Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,בשעה טובה רכשתי c5 מפנסיונר יד 1 עם 85K.

האוטו שקט ונוסע ממש מצויין ,אך עם זאת הוא לא חדש ויש כמה דברים קטנים שממש מציקים לי:

1.שאני מסובב את הסוויץ' פעם אחת הוא מראה לי תקלה שמעידה על כך שמפלס השמן גבוה מידי(הגעתי לכך שזאת התקלה לפי הספר רכב)

הציור שבצג הוא שורה של עיגולים מהבהבים,כאשר בסוף השורה רשום max

2.שאני רוצה לצאת מהרכב ולפתוח את דלת הנהג הדלת לא נפתחת,ואז גיליתי שבשביל לפתוח את הדלת אני צריך בו בזמן שאני מושך את הידת אליי אני צריך גם למשוך את הדלת לכיוון שלי ואז היא נפתחת,זה ממש מעצבן ,אם יש למישהו פיתרון אני אשמח.

3.הCD לא קורא דיסקים,המוכר אמר לי שהוא לא השתמש בCD ורק שמע רדיו,יכול להיות שאבק הצטבר? איך מנקים את הכונן?

4.איפה אני יכול לראות כל כמה זמן צריך לעשות טיפול לאוטו,ומה צריך להחליף כל טיפול?

5.המלצה למוסך מתמחה בסיטרואן באיזור הצפון(אני גר ליד כרמיאל אך יתאמץ לנסוע רחוק בשביל מוסך טוב)לא חייב להיות מוסך מורשה.

6.יש חלקים בדשבורד שהם קצת דביקים,מישהו יודע איך להוריד את זה?ניסיתי עם סמרטוט ומים חמים ולא ירד.

בגדול האוטו תענוג,נוסע חלק שקט ומפנק.

תודה על העזרה.

רואי.

פורסם

בשעה טובה ונסיעה בטוחה ונעימה.

הפורום מלא מידע על הרכב, וכן על השאלות הספציפיות ששאלת. אני ממליץ שתעשה חיפוש עם המילה C5 בפורום ותתחיל לקרוא.

בינתיים, אענה בקצרצרה על חלק מהשאלות:

שלום לכולם,בשעה טובה רכשתי c5 מפנסיונר יד 1 עם 85K.

האוטו שקט ונוסע ממש מצויין ,אך עם זאת הוא לא חדש ויש כמה דברים קטנים שממש מציקים לי:

1.שאני מסובב את הסוויץ' פעם אחת הוא מראה לי תקלה שמעידה על כך שמפלס השמן גבוה מידי(הגעתי לכך שזאת התקלה לפי הספר רכב)

הציור שבצג הוא שורה של עיגולים מהבהבים,כאשר בסוף השורה רשום max

2.שאני רוצה לצאת מהרכב ולפתוח את דלת הנהג הדלת לא נפתחת,ואז גיליתי שבשביל לפתוח את הדלת אני צריך בו בזמן שאני מושך את הידת אליי אני צריך גם למשוך את הדלת לכיוון שלי ואז היא נפתחת,זה ממש מעצבן ,אם יש למישהו פיתרון אני אשמח.*** ברכבים האלה ישנה לפעמים בעיה עם הידית הפנימית לפתיחת הדלת, אם המצב מפריע לך שווה לנסות לכוון אותה או למתוח כבל או משהו. אצלי הידית פשוט נשברה אז החלפתי ומאז אין בעיות.

3.הCD לא קורא דיסקים,המוכר אמר לי שהוא לא השתמש בCD ורק שמע רדיו,יכול להיות שאבק הצטבר? איך מנקים את הכונן?*** שווה לנקות עם דיסק ניקוי ולראות אם יש שיפור, סה"כ המכשיר צובר אבק כבר 8 שנים. יש בפורום שרשורים בהם הדרכה כיצד לפתוח את הפאנל ולנקות באופן מתקדם יותר, על אחריותך כמובן.

4.איפה אני יכול לראות כל כמה זמן צריך לעשות טיפול לאוטו,ומה צריך להחליף כל טיפול?*** "לפי הספר" אתה אמור לעשות טיפול כל 30K ק"מ. הרוב המכריע של בעלי C5 בפורום, ואני ביניהם, מחמירים ומבצעים טיפול לכל הפחות כל 15K ק"מ. אני ממליץ לך בחום לבצע יישור קו עם רכישת הרכב. לגבי תכולת הטיפול והמלצות ליישור קו בצע חיפוש.

5.המלצה למוסך מתמחה בסיטרואן באיזור הצפון(אני גר ליד כרמיאל אך יתאמץ לנסוע רחוק בשביל מוסך טוב)לא חייב להיות מוסך מורשה.*** בצפון אני לא מכיר, אבל ישנם כמה מוסכים שנחשבים מעולים באזור המרכז - "שאפט" בו אני מטפל ברכב, "אורן שירותי רכב" ו"אמ- הדרך" הם מוסכים מומלצים על ידי אנשי הפורום עבור דגמי סיטרואן השונים.

6.יש חלקים בדשבורד שהם קצת דביקים,מישהו יודע איך להוריד את זה?ניסיתי עם סמרטוט ומים חמים ולא ירד.*** במתגים ובמשטחים מסוימים יש הצטברות של שומן וזיעה מידי המשתמשים, ניתן להסירם בזהירות עם סבון עדין או אפילו עם מסיר שומן מדולל (ראה שרשור עדכני בפורום). מאידך, ישנם איזורים (מסביב לפתחי המזגן למשל) בהם הפלסטיק עצמו מפריש חומר דביק כתוצאה מהפרדות תרכובות עקב הגיל. אני לא מצאתי שיטה לנקות את זה מבלי לגרום נזק גדול יותר.

בגדול האוטו תענוג,נוסע חלק שקט ומפנק.*** הוא גם בטוח מאד, בלי עין הרע.

תודה על העזרה.*** בכיף

רואי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...