Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב גיר רגיל (לא ממש משנה).

מה שקורה בעצם הרכב מתחמם בשעת מאמץ. מעברי המיים הראשיים ניבדקו ונמצאו תקינים.

רדיאטור תקין ולא סתום.

טרמוסטט לא קיים ברכב. אני יודע שאוי ואבוי לי על כך שאין טרמוסטט אבל נעזוב את זה כרגע.

מאווררים עובדים ומקררים את הרדיאטור כראוי.

לגבי צינורות מיים משניים - הצינורות המתחברים אל מיכל העיבוי תקינים.

הצינורות המשמשים כצ'וק ועוברים דרך בית המצערת תקינים.

הצינורות המתחברים אל רדיאטור החימום הפנימי - צינור כניסה חם וצינור יציאה קריר. אני מסיק מכך שרדיאטור החימום סתום חלקית לפחות מכך שכמות המיים שאמורים להגיע אל משאבת המיים היא מועטה ממה שצריך להיות כך שהמנוע אינו מקבל את כמות המיים הרצוייה לו לעבודה תקינה וטמפרטורה תקינה.

השאלה הנישאלת פה בעצם מדוע הרכב אינו מתחמם כלל בעמידה בסרק? למה רק בשעת מאמץ ואפילו מאמץ קל כמו סיבוב בשכונה מספיק לו כדי להעלות את מחוג החום למעלה למעלה?

האם האשם העיקרי לבעיית ההתחממות זה אכן רדיאטור החימום הסתום? ודרך אגב למתעניינים, אין שום רטיבות בתא שליד הנהג או ליד הנהג. אין שום חדירה של קומפסייה למערכת הקירור.

תודה מראש על התשובות, מקווה שתעזרו לי להסיק מסקנות נכונות. :)

:)
פורסם
אם החשד שלך זה רדיאטור חימום ,תחבר את צינור הכניסה והיציאה שלו ביחד, אם האוטו עדיין מתחמם סימן שהבעיה היא לא ברדיאטור.

כלומר יש השפעה ישירה של רדיאטור החימום הפנימי על תקינות הטמפרטורה והיתחממות המנוע.

פורסם

מהתיאור שלך לדעתי הרדיאטור חימום הוא לא הבעיה אלא בעיית קומפרסיה.

אני לא מכיר את הרכב הזה אבל האם יש לך מיכל עודפים שאליו עוברים המים מלחץ מסוים שמופעל על פקק הרדיאטור?

אם כן יכול להיות שהפקק לא תקין.

אבל אם החשד שלך הוא רדיאטור חימום תנסה לעשות את מה שהצעתי לך.

פורסם

אין פקק לרדיאטור אלא הרדיאטור מחובר ישירות למיכל העודפים.

העניין הוא שהרכב אינו מאבד מים כלל. אז בעיית קומפרסיה כרגע היא לא ממש רלוונטית כנראה. אני אנסה לבצע מעקף לרדיאטור החימום ואבטל אותו וניראה מה יהיה.

פורסם

שבת שלום חברים - הרי עידכון:

היום ביצעתי מעקף לרדיאטור החימום וביטולו אך כניראה שזה כבר מאוחר מידי ואטם ראש המנוע ניפרץ לו (נסעו במצב הזה משהו כמו קרוב לחודש).נכון לעכשיו מה שקורה זה ככה:

- הרכב מיתחמם בקלי קלות

- כל מעברי המיים תקינים כולל רדיאטור

- אין חדירת קומפרסייה למערכת הקירור ואין איבוד של נוזל קירור כלל.

- יש חדירת נוזל קירור למערכת השמן מנוע וזאת ניתן לראות דיי בבירור על פקק מילוי השמן (הטחינה הידועה) ועל מדיד השמן שמראה שמן מיימי.

השאלה שלי היא כזו:

כל עוד לא חדרו מיים לצילינדרים ואין איבוד נוזל קירור משמא אומר שראש המנוע ככל הניראה במצב תקין ולא היתעוות או נאכל. אני מניח שאני אוכל לבדוק זאת פיזית רק ברגע שאסיר את הראש. ככל הניראה יהיה מדובר פה רק במצב של אטם ראש שנפגע במקומות בהם יש נקודת מיפגש בין המיים לשמן. אני יודע שנהוג לבצע חריטה ושיוף לראש בכל מצב של היתחממות אבל אני רוצה להמר על אופצייה של החלפת אטם בלבד כי הרכב הזה לא הולך להישאר עוד הרבה זמן אצלנו כך שאני צריך שיחזיק עוד כמה חודשים בודדים. אני עושה את כל זה לבד (אני מכונאי בין היתר) והייתי רוצה לשמוע חוות דעת של המומחים והמבינים בתחום עד כמה זה קריטי חריטה של הראש כל עוד אין מעבר מיי קירור לצילינדרים והאם ישנם מצבים בהם מחליפים רק אטם ראש ללא חריטה של הראש?

מצטער על הסיפור הארוך ותודה על העזרה מראש.

• תוכן חדש...