Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול - פירנאים / דרום צרפת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן בספטמבר טיול באזור דרום צרפת, בדגש על הפירנאים. אני מקווה גם להגיע עד עמק טראן (פשוט בגלל הגשר של millau, אני חייב לראות אותו) ולחזור דרומה.

הכוונה שלי לנחות בברצלונה, לקחת רכב, ולעשות סיבוב גדול דרך צרפת במשך 5-6 ימים (כמובן עם הרבה תחנות לאכול, לראות נוף ולנוח) ולחזור לברצלונה מכיוון שונה. אופציה קצת פחות מועדפת, להגיע דרך מרסיי (קצת יותר רחוקה מהאזורים שנראים לי מעניינים. אבל אולי אני טועה?)

אני לא מכיר את האזור אלא רק מתמונות... אשמח להמלצות והצעות ממי שהיה שם בשנים האחרונות, על מקומות שחייבים לראות, על כבישי נהיגה מהנים באזור, ומקומות טובים ללינה בצד הצרפתי (בסגנון כפרי).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתה מתאר באופן כמעט מדוייק את הטיול שעשיתי בשנה שעברה. התחלתי מברצלונה, עליתי דרך דרום צרפת לכיוון ניס והריביירה, משם המשכתי למונקו, מונטה קרלו, סאן רמו וטורין, ולבסוף חזרה לברצלונה דרך טולוז.

עברתי בגשר של מיו וגם בכבישי הקניונים המפורסמים של דרום צרפת, ואני יכול לתת לך הרבה מידע על הנושא, אבל יהיה יותר פשוט לעשות את זה בטלפון, בשביל לא להתפזר על כל מיני נושאים לא קשורים. אם אתה מעוניין, תראה מתי יש לך זמן בסופ"ש ושלח לי ה"פ. בינתיים, אתה מוזמן להעיף מבט בתמונות, לגירוי התיאבון .

למייטב זכרוני, גם שגרירנו בהולנד עשה בזמנו נסיעה ארוכה לאזור ההוא. ממליץ ליצור איתו קשר ולבקש שישתתף בדיון.

פורסם

גם אני נמצא בתחילתם של תכנונים לטיול משפחתי דומה.

אחרי שטעמתי מעט מאיטליה וגרמניה, החלטתי שצרפת היא היעד הנבחר הבא.

בניגוד לשני היעדים הנ"ל, הפעם אני מתקשה להחליט לאילו יעדים אני מעדיף להגיע כבר עכשיו (must visit)

ואילו יעדים להשאיר לפעם אחרת, לביקור חוזר.

כמה ימים (3, כנראה) בפאריז הם חובה, כמו כן ביקור במוזיאון המכוניות הלאומי (אוסף שלאמף) ובמוזיאון פז'יו ב-שוסו.

לאחרונה, ראיתי כמה תמונות ממוזיאון מאטרה ב-רומאטרין וחשבתי לשלב גם אותו בטיול (קטן, יחסית).

הטירה והסדנא (קצת מצחיק לקרוא לזה מפעל) של בוגאטי במוסלהיים נראים מעניינים מאוד גם-כן.

כל זאת מבלי להזכיר את עשרות מסלולי המירוצים שפזורים ברחבי המדינה- חלקם מודרניים וחלקם היסטוריים (קלרמון-פראן); מי חשוב יותר (כזה שאירח מירוצי F1) ומי חשוב פחות.

מחיפוש מרפרף בגוגל-מאפס הבנתי שמרבית היעדים 'שלי' נמצאים בדרום המדינה ואם כבר נמצאים באיזור,

למה לא לשטוף את העיניים עם הטרנטות שעומדות ברחובות מונקו (ובאולמות התצוגה) או להציץ לתוואי הכביש הפתלתל שאירח,

עד לפני כמה שנים, את ראלי סאן-רמו.

איך דוחסים הכל לטיול של 6-7 ימים?!?

ברשותכם, כמה שאלות לוגיסטיות:

• מלבד פאריז, האם ישנן טיסות סדירות לישראל מיעדים אחרים בצרפת (לא צ'ארטר; עדיף ישירות)?

• האם מומלץ לנהוג בפאריז או שמה מערכת התח"צ שם אכן יעילה וידידותית לתיירים כמו שמספרים?

טיפים ועצות נוספות (טיסות, לינה, רכב) יתקבלו בברכה,

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

ברשותך, אני אענה בקצרה ובראשי פרקים, משום שאם אתייחס לכל מה שכתבת פה, אפשר יהיה להוציא את זה לאור בכריכה קשה.

גם אני נמצא בתחילתם של תכנונים לטיול משפחתי דומה.

אחרי שטעמתי מעט מאיטליה וגרמניה, החלטתי שצרפת היא היעד הנבחר הבא.

