Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון נשק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמבין, אבקש לדעת מה האגף במשטרת ישראל שמאשר/שולל קבלת רישיון נשק ואיך אפשר ליצור עמם קשר.

בבקשה רק מי שיש לו ניסיון קודם בנושא, ההפניות שקיימות ברשת ליצירת קשר בנושא הן מוטעות כולל באתר של המשטרה.

פורסם

זה לא המשטרה, זה משרד הפנים, תעשה חיפוש קצר, מישהו כבר טחן על זה, כולל לקיחת הנשק לחול.:lol:

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם
זה לא המשטרה, זה משרד הפנים, תעשה חיפוש קצר, מישהו כבר טחן על זה, כולל לקיחת הנשק לחול.:lol:

תודה על התגובה, אבל אם כבר לדייק בפרטים, זה עבר ממש לאחרונה לסמכות המשרד לביטחון הפנים. אבל כן כרגע עדיין כל השירותים בנושא הזה ניתנים ע''י משרד הפנים.

בכל מקרה, התהליך הוא כזה - הגשת בקשה למשרד הפנים ומשם הבקשה עוברת בדיקה של משטרת ישראל. הבדיקה שהמשטרה עושה היא בדיקה ממוחשבת שלאחריה באם אין מניעה מבחינתם מתקבלת תשובה חיובית.

במקרה הספציפי שלי, עברתי בדיקה כפולה במחשבי המשטרה וטרם ניתנה תשובה כלשהי, מביני עניין אומרים שזה סימן לתהליך סחבת ארוך שבסופו המשטרה לא מאשרת את הבקשה.

העניין הוא שבהיותי לוחם משוחרר ללא עבר פלילי שחברת אבטחה הגישה עבורו אישור רישיון נשק, אין סיבה שהבקשה תידחה. בהתחשב בנסיבות אני רואה לפניי שתי סיבות אפשריות - מידע מודיעיני הקיים עליי או תלונה כלשהי שהוגשה כנגדי (אפילו שלא זומנתי לחקירה - זה מספיק).

וכאן השאלה שלי הופכת לרלוונטית, לאיזה אגף במשטרה אני צריך לפנות כדי לבדוק את הסטטוס הנוכחי של הבקשה שלי? התקשרתי היום ליותר מדי אגפים במשטרה שנאמר לי שהם הנכונים במקרה שלי ובכולם העבירו את האחריות מאחד לשני. לכן אם יש מישהו בקיא/בעל נסיון בנושא אשמח לקבל תשובה ולמנוע סחבת מיותרת עבורי.

פורסם

בקטע של רישוי נשקים , עם כל הכבוד לאתר של סליק ולחברה בפורום , מרוב עצים לא רואים את היער , תיגש למטווח הקרוב ותדבר עם אחד המדריכים , תאמין לי הם ראו ושמעו כל כך הרבה מקרים ששלך הוא הפשוט מביניהם.

בכל מקרה במידה ואין לך רישום פלילי ואין מרשם פלילי לא אמורה להיות מניעה לקבלת נשק תחת סעיף רשיון אירגוני לעבודה בחברת אבטחה.

אם אתה מאזור המרכז , מאוד ממליץ על מטווח בול ככלל , ועל המדריך דני בפרט.

פורסם
בהתחשב בנסיבות אני רואה לפניי שתי סיבות אפשריות - מידע מודיעיני הקיים עליי או תלונה כלשהי שהוגשה כנגדי (אפילו שלא זומנתי לחקירה - זה מספיק)..

בהתחשב באיזה נסיבות?

מה זאת אומרת אפשריות?

אם יש למשטרה איזה חומר מודיעיני עליך או שאתה כרגע מושא לאיזה חקירה אז ברור שלא תקבל שום רשיון לנשק.

זה לא ברור לך? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפני כמה זמן הגשת את הבקשה?

לאחרונה אני שומע שלוקח יותר זמן לאישורים להגיע (אם בעבר זה היה מגיע תוך 3 חודשים, כיום זה גם יכול לקחת גם חצי שנה) כנראה עקב מחסור בכ"א/ריבוי בקשות לרישיון נשק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בהתחשב באיזה נסיבות?

מה זאת אומרת אפשריות?

אם יש למשטרה איזה חומר מודיעיני עליך או שאתה כרגע מושא לאיזה חקירה אז ברור שלא תקבל שום רשיון לנשק.

