Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוסעת הרבה לעבודה וחזרה ובכלל (סביב 5000 ק"מ בחודש) בדרכים בין עירוניות.

עד עכשיו היתה לי פיאט פונטו משנת 97' (או להחליף או לעשות הוראת קבע במוסך המרכזי).

אני מבקשת את דעתכם המקצועית, אני נוסעת בדר"כ לבד ולכן חשבתי אפילו על שלוש דלתות (?).

צריכה אוטו קטן, אמין ושובב, שלא יכנס כל חודש למוסך גם בקילומטרז' גבוה, וכמובן, ברוח התקופה, בנצילות דלק גבוהה.

טווח המחירים שלי הוא 20-30 אלף.

תודה רבה!

פורסם

בדיוק מה שיש לך עכשיו, רק משנת 2006. יש לי אחת כזו ואני מרוצה מאוד.

היא כיום בת 5 (אוטוטו). שלך בת 14. לי היא לא עושה צרות, אבל אני מניח שאם אחזיק אותה עד גיל 14 גם אני אצטרך מנוי למוסך.

פורסם

רק עכשיו ראיתי את כמות הק"מ שאת נוסעת מדי חודש.

אני לא בטוח שאם תקני רכב ב-30 אלף ש"ח לא תמצאי את עצמך עם הוצאות גדולות גם עליו.

אני קניתי את הספייס שלי עם 114 אלף ק"מ, עשיתי עליה כמעט 20 אלף ק"מ השנה. אם הייתי עושה עליה 60 אלף ק"מ כמו שאת נוסעת, שנה הבאה היא הייתה כבר מתחילה עם צרות.

ממליץ לבדוק את האופציה של מימון ולרכוש מאחת מחברות הליסינג את סקודה פאביה ספייס גירסת דיזל, לנסות להשיג אחת עם ק"מ נמוך ככל האפשר. אולי זה לא שובב, אבל זה רכב סופר חסכוני.

כמו כן, אפשר לשקול רכישה של אחד מרכבי הסופר מיני הנחחמדים שמוצעים כיום - עם דגש על סוזוקי אלטו, פיג'ו 107 ופיאט פנדה.

את הסוזוקי כבר אפשר להשיג כמשומשת במחירים שקרובים ל-50K, עם ק"מ נמוך מאוד. אני חושב שבשביל תוספת של 20 אלף ש"ח, שאפשר לפרוס אותה ל-3 שנים, לא שווה לרכוש רכב בן 4-5 עם 100 אלף ק"מ ואח"כ להחזיר את מה שחסכת עם ההלוואה, ישירות למוסך.

פורסם

גם יונדאי גטס ידנית 1400 (לא 1350) יכולה להתאים לך. אני קניתי כזו בדיוק לאותה מטרה. רק פחות ק"מ חודשי.

הידנית החדשה לא שתיינית כמו הדור הקודם. דגם GLS הוא מאוד נוח, בטוח וזריז.

היונדאי ידועים כרכבים בעלי אמינות גבוהה מאוד, הן שורדות יפה מאוד את התעללויות הליסינג השונות

פורסם

פנדה, אלטו ו-107 הם מכוניות קטנות, זולות ומגניבות אבל הם לא סופר מיני. אני לא בטוח שהם מתאימות למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר. אולי אם מדובר על נסיעות בכבישים פקוקים יחסית (נניח כביש 4 או כביש החוף) אז זה בסדר גמור ואפילו מצויין, אבל אם מדובר על נסיעות ארוכות מומלץ לחפש רכב עם "קצת יותר מנוע".

אם כבר עלית לתקציב כזה, אז אולי עדיף שתחפשי איזו דייהטסו סיריון או ניסאן מיקרה, שיהיו קצת יותר אמינות ולא פחות חסכוניות מהפונטו שיש לך עכשיו.

את מוזמנת ליצור איתי קשר בהודעה פרטית ואנסה לעזור לך למצוא רכב ותוכנית מימון שיתאימו לך בצורה הטובה ביותר.

רק עכשיו ראיתי את כמות הק"מ שאת נוסעת מדי חודש.

אני לא בטוח שאם תקני רכב ב-30 אלף ש"ח לא תמצאי את עצמך עם הוצאות גדולות גם עליו.

אני קניתי את הספייס שלי עם 114 אלף ק"מ, עשיתי עליה כמעט 20 אלף ק"מ השנה. אם הייתי עושה עליה 60 אלף ק"מ כמו שאת נוסעת, שנה הבאה היא הייתה כבר מתחילה עם צרות.

ממליץ לבדוק את האופציה של מימון ולרכוש מאחת מחברות הליסינג את סקודה פאביה ספייס גירסת דיזל, לנסות להשיג אחת עם ק"מ נמוך ככל האפשר. אולי זה לא שובב, אבל זה רכב סופר חסכוני.

