום 15 בנובמבר 2010 - תיקון לתקנת התעבורה 322 - שעניינו הגבלה במכירת צמיגים חדשים ומשומשים לכלי רכב.

בסעיף (ב1) לתיקון נקבע כי "עובד מפעל לתיקון צמיגים ואבובים לא יתקין בגלגלי רכב צמיגים שחלפו 6 שנים ממועד ייצורם, ואם היו הצמיגים משומשים- 24 חודשים ממועד ייצורם"
    בגוף התקנה נקבע מפורשות באותיות קידוש לבנה:

א. חל איסור על מכירת צמיגים חדשים אשר חלפו 6 שנים ממועד ייצורם.

ב. חל איסור על מכירת צמיגים משומשים אשר חלפו 24 חודשים ממועד ייצורם.

מכיוון שהחלפת צמיגים ממוצעת של סט צמיגים בישראל (4 צמיגים) לרכב פרטי, מתבצעת אחת ל- 3-4 שנים, עפ"י התקנה ניתן לרכוש צמיגים בני 2-3 מיום ייצורם.

לגבי עניין ההחלפה לאחר 10 שנים, בהחלט נכון הדבר. בניגוד למשרד התחבורה הישראלי שהלכו בנושא זה ל"חומרה", גופים רשמים רבים ממליצים על החלפת צמיגים כאשר גילם הכרונולוגי מגיע ל- 10 שנים.....

לאלו ביניכם שמעוניינים להתעמק בנושא, להלן מספר התייחסויות נוספות מן העולם אנא ראו לינקים בסוף תגובתי.

התייחסות קטנה נוספת לאחד מהתגובות של חבר הפורום ariel_ro שכתב:

"בנוגע לטיב הצמיג:
    צמיג שעומד במחסן מעל לשנה וחצי שנתיים(לא אמרתי כמה חודשים) מאבד הרבה מהביצועים שלו, הוא לא עומד במחסן אטום לחלוטין כמו במפעל של מישלין, בסה"כ הוא שוכב במחסנים רגילים בקיסריה".

אז אריאל היקר... אתה מוזמן לבוא לבקר במחסני חברתנו בקיסריה (לאחר תאום), כי הם נבנו על פי הסטנדרטים המחמירים ביותר של חברת מישלין העולמית ונחשבים לאחד המחסנים הלוגיסטיים המתקדמים בכל הקשור לתנאי ושיטות אחסנת צמיגים באירופה !

ותודה לחבר הפורום alonjp שמדבר לעניין.... Jלתגובות ושאלות נוספות בעניין צמיגים, חברתנו תשמח לעמוד לשרותכם בכתובת מייל [email protected] לתשומת ליבכם, פניות בעילום שם וללא פרטים מזהים לא תיענינה.

בברכת שבת שלום וחג שמח.

יוסי קונפידן

סמנכ"ל שיווק ומכירות

מקורות מידע נוספים לעניין לעניין גיל צמיגים:

א. התייחסות חברת MICHELIN העולמית במסגרת כתב האחריות העולמית שלה שהתפרסם ב- 2007 – עמ' 18 (http://www.michelinman.com/media/en-US/pdf/tires/michelin-2007-limited-warranty.pdf#xml=http://www.uniroyaltires.com.//pdfhi.txt&id=46b2aa594bb)

קובעת שלא ניתן לקבוע לצמיג גיל כרונולוגי אך מומלץ להחליף לפחות כאשר גיל הצמיג מגיע ל- 10 שנים וזאת אם לא רואים תופעות/סיבות אחרות המחייבות את החלפת הצמיג ולמרות זאת ממליצה על בחינת ויזואלית של הצמיגים ומדידות לחץ אויר אחת לשבועיים וכן בדיקה תקופתית של הצמיגים על ידי אנשי מקצוע מעת לעת (המלצתי האישית , פעמיים בשנה – לפני חורף ולפני קיץ).

ב. התייחסות חברת CONTINENTAL הגרמנית לנושא מתוך אתר האינטרנט העדכני שלהם נכון להיום (- http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/automobile/themes/tire-tips/tips/tire-age.html)

We recommend:All tires (including spare tires) that were manufactured more than ten years ago should be replaced with new tires, even if they appear to be usable from their external appearance and if the tread depth may have not reached the minimum wear out depth.ג. התייחסות BRMA – אתר איגוד יצרני הצמיגים הבריטי:

The British Rubber Manufacturers Association (BRMA) recommended practice issued June, 2001, states "BRMA members strongly recommend that unused tyres should not be put into service if they are over six years old and that all tyres should be replaced ten years from the date of their manufacture."ד. התייחסות DAIMLER CHRYSLER COMPANY"את הצמיגים ואת הצמיג הרזרבי יש להחליף לאחר שש שנים, בלא קשר ליתרת עומק סוליית הצמיג...אי יישום הנחיה זו יכולה להוביל לכשל פתאומי של הצמיגים. הדבר יכול לגרום לאיבוד שליטה ברכב שיכולה להוביל לתאונת דרכים עם נפגעים קשים ואף למוות" (ספר רכב, 2006)

ה. התייחסויות של חברת הרכב FORD וחברת הצמיגים BRIDGESTONE ניתן למצוא בכתובתhttp://www.safetyresearch.net/Library/V3I1.pdf עמוד 3.

