Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורט רחובות קרובים מאוד לבית שלי ויש חניה בשפע. נראה שזה ביתספר עם תדמית לא גבוהה במיוחד.

או לימודים בקרייה להנדסה וטכנולוגיה בת"א. שאז אני צריך לסבול את כל הפקקים בבוקר מראשון כל יום מחדש.

וגם חניה קצת בעייתית. האם זה שווה את זה?

האם בלימודי הנדסאי תוכנה יש משמעות של איפה למדתי ? הרי המבחנים הם אותו דבר.

פורסם

תשמע, אם אתה לומד בשביל הכייף שלך, אז לך איפה שהכי נוח.

אם אתה לומד כדי להרוויח הרבה כסף, אז לך איפה שהכי טוב. גם אם יש שם בעיות חניה.

ובכלל עדיף מהנדס, בטכניון.

משכנתא זה קל

פורסם

יש מסלול של השלמה למהנדס תוכנה.

פותר אותי מפסיכומטרי ועוד כמה דברים.

אני יתחיל עם הנדסאי בקירייה להנדסה וימשיך משם אם אני ירצה/יצטרך.

פורסם

פותר אותך ריאלית מבערך כלום אולי מכמה קורסים בודדים (שתצתרך לסמוך על זה שהסילבוס זהה וקיבלת ציון גבוהה) שאם תקבל בהם פטור (לא את הציון) כנראה היה עדיף לך לעשות אותם כבר בשביל הממוצע.

קשה לי עם זה (במישור האישי :) ) אבל אני מסכים עם אייל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אני עברתי לאייפון אז מה זה בשבילך להסכים איתי... :)

גם אתה וגם רוני הסכמתם איתי ביום אחד? נראה לי שעישנתם משהו ;)

תמיר אם בכל זאת בא לך לבזבז את זמנך וכספך על הנדסאי שזה משהו ששווה כיום כקליפת השום, לפחות לך לאורט סינגלובסקי בתל אביב או לבית ספר להנדסאים באוני' ת"א.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה מגזים.

לא כל מעסיק רוצה לשלם למהנדס על עבודה שהנדסאי יכול לעשות.

וכן לקחתי בחשבון שהנדסאי זה הבסיס של הבסיס ואני אצטרך לעשות קורסים ספציפים בשפות כלשהם לדוגמא .NET

וגם לקחתי בחשבון את הדריסת רגל הראשונה שלי שאני בטח ירוויח "זותות"

פורסם

בתור מישהו שנמצא בשוק כבר עשור , אני יכול לומר לך שבתקופה שבה עשרות מכללות פולטות מהנדסים לשוק בקצב מהיר ,

מה שקורה זה שמהנדסים אלו מועסקים גם במקומות שמסורתית היו של הנדסאים, בדרך כלל אלו מהנדסים של מכללות פחות מוכרות.

אתה מחפש את הדרך הקלה ואתה לא רוצה להקשיב לבעלי ניסיון אז למה אני מתאמץ בכלל.

בהצלחה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, תרשום את התאריך 1.02.2011

אני מסכים איתך.

הנדסאי לא שווה כלום בחוץ. אם כבר אתה הולך ללמוד וללמוד קשה עדיף שתשקיע עוד מאמץ ותעשה תואר מלא.

פורסם
ליביו, אני עברתי לאייפון אז מה זה בשבילך להסכים איתי... :)

זה בסדר - אני עברתי לואג.

לגבי ההנדסאי - אכן - גם אני ב"שוק" זמן דומה , וההורים שלי גם מאז שנות ה80 בארץ.

תפקדי הנדסאים מלמטה נאכלו ע"י אנשים ללא תואר שעובדים מאוד בזול עבור תפקדי QA.

תפקידי R&D (אפילו פשוטים) נתפסים ע"י בעלי תארים / בעלי ניסיון / יוצאי יחידות מודיעין בצבא ועדיף שילוב של הנ"ל.

למעשה עם תואר הנדסאי תוכנה - לא נראה לי היית יכול לעבור איזשהו ראיון למשרת פיתוח רצינית (מהניסיון שלי) בגלל ההפרש ברמת הידע המתמטית והאלגוריתמית.

שפות , הכשרות והכרויות פרקטיות משנות אולי לתמיכה טכנית וQA , ושם לא דורשים הכשרות מראש , והן בקושי נותנות יתרון.

ולמה שרוצים - יש מספיק יוצאי מכללות בינוניים.

Then dying is forgetting

פורסם

אצלנו בחברה כל אנשי מחלקת הQA הם מהנדסים.

וזה לא המקום הראשון שאני רואה את זה.

כשיש לך כ"כ הרבה מהנדסים שיושבים בבית ומוכנים לעבוד בכל שכר, רק כדי להתחיל לעבודה , אתה מבין שאין כיום שום סיכוי להנדסאים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אתן תשובה פשוטה - אני עובד בחברה שכרגע יש 1000 איש בארץ - ב5 וחצי שנים האחרונות - לא יצא לי להיתקל בהנדסאי אחד בחברה.

יודע מה , מעבר לשנת 2001 לא יצא לי להתקל בהנדסאי אחד (אולי כמה אינטגרטורים בודדים ותומכים טכנים במשרות גבוהות) במשרה שווה. במו"פ - אני בכלל לא מכיר אף אחד.

דרושים לאיזה משרות בדיוק?

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...