Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אתחיל במסטיקים.

אני רווק ואינני נכנס לסופר כמעט לעולם

נסיעה לסופר לצורך רכישת מסטיקים אינה כדאית, אני מניח שאין צורך בהסברים.

כשאני נקלע לסופר מכל סיבה שלא תהיה (סתם דוגמא, הצטיידות בבשרים לערב מנגל חברתי), אני רוכש 3 או 4 חבילות מסטיקים, מהסיבה שצויינה.

לגבי החסכנות, אין יותר קמצן ממני, אני שותה גולדסטאר בשביל לחסוך שקל

אגב, אני גם לעולם לא נכנס עם הרכב שלי למוסך, מי שצריך הסברים מפורטים לזה מוזמן לחפש קצת רקע עלי בדפי הפורום, משמע עוד חסכון (ופה כבר מדובר על כזה משמעותי), מעבר לזה יש לי קומבינות עם חלקי חילוף מוזלים ועוד.

כרגע אני גר אצל ההורים, אבל בקרוב צריכים לעזוב, ומכאן בעצם מתחילה להוולד הבעיה.

כמו שהזכרתי, אין באפשרותי לחיות בלי רכב, בעקבות פציעה ברגליים.

כמובן אשמח לשמוע עוד רעיונות :)

גם אני שותה גולדסטאר אבל כי זה טעים.

אם יש לך בעיית רגליים נסה לקבל נכות קבועה וזכאות לרכב מב"ל. זה מבטל לך את עלות הטסט ונותן לך גם קצבת ניידות.

נראה לי שהפיתרון הכי טוב בשבילך זה להתחתן עם מישהי עשירה :wink:

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למרות החוג המצומצם של אנשים שאני מכיר, אני לא מכיר אף אחד שנוסע כזאת כמות בחודש ולא מקבל החזר על הנסיעות.

אני לא מכיר הרבה אנשים שכן מקבלים החזר מלא על נסיעות ברכב הפרטי, לעבודה וחזרה הביתה.

"החזר" על נסיעות הינו, בד"כ, סמלי בלבד, כמה מאות ש"ח בודדות בחודש.

פורסם

איזה החזר מקבל עובד בתחנת דלק ? נסיעות לפי אוטובוס ? 200 שח בחודש ? זה עדיין מהווה בקושי 10% מאחזקת הרכב.

שי, עכשיו שאני רגיל לגולדסטר שום דבר אחר לא טעים.

לגבי נכות, יש לי נכות קבועה, אבל נמוכה שלא מזכה אותי בשום הנחה ואו קצבה כלשהי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מתוך הניסיון שלי, אני ממליץ למצוא עוד עבודה ולשלב אותה עם העבודה הנוכחית. או לחלופין למצוא עבודה שיש אופציה לשעות נוספות ולעבוד כמה שיותר. בטווח הקרוב תעבוד הרבה שעות ויהיה לך פחות זמן לבזבז כסף. תצבור סכום מסויים ואז תתחיל לימודים.

יש הרבה עבודות שאפשר לעבוד משמרת אחת או 2 בשעות הערב ועוד משמרת בסופי שבוע. בעבר עבדתי בתור סייר במוקד אבטחה. היו הרבה מבוגרים שהיו עובדים במהלך היום בכל מיני תפקידים שונים ובערב או לילה היו משלימים משכורת ועובדים שעות נוספות. ברור שזה קריעה ולא נשאר הרבה זמן פנוי אבל אחרי כמה חודשים של חיסכון אז מתחיל להצטבר סכום בצד (במיוחד שאתה רווק בלי ילדים וגר אצל ההורים). עוד אופציה היא למצוא עבודה שמשלמים שעות נוספות (125% ואז 150%) ופשוט לטחון שעות.

אסף.

נ.ב. מה שכתבתי יעזור לטווח הקרוב, לטווח הרחוק אתה חייב ללמוד מקצוע או לחלופין להיות עצמאי ולפתוח עסק ולהתקדם.

פורסם

אסף ידידי שלום.

עבודה שמשלמים שעות נוספות ?

כנהג משאית ל12 שעות ביום מציעים 6500 ברוטו והגעה עצמאית למקום, משמע זה לא ריאלי כלל וכלל, וכן זה ברוב העבודות שמצאתי.

לנושא של עבודה שניה אני מודע, אבל מחפש פתרון הגיוני יותר.

לפתוח עסק ? העסק היחיד שאפשר לפתוח היום ויהיה רווחי הוא שירותי בריאות :)

או לחליפין להמציא איזה כדור אומגה מגנזיום עם פתיתי זהב משהו שימכרו למגזר האשכנזי בטענה שזה מעביר כאבים.

פורסם

אור, ממה שאני קורא אותך בפורום אני מתרשם שאתה אדם עם ידיים טובות, חוש טכני ויכולת להסתדר עם אנשים. למה שלא תתחיל לבנות את עצמך לניהול מוסך למשל?

נכון שבשנתיים הקרובות לא תרויח מי יודע מה אבל תלמד ותתמקצע עד לרמה של לעבור את בחינות ההסמכה ואז השכר וגם היכולות המקצויות יגדלו עד לרמה של לפתוח מוסך עצמאי עם משקיע או עם הון עצמי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היי שי, אתה קורא מצויין, אני מברר בימים אלו על מכונאות סוג 1 (כל הידע שיש לי ברכבים, הוא מחוסר תעודות ולו הקטנה והפיצית ביותר, הכל ע"ס ידע נרכש בבית ובעזרת חברים טובים), אחרי שיהיה לי מכונאות סוג 1 (שזה בעצם מבוא לכל סוג של לימודים בענף הרכב, כולל פחחות), אני אחשוב לאן אני מרחיב את זה.

פורסם

שווה לך אולי לעבוד במוסך כדי לצבור ניסיון ותוך כדי ללמוד הנדסאי רכב (לוקח מספר שנים אומנם) ואז התעודה של ההנדסאי שווה למכונאות סוג 3. משם כבר הרבה דלתות נפתחות (שמאות רכב, בוחן רכב, מנהל מוסך וכו'). ברור שהלימודים לוקחים זמן ועולים כסף אבל מדובר בסוג של קיצור דרך.

אסף

פורסם

במידה ואתה אכן לא יכול להתנייד ללא רכב, כמו שכתבת בעצמך, לדעתי יותר מכדאי לך לגשת לביטוח לאומי ולנסות "לשדרג" את הנכות שלך, כי זה די מגוחך המצב הזה.

לאבא שלי יש נכות קבועה של 70% עקב בעיות ברגליים, וזה שווה כמה שקלים בחודש.

אל תוותר בקלות, כי לא מחלקים שם מתנות בקלות, לפחות לא לאזרחים הגונים.

דבר נוסף, ישנם כמה מקצועות שניתן להגיע בהם יחסית בקלות להכנסה סבירה כעצמאי, תוך השקעה יחסית נמוכה (לעסק).

לדוג':

1. סוכן נדל"ן, במיוחד באחת מהרשתות הגדולות (קח בחשבון מספר חודשים לפחות ללא הכנסה).

2. מדביר עצמאי. (ההוצאות העיקריות הן ההכשרה והפרסום לאחר מכן).

3. מנעולנות. (כנ"ל).

אתה נשמע בחור עם ראש טוב וידיים טובות, פתח את הראש לכיוונים חדשים ותצליח.

• תוכן חדש...