Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

rockford 851X vs kicker kx800.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המבינים ,

אני מתכוון לקנות את אחד המגברים בetronics ההפרש בניהם הוא 15 דולר

הרוקפורד מוציא 110 והקיקר 100 מה אתם ממליצים מבחינת איכות ?

המגבר יגביר קומפוננט של אינפיניטי קאפה פרפקט

ו6 על 9 של אינפיניטי 3 וואי

מה אתם אומרים על המערכת ? (היא תעבוד בלי סאב) שווה להחליף משהו מהרכיבים ?(עזבו עכשיו תקציב)

ה6 על 9 יתנו לי מספיק באס ?(סאב לא בא בחשבון לפחות לא כרגע ..)

פורסם

אני הייתי הולך על הרוקופורד ... שתי החברות איכותיות, אמינות ובעלות ניסיון אבל בגלל שהרוקפורד חזק יותר אני בוחר בו וגם ידוע שרוקפורד לפעמים אפילו ממעיטות בהספקים שלהם אז לך תדע מה תקבל 8)

עכשיו בקשר לרכיבים - אני לא מכיר את האחוריים האלה, תבדוק שהם מסוגלים להתמודד עם הספק כזה.

חבל שסאב לא בא בחשבון כרגע, אני במקומך הייתי מעיף את האחוריים ומגשר שתי ערוצים לסאב טוב וחזק (מזמין מארצות הברית ? ללא ספק הייתי הולך על סאב של JL AUDIO, אולי את W6v2 המדהים).

ואם תגעגע לצליל מאחורה תמיד תוכל לחבר אותם לרדיודיסק דרך פילטר פאסיבי (לחתוך מהם את התדרים הנמוכים שהסאב אמור להפיק).

בכל מקרה בהצלחה ותתחדש!

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות ,

אם אתה לא מכיר את האחוריים אולי תמליץ על אחוריים ממש ממש אבל מעולים שאתה מכיר לא משנה המחיר

תודה

פורסם

אני לא מכיר רמקולים אחוריים ממש ממש מעולים והאמת אתה לא צריך אחוריים מעולים, התפקיד של האחוריים הוא לתת צליל היקפי ולא להיות דומינטיים אבל בגלל שאתה לא מתכנן על סאב אתה מחפש אחוריים עם באס די חזק, נכון ? אם כן תחכה לתגובות של גולשים אחרים כי אני לא מבין ברמקולים אובליים (במקרה שלך רמקולים 69 8) )

אפשר לשאול אבל למה אתה לא מתכנן על סאב ? כי אתה קונה מגבר מצויין והאמת לא הכי זול בעולם, לא תוכל להחליק בפנים סאב טוב ולא יקר מדי ? כי זה הפתרון האולטימטיבי.

נ.ב.

העריכות זה בגלל שאני מתרגל כתיבה עיוורת 8)

פורסם

לפי דעתי את יכול להשיג יותר עוצמה בהרבה פחות כסף.

לקנות 2 מגברי 301X לחבר אותם בגישור על אחד ייתן לך 150 ליציאה......במקום 110 ואתה עוד תחסוך כסף

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

המגברים האלה הם מאאאאאאאאד חזקים, וכל העניין במערכת איכותית הוא לא העוצמה שתשיג ממגבר או מרכיב בודד כלשהו, אלא מכל המערכת ביחד בצורה שהכל יתפקד בצורה מושלמת.

מגברים כאלה מוציאים 100 וואט RMS לכל יציאה ב-4 אוהם. זה הספק מאד עצום! (אבל מאד מאד). אם אתה לא מתכוון להפוך את האוטו שלך לאוטו מסיבות של השכונה, אני לא מציע לך לקנות את אחד מהמגברים האלה.

חוץ מזה, הרכיבים שתתקין במערכת קרוב לוודאי שלא יעמדו בהספק רב שכזה (אלא אם תקנה במיוחד רכיבים חזקים מתוך תכנון של הספק גבוה). גם אם תקשיב מוזיקה ברכב, קרוב לוודאי שלא תגיע אפילו לחצי מהעוצמה שלו.

