Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובה לשאלה שהופנתה אליי:

ברגע שכלב גדול תוקף אותך זה ישר מכניס אותך לפאניקה (פעם אחת, פיטבולית די גדולה קלטה את הכלבה שלי מרחוק ופתחה בריצת אמוק, להגיד שלא פחדתי יהיה שקר לא קטן), אבל עדיין, כלב מבויית לא אמור להגן על עצמו, הבעלים אמורים להגן עליו- זה ה"אני מאמין" שלי בנושא.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

FISH,

בא נסכם שאין שום קרבה או שום נקודות השקה בין יחסי אדם-כלב כמו שאני רואה אותם ובין יחסי אדם-כלב כמו שאתה רואה אותם.

בכל מקרה, אם נפגעת, סליחה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גזעים אשר פותחו ע"מ לשמש ככלבי קרבות, כגון: אמסטף, פיטבול, דוגו ארגנטינו וכו", לעולם לא יעזבו את ה"קורבן" עד אשר הוא ימות - הם לא ייתנו לו סיכוי אחד קטן לחיות.

הקביעה הזו שגויה מיסודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא מדויק.

אולי יש להם יכולת יותר גבוהה להיות קטלניים אבל הצורה שבה הכלב יגיב היא פונקציה כמעט בלעדית של צורת החינוך שאתה נותן לו.

זה בדיוק כמו בני אדם.

מישהו יכול להיוולד למשפחה אלימה ופרימיטיבית מאוד, אבל אם הוא מאומץ על ידי אנשים שהם לא, הוא יתנהג כמו שחינכו אותו ולא כמו שהגנים שלו אומרים לו להתנהג.

פורסם

מה ?

יוסי אתה ממש לא צודק, כלבים זה לא בני אדם, וזאת עובדה שכלבים בעלי גנים ''חזקים'' יותר מתנהגים שונה (עם אילוף וחינוך שווה)

פורסם
זה לא מדויק.

אולי יש להם יכולת יותר גבוהה להיות קטלניים אבל הצורה שבה הכלב יגיב היא פונקציה כמעט בלעדית של צורת החינוך שאתה נותן לו.

זה בדיוק כמו בני אדם.

מישהו יכול להיוולד למשפחה אלימה ופרימיטיבית מאוד, אבל אם הוא מאומץ על ידי אנשים שהם לא, הוא יתנהג כמו שחינכו אותו ולא כמו שהגנים שלו אומרים לו להתנהג.

גם ה שאתה כתבת לא נכון, בוודאי שלא לגבי כלבים, אבל גם לא לגבי בני אדם.

אני מציע לך לחפש חומר הקשור "לגן הלוחמים" והקשר שלו לרוצחים פסיכופטים, כדוגמא אחת.

בקיצור, אף אחת מההכללות שמעניקה לגנים או לסביבה בלעדיות ויכולת מוחלטת להכתיב התנהגות ו/או אופי (או טמפרמנט, במקרה של כלבים) היא שגויה.

נ.ב. אני מציע לך לחפש סידרה של ה-BBC שעסקה במחקר ארוך שנים ומקיף תאומים זהים שהופרדו בלידתם, שהשווה את הדימיון הפיסי בינהם, וגם קווי אופי ונסיבות חיים, למרות רקע סוציואקונומי שונה. הדימיון באופי, בהתנהגות, בבחירות בחיים, בין אנשים בעלי מטען גנטי זהה, למרות שגדלו בסביבה אחרת לגמרי, מדהים. מבחירת מקצוע/תחביב, ריבוי גירושים, חוש הומור... שומדבר שיכול להיות מקרי.

פורסם

לבחור שכתב שצריך לתת לכלבים להילחם - אתה רציני?

בזמן טיול הסתער כלב לא מוכר דמוי רועה קווקזי. הגיע מצב שהכלב הסוער היה מרחק של חצי מטר ממני, והכלבה שלי דאז פקינזית 3 ס"מ מהריצפה, התעלמה. המשכנו ללכת מס' מטרים והוא לא שחרר ובסופו של דבר החל לנסות לנשוך אותו מאחור. ברבעק שלי משכתי את הכלב לצד המגביל ובעטתי בו פעמים. אחת באיזור הפנים והשניה באיזור הצוואר. אותו כלב סוער עשה פרצופים של כועס והתרחק.

היו לי לא מעט מקרים שפשוט כלבים אחרים הלכו אחרי ונבחו על הכלבה שלי, אבל אני וכלבתי היינו מתעלמים. מהניסיון שלי לא כל נביחה היא נשיכה בפוטנציה. אומנם ברוב המקרים זה קצת מאוחר מידי לדעת מתי הכלב יתקוף, אבל זה עדיף מלהסתובב כמו ברוס לי ברחובות ולבעוט בכל כלב ש"עושה פוזות".

