Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חלום כבר מילדות אולי אני בן 17 אבל החלום הוא לקחת רכב אספנות ולשפץ ולנסוע בוא לפעמיים אבל להרגיש שזה אוטו שלי שאני עשיתי ושינתי.

דווקא אספנות כן אני חשבתי על וולוו 144 ורציתי לדעת נניח שאני קונה רכב שמניע ואני משפץ לבד האם סכום השיפוץ כולל צבע איך שאני רוצה(לצבוע לבד) יכול להסתכם ב10000 לא כולל הרכב עצמו.

רציתי לדעת איך זה הולך מבחינת רישוי שאני משנה את צבע הרכב איזה בעיות ואיזה אגרות ?

אשמח לקבל מידע אמרתי האוטו שאני אמצא במצב זז ואם זה אפשרי בכלל לדבר בתקציב שלי התקציב המושלם זה כ20000 רכב מונע ושיפוצו חלקית .

אשמח לקבל מידע ושלא תשללו אותי אך לא לתת לי לחלום ולדעת אם התקציב אפשרי.

תודה על העזרה!

פורסם

אם אתה בעניין של לשפץ הסכום בטוח יספיק ואם לא בא לך לשפץ יספיק לך גם לרכב משופץ (לא תצוגה).

יש לך רשיון נהיגה או שאתה מכין את הרכב קודם?

לגבי הצבע אין בעיה בטסט ממלאים טופס שינוי צבע וזהו.

האגרות זולות ברכב אספנות וגם ביטוח נהג צעיר זול יותר מרכב רגיל.

הרכב די נפוץ ויש חלקים וגם הרבה תורמות איברים.

בהצלחה.

פורסם

אולי אנשים יכעסו על מה שאני אגיד עכשיו,

אבל אני ממליץ לך לא לקנות כרגע רכב אספנות. אומנם אתה אוהב את זה אבל אני לא מאמין שזה גיל מתאים לקנות ולשפץ/להחזיק רכב אספנות. אני ממליץ לך גם לחסוך לצבא ובלי שום קשר, לא להכנס לספין של שיפוץ רכב.

גם ברכבים שיש להם המון חלקים בארץ (כדוגמת וולו 144), פתאום יצוצו לך כאלו דברים והוצאות שלא תכננת (כך זה בכל שיפוץ).

אני יכול להעיד על עצמי, בגיל 23 עם 2 רכבי אספנות, קשה לי להחזיק את הרכבים (אחר למכירה והשני עובר שיפוץ), ואני עובד ומרוויח דיי טוב.

אני חושב שכדי להתחיל עם רכבי אספנות (ושוב יש כאלו שיחלקו עלי), במידה ואין לך את הידע הטכני המספק לשפץ רכב (ובגיל 17 אני מאמין שאין לך) אתה תצטרך הון עצמי יותר גדול מאשר 20 אלף ש"ח, והכנסה עצמית גבוהה יותר מאשר 350 ש"ח שיהיו לך בתור חייל.

תעשה מה שתעשה, העיקר שיהיה לך טוב.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

מחזק את דעת קודמי, שיפוץ רכב הוא דבר שתמיד יסתכם ביותר ממה שחשבת (מנסיוני האישי לצערי) במיוחד אם אינך בעל מקצוע ואת כל העבודה תעשה אצל בעלי מקצוע אחרים. לקנות רכב משופץ ולתחזק אותו זוהי כבר אופציה יותר הגיונית, תוכל ללמוד ולהתמקצע ברזי הרכב שלך ולטפל בו טיפולים שוטפים בתור התחלה, כך גם תצבור ידע לעתיד שיכין אותך להחלטה בוגרת יותר האם להיכנס לפרויקט שיפוץ כללי לרכב.

פורסם

יכול להיות שאתם צודקים אבל אולי לא במקרה שלי אני מדבר על שני הפוסטים האחרונים אני הולך ללימודים אקדמאיים קודם (עתודאי) ובגיל 20 אני מתגייס עד אז אני משלב לימודים ועבודה (ככל הנראה אני מקבל תמריץ רציני) ולגבי שכר לימוד זה לא בעיה ההורים מוכנים לשלם. לכן גם שאני אתגייס יהיה לי שכר עתודאי שזה בערך 4, 4 וחצי אלף לכן אני חושב לנסות

ורציתי לדעת גם נניח שצובעים תאוטו בשני צבעים איך מגדירים הטופס החלפת צבע זה אומר גם צבע משולב ? ויש לי במשפחה אדם עם ניסיון עם מכונאות רכב.

