Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אתר שמבצע השוואה של שמנים, כולל ניתוח תרכובות. אני ממליץ לך להסתכל שם.

למיטב ידיעתי, רויאל פרפל משתמשים בשמן סינתטי מקבוצה 4 (pao) ובשמני בסיס סינתטיים.

פה ניתן למצוא דף msds שמפרט את תכונותיו של השמן.

Components:

• Base Oil (synthetic) — Synthetic additives with iso-paraffinic diluents.

על פי הצהרתם, שמן המנוע הוא סינתטי מלא, כולל תרכובות הבסיס.

יש לציין שחיפשתי אך לא מצאתי שמן רויאל פרפל חצי-סינתטי בארץ.

בנוגע ל ELF:

ELF משתמשים בעיקר בשמנים חצי-סינתטיים בחלק גדול מהמוצרים שלהם (אך לא כולם).

הנה דף לדוגמה של אחד המוצרים שלהם. אמנם לא אותה צמיגות, אך בהחלט ניתן לראות חלק מהתכונות.

אם אתה משווה בין סינתטי מלא לחצי-סינתטי, אז בהחלט יש הבדל בביצועים. השמן הסינתטי דורש פחות החלפה, והוא עובד על טווח טמפרטורות יותר גדול מאשר השמן החצי-סינתטי. יש טענות על התכווצות של אטמים עקב שימוש בשמן סינתטי, אך אני משתמש ברויאל פרפל ועד עכשיו לא ראיתי בעיות מיוחדות (הרכב שלי נוסע כבר למעלה מ7000 ק"מ על השמן הסינתטי, ומבדיקה של השמן היום ראיתי שהוא לא שחור לגמרי ועדיין נראה סביר).

אם אתה משווה את המוצרים הסינתטיים של elf כנגד רויאל פרפל, אני ממליץ לך לבחון את האתר שצירפתי בתחילת ההודעה. לא השתמשתי בשמן של elf אף פעם, כך שאיני יכול להגיד לך אם הוא טוב או לא. אני התייחסתי להרכב השמן בלבד ולהצהרות היצרן.

פורסם

ELF זהו השמן הרישמי של קונצרן רנו כך שזה כבר אומר משהו, רויאל פורפל נחשב לשמן מעולה בעל מוניטין וגם המחיר שלו בהתאם. דבר שני, נכון מאוד ששמן סינטטי מלא מחזיק יותר קלימוטרז וזמן מחצי סינטטי או מינרלי אבל מצד שני יש את אלה שמעדיפים לקנות שמן יותר זול ולהחליף אותו לעיתים יותר קרובות בטענה שהמנוע מקבל שמן טרי לעיתים תכופות. אני מדבר מבחינת היגיון של רוכב אופנוע. יש רוכבים שבמקום לקנות סינטטי מלא ולהחליף אותו לדוגמה כל 10,000 אז קונים חצי סינטטי שהוא יותר זול ומחליפים אותו ב 6,000 ק"מ. ככה המנוע מקבל שמן חדש כל 6 אלף ולא כל 10 אלף ק"מ. אני מניח שאותו היגיון יכול להיות נכון שזה מגיע למכוניות רק שכמובן שמן מכוניות מחזיק למשך יותר זמן ויותר ק"מ.

רק הערה קטנה ברשותכם: ברוב המקרים באופנועים תיבת ההילוכים נמצאת בתוך המנוע כך ששמן המנוע ושמן הגיר הם אותו אחד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אכן האתר bob is the oil guy ( :) ככה קוראים לאתר ) הוא אתר מצויין לכל מה שקשור לשמנים למנוע .. כל מנוע.

ע"פ מחקר שהם עושים כל שנה שמתשתתפים בו אלפי אנשים שמן Pennzoil ( חברת בת של SHELL או קשורה אליה איכשהוא אם אני לא טועה ) הוא השמן הטוב ביותר , זאת לא הפתעה גם שכן השמן מנוע שלהם הוא היחיד בעולם שמומלץ ע"י פרארי ודברים אחרים ... שמן מנוע סינטטי מלא מומלץ למנועים שאוהבים להיות בסל"ד גבוהה , כמובן מחירו בהתאם כנראה למרות שלא בדקתי ... לפי דעתי שווה להשקיע עוד 150 ש"ח בשבילו ( היבואן בארץ הוא זוקו שילובים ) .