פורסם

אני מכיר עשרות "כלבי קרבות" מסוגים שונים, כולל בול טרייר, סטפ, אמסטפ, בול מסטיפ,דוגו וכו' שהם כלבי משפחה מדהימים ולעולם לא יתקפו או יביעו אגרסיות כלפי בן אדם או חיה אחרת.

מצד שני, אני מכיר לא מעט בעלי כלבים שננשכו ע"י הלברדור/ פינצר שלהם.

הכל תלוי במה שהבעלים קובע בשטח פיזית ונפשית.

בד"כ, אם הגידול הוא נכון, עצם הגודל והמסיביות של הכלב מעניק לו את הבטחון העצמי בשביל שהוא יתעלם מכל גירוי חיצוני שעלול לאיים על כלב עם פחות בטחון עצמי.

יש בזה הרבה מהדומה באנשים שמתאמנים באומנויות לחימה, נדיר מאוד שתראה אותם נגררים לעימות פיזי, עצם הידיעה שאתה מסוגל לסיים את העימות הזה בשניה, גורם לך שלא להכנס אליו בכלל מלכתחילה.

פורסם
הקביעה הזו שגויה מיסודה.

משפט מחץ ללא הסבר ?

כאשר אמסטף, לצורך העניין, זכר, תוקף כלב אחר, לא משנה הגזע, הראשון ממש לא מחכה שהשני יעזוב. אמסטף, בניגוד להרבה גזעים אחרים, לא נסוג אחורה, כאשר הוא "המנצח", אלא ממשיך עד המוות.

לבחור שכתב שצריך לתת לכלבים להילחם - אתה רציני?

בזמן טיול הסתער כלב לא מוכר דמוי רועה קווקזי. הגיע מצב שהכלב הסוער היה מרחק של חצי מטר ממני, והכלבה שלי דאז פקינזית 3 ס"מ מהריצפה, התעלמה. המשכנו ללכת מס' מטרים והוא לא שחרר ובסופו של דבר החל לנסות לנשוך אותו מאחור. ברבעק שלי משכתי את הכלב לצד המגביל ובעטתי בו פעמים. אחת באיזור הפנים והשניה באיזור הצוואר. אותו כלב סוער עשה פרצופים של כועס והתרחק.

היו לי לא מעט מקרים שפשוט כלבים אחרים הלכו אחרי ונבחו על הכלבה שלי, אבל אני וכלבתי היינו מתעלמים. מהניסיון שלי לא כל נביחה היא נשיכה בפוטנציה. אומנם ברוב המקרים זה קצת מאוחר מידי לדעת מתי הכלב יתקוף, אבל זה עדיף מלהסתובב כמו ברוס לי ברחובות ולבעוט בכל כלב ש"עושה פוזות".

רועה קווקזי זה חתיכת גזע קשוח, יש לך מזל :).

דרך אגב,

אני לא טוען שכל הכלבים ברשימת הכלבים המסוכנים לא יכולים לשמש ככלבי משפחה למופת, ממש לא, אבל אסור לשכוח, עם כל האהבה והחינוך המוקפד, כי כאלו גזעים נוצרו בשביל כמה מטרות, שהעיקרית בהן הייתה להילחם.

נ.ב

בול טרייר זה אחד הגזעים היותר מעניינים שקראתי עליהם - הוא יכול להיות יותר "נחמד" מפודל, אך מצד שני הוא יכול להיות יותר "אכזרי" מאריה.

פורסם
בול טרייר זה אחד הגזעים היותר מעניינים שקראתי עליהם

לספרית כלבים שלי יש לא פחות משלושה "חזירונים" שכאלה, למרות קוטנו, מדובר בכלב מסיבי וקשוח בצורה שבכלל לא קשורה לעולם הכלבים.

שכשאני משתולל איתם, אני מנהל איתם קרבות פול קונטקט, אני מפעיל 100% כח, 100% טכנולוגיית אומנויות לחימה והחארות הקטנים האלה לא נסוגים אפילו ס"מ!

הכלב מקבל פצצה לפנים (משחק כמובן) וזה מעניין אותו כקליפת השום.

מקבל פצצה לצלעות, עף מעוצמת המכה איזה 2 מטר אחורה ומיד קם ורץ אלי בחזרה להמשיך "להנות" :shock:

מעולם לא הצלחתי לגרום לאחר מהם להכנע או להפסיק להלחם, זה רק כשאני מתעייף אז הם מבינים שנגמר השעשוע, אותי הם משאירים סחוט. :lol:

אבל (ופה בא אבל גדול), מעולם אף אחד מהם לא הפגין אגרסיות כלפי.

Bull%20Terrier%201.jpg

פורסם

כנראה שספר לכלבים זה מקצוע מאוד מקומבן - הגזע הנ"ל מאוד נדיר בארץ. אני מאמין שמדובר ברמה של כמה עשרות אם לא פחות.