כמו כן, אפשר לשקול רכישה של אחד מרכבי הסופר מיני הנחחמדים שמוצעים כיום - עם דגש על סוזוקי אלטו, פיג'ו 107 ופיאט פנדה.

את הסוזוקי כבר אפשר להשיג כמשומשת במחירים שקרובים ל-50K, עם ק"מ נמוך מאוד. אני חושב שבשביל תוספת של 20 אלף ש"ח, שאפשר לפרוס אותה ל-3 שנים, לא שווה לרכוש רכב בן 4-5 עם 100 אלף ק"מ ואח"כ להחזיר את מה שחסכת עם ההלוואה, ישירות למוסך.

פורסם
פנדה, אלטו ו-107 הם מכוניות קטנות, זולות ומגניבות אבל הם לא סופר מיני. אני לא בטוח שהם מתאימות למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר.....

אולי עדיף שתחפשי איזו דייהטסו סיריון או ניסאן מיקרה

אני לא יודע על סמך מה קבעת שפנדה לא מתאימה לנסיעות בינעירוניות. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהפנדה מצויינת לנסיעות בינעירוניות ואני בטוח שבכל אירופה נוסעים בה גם בכבישים בינעירוניים.

לפנדה מנוע 1250 סמ"ק, לסריון מנוע 1300 סמ"ק. האם ה50 סמ"ק האלה הם "יותר מנוע"?

אני חרשתי בזמנו את ישראל מצפון ועד דרום עם פורד אסקורט ממודל 1972 שהיתה בעלת מנוע של 1100 סמ"ק. זה לא השיקול העיקרי.

פורסם
פנדה, אלטו ו-107 הם מכוניות קטנות, זולות ומגניבות אבל הם לא סופר מיני. אני לא בטוח שהם מתאימות למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר. אולי אם מדובר על נסיעות בכבישים פקוקים יחסית (נניח כביש 4 או כביש החוף) אז זה בסדר גמור ואפילו מצויין, אבל אם מדובר על נסיעות ארוכות מומלץ לחפש רכב עם "קצת יותר מנוע".

אם כבר עלית לתקציב כזה, אז אולי עדיף שתחפשי איזו דייהטסו סיריון או ניסאן מיקרה, שיהיו קצת יותר אמינות ולא פחות חסכוניות מהפונטו שיש לך עכשיו.

את מוזמנת ליצור איתי קשר בהודעה פרטית ואנסה לעזור לך למצוא רכב ותוכנית מימון שיתאימו לך בצורה הטובה ביותר.

למה קבעת? כי אין לך במלאי את המכוניות המצויינות האלה? הם עוד לא הספיקו להתיישן ולהגיע לטרייד אין?

הבחורה נוסעת לבד, תספיק לה בכיף מכונית עם מנוע צנום נפח והספק סביר של 60 כ"ס ומעלה.

אמנם טעיתי בניסוח שלי, התכוונתי למכוניות מיני - אבל זאת לא סיבה להתחיל את התשובה (המסחרית) בהתייחסות אלי, ועוד עם שגיאת כתיב. לא מתאים לנציג מסחרי.

שוב, לגבי המכונית עצמה:

כל מכונית שתקני תגיע לקילומטראז' היסטרי במהירות הבזק. הדרך היחידה להמנע ממוסכים היא רכישת אוטו חדש.

כאן בעצם באה לידי ביטוי האחריות של סוזוקי אלטו למשל, שנותנת לך 3 שנות אחריות.

הרכבים האלו מהטרייד אין לא מתאימים לאדם שמביא רכב חדש בתוך 3 שנים לק"מ של 180 אלף...תקני רכב כזה ותגיעי איתו ל-250 אלף ק"מ במהירות שיא - ואז גם בלתי אפשרי למכור אותו וגם תפרנסי מוסכים.

ברכישת רכב חדש, כמעט תמיד שמורה האפשרות לבצע טרייד אין בחברה תמורת רכישה של רכב נוסף - אינטרס שלהם, לשימור לקוחות.

אני חוזר על המלצתי - רכב חדש, רצוי מהקטנות החמודות שיודעות לעשות את העבודה, גם בכביש המהיר.

מבטיח לך שעוד שנה, כשיגיעו הקטנות האלה למלאי של קרסו טרייד אין, גם הנציג שלהם ימליץ על הרכבים, אחרי הכל - הוא היה מת שתהייה לו טווינגו קטנה וידנית במלאי.

פורסם

תר.

אגב, מה ההבדל בין ניסאן מיקרה לבין פיאט פנדה, אם מותר לשאול? לחבר שלי הייתה מיקרה בתור רכב מהעבודה, וזכור לי מזגן גרוע לאללה, ורכב צפוף למדי. לפחות בפנדה המזגן מצוין.

