Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעי רגיז |המלצת רכבים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אני נהג צעיר ועבדתי כמו חייה חסכתי הרבה כסף לרכב.

התקציב שלי לאוטו הוא 25 אלף שקל לא כולל ביטוח חובה+צד ג' [שזה בערך 4000 ~5000 אלף נכון? שמתי 5000 בצד]

בעיקרון רציתי לקנות רכב N , למי שלא הבין hyundai .

חשבתי על אלנטרה אבל בדקתי דעות של אנשים פה בפורום באשכולות ישנים יותר ולא ממש ראיתי התלהבות.

אין לי מושג איזה רכב לקנות אם תכלו לעזור לי אני אשמח !

הדרישות שלי לרכב הם:

1.חלונות חשמליים כל הכיוונים

2.אוטומט חסכוני ביותר בדלק.

3. עולה בעליות חלק ונוסע מעולה

4.רכב שקט ושבפנים לא ישמעו את הכביש כמו ביונדאי סונטה [חלום חלום V6 3.3!!]

5.שיהיה רכב משפחתי/מנהלים עם תא מטען גדול והרחב ולא שטוח כמו [פג'ו 206 307 , יונדאי גאט'ס , פוללקסווגן POLO GOLF וכו..]

6.שיהיה רחב יחסית מבפנים.

7.שתיהיה לו שליטה טובה על ההגה ומערכות ABS וכל החרא הזה.

כוכביות :

* אני מת לרכב שדומה ליונדאי סונטה עם הפנסים מאחורה [אם יש לפי הדרישות שלי אז אשמח]

* לא להמליץ לי על : קאיה , פג'ו , דיהוו ,דיאצ'ו וסיאט.

כמה לדעתכם יעלה לי כזה רכב ?

איזה דגמים אתם ממליצים לי ?

למנהל שנעל לי את האשכול הקודם בשל כותרת כללית.

לא ידעתי איך ליצור איתך קשר ולשאול האם זאת כותרת בסדר?

אנא אל תנעל לי את האשכול אם הכותרת שוב לא תקינה.

אם תוכל תסביר לי איזה כותרת לכתוב חיפשתי בחוקים?

וכתוב אסור את זה ואסור את זה ,

אבל לא הבנתי מה מותר.

פורסם

בוא אני אעזור לך עם הכותרת,מה דעתך על: התלבטות בין אלנטרה לאלטרנטיבות בתקציב של עד 25K.

לא קשה,נכון?

מה שאני יכול להציע לך,אל תעשה סלט בדרישות שלך,תהיה יותר ממוקד. רכב מנהלים עם מנוע גדול לפי דעתי תוריד מהפרק,עלויות האחזקה של רכבים כאלה בשנתונים שבתקציב נתונים לבלאי של החלקים שלא תוכל לעמוד בעלותם.

אלנטרה רכב לא רע בכלל,ואם זה מה שהכי עושה לך את זה,תמצא אחת שמורה ושיהיה בהצלחה.

ניסאן אלמרה גם יכולה להיות אופציה,וגם מאזדה לאנטיס.

ותשתדל בהודעות שלך לא להשתמש במילים כמו "חרא",זה בטח לא יעזור לך לקבל יעוץ הולם.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם
בוא אני אעזור לך עם הכותרת,מה דעתך על: התלבטות בין אלנטרה לאלטרנטיבות בתקציב של עד 25K.

לא קשה,נכון?

מה שאני יכול להציע לך,אל תעשה סלט בדרישות שלך,תהיה יותר ממוקד. רכב מנהלים עם מנוע גדול לפי דעתי תוריד מהפרק,עלויות האחזקה של רכבים כאלה בשנתונים שבתקציב נתונים לבלאי של החלקים שלא תוכל לעמוד בעלותם.

אלנטרה רכב לא רע בכלל,ואם זה מה שהכי עושה לך את זה,תמצא אחת שמורה ושיהיה בהצלחה.

ניסאן אלמרה גם יכולה להיות אופציה,וגם מאזדה לאנטיס.