גם כאשר חוק הכלבים המסוכנים לא היה קיים והיה ניתן לייבא את הגזע לארץ באופן חוקי, הוא עדיין היה מאוד נדיר. לי לא יצא לפגוש אפילו כלב אחד מהגזע הנ"ל בארץ, אף פעם.

אני מניח שהמראה שלו לא אטרקטיבי, אבל לפי מה שקראתי, האופי שלו די יציב והוא מאוד קשור לבעליו.

נ.ב

בגירה,

למרות שאתה טוען שהכלבים מאוד חמודים וידידותיים, עדיין כבודם במקומם ואני לא הייתי מעז לשחק איתם משחקי מלחמות - טריגר קטן וחבל לכולנו על הזמן.

פורסם

בגירה,למרות שאתה טוען שהכלבים מאוד חמודים וידידותיים, עדיין כבודם במקומם ואני לא הייתי מעז לשחק איתם משחקי מלחמות - טריגר קטן וחבל לכולנו על הזמן.

לא לכולנו ,רק לבגירה :lol:

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
משפט מחץ ללא הסבר ?

כאשר אמסטף, לצורך העניין, זכר, תוקף כלב אחר, לא משנה הגזע, הראשון ממש לא מחכה שהשני יעזוב. אמסטף, בניגוד להרבה גזעים אחרים, לא נסוג אחורה, כאשר הוא "המנצח", אלא ממשיך עד המוות.

מסומן למעלה מה ההסבר (במקור מודגשות המילים "לעולם לא"). אין כזה דבר "לעולם לא" כאשר אתה מתייחס להתנהגות בע"ח. יש נטיות, מובהקות יותר ומובהקות פחות.

פורסם

אין פה שום קשר לסוג הגזע באם כלב אשר תוקף ללא סיבה ייסוג או לא, הסיבה היחידה היא האופי של הכלב עצמו.

"כלבי קרבות" (שזוהי הגדרה לא נכונה מיסודה) לא תמיד ימשיכו בתקיפה בדיוק כמו שפקינז לא תמיד יתקפל.

ישנם כלבים שבעקבות גידולם\אופיים\בעיות ניורולוגיות וכו' לא יירתעו גם מהאסרטיבים ביותר שעומדים מולם ולא יעזור כלום.

ישנם כלבים תוקפניים שלא יעזור כלום והם ימשיכו לתקוף וכאלו לא חסר!

הכלבה הקודמת שלי לא תקפה בן אדם בחיים שלה אבל בחצי שנה הראשונה שקיבלתי אותה היא הייתה תוקפנית מאוד לכל כלב אשר גדול ממנה פיזית.

היה מאוד קשה לחנך אותה להפסיק עם התוקפנות ופה בעצם הבנתי את העקשנות וחוסר ההיתקפלות שיש לכלבים מסויימים.

אני יכול להביא דוגמא לפקינז (!) ספציפי שתוקף ללא הפסקה וללא שליטה כולל את הבעלים, רגע אחד הוא מתפנק ופתאום נותן ביס ללא סיבה, אחרי הרבה בדיקות גילו שיש לו ככל הנראה בעיות ניורולוגיות ואין מה לעשות.

הדבר יכול לנבוע גם מבעיה בריאותית כלשהי שיש לכלב ועקב כך הוא תוקף (חוסר ביטחון ובלה בלה בלה :wink:) ואין מה לעשות כנגד זה אם לא נכנסים לסשן אילוף וכל עוד הבעלים לא יטפל בזה הכלב יתקוף ויהי מה.

גם לבוסטון טרייר שלי יש את אותה היתנהגות שבגירה תיאר על הבולטרייר ופשוט תריך להבין איך להיתמודד עם זה בחינוך ובהיתנהלות היום יומית.

עכשו בגירה היקר, דמיין לעצמך שאתה ניתקל בכלב שלא מוותר בשום מצב אבל במצב של תקיפה בילתי מרוסנת, מה אדוני היה עושה???

duki היקר, המצב שאתה מתאר לא דומה בכלל למצב שבו אני הייתי עם הזאב, אצלך הכלב היה תוקפני אבל לא תקף באמוק מה שאיפשר לך להבריח אותו.

אם הרועה הקווקאזי היה נכנס לאמוק של תקיפה ממש לא היו עוזרות לך 2 בעיתות לפנים ולצערי לא בטוח שהסיפור היה נגמר בסוף טוב כמו שקרה אצלך.

כמו כן אתה לא יכול להשוות פקינז (ואני יודע, יש לי גם פקינז בבית) לעומת בוסטון טרייר גדול משמעותית מתקן הגזע שיכול להגן על עצמו.

המקרים שאני מדבר עליהם נדירים אבל קורים.

כמובן שאני לא יספר כל מקרה שהייתי צריך להיתמודד מולו מול כלב והמקרה שסיפרתי היה יוצא דופן.

• תוכן חדש...