Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i10 להיות או לא להיות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר סקירה קצרה בקטגוריה האופנתית החדשה והיא הסופר מיני, נעצרתי על יונדאי I10 גם בגלל המחיר, גם בגלל נתוני צריכת הדלק הנמוכים שמספק היצרן וגם כי היה 4 כוכבי ריסוק.

אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה שאלות קריטיות :roll: :

1. האם מישהו בדק בפועל מה צריכת הדלק של היונדאי הקטנה? בעיר ובינעירוני? (לא סומכת על נתוני יצרן)

2. כמה תעלה החזוקת הרכב? (עלות טיפולים, טסט, ירידת ערך)

3. עד כמה היא מתאימה לנסיעות בינעירוניות ארוכות אך לא תכופות? אני לא מחפשת פינוק אבל מה אומרים בעלי הניסיון?

4. מה הסיכויים להכניס לאוטו כל כך קטן כיסא תינוקות? (אומנם זה יהיה אוטו שני במשפחה אך בכל זאת צריך לחשוב גם על העתיד 8) )

5. אני מתכננת לקנות ידני (גם בגלל המחיר, גם בגלל שיותר חסכוני, וגם כי התגעגתי להילוכים!) לפי דעתכם המלומדת ובעלת הניסיון, האם צפויים קשיים למכור אותה בעוד 2-4 שנים? :?:

וחוץ מזה אשמח להמלצות מנומקות למכוניות אחרות בקטגוריה (סוזוקי אלטו, פז'ו 107, פיאט פנדה ושברולט ספארק) וגם לחוויות אישיות מהמכוניות הנ"ל + צריכת דלק מניסיון.

תודה מראש,

אירית

פורסם

שלום אירית \עירית.

התפרסמה כתבה בידיעות אחרונות לפני כשבועיים שבא השוו את כל הרכבים שציינת.

הכתבים נסעו בהן עד אילת וחזרה ודווחו שהדבר אפשרי בלי לסדוק את חוליות הגב.

לגבי כסא תינוק אין שום בעיה [הבעיה מתחילה אם את מתכוונת ליישב את הספסל האחורי ביותר משני אנשים או כיסא תינוק + מבוגר], יכול להיות צפוף טיפה.

מבחינת רכבים הספארק היתה מעט יותר בזבזנית בדלק [לא משהו קריטי בכיוון ה ליטר יותר לק"מ לעומת האלטו וה I10 ].

הספארק זכתה בסוף בגלל שהרגישה יותר כרכב עקב האיבזור.

האלטו היתה בין החסכוניות ו ה 107 הרגישה הכי כיפית לנהיגה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

גם אותי מסקרן עניין ירידת הערך ב I10 והקשיים (אם יהיו כאלה) במכירתה אחרי 2-3 שנים (האם עניין הידני מוריד מערכה למרות שהמטרה של האוטו זה לחסוף בדלק ולכן עדיף שיהיה ידני?)

פורסם

רק כדאי לדייק לגבי הצריכת דלק,

בכתבה שפורסמה בידיעות אחרונות יצא שהרכב הכי לא חסכוני היה היונדאי עם צריכה ממוצעת של ליטר ל16 ק"מ

הספארק עם 1 ל18

והפנדה, אלטו, 107 היו חסכוניות קצת יותר, עם צריכה שנעה באיזור ה1 ל19-19.5, לא זוכר במדוייק.

פורסם

תודה לכולם,

נראה שאם מחשיבים בסדר עדיפויות את צריכת הדלק ואת הבטיחות (כוכבי ריסוק של יורו אן קאפ) ה 107 מנצחת... לפחות אם מחשיבים את החישוב של הדלק בנסיעה בין עירונית = בדרך לאילת. נראה לי שהרכבים האלה נועדו יותר לנסיעה פנים עירונית, לפחות אני מיעדת את הרכב הקטן שלי לנסעיות עירוניות בעיקר. למרות שמאוד חשוב שיהיה אפשרי לבצע גם נסיעות בינעירוניות ומהנסיעה לאילת משתמע שכל המועמדות יכולות לעשות זאת.

בקשר לכתבה מהידיעות, היא נשמעת לי מאוד רלוונטית, מה הסיכוי לבקש ממך לסרוק אותה? בטוח יהיו עוד רבים שישמחו לקרוא אותה :-D

ומעבר לזה, יש למשיהו נתונים של צריכת דלק בתוך העיר למכוניות הקטנטנות?

ומה עלות הטיפולים / תחזוקה של המכוניות עם 4 כוכבי ריסוק (יונדאי I10 ופג'ו 107)?

מה הסיכויים שפיקנטו שאמורה להגיע בקרוב תיהיה יותר בטיחותית ויותר חסכונית (פחות קריטי אם תיהיה טיפ טיפה יותר יקרה)? הבנתי שהיא מושטתת על חלפים של I10 ויש שם 6-7 כריות אויר, אבל לא מצאתי מבחני ריסוק עדכניים.

פורסם

פיקנטו רק הוצגה. צפויה לנחות כאן בקיץ. הבעיה שבישראל כל השנה זה קיץ. :lol:

בכל אופן, כדאי לך ללכת לאולם של פיג'ו ולראות את ה107 בעצמך. אני התרשמתי שהפנים מרגיש מאוד זול. :?