פורסם
אני לא יודע על סמך מה קבעת שפנדה לא מתאימה לנסיעות בינעירוניות. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהפנדה מצויינת לנסיעות בינעירוניות ואני בטוח שבכל אירופה נוסעים בה גם בכבישים בינעירוניים.

לפנדה מנוע 1250 סמ"ק, לסריון מנוע 1300 סמ"ק. האם ה50 סמ"ק האלה הם "יותר מנוע"?

אני חרשתי בזמנו את ישראל מצפון ועד דרום עם פורד אסקורט ממודל 1972 שהיתה בעלת מנוע של 1100 סמ"ק. זה לא השיקול העיקרי.

כשרק התחתנתי היתה לנו אוטוביאנקי 900 סמ"ק. הגענו איתה לכל מקום בארץ, מהחרמון ועד אילת. כשנולד לנו הבן הבכור היינו קושרים את הלול שלו לגג ונוסעים ככה לכל מקום. להגיד לך שזה היה רעיון טוב? אני לא יודע...

אם זה לא היה ברור אז אני בטוח שעם שלושת המכוניות האלו אפשר להגיע לכל מקום. אבל אני חושב שאם נוסעים הרבה מחוץ לעיר עדיף לקנות רכב שקצת יותר מתאים למשימה. לא שלחתי אותה לבדוק רנו לגונה או ניסאן מוראנו אלא רכבים שלדעתי קצת יותר מתאימים.

דרך אגב, אל תשכח שלפנדה יש משהו כמו 60 כוחות סוס ולסיריון יש 87 כוחות סוס.

פורסם
למה קבעת? כי אין לך במלאי את המכוניות המצויינות האלה? הם עוד לא הספיקו להתיישן ולהגיע לטרייד אין?

הבחורה נוסעת לבד, תספיק לה בכיף מכונית עם מנוע צנום נפח והספק סביר של 60 כ"ס ומעלה.

אמנם טעיתי בניסוח שלי, התכוונתי למכוניות מיני - אבל זאת לא סיבה להתחיל את התשובה (המסחרית) בהתייחסות אלי, ועוד עם שגיאת כתיב. לא מתאים לנציג מסחרי.

שוב, לגבי המכונית עצמה:

כל מכונית שתקני תגיע לקילומטראז' היסטרי במהירות הבזק. הדרך היחידה להמנע ממוסכים היא רכישת אוטו חדש.

כאן בעצם באה לידי ביטוי האחריות של סוזוקי אלטו למשל, שנותנת לך 3 שנות אחריות.

הרכבים האלו מהטרייד אין לא מתאימים לאדם שמביא רכב חדש בתוך 3 שנים לק"מ של 180 אלף...תקני רכב כזה ותגיעי איתו ל-250 אלף ק"מ במהירות שיא - ואז גם בלתי אפשרי למכור אותו וגם תפרנסי מוסכים.

ברכישת רכב חדש, כמעט תמיד שמורה האפשרות לבצע טרייד אין בחברה תמורת רכישה של רכב נוסף - אינטרס שלהם, לשימור לקוחות.

אני חוזר על המלצתי - רכב חדש, רצוי מהקטנות החמודות שיודעות לעשות את העבודה, גם בכביש המהיר.

מבטיח לך שעוד שנה, כשיגיעו הקטנות האלה למלאי של קרסו טרייד אין, גם הנציג שלהם ימליץ על הרכבים, אחרי הכל - הוא היה מת שתהייה לו טווינגו קטנה וידנית במלאי.

קודם כל, אתה צודק, הייתי מת שתיהיה לי טווינגו קטנה וידנית לא רק במלאי אלא גם בחניה הפרטית. ראיתי את הדגם החדש של הטווינגו בחו"ל ולדעתי זה רכב ממש מדליק.

אנחנו בקרסו טרייד אין מחזיקים מלאי גדול של רכבים, שכולל לא רק רכבים ששווקו ע"י קרסו. בין היתר, מגיעות אלינו גם פנדות ואולי תתפלא לקרוא, גם אלטו מגיעות פה ושם. אנחנו לא מסתירים את הפעילות המשותפת שלנו עם קארספורום, אנחנו גאים בשיתוף הפעולה עם האתר הזה וכמו שבוודאי שמת לב עושים זאת על פני השטח ולא במחתרת.

אני לא יודע באיזו מיקרה נסעת, יתכן שהיתה בה תקלה נקודתית במיזוג. למיקרה שאני מכיר יש מזגן טוב מאוד. לגבי הצפיפות - כן, הרכב לא מאוד מרווח. אני לא חושב שזה רלוונטי כל כך לבחורה החביבה כיוון שהיא ציינה שהיא נוסעת לבד רוב הזמן.

