Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חיפשתי מידע בגוגל ולא מצאתי הרבה ,אודה לחברי הפורום שיודעים במה מדובר להרחיב בנושא.

מושב אידיאלי לאדם הסובל מפריצת דיסק מכיל תמיכה צידית וגם אפשרות להגדיל או להקטין תמיכה בגב התחתון,נכון?

תמיכה צידית קיימת בכל הרכבים החדשים (ברמות שונות) אבל את האפשרות להתאם במיוחד את התמיכה בגב התחתון לא מוצאים בכל רכב.

אנא הרחיבו בנושא מנגנון התמיכה לגב התחתון ,כיצד הוא פועל ?באילו רכבים(דגמים) נהוג להתקין מנגנון זה?

תודה מראש למגיבים

פורסם

לא יודע לגבי רכבים חדשים אבל ברנו מגאן הישנות יש את זה.

יש ידית נוספת בצד המושב שעל ידי סיבוב שלה, החלק התחתון של גב המושב מובלט החוצה.

פורסם

כפי שנאמר, הכיוון הוא רכבי רנו.

היתה לי פעם קליאו 98 עם הידית הזאת לכיוון התמיכה בגב התחתון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דבר ראשון, כל מושב רכב הוא אורתופדי ועם תנוחת נהיגה נכונה -- כאבי גב נעלמים לגמרי או כמעט לגמרי. אתה יכול למצוא הכוונות לכיוון תנוחת נהיגה כזאת בפורום, אבל הנה שני מקורות מקצועיים:

http://www.alternativi.com/newsDetails.aspx?id=-2&toIDNews=152

http://www.maslulim.co.il/articles-safe/133

אחת המטרות העיקריות עבורך בכיוון תנוחת נהיגה כזאת הוא שהרגליים יתמכו בגוף ולא הגב. את זה משיגים על ידי ישיבה נכונה, פישוק רגליים יחסית רחב, והנחת רגל שמאל על המדרס וגם לחיצה נגד המדרס לפי הצורך.

לכל מושב רכב יש תמיכה ברמה כזאת או אחרת לחוליות הגב התחתון. כן, יש רכבים עם תמיכה מתכווננת (אם אני לא טועה מדובר בהזזה מכנית של כרית המצויה בתוך חלל המשענת) -- כמו בפיאט פונטו ובלא מעט רכבים אמריקניים, בייחוד רכבי יוקרה. כאשר היא קיימת, מכוונים אותה כך שתתמוך בגב התחתון באופן כזה שהלחץ המופעל עליו שווה ללחץ המופעל על כל שאר הגב. אם יש בעיות גב ואין כיוונון כזה -- אפשר לדחוף מאחורי הגב מגבת מגולגלת במקום הנכון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יונדאי קופה יש ידית לתמיכה של הגב התחתון ויש תמיכה בצדדים

אם אני לא טועה בקיה קלארוס גם יש מנגנון תמיכה לגב תחתון אני לא בטוח במאה אחוז אבל שווה לבדוק

בהצלחה:-o

פורסם

אצלי בסובארו B4 יש מנגנון כזה.

קיים רק במושב של הנהג.

אני מפעיל את התמיכה המקסימלית שהוא מאפשר לגב תחתון.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
דבר ראשון, כל מושב רכב הוא אורתופדי ועם תנוחת נהיגה נכונה -- כאבי גב נעלמים לגמרי או כמעט לגמרי. אתה יכול למצוא הכוונות לכיוון תנוחת נהיגה כזאת בפורום, אבל הנה שני מקורות מקצועיים:

http://www.alternativi.com/newsDetails.aspx?id=-2&toIDNews=152

http://www.maslulim.co.il/articles-safe/133

אחת המטרות העיקריות עבורך בכיוון תנוחת נהיגה כזאת הוא שהרגליים יתמכו בגוף ולא הגב. את זה משיגים על ידי ישיבה נכונה, פישוק רגליים יחסית רחב, והנחת רגל שמאל על המדרס וגם לחיצה נגד המדרס לפי הצורך.

לכל מושב רכב יש תמיכה ברמה כזאת או אחרת לחוליות הגב התחתון. כן, יש רכבים עם תמיכה מתכווננת (אם אני לא טועה מדובר בהזזה מכנית של כרית המצויה בתוך חלל המשענת) -- כמו בפיאט פונטו ובלא מעט רכבים אמריקניים, בייחוד רכבי יוקרה. כאשר היא קיימת, מכוונים אותה כך שתתמוך בגב התחתון באופן כזה שהלחץ המופעל עליו שווה ללחץ המופעל על כל שאר הגב. אם יש בעיות גב ואין כיוונון כזה -- אפשר לדחוף מאחורי הגב מגבת מגולגלת במקום הנכון.