ותשתדל בהודעות שלך לא להשתמש במילים כמו "חרא",זה בטח לא יעזור לך לקבל יעוץ הולם.

אוקי תודה.

ואיך אני עורך פה?

ובקשר לנושא:

כשאמרתי רכב מנהלים/משפחתי

התכוונתי לרכב 4 דלתות 5 מושבים מרווח מפנים.

עם תא מטען רגיל .

אשמח לעוד המלצות .

פורסם

ראשית, אין לי ספק שעבדת קשה, אבל 25,000 ש"ח אינם הרבה כסף לצורך רכישת רכב, ואין ספק שתצטרך להתפשר. מצבך הוא "ברירת קבצן", כלומר לא תוכל להיות בררן גדול בעניינים המשניים, כגון פסי הקישוט. מה שחשוב לך הוא שהרכב יעמוד בדרישות היסוד מבחינת גודל וכוח ובמיוחד שמצבו יהיה תקין, שכן אתה עלול להתקל ברכב שיצריך הוצאות גדולות על תיקונים, וברור לי שאינך משופע בכסף שיזרום לקופת המוסך.

יש בדרישות שלך כמה סתירות פנימיות, כך שכדאי לך לארגן מחדש את סדרי העדיפות שלך.

אתה מחפש רכב משפחתי ולא מהקטנים, ואתה דורש שהרכב יהיה אוטומטי. שתי דרישות אלה לא מסתרות עם הצורך בחסכון בדלק, ובחלק מהדגמים אתה עלול להתקל במנוע חלש יחסית לגוף הרכב, במיוחד כאשר מדובר ברכב די ישן שהמנוע שלו כבר אבד חלק מכוחו.

אישית נהגתי ברכב שפחות או יותר עומד בדרישותיך - טויוטה קורולה (דגמי 1998-9). רכב אמין ביותר, שקט ונעים לנהיגה. מבחינת אבזור בטיחות כולל 2 כריות אויר ו-ABS. סוחב טוב מאוד בעליות. החסרונות שלו הן צריכת דלק גבוהה יחסית למכוניות יותר מודרניות וקצת צפיפות אם תרצה להכניס לתוכו 5 מבוגרים אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.

מעבר לכך - אני מצטרף לקומי לגבי הביטויים הלא פרלמנטריים - המילה "חרא" מתאימה למסגרות אחרות, לא לפורום, והיא אינה מכבדת את המשתמש בה, ובודאי כאשר היא מתיחסת למערכת כגון הגה ו-ABS שעשויות להציל את חייך בעת צרה.

דבר אחרון - כמעט בכל יום מתפרסם בפורום לפחות אשכול אחד בנושא "רכב ראשון לנהג חדש\צעיר". אני ממליץ לך לדפדף בפורום כמה ימים ואפילו שבועות לאחור לעיין היטב בדיונים אלה, תוכל ללמוד מהם הרבה מאוד לגבי מה שכרוך ברכישת ואחזקת רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ראשית, אין לי ספק שעבדת קשה, אבל 25,000 ש"ח אינם הרבה כסף לצורך רכישת רכב, ואין ספק שתצטרך להתפשר. מצבך הוא "ברירת קבצן", כלומר לא תוכל להיות בררן גדול בעניינים המשניים, כגון פסי הקישוט. מה שחשוב לך הוא שהרכב יעמוד בדרישות היסוד מבחינת גודל וכוח ובמיוחד שמצבו יהיה תקין, שכן אתה עלול להתקל ברכב שיצריך הוצאות גדולות על תיקונים, וברור לי שאינך משופע בכסף שיזרום לקופת המוסך.

יש בדרישות שלך כמה סתירות פנימיות, כך שכדאי לך לארגן מחדש את סדרי העדיפות שלך.

אתה מחפש רכב משפחתי ולא מהקטנים, ואתה דורש שהרכב יהיה אוטומטי. שתי דרישות אלה לא מסתרות עם הצורך בחסכון בדלק, ובחלק מהדגמים אתה עלול להתקל במנוע חלש יחסית לגוף הרכב, במיוחד כאשר מדובר ברכב די ישן שהמנוע שלו כבר אבד חלק מכוחו.

