Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי חיישני רוורס מועילים בהחלט כאשר יש משהו נמוך אשר מוסתר, זכור לי עמוד בטון בגובה של 20 ס"מ ברחבת תחנת הקמח של מונטיפורי שגרם נזק לסיאט שלי. חיישני רוורס היו בהחלט מסייעים.

מיידי פעם אני נתקל גם בהולכי רגל (מבוגרים דווקא) שלמרות שהם רואים רכב נוסע לאחור הם חייבים לזנק ולעמוד מאחוריו.

בהקשר לכך יש לציין שההצ"ח מדבר גם על התקנת זמזם חיצוני, האם זמזם שכזה יעיר את הולכי הרגל מתנומתם, ייתכן. אך יותר סביר להניח שמרוב זמזומים שישמעו ברחובות, גם הולכי הרגל יתעלמו מהם וגם הזמזום יוציא מדעתם את כל יושבי הבתים מרוב רעש בלתי פוסק.

לסיכום, כן אני חושב שחיישני רוורס הם דבר טוב ושיכול להזהיר נהגים מפני דברים נמוכים שמסתתרים מאחורי רכבם (לדוגמא יואבי שחושב שכדאי להסתתר דווקא מאחורי רכב), אך להוסיף גם זמזם חיצוני זה דבר שימאיס את העניין על הציבור.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן הצעת חוק אווילית ומטופשת, כראוי לקודקודי משרד התחבורה.

א. המערכות האלה לא אמינות.

ב. ממחקר בלתי רשמי ומדגמי מאוד שיצא ויוצא לי לראות מדי יום בכבישים - הצפצופים וההבהובים בצג הם להמחשה בלבד. שיטת "עד הבום" (או העמוד) ברוורס עודנה חיה ובועטת.

ג. מרבית תאונות הדריסה לאחור מתרחשות בכפרים הערביים. יש הרבה מה לעשות שם לפני שמחייבים אותם להתקין חיישני רוורס (שכמו שנאמר כאן החוק הוא לא תמיד בראש מעיינייהם).

ד. בהמשך לסעיפים א' ו ב', ברגע שמישהו עושה רוורס ביודעין ששום דבר לא מחכה לו מאחרי האוטו הוא ימשיך לסוע על אף הצפצופים.

ה. ואם הצעת החוק המטופשת הזאת תעבור בכנסת (והיא תעבור, זה ברור) - שידאגו לחייב את היצרן להתקין את החיישנים ולא משהו סיני סוג ז' שמתקינים בבונדד במחיר מופקע תוך התעללות בפלסטיקים ובחשמל הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצד אחד תקנות רעש חדשות שאוסרות אזעקה ונגינה עד שעה 21 בלבד.

מצד שני התראות קוליות על רוורס לכל מכונית.

פשוט טמטום.

יש עוד מדינה בעולם שכל תושביה מחוייבים להתקין חיישני רוורס ועוד עם התראה חיצונית?

מה, כבר אין כוח לסובב את הראש כשנוסעים לאחור?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ערסים עם לדים בתוך החיישנים, מגניב.

כותרת של שרשור עתידי אם זה יאושר.

"בן זו** הוריד לי ת'רכב מהכיביש"

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

לא מבין איפה הבעיה. גם אם החוק הזה יעבור (מה שלפחות יותר מחצי שנה) אז הוא לא יחייב את כל הרכבים להתקין חיישנים אלא על כל רכב חדש שנמכר. וגם כשזה יהיה ככה אז החוק יכנס לתוקף שנה אחרי שהוא יעבור בקיצור יש עוד הרבה זמן. אם בכלל.

חוץ מזה, אני בעד. לפי דעתי כבר לפני שנה ויותר היו צריכים לחשוב על זה שכל רכב חדש שנמכר יצויד בחיישני רוורס.

פורסם

קרא שוב את הכתבה.

החוק יחייב כל רכב, מכל שנה ומודל, כולל רכבי אספנות להתקין חיישני רוורס.

אני מאמין שאתה בעד ABS ו חגורות בטיחות כמו כולנו. אולי תחייב את כל הרכבים הישנים להתקין גם את המערכות הללו ותגבה מבעליהן 10K שקלים עבור חובת ההתקנה?

פורסם

רעיון נהדר!

אם הממשלה תממן התקנת חיישני רוורס בכל רכב, שיעור התאונות אכן יפחת.

אה, רגע, על חשבון בעל הרכב?

אה...

אוקיי.

מי המטומטם שחשב על זה?! זה צריך להיות שיקול של כל בעל רכב. תארו לעצמכם שחברת הלוויין הייתה מחייבת אתכם להתקין צלחת בעצמכם אם אתם רוצים שימוש בה.

כשלעצמו אחלה חוק ואני בעד, כל עוד זה לא נוגע לי בכיס.

מה השלב הבא, התקנת מצלמות בכל רכב? 7 מסכי LCD? ומה עם רמקולים?

[נא לדמיין תמונה של אקזיביט מבואס]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא מבין איפה הבעיה. גם אם החוק הזה יעבור (מה שלפחות יותר מחצי שנה) אז הוא לא יחייב את כל הרכבים להתקין חיישנים אלא על כל רכב חדש שנמכר. וגם כשזה יהיה ככה אז החוק יכנס לתוקף שנה אחרי שהוא יעבור בקיצור יש עוד הרבה זמן. אם בכלל.