פורסם

האוטו די אמין בסה"כ. הבעיה העיקרית זה החלודות. רוב המכוניות במצב בינוני עד גרוע. (התעניינתי ברכב כזה לפני כשנה וראיתי מספר לא מבוטל של מכוניות).

ממליץ בחום לחפש דגם ידני (יותר כיף ואמינות, והרבה פחות עגלתיות :wink:).יש את הדגמים הראשונים 70-72 לדעתי, שמוט הילוכים נמצא על ההגה - מגניב לגמרי לדעתי.מה שבטוח, תחפש מכוניות שהיו הרבה שנים אצל הבעלים (לא חסר כאלה) .יש גם כמה 142 - נחמדות ביותר ו145 היעילות להפליא.

בהצלחה!!!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תשקיע את הזמן שלך בלימודים ואל תעבוד בשביל רכב. אחרי הלימודים אלוהים גדול.

אף רכב לא שווה את זה שתבזבז שנתיים לפח. לא כזה קל גם ללמוד וגם לעבוד.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן התגובה שלך לא ענינית בשבילי להפך המכונית שזה תהליך שאני רוצה לעשות וכתחביב כדי לקחת הפסקה מהלימודים ולא להשקיע את כל כולי לעשות את זה כתחביב לאט וטוב וכדי בסוף להגיע לתוצר אבל לא בלחץ והשקעה מסיבית ומרכוזת. ולפנות על זה כדי לקחת הפסקות מהלימודים ועבודה.

פורסם

מצטער שהתגובה שלי לא עניינית.

פשוט ממרומי 23 שנותי פשוט שכחתי איך עובדים עוד משמרת ומוותרים על שעת שינה יקרה כדי להזמין חלק מיוחד מחו"ל שאין בארץ ואיך מוותרים על להתכונן למבחן כדי ללכת לעשות ברקסים. שהחיידק הזה תוקף - קשה מאוד להגיד: "באיזי ובנחת".

ועם כל הכבוד - מי אמר שוולבו היא מה שאתה באמת רוצה? נהגת עליה? דברת עם בעלי 144 על מעלותיו של הרכב? ביינתים מה שאני רואה שהכי חשוב לך זה כמה זמן וכסף יקח לך לשנות את הצבע של הרכב (כמובן מבלי לזלזל בוולבו)

הייתי בסיפור שלך.

בדיוק לפני 4 שנים.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

ידידי הצעיר, נשמע שאתה מאוד אוהב ומאוד רוצה לעשות את זה.

אל תחפש שיחזקו אותך, צא לדרך בחיפוש אחר הבייבי שלך ולך על זה בכל הכוח !

יהיה לך זמן לעבוד ולעשות כסף, יהיה לך זמן לעשות צבא ויהיה לך זמן ללימודים.

אם חשקה נפשך ברכב אספנות דווקא עכשיו, תעשה את זה !

אוכל להעיד על עצמי שבגיל 17 נורא רציתי חיפושית הרוסה, התעקשתי על הרוסה ולשקם אותה בעצמי.

כל זה בזמן שהיה לי רכב ספורטיבי חדש בחנייה !

הסביבה היא שעצרה אותי מלהגשים את עצמי.

אך הינה, היום כשאני בן 24, אני משפץ אסקורט 71, בהרבה כסף, חשק ואהבה.

ולא אעצור לרגע, עד שהיא תראה ותיסע כמו שאני רוצה !

כולי תקווה שהשרשור הבא שלך יהיה "התחדשתי בוולוו 144".

בהצלחה,

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

בגיל 17 קיבלתי את הרכב הראשון שלי חיפושית 1.2 מודל 1965 סגולה .. ( הרכב ע"ח אבא 1000 ש"ח , ביטוח +

טסט + דלק עליי , מה שאילץ אותי לעבוד אחרי הלימודים ולקבל מוסר עבודה ), החזקתי אותה

עד הגיוס ( לא איכזבה אפילו פעם אחת 8) ).. חוויה ותענוג .. זכרונות ..

