Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אסקורט 92 ולאחרונה יש לו בעיית התחממות: בנסיעה בעיר או בעמידה הוא לא מתחמם אך מחוץ לעיר הוא ממש כמעט מגיע לקו האדום. לאחר עצירה של כדקה (כשהמנוע כבוי) החום מיד יורד. מכיוון שהרכב ישן, חשבתי על מספר אפשרויות:

1. משאבת שמן (לא הוחלפה ואולי במהירויות גבוהות לא מצליחה לשמור על לחץ מתאים

2. משאבת מים - אומנם הוחלפה, אך במשאבה חליפית ואולי היא לא ממש מתאימה

3. רדיאטור סתום (לא הוחלף מעולם) - האם יתכן שלמרות שהוא סתום הרכב לא מתחמם בעיר או בעמידה ?

האם לנקות או לקנות חדש ?

מישהו יודע מה המחיר של רדיאטור מקורי ?

מה דעתכם ?

ממה כדאי להתחיל ?

פורסם

דוקא נשמע שהרדיאטור מבצע את עבודתו, משום שהטמפרטורה תקינה בתוך העיר.

בדקת טרמוסטט?

מתחדשת*

פורסם
ברשותי אסקורט 92 ולאחרונה יש לו בעיית התחממות: בנסיעה בעיר או בעמידה הוא לא מתחמם אך מחוץ לעיר הוא ממש כמעט מגיע לקו האדום. לאחר עצירה של כדקה (כשהמנוע כבוי) החום מיד יורד. מכיוון שהרכב ישן, חשבתי על מספר אפשרויות:

1. משאבת שמן (לא הוחלפה ואולי במהירויות גבוהות לא מצליחה לשמור על לחץ מתאים

2. משאבת מים - אומנם הוחלפה, אך במשאבה חליפית ואולי היא לא ממש מתאימה

3. רדיאטור סתום (לא הוחלף מעולם) - האם יתכן שלמרות שהוא סתום הרכב לא מתחמם בעיר או בעמידה ?

האם לנקות או לקנות חדש ?

מישהו יודע מה המחיר של רדיאטור מקורי ?

מה דעתכם ?

ממה כדאי להתחיל ?

זה ממש נשמע כמו רדיאטור סתום או רקוב, היה לי דבר דומה. כשהרכב עומד והמנוע לא במאמץ, המשאבה עובדת בהספק נמוך, זרימה איטית של מים דרך רדיאטור סתום עדיין מצליח לקרר את המים, אבל כשהמנוע על טורים גבוהים ומתאמץ המשאבה עובדת גם מהר יותר = זרימת המים הרבה יותר מהירה, יותר מים עוברים דרך הרדיאטור הסתום חלקית ביחידת זמן ופשוט לא מצליחים להתקרר מספיק.

יש עוד אפשרות שצלעות הקירור של הרדיאטור שפונות כלפי חוץ הרכב רקובות, ואילו אלה שפונות כלפי המאורר במצב טוב כך שהמאורר מצליח לקרר אבל רוח שנכנסת בנסיעה לא מקררת את הצלעות הרקובות.

לדעתי תתחיל מבדיקה של הרדיאטור,גם למכון לרדיאטורים ואם הוא לא רקוב, תעשה לו ניקוי שם.

פורסם

תודה על העזרה

הטרמוסטט חדש (מקורי) כך שאני מניח שהוא עובד

המאווררים גם הם עובדים

אני מקווה להספיק מחר לבדוק את הרדיאטור ואעדכן אתכם

פורסם

לי היתה בעיה דומה. ככה זה התחיל אצלי. לאט לאט זה החמיר.

החלפתי רדיאטור (מקורי משנת 96 שהיה סתום) וטרמוסטט (שהיה תפוס). והבעיה נפתרה.

כשהוצאתי את הרדיאטור בדקתי אם הוא סתום והוא בהחלט היה סתום. אני מתלבט אם לנסות לנקות אותו ולשמור בצד או לזרוק אותו וזהו.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר הרבה מאוד זמן הוחלף הרדיאטור לחדש.

הוזמן מקורי מחו"ל אך לרוע המזל הוא נפגע במשלוח (סדק קטן מאוד בדוד (מופיע בשרשור נפרד).

החלטתי לתקן אצל "ויקטור" מפתח-תקוה: הולחם הפלסטיק (חיצוני) והודבק (פנימי).

בתמונות ניתן לראות את הסדק הגדול שיש לרדיאטור הישן ומולו כמובן החדש.

באותה ההזדמנות החלפתי את כל צנרת המים והוואקום לצנרת SAMCO

תהנו מהתמונות - מצטער על האיכות אך זה צולם בלילה (לא היתה לי סבלנות לחכות עד הבוקר)

ועכשיו לשאלה - איך למלא מים (Prestone כמובן) ולוודט שאין בועות אויר ?

באסקורט ישנו רק פתח מילוי במיכל עיבוי (אין על הרדיאטור).

P5270268.jpg

P5270273.jpg

P7160358.jpg

P7160363.jpg

P7160364.jpg

P7160367.jpg

P7160375.jpg

פורסם

שרון שלום רב,ותודה על הידכון אי כי הוא בא מעט באיחור!

אין צורך לנקז אוויר באסקורט, אך יש למלא את מיכל העבוי, עד קו המקסימום, להתניע את המנוע, להמתין לפתיחת תרמוסטט, להוסיף מים במקרה הצורך, להמתין עד הגעת המחוג למרכז הסקאלה, או עד לפעולה עצמאית של המאורר, לבצע נסיעת מבחן, להוסיף מי קירור רק במידת הצורך, ומומלץ לא לפתוח מכסה מיכל עבוי במנוע חם, ואם כן לאט ובזהירות.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה, תודה על ההסבר.

אני מקווה לחזור היום מוקדם מהעבודה (כן, 5:00 נחשב מוקדם אצלנו) ולמלא מים.

התגובה באה באיחור משום שרק לאחרונה היה לי את הזמן להחליף-כשנשואים עם ילדים

כבר כמעט ולא נשאר זמן לרכב ולכן המשכתי לנהוג עם הנזילה.

יום טוב

פורסם

קובי שלום רב !

אני משער שהסיבה להחלפת הצנרת, היא איכות הצנרת, שכנראה עמידה לאורך שנים, ולא מתיבשת ונסדקת עם השנים, וקשיים להשיג צנרת מקורית בזוית הרצויה, ובכפופים הזהים לצנרת הישנה, ויופי ואסטטיקה.

אשמח לתיקון להשערתי, מבעל הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צנרת מים של Samco Sport זוהי צנרת סיליקון עמידה בלחצים גבוהים יותר ומשמשת רכבי מרוצים.

לרכב שלי זה רק בגלל האסתטיקה.

אין בעיה גם באותה המידה להזמין צנרת מקורית מחו"ל - יש לי מוסך ששולח לי לפי מספר השילדה שלי

חלקים מקוריים (בארץ כמובן לא נראה לי שאפשר להשיג מקורי) אך זה יראה פחות יפה.

• תוכן חדש...