Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אתמול האלטרנטור שלי הפסיק להטעין לגמרי (גם הדפיקות כבר לא עזרו) והרכב נעמד.

היום פירקתי אותו, החלפתי פחמים שהיו שחוקים לגמרי לזוג חדשים. הרכבתי בחזרה -הנעתי בדחיפה והופה! הכל עובד שום נורה של מצבר לא דולקת והכל עובד באופן תקין.

יצאתי מהביתה עם האוטו לאחר נסיעה של 10 דקות אני רואה שהאור בלוח שעונים נהיה חלש יותר והמחוג של הטורים קופץ למטה כל רגע (כך היה שהמצבר התרוקן לגמרי) והינה אני מעלה טורים והכל והאורות שוב בסדר, ככה היה כמה פעמים. אחרי נסיעה של 20 דקות כבר לא היה את זה אבל כשה האוטו עומד האורות מהבהבים בקצב יחד עם המנוע, כלומר עם אני מפעיל מערכת אז בקצב של הדפיקות של הסאב.

מה עושים במצב שכזה? אולי צריך לתת זמן לפחמים לקבל את הצורה שלהם או משהו כזה? אולי הבעיה במייצב מתח?

תודה!

פורסם

לפי התיאור שלך יש סיכוי טוב שפשוט צריך לחרוט את טבעות ההחלקה. כעיקרון רצוי לחרוט את הטבעות בכל מקרה של החלפת פחמים. במידה והן לא מחורצות מאד יכול להיות שללא חריטה לא יתעוררו בעיות. אם הן מחורצות הרבה יקח לפחמים הרבה זמן להתאים את עצמם ואתה תיתקל בתופעות לא רצויות כמו שתארת. אתה מוזמן להעלות תמונת תקריב של טבעות ההחלקה.

החלפת פחמים לכשעצמה אינה מהווה ערבות לתקינות האלטרנטור כמו שבטח הבנת. יתכן ויש לאלטרנטור עוד בעיות (ווסת או גשר) ויכול להיות שטבעות ההחלקה שחוקות מידיי ולא ניתן לחרוט אותן.

פורסם

כדי להעלות תקריב צריך עוד פעם לפרק אותו, במידה ואעשה זאת, אני גם יכול לצלם.

יש עוד חדשות חמות, אתמול הבחנתי שהמצבר שלי רותח ויש נזילה רצינית.

כעבור כמה שעות בדקתי מתחים והתוצאות היו בסדר גמור.

מנוע מדומם 12.8V

בסרק 13 ומשהו

ב2000 14.42

אולי יש טעינת יתר?

לא הספקתי לבדוק מתחים ברתיחה, זה משנה?

פורסם

מהנתונים שציינת לא רואים טעינת יתר אבל אם המצבר רתח כנראה שיש טעינת יתר (או איזה צרכן רציני שמעמיס מאד את המצבר).

לדעתי עדיין יש בעיה באלטרנטור וכנראה שגם נגרם נזק למצבר. כדאי שתיגש לחשמלאי רכב שיבדוק מה הסיפור.

פורסם

הייתי אצל חשמלאי, והוא חושב שהבעיה היא בווסת.

הוא יכול לתקן לי את זה תמורת 300 ש"ח, להביא לו את האלטרנטור והוא מחליף לי ווסת.

מכיוון שאני לא יכול להוציא עכשיו 300 ש"ח אני צריך עצה מאיפה אפשר לקנות את החלק וכמה הוא עולה בערך?

הינה הדגם של האלטרנטור שלי:

Untitled.jpg

פורסם

ואם תקנה וזה לא יעזור?

תן את האלטנטור לבעל מקצוע שיתקן ויבצע בדיקה על מכשיר. אני אומר את זה מאד בזהירות, אבל לדעתי אם לך 300 ש"ח להוציא על הרכב שלך אתה צריך לחשוב פעמיים אם נכון שאתה מחזיק רכב.

ווסת מקורי כנראה שלא תשיג בפחות. ווסת סיני, אם קיים, כנראה שאפשר להשיג בפחות. ברר אצל גרינוולד בת"א.

• תוכן חדש...