פורסם

הצמיגים שלי כרגע בני שנה אם אני לא טועה שבוע 17 של 2010.. מורכבים קצת יותר מחצי שנה על הרכב :)

כשהזמנתי אותם ישר בדקתי תאריך, לפני הכל!

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

יוסי קונפידן, כל הכבוד על התגובה, ושלא כמו הרבה חברות אחרות, שמחליטות להתעלם מהצרכן,

הגעת עד לפורום המכובד הזה, והגבת בעניין.

טוב לדעת שאכן אכפת לכם, וכי אתם מבינים שלעתים פקידה אחת, תמימה או לא, עלולה לגרום לנזק

תדמיתי לא קטן.

לגבי ההתייחסות לגיל הצמיג וכד', אני מניח שלחברי הפורום, שדואגים לרכביהם ובטיחותם, הנושא חשוב מאוד,

ולכן רוב האנשים כאן יעדיפו להחמיר את הדרישות שלהם, ולא להיפך.

לגבי החוק הישראלי, נכון שיש חוק, אבל לא תמיד הוא הגיוני, ולא תמיד נראה נכון להרבה אנשים,

במיוחד בדברים שקשורים לתעבורה ותחבורה. מה לעשות שלצערנו מדינת ישראל בחרה להשאר שנות

אור מאחור, לעומת מדינות מערביות אחרות.

לכן רובנו מעדיפים להיות בצד הבטוח של המשוואה, ולא בצידה השני, ודווקא לדקדק בעניין טריות הצמיגים.

פורסם

יוסי,

דבר ראשון אני מאוד מודה לך על התגובה, לא הספקתי עדיין לשלוח לכם מכתב אבל אני שמח שראיתם את זה!

בקשר למה שאמרתי על המחסנים שלכם אני מצטער על מה שאמרתי, זה היה טעות של אותו הרגע ובהחלט הייתי צריך לבדוק את הנושא!

בנוגע לגיל הצמיג שזהו ויכוח בפני עצמו:

גם במקורות שהבאת הדעות חלוקות, יש דעות שאומרות שצריך להחליף את הצמיג אחרי 6 שנים ממועד ייצורו, ויש כאלה שאומרים 10 שנים, אבל אלה הדברים שנאמרים "על הנייר", מה שקורה בפועל אלה דברים שונים לגמרי.

בפועל אני עכשיו לפני החלפת סט שנסע אולי 15,000ק"מ אבל הוא בן 4שנים והוא אוחז את הכביש בצורה הרבה פחות טובה מאשר שהוא היה חדש, אז אני לא יודע מה יקרה עם יהיה על הרכב צמיג בן 10.

ויש לי רכב אחר עם רביעית צמיגים שעברה 15,000ק"מ אבל הם על הרכב פחות משנה, והאחיזה עדיין מצויינת.(סט של מישלין ד"א)

אותו הדבר גם ברכבים אחרים שבדקתי, ככל שהצמיג יותר ישן אז איכות הבלימה והאחיזה יורדת משמעותית.

אתה יכול לראות הרבה השוואות כאלה בYOUTUBE שמראים את ההבדלים.

מה שמשנה בסופו של דבר זה מה קורה בפועל, כי "על הנייר" הרבה מאוד דברים נראים מדהים, אבל בפועל זה ממש לא המצב.

ואני בטוח שיש פה עוד אנשים שהרגישו את העניין.

בנוגע למשרד התחבורה:

מה שמשרד התחבורה אומר זה לא מה שאתה הבנת, משרד התחבורה מדבר על "גיל המדף" של הצמיג ולא על ה"גיל הכרונולוגי", זה אומר שניתן למכור צמיג שישב על המדף עד 6 שנים.

בנוסף ההחלטות של משרד התחבורה לא הכי נכונות בלשון המעטה(אישור לייבוא צמיגים סינים, אישורים ליבוא מוצרי בטיחות ממעלה ראשונה לרכב ממקורות לא ידועים, איסור למכירת סיטרואן C1 ועוד כל מיני דברים אחרים) אז תסלח לי שאני לא תמיד הולך לפי מה שהם אומרים.

• תוכן חדש...