Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בן 26 סטודנט עובד.

עד היום לא היה לי אוטו,ניסיון נהיגה יש הייתי בצבא נהג בוס.

מתכוון לקנות אוטו בתקציב של עד 20 אלף שקלים, עם מנוע קטן וחיסכוני.

התקציב החודשי שלי לאוטו זה בערך 1500 ש"ח.

 

הכיוון שלי זה דייטסו שרייד.

מה דעתכם?ועוד על איזה אוטו אתם יכולים להמליץ לי.

פורסם

אפשר לתת לך כאן רשימה באורך הגלות, השאלה היא מה אתה מחפש מלבד מנוע קטן וחסכוני.

זה שהתקציב החודשי שלך הוא 1500 ש"ח זה נחמד, השאלה היא גם כמה קילומטרים אתה מתכוון לנסוע בתקציב כזה.

 

בקיצור, אדון סטודנט, תן קצת פרטים ותקבל פרטים בחזרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא יודע כמה זה בקילומטרים......

אבל הקו הוא אשדוד-צפון ת"א וגם לא כול יום(איזה 4 פעמיים בשבוע)

 

כמובן גם אוטו פחות בעייתי,גם אם יהיו טיפולים אז לפחות לא יקרים

וכמובן הייתי מעדיף אוטו שיעמוד גם בתקציב של 1000 ש"ח בחודש

פורסם

מצפון אשדוד לצפון ת"א זה בערך 40 קילומטרים לכל כיוון. סה"כ 80 קילומטרים לכל יום נסיעה. תכפיל ב-4 ותקבל 320 קילומטרים בשבוע. לפי צריכת דלק ממוצעת של 1:10 זה יוצא 32 ליטרים של דלק בשבוע, שהם 128 ליטרים של דלק בחודש. רק זה עולה, בשקלים חדשים, כמעט 800. תוסיף לזה עלויות טסט וביטוח והגעת קרוב מאוד לאלף ש"ח בחודש. וזה עוד לפני שדיברנו על תחזוקה שוטפת של הרכב ועל נסיעות פנאי (לא תיסע עם החברה לים בשבת?).

 

אם מה שאתה מחפש זאת מכונית שתיקח אותך מנקודה לנקודה אז השרייד יכולה להתאים, כמו גם הפיאסטה והסוויפט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז אתה אומר שתקציב של 1300-1500 יספיק גם לטיול עם החברה לים?

:-)

 

אני כנראה ילך על שרייד

 

אז איזה שנה אתה ממליץ?

ק"מ מקסימלי?

תיבה ידנית או אטוטמתית?

פורסם

תלוי לאיזה ים אתם נוסעים. אם תסעו כל שבת לים באילת, כנראה שלא :wink:

ועכשיו ברצינות - קל מאוד לעשות חישובים "יבשים" של קילומטראז' ועלות אבל מניסיוני האישי במציאות זה לא כל כל פשוט. כשיש רכב נוסעים בו, וקשה מאוד לוותר על הנוחות של הרכב הפרטי גם כשמגלים שהוא עולה יותר ממה שחשבת בהתחלה. וזה עוד לפני שמכניסים למשוואה כל מיני "עיזים" ותקלות שמצטרפות לאורך הדרך. 1500 ש"ח בחודש בממוצע צריך להספיק כל עוד הנסועה שלך היא פלוס-מינוס מה שתיארת.

 

אם אתה מחפש חיסכון אז תיבה ידנית היא העדיפה מבחינתך. מצד שני, אם אתה מתכוון לנסוע מאשדוד לת"א בשעות העומס (כלומר בשעות הבוקר) גיר ידני יהיה מאוד מבאס לאורך זמן.

קילומטראז' ושנתון פחות חשובים. מה שחשוב זה שהרכב שאתה רוכש יהיה במצב טוב. שנה לפה או שנה לשם, 20K קילומטר לפה או 20K קילומטר לשם - זה פחות חשוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה שבטוח עם תקציב חודשי כמו שלי?

רכב עם מנוע יותר גדול אני לא יכול להרשות לעצמי?

 

הבעיה שאני לא כול כך מבין במצב מכונית טוב או לא

ואין לי איזה חבר מבין לקחת איתי

אז איך אני יבחר אוטו לבד,זה מבאס

פורסם

לא הבנתי את הקשר לנפח המנוע.

השאלה הנכונה היא לא אם אתה יכול להרשות לעצמך רכב עם מנוע גדול יותר, השאלה הנכונה היא אם אתה צריך רכב עם מנוע גדול יותר. והאמת היא שבשביל הפקקים שבין אשדוד לתל-אביב לא צריך מנוע גדול וחזק.

 

לגבי הבנה או אי הבנה - אתה מוזמן לעיין בסדרת המדריכים שכתבנו בנושא רכישת רכב משומש.

אם יהיו לך עוד שאלות, אנחנו כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

×
×
  • תוכן חדש...