Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2010 1.4 טורבו 122 כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין הטורבו ,אני יודע כי יש לחמם את המנוע לפני נסיעה בכדי ששמן חם יגיע לטורבו .

האם הטורבו עובד תמיד ? או "נכנס לפעולה" רק ב3000 סל"ד ומעלה ?

אם הטורבו עובד תמיד , אז אין צורך לחמם את המנוע , מספיק לנסוע בהתחלה בסל"ד נמוך עד שהשמן יתחמם ...

?

פורסם

אצלך ברכב קיימים שני סוגים של טורבו

1) מגדש על שמונע ע"י רצועה שנכנס לפעולה מ -0

2) מגדש רגיל (גזי פליטה) שנכנס בסל"ד יותר גבוהה.

בכל מקרה עדיף לחכות דקה שתיים לפני התחלת הנסיעה ולהימנע מסל"ד גבוהה עד שהמחוג של הטמפ' מתייצב באמצע (טמפ' עבודה)

פורסם

ב122 כ"ס אין מגדש על,יש רק מגדש רגיל [גזי פליטה].

הטורבו תמיד "עובד" אבל רק מסלד מסויים הוא נותן גדישה מלאה,בסלד כזה שיש מספיק גזי פליטה[משתנה מרכב לרכב].

אין צורך לחמם שום דבר,התחל נסיעה רגילה כאשר המנוע קר ואל תאמץ אותו עד להגעה לטמפ' עבודה,זה הכל.

לקראת סיום נסיעה,סע שוב רגוע כמה ק"מ אחרונים בלי לאמץ את הטורבו כדי שיגיע לסל"ד נמוך וכבה מנוע,במיקרה ולא נסעת רגוע בק"מ האחרונים חכה דקה-שתיים לפני כיבוי מנוע.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מסתבר שיש לי רק טורבו אחד ( לא יודע איזה סוג ).

בד"כ אני נוסע לעבודה וחזרה , משהו כמו 15 ק"מ לכל כיוון כל יום , זה מה שיוצא לי .

מחוג הטמפ' מגיע לאמצע לאחר מחצית זמן / מחצית נסיעה לכל כיוון ,

השאלה מה זה לאמץ את המנוע ?

כיום , בגלל שאני נוסע בתוך העיר בקטעים ללא פקקים , מהירות ממוצעת של 70 קמ"ש

ובגלל שיש 7 הילוכים קידמיים , מד הטורים מראה בין 1000-1800 סל"ד בלבד .

אך נסיעה בסל"ד נמוך בעיר אולי יותר מאמצת את המנוע מסל"ד גבוהה יותר ?

ואני לא יכול לנסוע מהר יותר ...

פורסם

לא לאמץ את המנוע כלומר בלי האצות חזקות,קיד דאונים ולא לעבור 3000 סל"ד.

תן לגיר לבחור את ההילוך הנכון לתנאי הנסיעה ופשוט סע רגוע עד שהשעון חום יתייצב על 90 מעלות.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...