אני אומר לך את זה, כי לחבר שלי יש מגבר של רוקפורד שמוציא הספק זהה (801X שזה מגבר של 800.4), ולחבר יש רכיבים באוטו שמיועדים לעמוד רק בחצי מההספק של המגבר!!! וזה גם חזק בשבילו כשהוא שם FULL VOLUME (חצי הספק מגבר):!:

אם אתה מתכנן רכב SPL (לקבל עוצמה כמה שיותר, בד"כ בתחרויות) אז המגברים האלה מיועדים לחיבור סאבים, כי העוצמה של המגברים האלה מאד גבוהה.

מהרושם שקיבלתי ממך וממה שקראתי אתה לא רוצה סאב, אז המוזיקה שתשמיע ברמקולים תהיה כל כך חזקה שלא תוכל לשמוע באוטו כשתגביר ווליום לרמה סבירה.

עדיף תקנה מגבר אחד או שניים (עדיף אם אתה מתכנן לחבר סאב), שיהיו בעלי איכות יותר גבוהה בהרבה (ויש הרבה כאלה) עם הספק יותר נמוך.

פורסם

diablo הבנתי מה אתה אומר אבל כל העניין הוא ניצול נכון של הרמקולים לא ?

הקומפוננט של אינפיניטי קאפה פרפקט הוא 100 ואט אראמאס , והאחוריים הקאפה 693.5 הם 110 אראמאס , וככה הם יפתחו וינוצלו הכי טוב , זה כבר לא קשור לעוצמה , האיכות תתבטא בניצול ,

אם אני טועה תקן אותי .

אגב למישהו יש עוד דעות על הקומפוננט או על האחוריים ואו על המגברים בכלל ?!?

תודה .

פורסם

למה אתה לא רוצה סאב??

עם מגברים כאלה סאבים יהפכו למיפלצות(ניצול מלא)..

אם הרמקולים שלך מגבר כזה יספיק..

אבל כמו שDIABLO אמר המגבר ינוצל עד חצי יכולתו(שבמקרים אחדים זה מאוד טוב ככה אתה לא גומר את המגבר אם השנים)... :idea:

לי יש סאב של פיוניר 400RMS והוא מקבל מי רוקפורד 250RMS כולה והסאב פשוט חזק ואיכותי בסיגנון של קיקר CVR12...

תחשבו אם יכלתי להזרים לו 400RMS נקיים אז כבר הייתי חרש באמת....

לפני כמה ימים חבר שלי ראה את מערכת שלי וישר הוא זילזל בסאב ואמר שהוא ניראה קטן כזה..

אני השמעתי לו את הסאב והוא היה בשוק מי זה איך שהסאב דופק... :lol:

פורסם

liromal אתה טועה. לפי מה שאתה אומר אתה צריך לשמוע בפול ווליום בשביל איכות.. אתה יודע מה זה 400 ארמס באוטו?..לא בריא לאוזניים. ואם אתה כל כך רוצה איכות אתה חייב אבל חייב סאב. רמקולים אובליים זה בשביל מי שאין לו כסף לסאב וזה מין תחליף. אבל אתה יכול לחסוך במגברים ולקנות סאב ולא תתאכזב. רמקולים אובליים לא מנגנים טוב את התדרים הנמוכים וככה אין לך את כל טווח התדרים. חבל.. סאב זה לא רק בשביל להפציץ בבאס. אם אתה לא אוהב את זה לך על סאב SQ חלש ואיכותי וזהו..

אני אישית איש של באס מרעייידדד :lol:

פורסם

אני אתן לך את הלינק הזה, שנתתי כמה פעמים בודדות בעבר :D :

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/01-07-2002-Theory-Rear-Fill.html

תזכור עוצמה זה לא בהכרח איכות, אוטו שזה מקום סגור לשמוע בווליום כזה יוציא אותך לפנסיה מוקדמת. אתה יכול לקנות מגבר יותר חלש ואיכותי יותר ועדיין "לפתוח" את הרמקולים.

פורסם

קודם כל DDDIABLO, הלינק כבר ממזמן לא מצחיק, תתחיל לסנן בכמויות.

שנית, שטות להגיד שמגברים כאלה מיועדים לSPL ושלא צריך את זה ברכבי SQ. ברכבי SQ יש הספקים גבוהים בהרבה מההספקים האלה (לקומפוננט). הסיבות הן שרמקול שמקבל הספק בריא נשמע טוב יותר (כמובן כשמדובר ברמקול איכותי שיכול לעמוד בזה) וכמו כן אף משתמש SQ לא רוצה להגיע למצב שבו הוא צריך לאמץ מגבר חלש יחסית אלא תמיד הוא ירצה שיהיה לו HEADROOM שזה אומר הספק זמין בכל עת.