זה לא ברור לך? :shock:

זה ממש לא ברור לי!

במידה ולמשטרה יש מידע מודיעיני לגביי, הם יכולים להגיש כתב אישום ולחפש הרשעה. כל עוד הם לא עשו את זה אני חף מפשע על פי חוק. לא אמרתי מושא לחקירה, מה שקורה הוא שלפעמים, במידה ונניח אקסית זועמת רוצה לחפש לפגוע בך היא יכולה להגיש תלונה על איומים מצידך, העניין הוא שאתה אפילו לא יודע על זה משום שלא נפתח תיק חקירה כנגד זה (נניח מחוסר עניין לציבור) דבר כזה הוא עניין נוסף שיכול למנוע קבלת רישיון נשק, ושוב גם כאן יש בעיה חוקית עם העניין כי כל אדם הוא בחזקת חף מפשע עד שהוכחה אשמתו.

redroze vbmenu_register("postmenu_2902114", true); הבקשה הוגשה החודש, ביחד עם עוד 15 בקשות של אנשים שעושים איתי את הקורס מאבטחים. לגבי כולם נתקבלה תשובה ורק אני ממשיך לחכות (וכנראה מפספס את הקורס הנוכחי ומחכה חודש לקורס הבא)

פורסם

יש לך יסוד סביר להניח שיש נגדך איזשהי חקירה שאתה עדיין לא מודע אליה? כנראה שלא. רוב הסיכויים שזה סתם איזה תקיעה בירוקרטית, ואתה תקבל את האישור בסופו של דבר.

מה שכן, לדעתי אתה בכלל לא צריך לשבור על זה את הראש... תדבר עם מי שקשור לזה בחברת האבטחה ושהוא ישבור על זה את הראש.

V5

פורסם

אכן חברת האבטחה יכולה לברר מדוע מתעקב האישור שלך.

במקרה שהיה אצלי בעבודה שאישור לא התקבל עבור אחד העובדים, הוגש ערעור למשרד הפנים ולאחר תקופה יחסית ארוכה (חצי שנה) הוא קיבלי אישור לנשק.

אני קיבלתי אישור לנשק לפני חצי שנה אחרי המתנה של שבועיים בערך.

פורסם
זה ממש לא ברור לי!

במידה ולמשטרה יש מידע מודיעיני לגביי, הם יכולים להגיש כתב אישום ולחפש הרשעה. כל עוד הם לא עשו את זה אני חף מפשע על פי חוק. לא אמרתי מושא לחקירה, מה שקורה הוא שלפעמים, במידה ונניח אקסית זועמת רוצה לחפש לפגוע בך היא יכולה להגיש תלונה על איומים מצידך, העניין הוא שאתה אפילו לא יודע על זה משום שלא נפתח תיק חקירה כנגד זה (נניח מחוסר עניין לציבור) דבר כזה הוא עניין נוסף שיכול למנוע קבלת רישיון נשק, ושוב גם כאן יש בעיה חוקית עם העניין כי כל אדם הוא בחזקת חף מפשע עד שהוכחה אשמתו.

עפ"י מה שאתה אומר, בא ניקח 2 תסריטים:

1. נניח שהמשטרה יודעת שאתה חייל של דומרני או שאתה סוחר סמים. אין נגדך שום כתב אישום, לא הורשעת מעולם אבל הם יודעים ברמה המודיעינית במה אתה מתעסק.

2. אקסית רוצה לפגוע בך והגישה תלונה על איומים מצידך. המשטרה כרגע חוקרת אבל עדיין לא זימנה אותך לחקירה. בזמן שהחקירה בעיצומה אתה מגיש בקשה לרשיון לנשק.

אני אשאל שוב, אתה באמת חושב בדעה צלולה שמישהוא יתן לך רשיון לנשק אפילו שלא הועמדת לדין מעולם? :shock:

אין שום קשר לחף מפשע, ברגע שהגליון שלך לא נקי, אתה כבר נבדק בצורה יותר מדוקדקת, למה הוא לא נקי ומה היו נסיבות המקרה.

אם נראה להם שאתה אלים, חמום מח, עבריין שעדיין לא הצליחו להרשיע וכו' לא תקבל רשיון לנשק ובצדק!