האם מגבת פועלת בצורה דומה לכרית מקנזי?

בעבר רכשתי כרית http://www.dr-gav.co.il/?CategoryID=252&ArticleID=147 הכרית לא ממש עזרה,יותר הפריעה

בסופו של דבר וויתרתי עליה

פורסם

יש אפשרות כזו בגולף/פאסאט (תלוי דגם ורמת אבזור). בחלק מהם גם במושב שליד הנהג.

ככלל, אני שסבלתי בעבר מפריצת דיסק, לא מסתדר עם מושבים של רכבים יפניים/קוריאניים, למעט של סובארו אימפרזה.

לעומת זאת, אשתי לא אהבה את התמיכה בגב התחתון של הרנו פלואנסז החדשה. זה נושא אישי ולכן אתה חייב לבדוק לבד בכל רכב שמעניין אותך, מאלה שהעלינו ברשימה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האם למנגנון יש שם מסוים או שכל מושב צריך לבדוק בנפרד בתקווה למצוא אותו?

היצרן מתמקד באיבזור כמו משענת ליד ,איבזור מיותר לנהג כי אסור להוריד את הידיים מן ההגה

(אני נוהג על פי החוק ומחזיק בהגה בשתי הידיים)

לא מצאתי איזכור למנגנון תמיכה לגב התחתון:-o

פורסם
אצלי בסובארו B4 יש מנגנון כזה.

קיים רק במושב של הנהג.

אני מפעיל את התמיכה המקסימלית שהוא מאפשר לגב תחתון.

בB4 יש מנגנון תמיכה לגב התחתון (כמו שציינת) בנוסף באאוטבק יש מערכת EASY ENTRY אשר מתכנתת עבורך את מושב העור החשמלי בדיוק לזווית האישית שקבעת מראש

אייל מסובארו

פורסם

מושב נהג בעל אפשרות להקשחת גב תחתון הופיע לראשונה בוולבו 144 שהוצגה ב 67'.

בוולבו ההקשחה פעלה ע"י סיבוב כפתור גדול שקבוע בצד המושב.

מבין המכוניות החדשות, המנגנון פועל מצויין ביונדאי I30 ובסובארו B4.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום,

דברתי עם מומחה בתחום הארגונומיה והוא המליץ על 3 דברים.

1.הגה טלסקופי-על מנת לאפשר תנוחה נכונה של הרגלים בזמן שהן מונחות על הדוושות.

ומושב נהג שיש בו 2 מנגנונים שמטרתם להתאים את התנוחה בצורה הטובה ביותר

א.אפשרות לשנות את גובה התמיכה המותנית יחסית למושב.

ב.אפשרות לשנות את מידת הבליטה כלפי חוץ.

אודה לכם אם תוכלו לציין באיזה רכב קיים הגה טלסקופי ומושב נהב עם שני המנגנונים הנ"ל.

אם ידועה לכם חברה המתמחה בייצור מושבי נהג שכוללים את שני המנגנונים הנ"ל ,אודה לכם אם תוכלו להביא פרטים לגבי החברה.

אם אין המדובר בעלויות גבוהות ביותר,אני אשקול רכישת מושב נהג שיש בו את המנגנונים הנ"ל במידה ומדובר במושב שהרכבתו לא תהרוס את בסיס המושב המקורי כי הרי בשלב מסוים כאשר אמכור את הרכב ,ארכיב בחזרה את המושב המקורי.

פורסם

תראה אצלנו בצבא יש לנו פורד טרנזיט החדשות עכשיו אני לא יודע או שהתקינו לה באספיר או שבא מהחברה מין משאבה שמנפחת כרית באזור הגב התחתון

לפי דעתי זה הדבר הכי נוח אני אישית משתמש בזה הרבה כי זה הרכב העיקרי שאני נוסע עליו בבסיס

פורסם

כרית אוויר מתנפחת יכולה להיות פתרון טוב לסעיף ב'.

כרית מתנפחת תגרום לבליטה להיות גדולה יותר וכך אפשר להתאים את עומק הבליטה במושב.

פורסם

תפנה לאלכס אוריגינל, הם מרכיבים את כל המושבים ברכבי ההסעות וכדו'.

הם יוכלו לתאם לך מושב שיתאים לרכב ולצורכך.

קובי

• תוכן חדש...