Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורט מוטורי בזול?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נרשמתי לפורום כדי לשאות את דעתכם.

אני מאד אוהב ספורט מוטורי, זה התחביב היחיד שמעניין אותי. אני יודע שבארץ זה תחביב מאד בעיתי. ובכל זאת... אני מחפש דרך להיכנס לשטח זה.

היום אני נוהג במזדה 3 מליסינג, רכב די משעמם, עושה את העבודה. ואנחנו צריכים רכב נוסף לבית.

הדרישות שלי הן הנעה אחורית, גיר רגיל 5-6 הילוכים, מנוע 2 ליטר או יותר. חייב להיות זול. זה רכב ראשון שאני הולך לנסות להוציא ממנו את המקסימום. עד שאין לנו מסלול מרוצים, אני הולך לכיוון דריפטינג, שיאפשר לי להנות לבד או בקבוצה קטנה, ואפשר לתרגל אותו חוקית ברמה מסויימת.

האופציות שאני רואה זה BMW 320, או Ford Sierra שנות 90-92 בערך.

התוכנית זה לרכוש רכב שיקח אותי לעבודה והביתה (רבע שעה נסיעה) ויתן תמורה להשקעה בעתיד שאני אדע מה אני רוצה לשפר.

במוו במצב נסיעה תעלה החל מ25K, פורד בסביבות 10K.

בנוסף ראיתי את המודעה הזאת:

sierra.jpg

שמבטיחה שגם מהפורד אפשר לעשות רכב ספורט. ואני כבר יודע למי אני פונה כאשר אני אגיע לשלב של שיפורים.

יש לי כמה שאלות:

האם פורד יעשה את העבודה?

כמה זה בעיתי לשפר רכב (מתלים, דיפרנציאל, רדיאטור, ארמברקס, בלמים. לא מדובר בטורבו בינתיים) ועדיין להישאר עם רשיונות?

האם לפורד 2000 סמ"ק בארץ היה גיר 5 הילוכים?

איפה אני משיג פורד 2000 סמ"ק?

האם להתחיל מהבמוו יהיה יותר חכם?

(לאנשים הכועסים: זה מה שאני אוהב, רק מגרשים סגורים, ואמצעי בטיחות. אל תדאגו, אני לא מסכן את הילדים שלכם בדרך לבית הספר)

פורסם

פורד במודעה כבר קומבינה על קומבינה, אתה תוכל לעבור איתו טסט כשיגיע הזמן? לא מפריע לך שתצתרך להתאמץ במידע ותהיה תקלה רצינית? כלומר לחפש חלקים מ 3 רכבים שונים?

אני הייתי הולך על במוו E30.

פורסם

הפורד שבמודעה כבר בטח נמכר, והקטע של טורבו בטח מאד בעיתי.

הבאתי את זה בתור דוגמה כי נראה לי שמרכב כזה אפשר להוציא קצת כייף.

E30 עם 2000 סמ"ק מתחילה מ26K. האם אתה חושב שאפשר למצוא סיירה ב10K ולהישאר עם 16K להביא אותה למצב של נהיגה מהנה?

פורסם

אני מקווה שפותח השרשור מודע שמדובר על רכבים ישנים עם בלאי גבוה. לקחת רכב כזה כדי לעסוק בספורט מוטורי (או בעברית: לקרוע לו את הצורה) דורש מבעל הרכב או ביקורים במוסך או לפחות ידע ויכולת לבצע עבודות מכונאות.

מכוניות זולות עם הנעה אחורית אוהבים לקנות צעירים שלא תמיד מתחזקים את הרכב במצב טוב מצד אחד ומצד השני כמובן קורעים לו את הצורה.

דרך אגב, תוסיף לרשימה אלפא 75. אני מכיר אדם מבוגר שמוכר כזאת. אני יודע שהוא לא קורע את האוטו. צור קשר בפרטי אם תרצה את הטלפון שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מודע לכל הצרות. זה לא יהיה רכב יחיד, לא בונה עליו לנסיעות ארוכות, לא איכפת לי שיהיה מפורק חלק מהזמן בהמתנה לחלקים, מאד מתאים לי ללכלך ידיים (חבל רק שאין לי מקום לעבוד על הרכב).

איזה דגמים של 75 הגיעו לארץ? לא נראה לי ש1800 סמ"ק יעשה את העבודה, אלה אם כן הדגם טורבו היה בארץ ואז זה מתאים מאד.

כרגע אני רואה רק מודעה אחת ישנה על 75 2.0, 1991 ב20K.

פורסם

אלפא 75 היגיע עם מנועים 1.6, 1.8 ו-2.0 עם הזרקה או שני קרבורטורים כפולים (הדגם המועדף על אנשים שמעריכים את הסאונד המיוחד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש פה בפורום סיירה קוזוורט למכירה ללא מנוע.

אם רק חסר מנוע, זה בהחלט משהוא שהייתי חושב עליו.

אם חסרה גם מערכת ההזרקה וכל ה"מסביב", לא הייתי הולך על זה בתקציב שציינת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
tzvipper, איזה מנוע יש לרכב שהזכרת?

1600 שני קרבורטורים כפולים 110 סוסים.

פורסם

יש שוק רחב לסיירות. הכל שאלה של כסף, במידה ויש כסף, אז יש חלקים ויש רמה :)

לדריפטינג, מומלץ מאוד להחליף למסרק הגה של פורד סקורפיו מתחת לשנת 90 (מסרק הגה ללא הגה כוח, 2.9 סיבובים).

הסיבה הנוספת להחלפתו של המסרק הגה, היא הסיבה שלסיירה מקורית זוויות ההיגוי לא מספיק גדולות בהשוואה לרכבים אחרים (E30 וכדומה).

אני יכול להמשיך עוד עם מנועים וכו', אבל זה ימשך הרבה זמן.

יום טוב.

:wink:

פורסם

E30 רכב מאוד מהנה לנהיגה, שירת אותי נאמנה במשך שנתיים.

בגדול, האפשריות די מוגבלות, דגמי ה6 ציל' מאוד יקרים, ומדובר ברכבים שלא ראו ימים טובים מידי.

דגמי ה4 ציל' מתאפיינים ב2 מנועים עיקריים

M10, לרוב - קרב' (90 כ"ס, במודל 88 הגיע עם 68 כ"ס - גרסה למדינות עולם שלישי - כמה שהם צודקים)

היו דגמים נדירים יותר בעלי הזרקה עם 112 כ"ס

מנוע M40, מוזרק נותן את אותה התפוקה (112 אם זכרוני אינו מטעה אותי), נחשב לפחות אמין מהM10 , אם כי הוא מנוע מעולה לכשעצמו.

אופציה נוספת בקטגוריה של ה4 ציל' היא גרסת IS בעלת 142 כ"ס,

אם מציאת אקזמפלר שמור הוא קשה, מציאת דגם שכזה הוא כמעט ובלתי אפשרי

כמובן שהוא מאובזר בהתאם (מוטות מייצבים עבים יותר, בלמי דיסק מאחורה וכו')

שיקול נוסף הוא השתלת מנוע שכזה באקזמפלר קיים - קוד המנוע הוא M42.

בהצלחה.

M-TECH E46

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הרכב נגנב הלילה בפתח תקוה.

אשמח לכל מידע ועזרה.

פורד סיירה גיה 2.0 DOHC, גיר רגיל, לבנה, עם הנמכת 40mm ומגנזיום.

• תוכן חדש...