Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבי יש טויוטה קורולה 1600 2007אוטומט

יש לו מנהג לצאת ביציאה מהרמזור בתאוצה חזקה. הסברתי לו 100פעמים כי מעבר לבזבוז דלק בהאצה חזקה המכלולים השונים של המנוע עובדים יותר קשה בסל"ד יותר גבוה וכמובן גם הבלאי ואורך חי הרכב מושפעים לרעה

לטענתו, אני מדבר שטויות כי הרכב מותאם לכך ושום נזק או בלאי מוגבר לא נגרם

יש לציין כי לרכב 50 אלף ק"מ והוא מטופל כהלכה

מי צודק?

פורסם

לגבי הצריכת דלק אתה צודק.

אבל, אם הרכב מטופל, מפלסי השמנים (גיר ומנוע) תקינים, והמנוע חם (בטמפ' העבודה שלו) זה לא ממש מזיק לו לעלות בסל"ד.

או במילים אחרות, אם הרכב הספיק להתחמם ואבא שלך לא פותח ברמזור הראשון אחרי שהוא יצא מהחנייה בבוקר אין שום סיבה לדאוג.

יש שטוענים (ואני מבניהם) שמנועים נחלשים אם לא מאמצים אותם לפעמים, ויש הרבה סיבות לכך.

בקיצור, שאבא שלך ירביץ ויהנה 8)

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אם הרכב עובד בסל"ד גבוה לזמן ממושך, כמובן שיכול להגרם נזק. אבל לפי מה שאתה מתאר, אני מבין שרק מדי פעם הוא מגיע לסל"ד גבוה וזה רק למשך כמה שניות, הבלאי שייגרם כתוצאה מכך הוא זניח.

פורסם

לאורך זמן בוודאי שנגרם נזק.

העומסים שמופעלים על חלקי הרכב השונים הרבה יותר גבוהים מאשר האצה מתונה, מה שמאיץ את הבלאי ועלול ליצור חופשים מוקדם מהצפוי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא נזק ולא נעליים.

למנוע יש טווח עבודה תקין שאליו הוא מתוכנן, הטווח הזה הוא בין סל"ד הסרק (500-800 סל"ד) וה"קו האדום".

נמוך מידי זה לא טוב, אתה תרגיש את זה והמנוע יכבה.

גבוה מידי זה לא טוב, שם יש פוטנציאל לנזק למנוע. לכן יש ברכב מנתק הצתה שמונע ממך להגיע לשם. הדרך היחידה להגיע לקו האדום היא להוריד הילוך במהירות גבוהה מידי, אבל אני מניח שהרכב שלך אוטומט, לא יודע אם אפשר בכלל לעשות את זה.

בתנאי שהמנוע בטמפרטורת עבודה ושהוא במצב מתוחזק הוא יכול ואמור לעבוד לכל אורך טווח הסל"ד. שים לב שברוב רכבי ה1.6 בנזין, בהם הטווח הזה הוא עד כ6000 סל"ד, שיא המומנט נמצא באזור ה4200 ושיא הכוח באזור ה 5000.

בנוסף, עבודה בסלד גבוה מנקה את המנוע משאריות פיח ושטויות, לכן ממליצים נסיעה ארוכה בסלד גבוה ויציב כל כמה חודשים. עובד לא פחות טוב מתוסף...

מה שכן אם המנוע קר, מתחמם, חסר שמן, רצועות בלויות, בעיות קומפרסיה וכדומה אז אולי אפשר לומר שסל"ד גבוה מגביר את הסיכון לתקלה.

לגבי נזק לגיר מהמון קיקים - לא יודע לומר, לא מבין באוטומט.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אתה מתייחס רק למנוע, מה עם שאר החלקים? תיבת ההילוכים, תושבות, ציריות שנאלצות להתמודד עם מומנט פיתול הרבה יותר גבוה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה מתייחס רק למנוע, מה עם שאר החלקים? תיבת ההילוכים, תושבות, ציריות שנאלצות להתמודד עם מומנט פיתול הרבה יותר גבוה?

איתמר.

דברים שאתה אומר הם לא מדויקים.

כל יצרן מבצע בדיקות סיבולת למכללים שונים שלו.וכמובן שמנוע וגיר וציריות ותושבות מתוכננים למאמצים גבוהים וגם מתוכננים לכל שיטות הנהיגה של נהגים שונים.

פורסם

לא מדוייק. יצרנים מונחים משיקולים כלכלים ולכן לא כל מכלול ברכב יהיה עמיד לכל סגנון נהיגה.

ברור שהאצות מרובות זה לא משהו שהיצרן התכוון אליו כנהיגה סטנדטית ולכן יתכנו כשלים במכלולים בסיכוי רב יותר מאשר נהיגה נומרטיבית ולכן בכל זאת כדאי להמנע מהאצות חזקות ומרובות כסגנון נהיגה קבוע.

• תוכן חדש...