Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי שברולט אימפלה מודל 2005. הרכב אצלי כשלושה חודשים, השכרה לשעבר נסע עד עכשיו 106K ק"מ. נוסע מצוין והכל טוב.

הסיפור הוא כזה:

לחבר טוב טוב שלי הייתה סיטרואן C5 עם מערכת גז שעשתה תאונה שבוע שעבר והלכה טוטאל-לוסט, הוא התקשר אליי ושאל אותי אם אני רוצה את המערכת גז. פירוק והרכבה שלה יעלה 3K, רישוי עוד 200 ועוד שטויות כאלה ואחרות (משמנת, לא הייתה לו בסיטרואן), סה"כ ייצא 3.5K . המתקין הוא מתקין מורשה וידוע פה באיזור ב"ש.

אני מאז בדילמה בקשר לענין, שאלתי את הבחור שמטפל לי ברכב והוא אמר לי שלא כדאי להתעסק עם זה כי יצא לו לראות כבר מנועים מקרטעים. מצד שני אני יודע על לפחות כמה אימפלות שנוסעות עם מערכת גז בלי שום בעיות מיוחדות וגם ממה שקראתי כאן בפורום נראה שיש בעיות עם גז בעיקר בגלל התקנות חאפריות.

הנסועה שלי (בבדיקה לפי 3 חודשים שהרכב אצלי)היא בערך 1000 ק"מ בחודש כשבערך 70% עירוני. צריכת הדלק היא במדויק מאוד אצלי 1/6.5 עירוני ו 1/12 בינעירוני. סה"כ יוצא לי בערך 850-900 ש"ח לחודש הוצאות על דלק כרגע.

שאלתי היא האם כדאי ללכת על זה?

אם למישהו יש רכב של קונצרן GM עם מערכת גז, זה גם יעזור בתור חוות דעת.

תודה מראש

יוני

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יצא לי לשמוע על כך שהקונצרן אינו ממליץ על הרכבת מערכת גפ"מ וכי בתחילה נתנו אחריות (ברכבים חדשים)ולאחר מכן הפסיקו כי היו המון מקרים של מנועים שהלכו

אולי זה עיניין של מזל ואולי לא(היה את אותו הסיפור אצל סוברו עם האימפרזות)

לפי מה שהבנתי יש מנועים שאין להם בעיה עם זה ויש כאלה שלא מומלץ

פורסם

אוקיי בבוקר הרמתי טלפון לקרוב משפחה שלי שהוא בעלים של מכון בדיקות ואיך שסיפרתי לו את הסיפור הוא לבד אמר לי: "נכון הרכב של החבר שלך צרפתי?" - הוא הסביר לי שהמנועים ברכבים אירופאים בכלל וצרפתיים בפרט משנתון מסוים נבנו בצורה כזו שהשסתומים כבר באים מוכנים לאפשרות שהרכב ייסע על גז. הוא אמר לי חד וחלק שלא כדאי בכלל כי ברכב שלי יש סיכוי טוב שמה שאני אחסוך על דלק יילך לי יותר מאוחר על מנוע במקרה הטוב וכנ" ברכבים יפניים\קוריאנים, פשוט לא בנויים לענין. המשמנת ששמים בארץ (ה C5 של החבר שלי הייתה בלי משמנת פשוט כי הוא מראש לא היה זקוק לה) זה סתם ולא מתקרב להכנה שעושים במקור למערכת גז. הוא גם הסביר שברכב שלי החיישנים הרלוונטיים כנראה לא יאהבו את הסיפור, יתחילו להידלק כל מיני נורות ואז לך תתחיל לבדוק כל פעם איפה יש בעיות...

בקיצור שכנע אותי לגמריי אז ירדתי מהענין. תודה בכל אופן :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

דווקא אני שמעתי דברים קצת שונים על המנועים האמריקיים (3.4/3.8).

בגלל גודל המנוע והחלקים בו יש פחות את הבעיה של שקיעת שסתומים, אלה לא מנועים עדינים במיוחד.

רוב ההסבות ששמעתי עליהם דווקא היו למנועים האלה... גם אני פשוט התעניינתי בנושא.

דיברתי עם מוסך UMI בצפון ואמרו לי שהם לא מכירים את עניין שקיעת השסתומים במנועים האלה עקב הסבה לגז.

דרך אגב איזה מערכת יש לחבר שלך?

פורסם

זה מה שגם אני שמעתי ממישהו שדווקא למנועים האלו אין בעיה עם גז ואני יודע שיש כאן מישהו בפורום עם קוואליר שנסעה על גז כבר 200K בלי שום בעיה הוא אפילו לא הצטרך משמנת כי השסתומים עיליים וזה אותו סוג מנוע שיש באימפלה (סוג לא אותו דגם כמובן) OHV. מצד שני תמיד שאלתי את עצמי שאם זה באמת כל כך טוב למה לא משתמשים בזה בצורה המונית היכן שבאמת אפשר לחסוך, חברות ליסינג למשל... כנראה שיש דברים בגו. חוץ מזה שמבירור קצת שעשיתי התברר לי שאני בכלל זקוק למערכת 6 צילינדרים ושל ה C5 בכל מקרה לא הייתה מתאימה לי as is, אז פשוט ירדתי מהסיפור. בסופו של דבר חבר שלי כנראה כן קונה רכב ( C4 אולי) ויש סיכוי טוב שהוא ישתמש במערכת גז הזו אז זה כבר לא רלוונטי.

תודה בכל אופן! :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

ישנים מנועים ש"הסבה" למערכת גז גורמת להם נזקים. אני אישית לא הייתי מסתכן, יהיה חבל אם המנוע יילך אחרי זה - כל הכסף שתחסוך יילך על תיקונים. ידוע לי מקרה שמנוע VORTEC 5700 נהרס בגלל גז.

כדאי להתיעץ עם מומחה ועם בעלי רכבים זהים בעלי מערכת הגז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן אני גם חושב שזה קשור הרבה למי מתקין את המערכת. שמעתי כבר גם בפורום וגם בחוץ על מתקינים חאפרים ומנועים שהלכו. בכל מקרה כבר לא רלוונטי ומלכתחילה לא הייתה לי כוונה להתקין על האוטו מערכת גז בעלות מלאה ככה שזה יורד מהפרק. אני נוסע סה"כ 10-11K בשנה כשבערך 30% מזה בינעירוני (מחוץ לעיר האוטו צורך 1/12 שזה fair enough...) ככה שעל 150-200 ש"ח בחודש על הנסועה העירונית שלי, זה באמת לא משתלם... חשבתי שיש הזדמנות עם המערכת הזו של החבר בעלות של 1/3 מהתקנה חדשה אבל בסוף לא.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...