חוץ מזה, אני בעד. לפי דעתי כבר לפני שנה ויותר היו צריכים לחשוב על זה שכל רכב חדש שנמכר יצויד בחיישני רוורס.

לא נכון.

סעיף 4 לפקודת התעבורה: סמכות להסדיר רישוי רכב

שר התחבורה רשאי, בתקנות, לקבוע הוראות המסדירות מתן רשיון רכב, חידושו*, העברתו, צורתו, כללי החזקתו ותנאיו, לרבות תנאים בדבר הגבלת השימוש ברכב.

התוספת המבוקשת תבוא בסופו של סעיף זה:

"ובלבד שהשר יקבע שלא יינתן רישיון רכב אלא אם כן הותקנה ברכב שלגביו מבוקש הרישיון מערכת אלקטרונית של חיישנים המודדים את המרחק בין הרכב לבין עצמים סביבו, בעת נסיעה לאחור, ושל התרעת שמע, הניתנת לשמיעה גם מחוץ לרכב, בעת זיהוי של התקרבות לעצמים על ידי החיישנים".

*חידושו = רישוי שנתי(טסט).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ואז נהגים בכלל לא יסתכלו אחורה ברוורס ויסמכו ב100% על החיישנים "כי זה בחוק"

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מאוד מנחם, קומפי, שאפשר להסדיר את זה בכזו קלות. :)

לדעתי התקנת חיישנים אחוריים זה בכלל שינוי מבנה, על פי החוק היבש.

והתקנת חיווי קולי חיצוני נוגדת את תקנות הרעש החדשות.

פורסם

מצעד האוולת.

למרבה הצער לחלק גדול מהיושב בבית המחוקקים אין כל עניין בשרות הציבור או פעולה לקידום הצרכים האמיתיים של האזרחים כי אם בכותרות בצהובוני הצהריים והצעת חוק זו הינה תולדה ישירה של הדבר.

פורסם

מה זה השטויות האלה די! לא נמאס למצוץ לנו את הדם , זה לא קצת לא חוקי לחייב אותנו להרכיב משהו על הרכב שלנו הרכוש שלנו ועוד לשלם על זה מכיסנו ????

זה מזכיר לי את המדבקות המטופשות (מחזירי האור) שמחייבים אותנו לשים מאחורה , אם רוצים שנשים חיישני רוורס המדינה צריכה לממן את זה מכיסה !

לדעתי זוהי סתם עוד דרך לא יעילה עוד איזה חוק מטופש בתוך שורה של חוקים מטופשים עוד דרך להתעסק בטפל ולא בעיקר !!

עד מתי נאכל חרא , משר התחבורע והחברים שלו ??

מה החוק הבא אם זה יאושר ? להרכיב כריות אוויר בכל רכב שלא מצויד ? אולי ABS ??

דמיינו אזרח עם פיאט אונו שנת 80 ומשהו מגיע למוסך כדי להתקין אביזרי בטיחות בשווי 20 אלף שקל ??

דרך אגב , חיישני רוורס זהו לא "שינוי מבנה" ?? אז מה חוק נוגד חוק ??

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם
לדעתי התקנת חיישנים אחוריים זה בכלל שינוי מבנה, על פי החוק היבש.

והתקנת חיווי קולי חיצוני נוגדת את תקנות הרעש החדשות.

דרך אגב , חיישני רוורס זהו לא "שינוי מבנה" ?? אז מה חוק נוגד חוק ??

בה בעת שזה יוסף לפקודת התעבורה, תוספת זו לא תוכל להחשב כשינוי מבנה(הגם שגם כיום אין זה נחשב לכזה).

תקנות רעש - ההתרעה עומדת בתקן(ראה זמזם לנסיעה אחורנית הקיים מכח תקנה 359א באוטובוסים ובמשא מעל 15 ט' משנת יצור 94' ואילך).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני בעד. לא מבין למה כולם פה נגד?

מערכת זולה ופשוטה, גם להתקנה לא מקורית.

מנסיון של לפחות 5-6 שנים, עם מערכות לא מקוריות. מלבד ההיבט הבטיחותי לחיי אדם, המערכת חסכה לי הרבה מאוד כסף על נזקי פגושים שנמנעו.

המערכות, אפילו הזולות שהותקנו ברכבי הליסינג שלי, היו מאוד יעילות.

אני חושב שלרכוש רכב חדש בלי, זה שטות.

יוזמה מבורכת.

קשה לי להאמין שיחייבו בעלי רכבים ישנים (לא נהוג לעשות חקיקה רטרואקטיבית, לא משנה מה קראתם בכתבה), קל וחומר רכבי אספנות, אבל גם בלי לקדוח בניקלים, יש פתרונות אסתטים כמו חיישנים במסגרת לוחיות הרישוי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עדיף שיחייבו את האנשים שעושים רישיון נהיגה ללמוד יסודות של התנהגות הרכב במצבי חירום ומגבלות.

עוד ניסיון להרביח, ואם זה יעבור נשמע עוד תוחנית חדשות על שחיתות.

על מה הם חושבים בכלל?????

• תוכן חדש...