Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגולף נמכרה היום (סיכום מפורט על הרכב יעלה בקרוב בעזרת ה') ואני אחרי מחליפה ראויה

המתמודדים/ות הם/ן :

גולף TDI 2005-2006 - מאוד קשה למצוא אחת נורמלית,ומה שיש ביד 2 \ WINWIN לא במצב מרשים

סקודה אוקטביה TDI - לא יודע איזה שנתון ייכנס בתקציב,מעריך ש2005-6 גם (יודע שזה משפחתית סדאן)

פולו TDI - אם יש,ואיזה שנתונים?

סיאט איביזה TDI - כנ"ל

אין לי ממש מושג איזה עוד אלטרנתיבות (גרמניות) יש (אודי גדול מדי,מסחרי אחר לא בא בחשבון) אז פה אני מבקש את עזרתכם :)

גיר לא משנה,ידני או אוטומט שניהם באים בטוב

ק"מ - סביר שאגמע השנה 30K מחישובים זריזים,אז חסכוניות גם על הפרק ;)

תודה מראש לשלל העוזרים באשר הם :D

אופיר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אם במוו באה בחשבון מבחינת השיקולים אחרים מלבד כסף, אז יש אחת ביד 2 סדרה שלוש דיזל שמורה עם קלומטראז' סביר ביותר.

לפני מספר ימים כתבתי הודעה בפורום יעוץ עליה. אבל אין הרבה אנשים שמכירים את האוטו הספציפי ולכן היה קול ענות אפסית.

בכל אופן, בעיניי, זו אמורה להיות קניה מוצלחת במיוחד אם מישהו מחפש דיזל משפחתית עם קצת פלפל.

ומה עם ג'טה? יש מספר שמורות שמוצעות בלוחות.

ד''א, הגולף שמכרת הייתה דיזל?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

ג'טה ובמוו משפחתיות גדולות ואין לי צורך (95% מהזמן לבד ברכב).

חוצמזה שהם יקרות בטירוף הן באחזקה והן בביטוח.

הגולך שמכרתי הייתה 1.6 FSI בנזין.

אני יותר נעול על גולף\איביזה\פולו טורבודיזל משום שכולן קטנות (יחסית) חסכוניות וחזקות (שוב,יחסית :p)

תודה.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

העיניין בדיזל הוא שההבדלים בצריכת סולר בין למשל פביה ואוקטביה הוא כמעט ולא קיים.

רוב המנועים בשנתונים הללו הם 1.9, גם לי הייתה פעם פולו SDI 2002, לאחר ההשבתה חששתי שבגולף TDI הנוכחית צריכת הסולר תגבר, אך התבדתי.

ההבדל בין מרכב סדאן להאצ'בק הוא לא גדול. הבדל בין גולף וג'טה הוא 30 ס''מ. (MK5)

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

זכור לי שבתחילת השיווק של האיביזה הקודמת שווק דגם דיזל עם מנוע 1.9 ו-130 כוחות סוס, שווה לחפש אקזמפלר כזה.

הדגם הזה שווק כדגם הספורטיבי עם תוספת של איבזור וג'אנטים גדולים וחוות הדעת עליו בעיתונות הרכב הייתה חיובית.

מן הסתם נמכרו מעט מאוד רכבים כאלה אבל שווה להתאמץ. השיווק לא נמשך זמן רב לדעתי הדגם הזה נמכר פה בשנתונים 2003-4 בלבד.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

בנוסף למה שנאמר מעלי יש את סיאט קורדובה טורבו דיזל והפאביה ט"ד (מ2006 ואילך). האיביזה והפולו דיזל נמכרו עד 2005, כאשר גירסאות הטורבו של הפולו נמכרו ב2003 בלבד. לגבי האיביזה אין לי מושג.

קח בחשבון שהביטוח על אוקטביה דיזל יקר משמעותית משאר רכבי הדיזל של אותו הקונצרן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

יכול להיות שאולי כדאי לחשוב מחוץ לקופסא.

מה לגבי רכב מונע גפ"מ? אפשר ללכת על סובארו B4 בת 4 ולהתקין עליה מערכת כזו (אם זה לא מתאים לתקציב אז ללכת על אימפרזה מנוע 2 ליטר) שאמורה להיות מאוד חסכונית.

אוקטביה = ג'טה ושתיהם למעשה זה גולף דור 5 כמו שהיה לך. האוקטביה אכן יקרה לביטוח אבל מציעה תא מטען ענק (3 גופות, בדקתי :wink: ). ג'טה טורבו דיזל זה רעיון מעניין והייתי חושב בכיוון למרות שהיא תהיה מאוד דומה לגולף מבחינת הרעיון הכללי. אם אתה הולך על אוקטביה או ג'טה טורבו דיזל אל תתפשר על רכב עם הרבה ק"מ (קשה למצוא). אתה לא רוצה להכנס להוצאות של החלפת טורבו או החלפת משאבת סולר באלפי ש"ח.

אני הייתי חושב גם על רכב ידני. אפשר למצוא פה ושם הונדה סיוויק ידניות או משהו בסגנון. זה יתן לך את הביצועים בכביש הררי שהיו חסרים לך בגולף ויתן לך גם צריכת דלק טובה יותר מהגולף האוטומטית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

העניין הוא שג'טה בתקציב הזה הוא לא ימצא וגם אוקטביה מהדור האחרון לא נכנסת לתקציב.

מה שמשאיר אותו עם בורה והאוקטביה הקודמת ואולי גולף דיזל שדיי קשה למצוא.

ככל שהולכים אחורה בשנתונים עם הרכבים המסויימים האלה הקילומטרים הולכים ונצברים וליפול על רכב שעברה כבר מסה של קילומטרים אך לא טופל כראוי יכול להיות פשוט בור ללא תחתית ומחירי התיקונים הם אסטרונומיים.

בתקציבך הנוכחי אני מוצא את הדגמים הקטנים יותר של קונצרן VW מתאימים יותר. יש מבחר דיי רחב של פביות עם מנועי דיזל מה שאולי היפוך את החיפוש לקל יותר (או קשה פחות...). גם הפולו היא אופציה טובה.

אם יש לך אופציה להגדיל את התקציב אז אוקטביה וג'טה יהיו עדיפות על כל האופציות. הן מודרניות וחדישות יותר ובהן הוכנס כבר לשימוש גיר ה-DSG שתורם לביצועים וגם לחיסכון בצורה מורגשת.

פורסם

עדכונון - התקציב כרגע עומד על 80,ויש סיכוי שיעשה שפאגט ל85 :) (קלוש,אבל ננסה).

אי לכך ובהתאם לזאת,קבעתי נסיעת מבחן לפאביה TSI החדשה לבדוק איך היא.

אם לא יילך,נחפש אוקטביה טובה,לדעתי ה1600 תספק את צרכיי :D (בשני המקרים,ידני בלבד)

תודה לכלל העוזרים :)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
אם לא יילך,נחפש אוקטביה טובה,לדעתי ה1600 תספק את צרכיי :D (בשני המקרים,ידני בלבד)

תודה לכלל העוזרים :)

אותו מנוע כמו הגולף רק ידנית?

מחודשיים שנהגתי על שילוב מנוע זה עם תיבה אוט' 6 הילוכים כמו שהיתה לך בגולף לא התרשמתי ממנה כל כך לרעה, היתה די סבירה סה"כ.

הידנית מן הסתם תסחוב טוב יותר, אבל אל תצפה לניסים ונפלאות מ- 102 כ"ס על מרכב כזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...