Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני צריך בבקשה עזרה לגבי רכישת רכב, התקציב הוא עד 15000 שקלים.

הרכב אמור לגמוע כ300 ק"מ ביום למשך חצי שנה.

אנא עזרו לי בייעוץ לגבי רכב אמין (ויחסית חסכוני) שלא אצטרך לבקר איתו הרבה במוסך.

הרכב צריך להיות אוטומאטי.

שמעתי על המאזדות 323 וההונדות שהם רכבים אמינים ולא בלענים, האם זה נכון?.

תודה מראש..

פורסם

300 קילומטרים ביום הם 9000 קילומטרים בחודש, שהם 54 אלף קילומטרים בחצי שנה.

בקילומטראז' כזה עדיף שתתמקד ברכבי דיזל ידניים ודלקן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עם קמג' יומי כזה הייתי מתאמץ עוד קצת כדי לקחת רכב בטיחותי כמה שיותר...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ממליץ על פולו דיזל SDI. שנת 99 נכנסת בתקציב. אבל תיאלץ להתאמץ כדי למצוא אחד שעברה קילומטרז' שפוי. רכב מאוד חסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
300 קילומטרים ביום הם 9000 קילומטרים בחודש, שהם 54 אלף קילומטרים בחצי שנה.

בקילומטראז' כזה עדיף שתתמקד ברכבי דיזל ידניים ודלקן.

הי.. אני לא כ"כ מחבב את רכבי הדיזל מהמודלים האלו, ים תקלות וגם אם יש קצת אז העלות היא בשמיים.

נכוותי כבר בשיפוץ משאבת סולר, שיפוץ לבד עלה 4000 ש"ח.

פורסם
עם קמג' יומי כזה הייתי מתאמץ עוד קצת כדי לקחת רכב בטיחותי כמה שיותר...

אני צריך את הרכב רק כדי להגיע ללימודים. זה לא אמור להיות רכב של המשפחה.

פורסם

למה לא קטנוע 250? (אני נוטה להאמין על פי החתימה שיש לך רישיון לאופנוע, או מקסימום עלות הרישיון זולה)

בתקציב כזה דיזל זה רק רכבים שחוטים, קשה למצוא שמורים והעלות אחזקה גבוהה, בקילומטרז כמו שלך הייתי מחפש קטנוע 250 סמ"ק מיד שנייה, חסכוני ושמור.

פורסם

לפי החישוב יוצא בסביבות 100,000ק"מ בשנה. זה לא רק הרבה - זה המון, במיוחד לרכב בנזין.

רכב ממוצע עובר בין 15 ל-20 אלף ק"מ בשנה. מזדה 323 מאמצע שנות ה-90' יכולה להיות עם נסיעה של קרוב ל-300K ק"מ (את זה גם רואים ביד 2). אתה רוצה עם רכב כזה לעבור עוד 100K? עם כל הכבוד למזדה, עדיין מדובר על רכב בת 15 שנה ויש לו בלאי. מצבו תלוי מאיך טיפלו בו ואיך נסעו אליו.

אם אתה צריך רכב רק לחצי שנה, אז כבר סיפור קצת אחר. עדיין צריכת דלק של רכב בנזין תעלה יותר כסף מדיזל שעושה קרוב ל-1 ל-20.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שיפוץ המשאבה עלה 4000 ש"ח אבל החיסכון בדלק לשנה אחת הוא גם 4000 ש"ח, ואני מניח שאתה לא כל שנה משפץ משאבת סולר.והחיסכון יוצא גדול מאוד!

פורסם
אני צריך את הרכב רק כדי להגיע ללימודים. זה לא אמור להיות רכב של המשפחה.

הבנתי - מי שנוסע ללימודים פטור מנזקי תאונות דרכים?

לבריאות שיהיה לך....

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הבנתי - מי שנוסע ללימודים פטור מנזקי תאונות דרכים?

לבריאות שיהיה לך....

הי. סליחה אך לא התכוונתי לעקוץ.

אני מתכוון שאני היחידי שנוסע ברכב ולכן מעדיף לחסוך בהוצאות.

תודה בכל אופן.

פורסם
אם אתה רק צריך לנסוע ללימודים וחזרה נשמע לי יותר הגיוני פשוט לקחת רכבת :?

חשבתי על האפשרות אך יש לי חלון של שעתיים להגיע ללימודים, מבאר שבע לפתח תקווה.

פורסם

אני לא יודע מה האילוצים שלך, וקטונתי מלהציע לך פתרונות בסגנון, אבל בכל זאת אציע - בהנחה של צריכת דלק לא רעה של 12 ק"מ לליטר, ובהנחה שמחיר הדלק הוא 6.5 שקלים לליטר, יוצא לך 3250 ש"ח רק דלק לחודש (שלא לדבר על הוצאות אחרות).

זה בערך מחיר של דירת חדר וחצי יפה ונעימה באיזור - במיוחד אם זה לתקופה קצובה, זה יהיה לך יותר נוח ויותר אקולוגי.

ושוב, אני באמת לא יודע אם זו בכלל אופציה, ואני מתנצל מראש אם זה לא ראוי להציע.

פורסם
אני לא יודע מה האילוצים שלך, וקטונתי מלהציע לך פתרונות בסגנון, אבל בכל זאת אציע - בהנחה של צריכת דלק לא רעה של 12 ק"מ לליטר, ובהנחה שמחיר הדלק הוא 6.5 שקלים לליטר, יוצא לך 3250 ש"ח רק דלק לחודש (שלא לדבר על הוצאות אחרות).

זה בערך מחיר של דירת חדר וחצי יפה ונעימה באיזור - במיוחד אם זה לתקופה קצובה, זה יהיה לך יותר נוח ויותר אקולוגי.

ושוב, אני באמת לא יודע אם זו בכלל אופציה, ואני מתנצל מראש אם זה לא ראוי להציע.

הי, תודה מראש.

אני אמור להגיע לפתח תקווה פעמיים בשבוע מבאר שבע, אני לא כ"כ מבין ברכבים, אבל אני צריך רכב שיקח ויחזיר אותי.

נתנו לי הצעות על קטנוע, יש לי רישיון לכל סוגי האופנוע אך שוב מדובר במקסימום דרך, במינימום ריסק, רכבת לא רלוונטי כי אני גם תלויי בזמנים וע"פ בדיקה שלי זה לא יעבוד.

אני צריך המלצה על רכב שייקח אותי ויחזיר אותי, רכב אמין בתקציב הנ"ל.

כוכבי בטיחות לא כ"כ רלוונטיים - לא שזה לא חשוב אך נושא התקציב עולה על הפרק.

אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנושא אודה מקרב לב.

סליחה שוב אם אני מטריד מישהו אך הנושא חשוב לי מאוד ודי לחוץ.

• תוכן חדש...