Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה רומסטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי פה לפני כמה ימים בעניין יונדאי מטריקס או סוזוקי ליאנה, אך לפתע פתאום ראיתי גם את הסקודה רומסטר.

יש כאן מישהו שיכול לתת לי חוו"ד עליו?

תצרוכת דלק, ביטוח, בטיחות, מרווח, נוחות נהיגה, וכל דבר אחר שעולה על דעתכם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני יכול להמליץ בפה מלא על סקודה רומסטר עם מנוע TSI.

רכשתי כזאת מדגם סקאוט (יותר מאובזר) והאוטו נוח, שקט, חזק, חסכוני ומרווח מאוד. הילדים מאחורה השתדרגו במרווח הישיבה, וגם אם אני לוקח את הכסא אחורה עד הסוף, היושב מאחורי לא משפשף את ברכיו במשענת המושב.

יש לי את האוטו שבוע וחצי ומילאתי את המיכל פעמיים. פעם שנייה שרבע מיכל היה מלא, אז אין לי ממש סטטיסטיקה אמיתית על צריכת הדלק, אבל לפי מחשב הדרך:

נסיעה בין עירונית הצריכה הייתה 6.8 ליטר/100ק"מ שזה ליטר ל14.7 ק"מ

נסיעה עירונית טהורה: 9 ליטר/100 ק"מ, 11.1 לק"מ לליטר

נא לקחת בחשבון שאני חיפאי ויש הרבה עליות שדורשות לחיצה יותר חזקה על הדוושה.

אמנם ציפיתי ליותר (מפרסמים נתונים של 16 או 17 ק"מ לליטר בין עירוני) אבל זה עדיין סביר.

בקשר לאמינות: בדיבור עם בעל המוסך המורשה של סקודה שמעתי רק יבבות על זה שמאז נכנס הTSI לפני כשנה וחצי, יש לו ירידה חזקה בעבודה. ז"א שבמשך שנה וחצי, אף מכונית בעלת מגוע TSI לא הגיעה למוסך עם בעייה רצינית.

לסיכום: אני מאוד אוהב את האוטו הזה. זה פולקסווגן בעטיפה צ'כית, לא פחות איכותית. חווית הנהיגה ממש מלהיבה ואני רק מחכה להזדמנויות לנהוג. גיר הDSG עם 7 הילוכים גורם לך לחייך כשאתה רואה שההילוכים מתחלפים אבל אתה לא מרגיש את זה. הניצולת הגבוהה של המנוע (17 קג"מ ב1,500 סל"ד) זה משהו מיוחד.

לדעתי המנוע הזה לא פחות ממהפיכה!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

המרווח אותו מרווח הסקאוט זה עניין עיצובי נטו.

אצלי אמנם יש את מנוע ה1.6 הישן אז לא אוכל לחוות דיעה בקטע הזה אבל מבחינת כל היתר זה מוביל הילדים המושלם. גישה נוחה (מושבים נשלפים) מרווח ראש גדול למבוגר שנכנס להשליט סדר מאחור. אם יש שני ילדים אז אפשר לשלוף את המושב המרכזי ולהפריד כוחות פיזית. פלסטיקים קלים ונוחים לנקוי. תא מטען אמיתי. רק המושבים נוטים ללכוד לכלוך קצת יותר מאחרים לדעתי אבל בגלל שהם נשלפים כבר פעמיים שטפתי אותם עם גרניק ביתי והם חזרו לצבע המקורי.

לעניין נוחות הנהיגה, סבירה בלבד.

רמת השירות במוסכי היבואן לא משהו בלשון המעטה אבל הרכב יחסית אמין כך שלא נתקלתי בהם יותר מידי.

על הביטוח צריך לעשות סקר שוק. זו סקודה אז אוטומטית דוחפים הצעה גבוהה כי הסקודות נגנבות הרבה אבל במשא ומתן והסבר שרומסטר היא לא אוקטביה דיזל המחיר ירד לרמה סבירה.

לסיכום, אם מתגברים על המראה של הטנדר זו מכונית משפחתית מצוינת.

דרך אגב באותו קונספט יש גם לפיאט (דובלו) וגם לפיג'ו סיטרואן (ברלינגו/פרטנר) מין טנדרונים מוסבים כאלה אולי שווה לך לבדוק גם אותם.

• תוכן חדש...