Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו לרנו 19

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רכשתי היום רנו 19 שנת 92 מנוע 1400 עם 92,000 ק"מ,

לגבי יישור קו אשמח לקבל מספר עצות מאיפה להתחיל מה לבדוק ברכב כמעט בן 20.

לגבי צמיגים, ראיתי שישנם צמיגי good year דיי חדשים בכל ארבעת הגלגלים, לכן אשאיר אותם, אין רעידות בהגה בזמן נסיעה איטית או מהירה לכן אפשר לפסול את כל העניין של הגה וצמיגים.

טיפול 90,000 בוצע בשנת 2000.

לגבי טיפולים אחרי, היו אבל לא היה לי זמן לבדוק ספציפית מה היה, ספר הרכב היה מלא.

שמן היה קצת מעל הקו, אך לא ידוע לי גילו, האם כדאי להחליף שמן ומנסן למרות זאת?.

הובא לידיעתי שיכולים להיות צינורות יבשים עקב בלאי טבעי שכדאי להחליף, איזה צינורות הכי חשוב לבדוק?.

לאחר הנעה קרה של הרכב לא יצא שום סוג עשן מהאגזוז והרכב התייצב על 1100 סלד, אחרי שהמנוע היה חם הרכב התייצב על 1000 סלד, אך כאשר המזגן פעל הוא התייצב בערך ב-700 - האם זה תקין?.

אשמח לקבל עצות מאיפה כדאי להתחיל ועל מה כדאי להתמקד, קראתי בעבר שכדאי לעשות טיפול 10,000 - מה טיפול זה כולל ועלותו בערך?

פורסם

קודם כל תתחדש, נשמע כמו מציאה רצינית.

דבר ראשון, לך למחסן החלפים של קרסו ורכוש לך:

1. מסננים - אוויר, שמן, מסנן מזגן וכו'. כל מסנן אפשרי, רצוי מקורי (לשמירה על אריכות ימים והנאה מהרכב).

2. נוזל קירור - לא לחסוך.

3. חוטי הצתה חדשים.

4. בדוק מה מצב הצינורות שיוצאים מהרדיאטור - אם יבשים וסדוקים, קנה גם אותה.

עכשיו נותר רק להחליף את השמנים, הפילטרים ונוזל הקירור ביחד עם הצינורות (אם יש צורך).

מעבר לזה - אין סיבה כרגע להתחיל להחליף חלקים.

פורסם

תודה רבה, מחסן החלפים של קרסו יושב בצומת ראם נכון?

איזה סוג שמן דרוש לרכב זה ויהיה הכי איכותי? יש להם סוג מסויים שהם מוכרים במחסן?

כנ"ל לגבי נוזל קירור, איזה צבע וסוג מומלץ?

חוטי הצתה לא הבנתי למה צריך להחליף?

ולגבי ביצוע העבודה, איזה מוסך יקבל אותי עם חלקים שאני מביא?

אבא שלי מכונאי רכב, אבל לא עוסק בזה ביום יום.. אם זה דברים יחסית פשוטים אז יש אפשרות שיעשה לבד

פורסם

אם אביך מכונאי רכב, גם לשעבר, אין בעיה לעשות את כל הדברים אלה לבד.

אם צומת ראם לא קרובה לך, אין בעיה להשיג את כל החלפים האלה כמעט בכל חנות של חלקי חילוף לרכב ובטח שאביך יודע איפה ניתן להשיג במחיר טוב.

פורסם

תיזהר הטיימינג שלך חוגג עוד מעט בת מצווה אם טיפול 90 בוצע בשנת 2000 ואנחנו אוטוטו ב2011 יש חשש גדול מאוד שיקרע באמצע נסיעה ואז צריך לעשות ראש מנוע. בקיצור מדובר בנזק גדול, זה הדבר הדחוף ביותר שעליך לעשות.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אפשר לקבל פרטים על הטיימינג?

זאת הרצועה ? ואם כן כמה אמורה לעלות והאם אפשרי לביצוע באופן פרטי?

ולמה צריך להחליף ראש מנוע אם הטיימינג נקרע?

איך אפשר לראות מה מצבו? או שאי אפשר?

פורסם

מהיכן אתה בארץ?

לדעתי חשוב גם לבדוק את הברקסים0 צלחות רפידות נוזל ומשאבות.

טיימינג ניתן לעשות לבד אבל זה לא הכי מומלץ, אם אתה לא יודע איך ואין לך את הכלים הנזק עלול להיות גדול מאוד.

קובי

פורסם

2000 ק"מ ב 10 שנים?

ו 90 ב שנים? (זה עוד איך שהוא הגיוני)

אתה בטוח שלא התעסקו עם הקילומטרז'? והחזירו אותו לטיפול האחרות שמתועד?

לא תיקנו כלום ב10 שנים האחרונות?

פורסם

בכל מקרא, אעשה סדר בניירת וקבלות שקיבלתי

אפילו אתקשר למוסך שטיפל בשביל לקבל רשימת טיפולים שבוצעו ואחזור לכאן עם תשובה.

בקשר לספידומטר, אני מקווה שלא התעסקו, למרות שלא נראה לי כי הרכב במצב יחסית חדש, הצבע מקורי ללא נקודת חלודה אחת או קילוף, רק מראה אחת טיפה מקולפת.

פורסם

עדכון:

הרכב עבר לפני כשנה טיפול 10,000,

החלפת דוד אחרוי

תוסף דלק

שטיפת מנוע

בדיקת בלמים

ראיתי גם שהרכב עבר מספר שנים לפני גם טיפול 10,000 - כנראה בכלל הנסיעה המועטה בו.

לפי הבדיקה שלי: נוזל בלמים תקין, מדיד שמן תקין

אבל ישנה נזילה של נוזל קירור ירוק מתחת לרכב, וכן אני רואה את הירידה במפלס במיכל נוזל הקירור,

אקח את הרכב למוסך ביום ראשן, כמובן שאמלא נוזל קירור לפני הנסיעה, בינתיים מה יכולה להיות התקלה? הצנרת נראת קצת יבשה, יכולה להיות עוד סיבה?

ועוד שאלה: נוזל הקירור שיש כרגע ברכב הוא דלקול בצבע ירוק, המיכל אפור כזה, אין עוד פרטים, האם זה נוזל סביר?

בספר רכב רשום: שמומלץ:

שמן מנוע קסטרול gtx - 20w/50

שמן גיר ידני פזרקס 80w hd

נוזל בלמים פזבו 500 bs

נוזל קירור פז-רנו - מילוי - 1:1 עם מי ברז (הגיוני??)

הספר רכב מאוד ישן לכן אני בכלל לא בטוח שיש להשיג את המוצרים הללו היום? ואם אפשר אשמח לדעת איפה,

ואם יש מוצרים בכלל יותר מומלצים אבל במחירים סבירים אשמח לדעת, תודה!

פורסם

מחסן חלפים של קרסו ניתן למצוא בכל מוסך מורשה של רנו!

תקפיד על חלפים איכותיים והרכב יחזיר לך אהבה 8)

אכן לא שמתי לב שלא נגעו בטיימינג - כדאי מאוד להחליף ולבדוק שאין נזילות ממחזירי שמן וממשאבת המים.

פורסם

טיימינג זאת הרצועה נכון? כמה היא אמורה לעלות?

ולגבי נזילת המי קירור שיש לי, כשהאוטו מתקרר הדליפה נעצרת, יכול להיות שזה נובע מצינור ישן ויבש שכאשר יש לחץ במערכת הוא לא עומד בלחץ ודולף - סימן אזהרה?

• תוכן חדש...