פורסם

1. זאת הייתה מיקרה חדשה שחבר שלי קרע מהמושבים שלה את הניילונים.

2. התלונות חזרו מכל הסוכנים של החברה שכולם נסעו (ועדיין נוסעים) על מיקרה.

3. לפני כן הייתה לו קיה ריו עם מזגן מדהים - כך שהיה מול מה להשוות. המזגן של המיקרה פשוט לא עושה את העבודה כמו שצריך.

אהבתי מאוד את הערתך:

לגבי הצפיפות - כן, הרכב לא מאוד מרווח. אני לא חושב שזה רלוונטי כל כך לבחורה החביבה כיוון שהיא ציינה שהיא נוסעת לבד רוב הזמן.

אם כך, איזו סיבה יש לבחורה לא לקנות אלטו חדשה או כמעט חדשה, וללכת על המיקרות והסיריונים, שיקרים כמשומשים יותר מאלטו חדשה ומגיעים עם X ק"מ...?

בדקתי במלאי שלכם:

הדייהטסו הכי פחות שחוקה שלכם היא עם 90,600 ק"מ. מחירון לוי יצחק 72,000 ש"ח.

בהחלט דיל מפתה - אחרי מיקוח, היא תוכל לקנות רכב בן 3, במחיר של רכב חדש (נגיד פיאט פנדה במבצע של המשביר), ואחרי 3 שנים היא תהייה עם מספר קילומטרים אסטרונומי של 270 אלף ק"מ על מד האוץ.

מעבר לעובדה שזה כמעט בוודאות מחייב החלפת מנוע, מה עם כל יתר הכניסות למוסך על 1001 דברים אחרים?

נעבור למיקרה:

פה כבר יש מציאות, מצאתי אחת עם 25 אלף ק"מ. מחירון לוי יצחק 75 אלף ש"ח. פה לא נראה לי שיש הרבה מקום למיקוח.

ז"א שצריך לקנות רכב משומש במחיר של 8 אלף ש"ח מעל מחירה של מכונית המיני היקרה ביותר.

במחיר הזה אגב, אפשר אפילו לקנות פיג'ו 107 אוטומטית חדשה ויישאר עודף לביטוח מקיף.

אז תסביר לי, איך אתה ממליץ לה על הרכבים האלה? הרי העסקה היא לא כלכלית ולא הגיונית מבחינתה בכלל. לא במיקרה היקרה ולא בסיריון השחוקה.

הבנתי ששיתוף הפעולה הוא גלוי ולא סמוי וכל הכבוד - אבל זה לא נותן לך את הלגיטימציה לתת לאנשים עצות גרועות.

פורסם

אמת, הפנדה אינה מתהדרת בכ"ס גבוה כמו חלק ממתחרותיה. עם זאת יהיה נאות לדעתי לציין כי 60 כ"ס מספיקים בהחלט לשיוט בכביש בינעירוני במהירויות של 90, 100 ואף 110 קמ"ש ולמעלה מכך תוך כדי חיסכון מרשים בדלק.

זה לגיטימי לחלוטין לנסות לשכנע לקוחות פוטנציאליים לרכוש רכבים באמצעותכם. אין בזה שום פסול. אדרבא, זה במקרים רבים הרבה יותר פשוט ונוח. אני מסכים עם drsubaru במקרה הספציפי הזה שבשל הנסועה השנתית הגבוהה, עדיף לרכוש רכב עם ק"מ נמוך מהממוצע של רכבי הטרייד-אין (אני יודע שיש שם גם כאלה יוצאים מן הכלל, לכן רשמתי ממוצע).

פורסם

אני מגיע לכל מקום בארץ עם הפונטו 60 כ"ס ואין שום קשר בינה לבין איזו אוטוביאנקי או פיאט 127 מפעם עם עגלול על הגג.

אל תשווה לי את הסבנטיז לשנת 2011. השוואה לא רלוונטית שמעידה על חוסר הבנה ותמימות, במקרה הטוב.

ה-60 כ"ס של הספייס שלי הספיקו לנסיעה כיפית למדי לאילת ולאורך כל הדרך נסעתי על 90-100 למרות שיכלתי לנסוע מהר יותר (פחדתי ממכמונות). הנסיעה הייתה חלקה, לא הרגשתי שחסר לי כוח בדרך והרכב לא התאמץ בכלל.

נסעתי איתה להר מירון, ועוד קיבלתי בנסיעה ההיא מהקריות לצפת ובחזרה צריכת דלק של 1:20, מדוד - 140 ק"מ על 7 ליטר.

כמו כן אני עולה איתה לחיפה מדי יום והיא עושה את העבודה בצורה נהדרת.

אז תזכיר לי עוד פעם למה צריך עוד 27 כ"ס שעולים לך בקנייה של רכב משומש שעבר חצי מחייו כבר????

• תוכן חדש...