Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע דיברתי עם המוסכניק לגבי ניקוי בוצה בטויוטה קורולה 2003 (צורה חדשה) שברשותי.

ההמלצה שלו היא לא לבצע ניקוי בוצה מאחר וזה טיפול לא יעיל אשר לא מנקה את כל המערכת.

הוא ממליץ לעשות פלאשינג איכותי אחת לשלוש החלפות שמן (45K).

הוא עומד על עמדתו שניקוי בוצה אינו הכרחי מתוך ניסיון שלו עם רכבי טויוטה מהדגם הנ"ל.

מחיפוש בפורום אני רואה שיש דיעות שליליות לגבי פלאש, יש לציין כי אני עשיתי פלאש לפני 13,000KM והכל עובד כמו שעון (טפו טפו).

מה ממליצים המומחים?

לגבי שמן מנוע, מחיפוש בפורום ראיתי שמומלץ לעבור ל 5W30 או 5W40 חצי סינטטי או סינטטי מלא (לפי מספר העונים כך מספר הדיעות :?).

שאלתי את המכונאי האם לשים סינטטי מלא, התשובה שלו היא שזה לא יפגע במנוע אך המנוע יתחיל לשרוף שמן. האם הוא צודק?

לגבי מצתים ופילטר אוויר, בספר הרכב כתוב החלפה כל 60,000KM לי אישית זה נראה מרחק גדול מידי בין החלפות(4 שנים בנסועה שלי), מה דעתכם?

כל כמה ק"מ יש להחליף מסנן דלק (לא מוצא בספר)? אני נוהג להחליף כל 30,000 ק"מ.

אשמח לעזרתכם.

תודה,

אלון

פורסם

שלום רב

בטויוטה קורולה אני ממליץ להשתמש בשמן סנטטי מלא ( שמן אחר יוצר בוצה )

לגבי פלאש .אני ממליץ ללקוחותי להחליף שמן ע"י מתקן שטיפה מיוחד אשר מוציא את כל השמן +הבוצה ע"י לחץ אוויר ואחרי כן לחץ של שמן

דבר זה מבטיח חיים תקינים וארוכים לטויוטה

בברכה זיסו יוסי

פורסם
שלום רב

בטויוטה קורולה אני ממליץ להשתמש בשמן סנטטי מלא ( שמן אחר יוצר בוצה )

לגבי פלאש .אני ממליץ ללקוחותי להחליף שמן ע"י מתקן שטיפה מיוחד אשר מוציא את כל השמן +הבוצה ע"י לחץ אוויר ואחרי כן לחץ של שמן

דבר זה מבטיח חיים תקינים וארוכים לטויוטה

בברכה זיסו יוסי

תודה על התשובה.

אז אני מבין שאתה לא ממליץ על פירוק הקרטר וניקוי הבוצה?

ונניח שאין למוסכניק שלי את המערכת שטיפה שאתה מדבר עליה, האם פלאשינג ע"י תוסף נותן פיתרון ראוי או שלא?

פורסם

שלום רב

אם אין למוסך שלך את המתקן שטיפה ( יש בארץ רק יחידות בודדות כ4 יח )יש לפרק' את הקרטר + לבדוק את משאבת השמן + לפרק את מכסה השסתומים + יש מסנן בראש המנוע שיש לבדוק לנקיון .

( כמובן שלפני כל הפירוקים כדאי להשתמש גם בפלאש איכותי מהדור החדש שלא פוגע בחלקי המנוע )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

מה שהמכונאי שלך אמר נכון , אצלי ברכב אחרי הטיפול בבוצה שמו שמן חצי סינטטי ולא הייתה צריכת שמן בכלל

ביצעתי החלפת שמן אחרי 7 אלף קילומטר ובטיפול האחרון שמתי שמן סינטטי מלא

אחרי כ7 אלף קילומטר היה חסר ליטר

• תוכן חדש...