אישית נהגתי ברכב שפחות או יותר עומד בדרישותיך - טויוטה קורולה (דגמי 1998-9). רכב אמין ביותר, שקט ונעים לנהיגה. מבחינת אבזור בטיחות כולל 2 כריות אויר ו-ABS. סוחב טוב מאוד בעליות. החסרונות שלו הן צריכת דלק גבוהה יחסית למכוניות יותר מודרניות וקצת צפיפות אם תרצה להכניס לתוכו 5 מבוגרים אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה.

מעבר לכך - אני מצטרף לקומי לגבי הביטויים הלא פרלמנטריים - המילה "חרא" מתאימה למסגרות אחרות, לא לפורום, והיא אינה מכבדת את המשתמש בה, ובודאי כאשר היא מתיחסת למערכת כגון הגה ו-ABS שעשויות להציל את חייך בעת צרה.

דבר אחרון - כמעט בכל יום מתפרסם בפורום לפחות אשכול אחד בנושא "רכב ראשון לנהג חדש\צעיר". אני ממליץ לך לדפדף בפורום כמה ימים ואפילו שבועות לאחור לעיין היטב בדיונים אלה, תוכל ללמוד מהם הרבה מאוד לגבי מה שכרוך ברכישת ואחזקת רכב.

אוקי אולי לא הסברתי תעצמי נכון בקשר לחסכוני בדלק.

כאמרתי חסוכני בדלק התכוונתי שהמנוע "יאכל ליטר ל 13 ק"מ בערך."

ולא רכבים כמו WV או סובארו איברזה או BMW שאוכלים ליטר ל 5~8 ק"מ

פורסם

אני פחות או יותר הייתי מציע לך את אותם הדברים שהציעו קודמים לפני, אבל חשוב מאוד שתוריד קצת בקשות מהרכב שלך, בדיוק כמו שאמרו לך גם קודמי.

תשמע, אתה אומר דברים מנוגדים, תן לי להסביר לך, שאתה אומר שאתה רוצה רכב חסכוני בדלק וגם מנהלים ומרווח וגם אוטומט זה דברים מנוגדים מאוד, אין הרבה רכבים ישנים כאלו שגם חסכוניים בדלק וגם אוטומטיים ומרווחים ומפנקים כמו רכב מנהלים או משפחתי. במיוחד במחיר שאתה רוצה.

אבל כמובן הייתי אומר לך להתפשר על משהו כמו ניסאן אלמרה, מאזדה לאנטיס ורכבים כאלו.

למרות שאתה מחפש כוח ופינוק ברכב משפחתי יותר, תבדוק עם עצמך מה יותר חשוב לך באוטו , כי כמו שאמרו קודמיי, 25K זה לא תקציב כל כך מרהיב לאוטו נורמאלי שנותן לך את כל מבוקשך.

פורסם

אם אתה רוצה צריכת דלק של 1:13 ברכב ישן יהיה עליך להסתפק ברכב הרבה יותר קטן, ואם אתה רוצה רכב גדול (יחסית - אני מדבר על רכב משפחתי כמו קורולה או 323 או דומיהם) יהיה עליך להסתדר עם צריכת דלק של 1:8 (כמובן, בהתאם למאפייני הנסיעות שלך). את הפשרות האלה עושים גם גדולים ועשירים ממך.

אמצעי נוסף כדי לחסוך בדלק הוא כמובן לסגל לעצמך סגנון נהיגה רגוע מאוד, שחוסך לא רק דלק אלא גם שחיקה של מכלולי הרכב ותאונות דרכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני פחות או יותר הייתי מציע לך את אותם הדברים שהציעו קודמים לפני, אבל חשוב מאוד שתוריד קצת בקשות מהרכב שלך, בדיוק כמו שאמרו לך גם קודמי.

