Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CAR PC מה הקטע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה שמתרחבת בקרב גולשי הפורום, ויותר ויותר אנשים בונים פרויקטים של מחשב ברכב.

יש מספר דברים שאני מעדיין מתקשה להבין:

א. הבנתי שמדברים על גמישות ועל שלל פונקציות שהמחשב יכול לספק, אני שואל, למה צריך את כל זה באוטו? איזה שימושים יש למחשב ברכב מעבר למה שדאבל דין טוב מסוגל לספק? אתם משחקים פרו באמצע נסיעה? כותבים עבודות להגשה למכללה/אוניברסיטה? יצא לי לשבת ברכב שמותקן בו מחשב, כל העסק של המסך מגע הקטנטן הרגיש לי די מסורבל, ופעולה כמו להעביר שיר באמצע נסיעה נראית לי כמו פעולה מסוכנת.

ב. הכי חשוב, מבחינת סאונד? חלק מבעלי המחשבים בפורום מתהדרים גם בציוד סאונד מרשים, איך כל הקונפיגורציה הזאת מתפקדת בתור יחידת ראש מבחינת איכות סאונד? אל מול איזה HU יעודי הייתם משווים את המחשב שלכם? ניתן לבנות ברבע מחיר מחשב שיתפקד מבחינת סאונד כמו פיוניר ODR למשל?

למען הסר ספק אני לא בעניין של פרויקט כזה, להיפך, אני מקווה ומתכוון לשים את היד ביום מן הימים HU ברמה גבוהה (אקליפס סאונד מוניטור, ODR, F1 STATUS). אני מעדיף את המחשב שלי בצורת DELL STUDIO.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

תקרא את דיון CarPC חסרונות ויתרונות.

1. פעולת העברת שיר מסוכנת?!היא מתבצעת בדיוק כמו בכל HU, יש כפתור על המסך מגע ולוחצים עליו:| בחלק מהרכבים ומהפרויקטים יש אפילו חיבור לשלט מההגה.

2. carpc נותן לך לעשות הכל ובעלות של דאבל דין או פחות!

הפיצ'רים הם ללא גבולות והם מופרטים בדיון שהמלצתי לך לקרוא.

על קצה הקרחון - איכות סאונד טובה יותר, יכולת לגלישה באינטרנט על כל המשמעויות, TV, ספריית שירים על הארד דיסק ותאורתית בנפח לא מוגבל, OBD2, GPS ועוד ועוד

3. מחשב יתן לך קדם מגבר חזק יותר ואיכות טובה יותר מHU איכותי. היכולת להוסיף כרטיס קול אפילו לוקחת את הרמה יותר גבוהה.

המחשב יכול לתפקד כפרוססור מעולה, אם כי הרוב מעדיפים לרכוש אחד חיצוני (סירבול של תוכנות והגדרות).

לסיכום, הגמישות והורסטליות, המחיר ואיכות הסאונד הם סיבה לבחור בCarPC.

המסך והמחשב לא מיועדים לכתיבת עבודות סמסטר, ואומנם אתה יכול לשחק משחקים אבל הרוב לא עושים זאת, זה כלי בידור - מרכז מולטימדיה כמו כל דאבל דין אחר, עם היתרונות של תוספות אין סופיות, איכות טובה יותר ובמחיר זהה או נמוך!

פורסם

א. הבנתי שמדברים על גמישות ועל שלל פונקציות שהמחשב יכול לספק, אני שואל, למה צריך את כל זה באוטו? איזה שימושים יש למחשב ברכב מעבר למה שדאבל דין טוב מסוגל לספק? אתם משחקים פרו באמצע נסיעה? כותבים עבודות להגשה למכללה/אוניברסיטה? יצא לי לשבת ברכב שמותקן בו מחשב, כל העסק של המסך מגע הקטנטן הרגיש לי די מסורבל, ופעולה כמו להעביר שיר באמצע נסיעה נראית לי כמו פעולה מסוכנת.

ב. הכי חשוב, מבחינת סאונד? חלק מבעלי המחשבים בפורום מתהדרים גם בציוד סאונד מרשים, איך כל הקונפיגורציה הזאת מתפקדת בתור יחידת ראש מבחינת איכות סאונד? אל מול איזה HU יעודי הייתם משווים את המחשב שלכם? ניתן לבנות ברבע מחיר מחשב שיתפקד מבחינת סאונד כמו פיוניר ODR למשל?

DELL STUDIO.

אני אענה על השאלות שלך בצורה ישירה -

א. הגמישות היא רבה וגדולה יותר מזו שתוכל לקבל בכל HU דאבל דין עם מסך מגע.

אני מסכים לחלוטין שזה מיותר לגמרי ברוב המוחץ של המקרים וכל מה שאנחנו באמת צריכים ברכב HU דאבל דין מסוגל לבצע.