מבחינה תאורטית אם למשל ניתן לסט קומפוננט 100W במקום 50W נקבל עליה של 3DB בSPL (ומבחינה מעשית זה לא כך ברוב המקרים אלא פחות) אך מבחינת פירוט ודינמיות נקבל הבדל משמעותי.

ברכב שלי למשל יהיה מגבר של 2X150W למידבאסים, מגבר 2X150 למידים שהם בעצם 3 אוהם ככה שהם יקבלו יותר קרוב ל200WX2 ועוד מגבר של 150X2 להורנים שהם 8 אוהם ככה שהם יקבלו מחצית מההספק.

היה לי הייבריד על 120W לכל ערוץ ואני מוכרח לציין שההבדל בין זה לבין הרמקול על הגברה של 75WX2 באותו הרכב ועם אותם הרכיבים הוא גדול.

לאחר שהתחלתי למכור את המערכת הישנה שמתי זמנית סט מילניום ישן שהיה לי על המגבר של ה120WX2 והייתי פשוט בהלם כמה שהסט נשמע טוב. הוא הופעל בעבר על ידי מגבר של 2X50W ועם ההספק החדש זה היה כמו להאזין לרמקול ברמה אחרת לגמרי.

יותר הספק = יותר טוב :)

פורסם

תלוי אם אתה עדיין שומע את הטלוויזיה :shock: ? זה שלרמקולים לפעמים זה טוב יותר עם הספק יותר גבוה לא מתווכח אתך, אבל האם באמת שווה לשים מערכת בעוצמה מאד חזקה כשאתה לא שומע בעוצמות גבוהות בתוך האוטו ולא מנצל חלק גדול ממנה בהספק? אם אתה מייעד את המערכת ל-SQ, למה להביא אותה לעוצמה מאד חזקה?

פורסם

הסברתי לך שההבדל בSPL בין ההספקים הוא לא גדול כמו ההבדל באיכות. הSPL לא עולה בצורה לינארית וככל שאתה עולה בהספק השינוי בדרך כלל פחות מורגש מבחינת SPL אבל מבחינת איכות השמע הוא כן.

אם זה שווה או לא זה תלוי בך. מן הסתם אם אין לך רמקולים שמתאימים לכך אז אין בזה הרבה טעם אבל כמו שציינתי אפילו עם רמקול כמו המורל מילניום היה הבדל משמעותי.

יש גם לקחת בחשבון שאם אתה מתחרה בSQ המערכת שלך נשפטת עם מנוע דומם. זה אומר מתח של 12V וירידה גדולה מההספק המוצהר ב14.4V, זו גם סיבה נוספת לרכישת מגבר חזק.

פורסם

מזכיר לי את נושא ה FNQ שלי... גם אותו סיפור כמו של אייל.. כרגע על 50 וואט, כאשר שמתי אותם על 100 וואט, שמעו הרבה יותר חזק ויותר איכותי.. כמו כן המגבר לא התאמץ להוציא הספק זה (חצי ניצול של המגבר) אבל שמעו ממש חזק וטוב. לעומת עכשיו שכאשר אני מגביה עד הסוף, יש עיוותים (מהמגבר ) מאחר והיציאות מנוצלות עד הסוף ויותר.

פורסם

liromal: את הרמקולים האלה כבר קנית? כי אם לא עדיף לך לרדת מהם מהסיבה הפשוטה שעל מנת להפיק מהם את המקס' היצרן עצמו מגדיר שהם חייבים לעבוד לפחות חצי שעה.

מדובר בסט מקצועי ביותר ויחד עם זאת יקר מאוד.

אם לא קנית, הייתי מציע לך ללכת על KAPPA ולא KAPPA PERFECT, לקנות מגבר יותר "חלש" כמו 551X, לוותר על אחוריים ולקנות את הסאב של KAPPA 12 .

זאת תהיה מערכת מהסרטים מבחינת איכות ותאמין לי שמאוד חזקה.

אבל - אם אתה רוצה ללכת על ליין מאוד מקצועי כמו PERFECT לא לשים סאב זה לדעתי בזבוז...

לשיקולך.

• תוכן חדש...