פורסם
עפ"י מה שאתה אומר, בא ניקח 2 תסריטים:

1. נניח שהמשטרה יודעת שאתה חייל של דומרני או שאתה סוחר סמים. אין נגדך שום כתב אישום, לא הורשעת מעולם אבל הם יודעים ברמה המודיעינית במה אתה מתעסק.

2. אקסית רוצה לפגוע בך והגישה תלונה על איומים מצידך. המשטרה כרגע חוקרת אבל עדיין לא זימנה אותך לחקירה. בזמן שהחקירה בעיצומה אתה מגיש בקשה לרשיון לנשק.

אני אשאל שוב, אתה באמת חושב בדעה צלולה שמישהוא יתן לך רשיון לנשק אפילו שלא הועמדת לדין מעולם? :shock:

אין שום קשר לחף מפשע, ברגע שהגליון שלך לא נקי, אתה כבר נבדק בצורה יותר מדוקדקת, למה הוא לא נקי ומה היו נסיבות המקרה.

אם נראה להם שאתה אלים, חמום מח, עבריין שעדיין לא הצליחו להרשיע וכו' לא תקבל רשיון לנשק ובצדק!

1. אל תשכח שאנחנו חיים במדינת חוק. אם אני סוחר סמים, והמשטרה יודעת ברמה המודיעינת שזה העיסוק שלי - הם עדיין חייבים להוכיח את זה מעבר לספק סביר. כל עוד זה לא הוכח אין שום עילה ברמה החוקית לא לאשר לי רישיון נשק. נכון אולי מהבחינה הזאת קיימת אפשרות שהגליון שלי לא נקי וזו יכולה להיות סיבה לא לקבל אישור באופן אוטומטי, אבל זה לא מחזיק בשום בית משפט. לפי בירור שערכתי הדרך לטפל בזה היא הגשת עתירה מנהלית לבית משפט, ובמאה אחוז מהמקרים המתוארים בתסריט הזה - כל עוד לא הוכחה אשמה כלשהי העותר חף מפשע ועל כן יחייב השופט לאשר את בקשתו.

2. התסריט הזה הוא יותר רלוונטי לגביי ולדעתי לא ירדת לסוף דעתי אז אני אסביר שוב. אין כוונה לחקירה המתנהלת כרגע ונמצאת בשלב עדויות/איסוף ראיות/חקירה וכו'. הכוונה היא לדוגמא אקסית שהולכת לתחנת המשטרה ומחליטה שאיימת עליה. חקירה לא נפתחת בנושא הזה אף פעם, מה שכן השם שלך נכנס לטופס תלונה שמיד נגנז.

נניח שעכשיו יש לך סכסוך שכנים, ומישהו ישפוך צבע על הדלת של השכן שלך. הוא ילך לתחנת המשטרה ויאשים אותך, גם אם אף פעם לא תיפתח חקירה בנושא ואף פעם לא תדע מזה, קיימת האפשרות שאם תבקש רישיון נשק תקבל תשובה שלילית בגללו.

בכל מקרה, נכון לאתמול היה דחוף לי ליצור קשר עם האגף במשטרה שאחראי לזה ולשמוע את השיקולים שלהם לגביי, כרגע זה פחות רלוונטי ואני יכול לחכות עם זה. אבל בכל זאת ולמרות שסטינו קצת מהנושא, במידה ומישהו יודע מה האגף במשטרה שמטפל בעניינים אלו ואיך אפשר ליצור קשר עמם - אשמח לתשובה. תודה לכל המגיבים שניסו לעזור.

פורסם

לא מכיר את האגף שמטפל בזה, אבל נראה לי שאתה עדיין יכול לגשת לתחנת משטרה ולהוציא דו"ח רישום פיליל.

בטח בו תראה אם ישנו איזה עיכוב עם האישור שלך.

פורסם
1. אל תשכח שאנחנו חיים במדינת חוק..

אני לא שוכח שאנחנו לא מדינת חוק אבל אתה אל תשכח שאתה לא באמריקה, אין לך פה את הזכות לשאת נשק ואף אחד לא מבטיח לך את הזכות הזאת.

ההפך המוחלט!

יש איסור מוחלט על נשיאת נשק למעט מספר סייגים ספציפיים ביותר, אתה ככל הנראה, לא עומד בסייגים האלה (אני מדבר כרגע על החלטת המשטרה ולא על הסייגים של משרד הפנים).

• תוכן חדש...