אחריו מגיע MOBIL 1 , גם לא הפתעה גדולה. אגב ה ROYAL PURPLE ? איי שם במקום ה 12 כמו כן לא מדברים עליו הרבה בפורומים למכוניות ספורט וספורט בשאיפה.

ואפשר לסוע עם הסינטטי מלא של Pennzoil הרבה ... הרבה מעל 10 אלף ק"מ , זה נכון לגבי כל סינטטי מלא של חברה איכותית ומוכרת ( לא ROYAL PURPLE ) כמו כן הוא מנקה את המנוע ודברים אחרים .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מנסיון -

באוטו שלי (שסתומים הידראוליים) ניסיתי מספר שמנים:

1. ליקווימולי סגול - סינטטי מלא

2. ליקווימולי זהב - חצי סנטטי

3. מוביל - סינטטי מלא

4. אג'יפ- סינטטי מלא

5. רויאל פרפל

הבדלים בביצועים לא היו

רעש המנוע פחת משמעותית כשעברתי לרויאל פרפל, כולל הפחתת נקישות מהמרימים ההדראוליים.

מבחינתי, זה היה שווה את המחיר, וכנראה גם הקטנוע שלי יתחיל לקבל שימון מהתוצרת הסגולה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כנ''ל אצלי ברכב השתמשתי ב2 סוגים שונים של שמן(מרימים הידראולים), סליניה ואגיפ, שניהם בצמיגות 10w60.

עם האגיפ המרימים מרעישים באופן משמעותי מאשר עם הסליניה.

לפעם הבאה אני כנראה ינסה את הרויאל פרפל או שאני יחזור לסליניה.

מה שכן הבדל בביצועים לא הורגש.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אכן האתר bob is the oil guy ( :) ככה קוראים לאתר ) הוא אתר מצויין לכל מה שקשור לשמנים למנוע .. כל מנוע.

ע"פ מחקר שהם עושים כל שנה שמתשתתפים בו אלפי אנשים שמן Pennzoil ( חברת בת של SHELL או קשורה אליה איכשהוא אם אני לא טועה ) הוא השמן הטוב ביותר , זאת לא הפתעה גם שכן השמן מנוע שלהם הוא היחיד בעולם שמומלץ ע"י פרארי ודברים אחרים ... שמן מנוע סינטטי מלא מומלץ למנועים שאוהבים להיות בסל"ד גבוהה , כמובן מחירו בהתאם כנראה למרות שלא בדקתי ... לפי דעתי שווה להשקיע עוד 150 ש"ח בשבילו ( היבואן בארץ הוא זוקו שילובים ) .

אחריו מגיע MOBIL 1 , גם לא הפתעה גדולה. אגב ה ROYAL PURPLE ? איי שם במקום ה 12 כמו כן לא מדברים עליו הרבה בפורומים למכוניות ספורט וספורט בשאיפה.

ואפשר לסוע עם הסינטטי מלא של Pennzoil הרבה ... הרבה מעל 10 אלף ק"מ , זה נכון לגבי כל סינטטי מלא של חברה איכותית ומוכרת ( לא ROYAL PURPLE ) כמו כן הוא מנקה את המנוע ודברים אחרים .

לדעתי שמן מנוע סינטטי מעולה לרכבים חדשים, בטח ובטח על פני השמנים ה"מעולים" ששמים במוסכי היבואן:roll: יש לציין שחיפשתי באתר API (שזהו האתר שאחראי על מתן אישורים לצמיגויות שמנים, והוא בר סמכא עולמי) ולא הצלחתי למצוא חברות ישראליות ששמניהן קיבלו את האישורים הנ"ל. מצד שני, אשמח אם מישהו אחר יראה שטעיתי ואכן תוצרת הארץ זה באמת "גאווה לאומית" מאושרת בחו"ל. מה שכן-אחרי שנה עם השמן שהגיע מהמפעל, הרכב שלי עם ROYAL PURPLE ועד עכשיו אין תלונות. השמן יוצא בבדיקה שחור אך לא יותר מדי, ונראה טוב.

עריכה: אחרי בדיקה שלי באתר, לדעתי בישראל אין אף חברת דלק שקיבלה דירוג API מאושר לשמניה!

• תוכן חדש...