Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים

ברשותי יונדאי לנטרה 1997

אני גר באילת, כידוע קשה מאוד למצוא כאן אנשי מקצוע אמינים ומבינים אז קחו כל מה שאני מספר ששמעתי בערבון מוגבל, NO BULLSHIT

לפני כשבוע שמתי לב לרעש סגנון שריקה מתכתית בבוקר כשאני מניע

את הרצועה הפנימית שיושבת על הפולי הגה כח החליפו לי לפני כחצי שנה אז אוטומטית הנחתי שהבעיה היא ברצועה השנייה שמחוברת לאלטרנטור - בנוסף הסתכלתי על הרצועה עצמה וראיתי שהיא

לא יושבת כמו שצריך וגולשת הצידה פס אחד

לא ייחסתי לזה חשיבות והפלתי את האשמה על הרצועה הישנה

החלפתי את הרצועה הכל היה נראה בסדר מתחתי עד שהאוטו השתתק לגמרי וסגרתי עניין, פה ושם היו שריקות אבל אמרתי ניתן לזה קצת זמן

יום אחרי באמצע נסיעה אני שומע רעש מטורף מהמנוע, מיד עצרתי בצד וראיתי שגם הרצועה הזאת גלשה הצידה וגם גרמה לרצועה להיאכל, עפו לי חתיכות ממנה לכל עבר , לקח לי בערך שעה לנקות את כל הבלאגן מהרצועה ירד פס אחד מתוך 4 , הרכבתי את הרצועה איך שהיא רק בשביל להגיע הביתה, הצלחתי להגיע , יום למחרת קמתי בבוקר שלפתי את הרצועה ונסעתי לכיוון המוסך בלי רצועה בכלל ז"א שאין טעינה ולא היה לי הגה כח אז אני מניח שהרצועה הזאת מסתובבת על 3 פולים

אלטרנטור הגה כח ופולי מנוע ? לא ?

אז כנראה שלא, אני מגיע לחשמלאי שבכלל אומר לי שהאלטרנטור לא מתאים לאוטו הזה בכלל

(החלפתי אלטרנטור לפני כשנה וחצי, איך נסעתי עד היום ?!) נגיד, ואומר שהגלגל השלישי שאליו הייתה מחוברת הרצועה זה של המשאבת מים, אני אומר לו אז איך לא התחמם לי האוטו ואיך אין לי הגה כח כשהרצועה נפלה, הוא אומר שההגה כח עם פולי כפול שקשור לאותה הרצועה, סבבה, ואומר שמוזר שלא התחמם לי האוטו, שיהיה.

הקיצר אמר שהפולי של המשאבת מים יצא בחוץ קצת ולא עומד בליין עם האחרים, אמר שיבוא מוסכניק שיסדר את זה, אמרתי סבבה , באתי מאוחר יותר ובא המוסכניק אפילו לא הוריד את המשקפי שמש בקושי הסתכל ואמר הכל בסדר פה זה לא המשאבת מים והלך

והחשמלאי זורם איתו אומר לי הכל בסדר זה בליין

אני אומר לו בוא תסתכל מאיפה שאני עומד זה נראה לך בליין ? הוא מסתכל ואומר לי ואללה זה לא בליין , אוקיי מחר יהיה לי אלטרנטור של האוטו שלך נרכיב שיהיה קודם כל מתאים ונתקדם משם

הקיצר אני יודע שחפרתי אבל רק רוצה שתבינו עם מה אני מתמודד כאן בעיר הזאת

עכשיו עזבו כל מה שהמוסכניקים אומרים כל מוכר בארץ הוא אינטרסנט, אז אני יספר לכם מה אני רואה במצב הנתון -

הפולי מנוע הפולי אלטרנטור והפולי משאבת מים לא יושבים בליין מול השני, זה בטוח במאה אחוז ורואים את זה בלי בעיה

יש מרחק של 1 ס"מ ביניהם לפחות

הפולי של האלרנטור הוא הכי פנימי , אחריו המנוע ואחריו המשאבת מים שהיא הכי חיצונית

כשרואים שיש מרווח בפולי של המשאבת מים, לא צמוד כמו שאמור להיות

היום במקרה הייתה שם לנטרה בדיוק כמו שלי , פתחתי מכסה מנוע הסתכלתי, ואני רואה שהפולי מנוע ומשאבת מים בליין אחד על אחד בול כמו שצריך

והפולי של האלטרנטור כמו אצלי גם כן בסטייה של 1 ס"מ לכיוון המנוע

אז מה זה אומר ? שאולי האלטרנטור שלי כן מתאים ?, ואם לא, אז איך נסעתי ככה שנה וחצי ????

איך קורה דבר כזה שפולי של משאבת מים יוצא קצת בחוץ ? ולא היו לי שום תקלות התחממות או משהו בסגנון, חוץ ממאוורר שהלך לי

ניתן באמת לסדר את הפולי ? להחזיר אותו חזרה איכשהו ? מישהו התנסה ? סיפור יקר ?

ואם גם האלטרנטור שלי לא מתאים אז יש אפשרות לשחק עם הפולי ? להרחיק אותו עם הגבהה כלשהי ?

***Alpine 9882ri -- JBL GTO6507 6.5" -- JBL GTO1004 -- ROCKFORD P312D4 ***

פורסם

אם אתה יכול להסתכל שוב על לנטרה כמו שלך, תוכל לבדוק אולי הפולי של המשאבת מים הורכב הפוך. בעקרון נראה לי זה יוצר הבדל של יותר מס"מ לכל כיוון, אבל אולי.

אם יש לך מספיק בורג, אולי אתה יכול לשים שייבה. תתיעץ פה על הרעיון עם מומחים ממני...

בהצלחה

ארלה

פורסם

לא הבנת אותי, האלטרנטור דורש הגבהה ז"א שייבה או כל פתרון אחר אם אפשרי

והמשאבת מים דורשת הנמכה ז"א שהפולי יצא בחוץ קצת, אני שואל אם זה אפשרי בכלל ?

כי אם הוא באמת זז וזה קרה בזמן האחרון אז זה יסביר לי למה הצלחתי ליסוע ככה שנה וחצי !

פורסם

לאלטרנטור יש בוקסה(תותב) בתושבת שלו, יכול להיות שלא הרכיבו אותה, או הרכיבו בוקסה לא מתאימה(קצרה מיד) וזה גורם לאלטרנטור לקבל את הסטייה שלו.

או שהבוקסה בתושבת הורכבה הפוך ואז בימקום שהאלטרנטור יחזור למיקומו הטיבעי הוא ניבלע פנימה.

כשהרצועה לא מורכבת בדוק אם הציר של האלטרנטור נע לצדדים(משוך ודחוף אותו לכיוון המנוע)

פורסם

טוב התעקשתי בסופו של דבר לא להחליף את האלטרנטור ותודה לאל שאני כזה עקשן

לקחתי את האוטו למוסך אחר וביקשתי ממנו בפירוש שיסדר לי את הפולי של המשאבת מים שיהיה בליין לא משנה מה

הקיצר הוא בדק תוך שעתיים האוטו מוכן!

מסתבר שהפולי של המשאבת מים היה הפוך, איך נסעתי ככה שנה וחצי ? אין לי מושג אבל כרגע הכל נראה בליין כמו שצריך והאוטו נוסע יפה, הימים הקרובים יגידו.

• תוכן חדש...