Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מעוניין לקנות רכב קטן, אוטומטי וחסכוני (עד כמה שרכב אוטומטי יכול להיות חסכוני).

הבעיה היא שאין לי יכולת להשקיע הרבה זמן ונסיעות בחיפושים, ולכן הקנייה נדחית כבר כמה חודשים טובים.

אתמול ראיתי מול ביתי פיג'ו 206 2003, שנראית חמודה למדי.

משיחה עם בעל הרכב עולים הפרטים הבאים:

- דגם הרכב 1400 סמ"ק XT.

- קילומראז' 105,000 (נמוך יחסית לגיל הרכב).

- יד שניה, שתי הידיים פרטיות.

- לטענתו הוא טיפל ברכב באופן מסור ורק לאחרונה השקיע 3,000 ש"ח בטיימינג צמיגים וכו' (יש לו קבלות).

- עכשיו מגיע הקטע הבעייתי - כששאלתי אותו אם הוא מוכן להתחייב על שלדה, הוא אמר שהרכב עבר תאונת חניה, ושהוא לא בטוח שלא נגרם נזק קל לשלדה. לדבריו מדובר במקרה הגרוע ביותר בנזק בעל משמעות נמוכה לשלדה (למרות שבעקבות הפגיעה הנ"ל הוא נאלץ להחליף רדיאטור (?!)).

קבענו לקחת את הרכב לבדיקה ביום א', ושאם אכן מדובר בנזק בעל משמעות נמוכה, הוא יהיה מוכן למכור את הרכב ב-28,000 (מחירון יד 2 31,000 ולוי יצחק 32,000). אם יתברר שאין נזק לשלדה הוא יהיה מוכן למכור את הרכב ב-29,500, ואם יש נזק לשלדה בעל משמעות בינונית ומעלה, אני לא קונה את הרכב, והוא נושא בעלויות הבדיקה.

אני יודע שבמקרים רבים נותנים פה תשובות בסגנון של "למה לך דווקא הרכב הזה? חפש אחד אחר בלי סיבוכים". בדרך כלל התשובות האלה הגיוניות, אבל כמו שאמרתי קודם, אין לי הרבה זמן להשקיע בחיפוש, ואני חושש שהעניין יגרר עוד כמה חודשים.

זהו חפרתי הרבה... אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

פגיעת חניה יכולה בקלות לשבור את הרדיאטור. מנגד, תגובתו אכן מעט חשודה, אדם אמור לדעת אם אין או יש פגיעת שלדה,

ועצם ההתחמקות מעוררת שאלות. האם בדקת את רישיון רכב ותעודת הזהות שלו, כדי לוודא שהוא בעל הרכב ומתי רכש אותו?

פורסם
פגיעת חניה יכולה בקלות לשבור את הרדיאטור. מנגד, תגובתו אכן מעט חשודה, אדם אמור לדעת אם אין או יש פגיעת שלדה,

ועצם ההתחמקות מעוררת שאלות. האם בדקת את רישיון רכב ותעודת הזהות שלו, כדי לוודא שהוא בעל הרכב ומתי רכש אותו?

עוד לא פגשתי אותו.

אני הולך להיפגש איתו היום או מחר, ואם הכל ילך כמו שצריך, ניקח את האוטו לבדיקה בבוקר יום א'.

כמובן שאבדוק את הרשיונות שלו והכל, אבל אני חייב לציין שהוא נשמע לי אמין למדי, ואני אתפלא מאוד אם הוא סוחר.

אגב, למה אתה מניח שאדם אמור לדעת אם יש לו פגיעת שלדה או לא?אדם שעשה תאונת חניה או שתיים בחייו, אך מעולם לא לקח את הרכב לבדיקה, איך ידע אם יש לו פגיעה בשלדה?

פורסם

בשבועיים האחרונים ראיתי עשר פיג'ו 206 למכירה משנתונים 2002-2003, תשע מתוכן לא שוות את הדלק שלקח להגיע כדי לראות אותן.

אתה מוזמן להעביר לי כאן או בפרטי את הכתובת שבה הרכב נמצא ואומר לך אם בדקתי אותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בשבועיים האחרונים ראיתי עשר פיג'ו 206 למכירה משנתונים 2002-2003, תשע מתוכן לא שוות את הדלק שלקח להגיע כדי לראות אותן.

אתה מוזמן להעביר לי כאן או בפרטי את הכתובת שבה הרכב נמצא ואומר לך אם בדקתי אותה.

איתמר.

ראיתי את הרכב בחיפה ברחוב דרך-הים.

האמת שראיתי אותו היום וגם לקחתי לסיבוב והוא באמת נראה בסדר גמור. הכל עובד, וגם מתחת למכסה המנוע הכל נראה במצב טוב (כשאני אומר הכל אני מתכוון שמן ומים שזה מה שאני יודע לבדוק :)).

הבחור נראה אמין מאוד, ואלא אם כן הוא ממש מוצלח, הרי שלא מדובר בסוחר.

הוא הראה לא את הקבלות על התיקון שעשו לו באותה תאונת חניה, וסך המחיר הגיע למעל 9000 ש"ח, כולל החלפת מכסה מנוע וכו'. הוא טוען שבגלל שהוא הפעיל את הביטוח, המוסך השתולל והחליף כל מה שבא ליד, כשלדעתו אפשר היה להסתפק בתיקונים בסך 2000 ש"ח.

מחר בבוקד אני לוקח את הרכב לבדיקה, ואם לא יהיו הפתעות רציניות אני ככל הנראה אקנה אותו.

האם יש דברים מסויימים שאני צריך לשים לב אליהם בבדיקה ברכב זה?

אם יש למישהו המלצות/הערות נוספות, אני אשמח לשמוע...

• תוכן חדש...