תשמע, אתה אומר דברים מנוגדים, תן לי להסביר לך, שאתה אומר שאתה רוצה רכב חסכוני בדלק וגם מנהלים ומרווח וגם אוטומט זה דברים מנוגדים מאוד, אין הרבה רכבים ישנים כאלו שגם חסכוניים בדלק וגם אוטומטיים ומרווחים ומפנקים כמו רכב מנהלים או משפחתי. במיוחד במחיר שאתה רוצה.

אבל כמובן הייתי אומר לך להתפשר על משהו כמו ניסאן אלמרה, מאזדה לאנטיס ורכבים כאלו.

למרות שאתה מחפש כוח ופינוק ברכב משפחתי יותר, תבדוק עם עצמך מה יותר חשוב לך באוטו , כי כמו שאמרו קודמיי, 25K זה לא תקציב כל כך מרהיב לאוטו נורמאלי שנותן לך את כל מבוקשך.

אוקי אז אני ימשיך לחסוך.

מה התקציב שאני צריך להשיג לרכב כזה?

היתי קונה ידני אבל בארץ זה מחרפן במיוחד באזור צפון.

זאת הסיבה היחידה שאני רוצה אוטומט .

אני מודע לזה שאוטומט אוכל הרבה יותר דלק מידני ובמיוחד בדגמים ישנים.

טוב אז חשבתי על דרישות חדשות :

*רכב 5 מושבים 4 דלתות סגנון משפחתי.

*אוטומט

*רמת צריכת ליטר דלק ל 13ק"מ בערך.

*2 חלונות קידמיים חשמליים.

*וחשוב שיסע טוב ויעלה עליות טוב [אני לא מחפש רכב ספורט שאני הולך לגמור אותו אני שומר על האוטו , אין לי אבא שיקנה לי כל שני וחמישי אוטו]

משקל נוסעים בערך 120 ק"ג [אם זה עוזר]

פורסם

פותח שרשור, הדרישות שלך סותרות. אני ממליץ להתמקד בדברים עיקריים עבורך, כלומר צריכת הדלק.

בתקציב שלך אומנם אפשר לקנות סונטה שנת 2000, אבל צריכת הדלק לא תיהיה הגבולות שהצבת.

אני לא הייתי פוסל דיהטסו. שרייד אוטומטית עונה על דרישת אמינות וצריכת הדלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקי הינה 3 רכבים של התפשרות ולדעתי הם יחסית טובים :

מאזדה לאטיס עד 2002

ניסאן אלמרה עד 2002

טויטה קרולה עד 2000

מי לדעתכם שווה לקניה?

פורסם

בחירה טובה. קח את הרכב השמור ביותר מבין אלו שתמצא, השתדל לקחת שנתון הכי חדש שאתה יכול.

אני מקווה שאתה מבין כי צריכת הדלק תיהיה כ1 ל10 ולא 1 ל13 כי שרצית בהתחלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בחירה טובה. קח את הרכב השמור ביותר מבין אלו שתמצא, השתדל לקחת שנתון הכי חדש שאתה יכול.

אני מקווה שאתה מבין כי צריכת הדלק תיהיה כ1 ל10 ולא 1 ל13 כי שרצית בהתחלה.

כן אני ממתפשר על הרכבים האלה שהם צורכים 1:10 בערך +-1

אין לי ממש ברירה חח , לא נורא אחלה רכבים רק צריך למצוא עם קילומטראז' נמוך במצב טוב ולא מידי ערס כי האוטו יהיה שחוק.

פורסם

צביפר צודק, גם אם תחפש לפי צריכת דלק יהיה קשה למצוא רכב שעושה 1 ל13 עם מנוע מכובד מתחת למחסה, אני חושב שבעניין הדלק תיהיה חייב להתפשר. וגם אם נורא חשוב לך, יש כל מיני דרכים לשפר זאת, תוספים וכאלו, או פשוט נהיגה חכמה וכדומה. בהצלחה בחיפוש, אנחנו יודעים כמה זה קשה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...