Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

הייתה ברשותי לפני כשנתיים B4 2005 שמכרתי אחרי כשנה בגלל בעיות בגיר.

באותה תקופה כשבדקתי זה היה מאוד מוזר למוסכים שהייתה בעיה בגיר לרכב הזה ועוד עם 90.000.

בסוף שבוע הזה הייתי עם חבר שעשה טיפול לסובארו שלו במוסך מורשה ובמקרה דיברתי שם עם אחד העובדים שטען שב2006

שינו את המיכלולים של הגיר לעומת 2005 כי היו שם לא מעט בעיות.

הרכבים נראים זהים לגמרי חוץ מהמנוע ששינו מ 138 ל 165 כ"ס.

האם מישהו שמע שהיה איזשהו שינוי בגיר בשנים האלה מבחינת מכלולים פנימיים? אולי מישהו עובד כאן בחברה ויודע?

ואם כבר אני שואל אז לדרך, מישהו יודע את ההבדלים במנועים חוץ מההספקים? איזה נחשב יותר אמין ויותר מומלץ?

תודה רבה.

פורסם

לפי דעתי לך על 2007,

היא עדיין עם מנוע 165 כ"ס (ב2008 זה ירד ל150) , אך לאחר מתיחת הפנים באמצע חיי הדגם כלומר שינויים חיצוניים, פנימיים ואפשר להניח טיפול בנקודות החלשות אם היו כאלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איזה בעיות בגיר? הגיר הוא כמובן אותו הגיר, יכולים להיות שינויים אי אלה ואחרים, ללא ספק. אומנם אני מטיל ספק באמינותו של "עובד" אשר קשה לי להאמין כי הוא מתמצא בענין. צריך לפתוח ספרות תחזוקה רלוונטי ולהשוות, מה שמצריך זמן וידע מסוים. אם אותו עובד סתם זרק לך כמה מילים, זה לא אומר הרבה. כל אחד מנסה לשחק אותה מומחה, כאשר מקצועיותו היא בסיסית בלבד.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בגלל זה כתבתי שינויים במכלולים של הגיר ולא כל הגיר ובגלל זה שאלתי אם יש פה מישהו שאולי יודע מידע מקצועי ונסיון (עובדי סובארו וכ"ו).

תודה

פורסם

אתה יודע בכלל כמה גירים יש וכולל את אלה המשווקים לארה''ב המשודכים למנועים 2.5 וכו'? צריך להסתכל על הגיר עצמו את המספר הסידורי ולהשוות מול רכב אחר. כמו כן אותו הגיר יכול להיות משודך גם לרכב מתקדם יותר והפוך, ויכול להיות משודך בישראל ובארץ אחרת לא. כמו כן הוא יכול להיות משודך לפורסטר ולסובארו לא, ויכול להיות משודך גם וגם.

אני לא כל כך מבין מה המידע הספציפי הזה יתן לך. לא יתן לך כלום.אם אתה חושב שיעזור לך משהו אם שינוי לו את הסולנויידים או עובי דיסקיות או לחץ הידראולי - אתה טועה. לא יעזור לך כלום. זה אותו הגיר ומה שהכי משפיע על תיפקודו זה האם לא נפל פגם בהרכבתו (אפילו אם הוא מתוכנן ע''י טובי המהנדסים) ומה עבר בתקופת שימושו (אופי הנהיגה והטיפול במכלול).

תעזוב אותך מבלבולי השכל, זה אותו הגיר. יכולים להיות שינויים אי אליה ואחרים, אותם ניתן לאתר ע''י בירור דגם מדויק על רכב ספציפי, לאומת רכב אחר (שיכול ויהיה לו גיר שונה, מסדרה אחרת).

כל השינויים האלה אינם רלוונטיים לאופן התפקוד שלו או אופן הטיפול בו, אלא רלוונטיים רק לאנשי המקצוע שיצטרכו במידה ונחוץ לפרקו ולהרכיבו מחדש תוך החלפת מרכיבים מסוימים או קבוצות מרכיבים. ההבדל יכול להיות בבורג אחד אפילו, או מספר שינויים במבנה פנימי. גם פה אף אחד לא מנחש כלום ולא יודע כלום מראש, יושבים מול הוראות היצרן ולומדים שלב שלב את אופן ההרכבה.

עכשיו תחשוב מה זה עוזר לך. אם זה באמת היה מכלול שונה, עוד מילא. זה אותו הגיר. יש מצב שהוא משופר במקצת עקב העלת ההספק, אבל זה אף אחד לא יתן לך תשובה חוץ ממומחה.

אגב, זה יכול להיות גם גיר ישן שהיה משודך לגרסאות יותר חזקות כגון 2.5 או פורסטר טורבו. אז לקרוא לו "חדש"?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא הבנתי מה הקשר כל מה שכתבת למה ששאלתי.

בסך הכל שאלתי אם מישהו פה יודע ששינו את המכלולים של הגיר בעקבות הבעיות שהיו בו ב 2005.

• תוכן חדש...