הדברים שHU דאבל דין לא מסוגל לבצע הם בעיקר דברים שלא יהיו קשורים לסאונד לרכב -

1. חיבור עם סורק מנוע OBD

2. חיבור לפיוז'ן בריין (או כל מיקרו בקר אחר) בשביל מערכות כמו - מדידת לחץ אוויר בגלגלים (אני מת להתקין את זה ומתכוון לעשות זאת - עוזר לחסוך דלק), חיישני תאורה, חיישני רטיבות (ווישרים) ועוד ועוד - למרות שבשביל זה אתה לא חייב CARPC ברכב אבל זה יהיה מאוד נחמד שתוכל להתחבר בעזרת אפליקצייה ישר מהרכב ולנהל את הכל...

3. אם יש לך סאונד פרוססור - אתה יכול להתחבר אליו ישירות מהרכב ולנהל אותו (לא, לא תוך כדי נסיעה) - נוכחתי לדעת שזה מאוד מאוד נוח.

4. אם אין לך סאונד פרוססור - הוא יכול להיות סאונד פרוססור ואתה הורג כאן שתי ציפורים במכה אחת ובעלות מגוחכת ביחס למה שיעלה לך לקנות HU טוב ביחד עם פרוססור טוב - חצי מחיר...

5. כי זה פשוט כיף למי שפרוייקטים והתעסקות מהסוג הזה זורמים לו בעורקים.

ב. לגבי הסאונד -

אני יכול לאמר לך שרק דרך עבודה מכרטיס הקול המובנה ישירות לפרוססור שלי (ביט1) אני מקבל איכות סאונד שלא נופלת מאף HU היי אנד שיצא לי לשמוע עד היום למעט אולי הF1 סטטוס של דני, וכשאני עובר לאופטי - בכלל אין כבר על מה לדבר (לא שאין דאבל דין עם יציאה אופטית וגם זול יותר מCARPC) אבל לגבי איכות הסאונד - עניתי לך.

ועוד משהו -

ג. לגבי בטיחות - אתה מוזמן לשבת אצלי ברכב ולגלות ש:

1. יש לך שלט רחוק על ההגה ואתה לא צריך להביט בכלל במסך המחשב בכדי להגביר או להשתיק את המערכת, לעשות פליי פאוז, שיר קדימה שיר אחורה, להכנס לתיקיית שירים ולדפדף (טוב כאן אתה צריך לזרוק מבט אבל אתה לא מוריד את הידיים מההגה אז אין סיכוי שתזיז אותו) ולחזור אחורה בין מסכים.

2. התקנתי גלגל ווליום נוסח אאודי A8 ואתה לא צריך אפילו להשתמש בשלט רחוק או במסך מגע תוך כדי נסיעה בכדי להשתיק את המערכת או להגביר אותה - זה כל כך נוח! וזה משהו אפרופו שHU דאבל דין - לא יכול להציע לך!

3. התקנתי בקרה נפרדת להגברה ולHU - אין מצב שאחד מהם מפריע לי ואני לא יכול "להרוג" אותם תוך כדי נסיעה ואני לא צריך לזרוק מבט אפילו.

בקיצור - חוץ מהסרבול של הקמת הפרוייקט אין בעצם סרבול נוסף וזה רק הפך את החיים שלי להרבה יותר נוחים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן ראיתי זאת - זה לא משהו שאני הולך לעשות בזמן הקרוב מכמה סיבות.

1. כלכלית - אני בתקופה שבה הנושא של המערכת והרכבים קיבל מספיק תשומת לב ואני חייב לתת סדרי עדיפויות לדברים אחרים חשובים יותר כמו סילוק חלק מהמשכנתא ועוד ועוד.

2. אני רוצה מערכת כזו בה השסתומים והחיישנים מתאימים ייעודית לטויוטה - החיישנים שהם מציעים הם אוניברסלים ואין לי מושג עם אני עלול להתקל בבעייתיות כאן.

3. התקנת החיישנים דורשת ביצוע של איזון צמיגים - רק לפני חודשיים בערך החלפתי ברכב את כל ארבעת הצמיגים לצמיגים מאוד יקרים וגם עשיתי כוון פרונט - אני ממש לא רוצה לעשות איזון נוסף בשנה הקרובה :shock:

4. אני רוצה לחזור לעבוד קצת על הARDUINO שלי ולייצב את הקוד של השלט רחוק בכדי שהוא יעבוד לי חלק יותר :-P - ברגע שאני אצליח לעשות כזה דבר אני יכול לבנות לרכב שלט מרכזי שישלוט לי כמעט על כל דבר ודבר ברכב - כנראה שכשאגיע לרגע הזה באחד הימים, אני אשלב ברכב הזה שכלולים נוספים - אבל סיבה מספר 1 כרגע מרחיקה את היום הזה ולא, לא בוער לי בוורידים עדיין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ישראל

נתתי מבט והתקנתי את התכנה של הזאפקו על הלפטופ שלי - בהתחלה, איך שראיתי את הממשק הגרפי - קיבלתי כאב ראש :-D

יש שם כמה דברים שאין לי מושג למה הם סיבכו את זה ככה אבל סה"כ תוכנה יחסית פשוטה - נדבר על זה במפגש.

Pioneer TS-X150

פורסם

אה... אוקיי

:-D

יש לך בכלל את הכבלים שצריך בשביל להתחבר לDSP? - לא בדקתי למען האמת בכלל מה צריך בשביל החיבור...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...