בניגוד לשני היעדים הנ"ל, הפעם אני מתקשה להחליט לאילו יעדים אני מעדיף להגיע כבר עכשיו (must visit)

ואילו יעדים להשאיר לפעם אחרת, לביקור חוזר.

נתחיל מהחלק הפשוט. אני ממליץ מאד להפריד בין טיול נהיגה לטיול משפחתי. עם המשפחה אפשר לבלות בכיף כמה ימים בפריז, כמה ימים בטולוז, כמה ימים בבורדו וכד' וכך לסגור שבוע. את הנסיעות בכבישים המפותלים, בדרום צרפת ובריביירה בואכה איטליה, תשאיר לפעם הבאה, כשתטייל עם חברים.

לחילופין, אם המשפחה שלך נמנית עם חובבי ה"בטן-גב", אתה יכול לקחת אותם ישירות לריביירה (עיירות החוף הקטנות מסביב לניס), להתאחסן בזול מלון משפחתי קטן, להוציא אותם לחוף שיבלו שם את כל היום, ובינתיים להעביר את הזמן שלך בנהיגה על ציר סן רמו - סן טרופז. הנאה מובטחת לכולכם.

ברשותכם, כמה שאלות לוגיסטיות:

• מלבד פאריז, האם ישנן טיסות סדירות לישראל מיעדים אחרים בצרפת (לא צ'ארטר; עדיף ישירות)?

• האם מומלץ לנהוג בפאריז או שמה מערכת התח"צ שם אכן יעילה וידידותית לתיירים כמו שמספרים?

טיפים ועצות נוספות (טיסות, לינה, רכב) יתקבלו בברכה.

פריז ודרום צרפת זה שני דברים שונים. שום דבר בפריז לא ידידותי - לא האנשים ולא התח"צ. היא כן יעילה, אפשר להתסדר איתה בקלות אחרי כמה שעות ובשום אופן לא הייתי ממליץ להיכנס עם אוטו למטרופולינים הגדולים, כפי שכבר הסברתי בדיון הסמוך.

אני מתרשם שאתה מתפזר על יותר מדי כיוונים בבת אחת. לא חייבים "לכבוש" את כל צרפת בטיול בודד - אם תתעקש לעשות את זה, סביר להניח שזה יגמר בעוגמת נפש, משום שהמח שלך יהיה עמוס במידע וחוויות, וכלל לא תזכה לנוח במהלך החופשה. לא חבל?

טיסות מהארץ אני מאמין שיש גם למרסיי, ותמיד יש אפשרות לטוס לבריסל ומשם להמשיך בטיסה קצרה כמעט לכל נקודה בצרפת.

אם תהיינה לך שאלות ספציפיות לאחר שתתמקד על האיזורים שבהם אתה מעוניין לבקר, אשמח לעזור טלפונית, או להיפגש ולשבת איתך על המסלול האופטימלי פעם הבאה שאני בארץ (בספטמבר).

פורסם

לגבי דרום צרפת, Derish הוא אכן מקור מידע לא אכזב - נעזרתי בו רבות בתכנון ואני מודה לו מקרב לב!

לגבי פאריז שאותה אני מכיר דווקא - כפי שנאמר, אין צורך ברכב, להפך. מה שבהחלט מומלץ זה לקחת מלון במרכז העיר בקרבת האתרים המעניינים ולא להתפתות למלון זול בפרברים. העיר הישנה נעימה מאוד להליכה, ואם המלון ממוקם היטב - ניתן להגיע לרוב המקומות היפים פשוט בהליכה נינוחה(ולתדלק מפעם לפעם באיזה בולנז'רי מזדמן...), עם גיחה מזדמנת בתח"צ לנקודות רחוקות יותר.

אם יש זמן כדאי גם להגיע לאיזה שעתיים שלוש גם לאזור החדש (רובע לה-דפנס), אם אתה מתרשם מארכיטקטורה מודרנית ולא רק מענתיקות - לטעמי הרובע הזה הוא אחד המקומות היפים שראיתי בתחום הבנייה המודרנית. אם הזמן מצומצם, אז בהחלט אפשר להסתפק באתרים הסטנדרטיים (אייפל ושות') שאינם מאכזבים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הייתי בפריז לכמה ימים בענייני עבודה, והבטחתי לעצמי לחזור לביקור תיירותי כשמזג האוויר ישתפר.

עד היום לא מצאתי את הזמן לעשות זאת, אבל טוב לדעת שכאשר אמצא, יהיה לי עם מי להתייעץ. :turn-l:

אגב, מבחינת ההיבטים התיירותיים, גם פורום "למטייל" הוא אחלה מקור מידע.

• תוכן חדש...