הפנים של הI10 או ספארק מרגישים משמעותית יותר איכותי.

אם אין לחץ אולי כדאי לחכות לפיקנטו...מבחינת עיצוב לדעתי היא נותנת נוקאאוט לכולן וזו בעצם I10 בעיצוב מעניין (ואולי קצת יותר מאובזרת).:-)

פורסם

היי אירית!

עשיתי נסיעת מבחן לפני כחודש על ה-i10 החדשה (1.1 ליטר) ועל הפיג'ו 107.

הרשמים שלי מהנסיעות מבחן הן ששתי המכוניות הן קנייה לא רעה בכלל למי שמחפש רכב שישמש אותו בעיקר לנסיעות עירוניות, אבל מהנסיעה (הקצרה) שלי על איילון עם שתיהן ב-120 קמ"ש אני יכול להגיד ששתיהן יכולות בכיף גם לגמוע מרחקים בינעירוניים, בתנאי שמבינים שלא תקבלי איכות נסיעה משובחת בהיבטי שיכוך רעשים ונוחות כללית.

מבחינת פנים הרכב - ה-i10 נראית 'רצינית' יותר כררכב על כל המשתמע מכך, גם אם איכות החומרים לא מהמשובחות. רבים ממבחני הדרכים טענו כי ה-i10 היא הרבה יותר 'רכב' מהמתחרות וכי הנהג הממוצע לא ירגיש שחסכו עליו.

ה-107 נראית ומרגישה כמו רכב שנוצר להיות רכב מיני לצעירים. בעיני זה מוסיף לה חן וקסם נעורים, אך יש הרבה שיחלקו עלי.

מבחינת חסכון בדלק - 107 לוקחת בנוק אאוט. את זה אני מודה - לא בדקתי בעצמי אלא אני מסתמך על ביקורות שעלו פה בפורום ועל אינספור מבחני דרכים שקראתי בארץ ובעולם. יחד עם זה, חשוב לציין שגם ה-i10 נחשבת במונחים של היום חסכונית.

עיצוב - עניין של טעם אישי. i10 השתדרגה מאז ה-FL ונראית חיננית מאוד, אבל לטעמי עדיין ה-107, למרות היותה דגם ותיק מנצחת.

מבחינת ביצועים - אני הרגשתי שהמנוע של ה-i10 קצת עצל ואיטי. הפיג'ו הייתה יותר זריזה וכיפית בעיני.

אני רכשתי (כפי שניתן להבין) את ה-107 (שטרם הגיעה לארץ, @#$$%%$@).

בעיני היא כיפית יותר, צעירה יותר והאמת שהגורם של הדלק שיחק מרכיב חשוב (כמו גם המבצע של חבר שיש עליה עכשיו).

השורה התחתונה היא - שאם את שוקלת לקנות רכב חדש, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא להזמין נסיעת מבחן ולראות לאיזה רכב את מתחברת יותר.

עד נסיעות המבחן שעשיתי, אני הייתי בטוח שאני הולך על ה-i10, ואחרי הנסיעות מבחן שיניתי את דעתי...

(חבר טוב שלי אגב - עבר בדיוק את התהליך ההפוך...)

בהצלחה!

פורסם

קודם כל חיפוש פה בפורום יעלה לך המון תוצאות והרבה חומר לקריאה,

מבחינת צריכת דלק (לי יש את ה C1) שזה אותו רכב כמו ה-107, בינתיים יצא לי בנסיעות 90% עירוניות

צריכת דלק של 1-17, 1-18, ק"מ לליטר, שזה מכובד.

הכי טוב לגשת לראות בסוכנות ולעשות נסיעת מבחן.

so far so good so what

פורסם

אפשר לנצל את המבצע של חבר אם אני לא בחבר? :roll:

אני יכולה להיחשב סטודנטית ויש לי קרובי משפחה בחברת חשמל, אבל לחבר אני לא כל כך קשורה...

פשוט מעניין איך זה עובד ואם אפשר "להגמיש" את הסוכנות ביניין המבצע....

בכל מקרה אני בהחלט מתכננת לעשות נסיעות מבחן, בינתיים רק אוספת עובדות יבשות, ברור שאין כמו ההתרשמות האישית מהאוטו!

מתי ה 107 צפויה להגיע לארץ??:?:

פורסם
אפשר לנצל את המבצע של חבר אם אני לא בחבר? :roll:

אני יכולה להיחשב סטודנטית ויש לי קרובי משפחה בחברת חשמל, אבל לחבר אני לא כל כך קשורה...

פשוט מעניין איך זה עובד ואם אפשר "להגמיש" את הסוכנות ביניין המבצע....

בכל מקרה אני בהחלט מתכננת לעשות נסיעות מבחן, בינתיים רק אוספת עובדות יבשות, ברור שאין כמו ההתרשמות האישית מהאוטו!

מתי ה 107 צפויה להגיע לארץ??:?:

אם את לא בחבר ואין לך קרוב משפחה בחבר אז את לא יכולה לנצל את המבצעים של חבר. אפילו שאבא שלי בחבר וניסיתי לנצל מבצע חבר על רכב לאחר גמר המבצע של חבר הסוכנות לא הסכימה

• תוכן חדש...