עשיתי הכל לבד, אפילו למדתי לבצע תיקוני פחחות וצבע ( לא הכי יפה אבל למי אכפת :wink:).

אם אתה אוהב את זה - לך על זה ..

פורסם
אולי אנשים יכעסו על מה שאני אגיד עכשיו,

אבל אני ממליץ לך לא לקנות כרגע רכב אספנות. אומנם אתה אוהב את זה אבל אני לא מאמין שזה גיל מתאים לקנות ולשפץ/להחזיק רכב אספנות. אני ממליץ לך גם לחסוך לצבא ובלי שום קשר, לא להכנס לספין של שיפוץ רכב.

גם ברכבים שיש להם המון חלקים בארץ (כדוגמת וולו 144), פתאום יצוצו לך כאלו דברים והוצאות שלא תכננת (כך זה בכל שיפוץ).

אני יכול להעיד על עצמי, בגיל 23 עם 2 רכבי אספנות, קשה לי להחזיק את הרכבים (אחר למכירה והשני עובר שיפוץ), ואני עובד ומרוויח דיי טוב.

אני חושב שכדי להתחיל עם רכבי אספנות (ושוב יש כאלו שיחלקו עלי), במידה ואין לך את הידע הטכני המספק לשפץ רכב (ובגיל 17 אני מאמין שאין לך) אתה תצטרך הון עצמי יותר גדול מאשר 20 אלף ש"ח, והכנסה עצמית גבוהה יותר מאשר 350 ש"ח שיהיו לך בתור חייל.

תעשה מה שתעשה, העיקר שיהיה לך טוב.

אני בן 21, יש לי 4 רכבי אספנות, אין פה שום קשר לגיל, אתה תעמיד את סדר העדיפויות שלך לפי הראש שלך.

תעשה מה שבא לך אחי, עזרה לא חסר, יאללה תשיג רכב !!

הוא היא והם יוצרים את האני

פורסם
תשקיע את הזמן שלך בלימודים ואל תעבוד בשביל רכב. אחרי הלימודים אלוהים גדול.

אף רכב לא שווה את זה שתבזבז שנתיים לפח. לא כזה קל גם ללמוד וגם לעבוד.

אתה יש לך אופי חלש, למה אתה גורר אנשים אחריך??

שום אוטו לא שווה "לבזבז" שנתיים לפח? אתה חי בסרט?? אני מגיל 15 עם רכבי אספנות, לא "בזבזתי" שניה אחת אפילו, להפך נהנתי מכל רגע מכל תקלה ומכל עצבים על המכס או משו בסגנון, כי אחרי זה אתה נוסע בכיף שלך מול הים עם בלונדיניות ברכב.

הוא היא והם יוצרים את האני

פורסם
עידן התגובה שלך לא ענינית בשבילי להפך המכונית שזה תהליך שאני רוצה לעשות וכתחביב כדי לקחת הפסקה מהלימודים ולא להשקיע את כל כולי לעשות את זה כתחביב לאט וטוב וכדי בסוף להגיע לתוצר אבל לא בלחץ והשקעה מסיבית ומרכוזת. ולפנות על זה כדי לקחת הפסקות מהלימודים ועבודה.

לך על זה. אפשרי לעמוד בתקציב של פחות מ-10,000 שקלים. האוטו לא חייב להיות משופץ עד הבורג הקטן ביותר.

בטיחות ואיכות מהנסיעה קודמות ליופי החיצוני לדעתי...

וחוץ מזה שעלויות האחזקה (ברכב כמו 144, לא איזו בנטלי) נמוכות מעלויות האחזקה של רכב חדש יותר, ולו רק בגלל עלות הביטוח והטסט.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

שיהיה בהצלחה , אל תפחד להגשים את החלומות שלך , נכון שזה לא כלכלי להחזיק ולשפץ רכב אספנות אבל אהבה זו אהבה ואי אפשר לפרש אותה , כסף בא והולך ואם מצאת רכב שמוצא חן בעיניך הסבירות שהוא יחכה לך היא נמוכה ...

או בקיצור - צא לדרך ובהצלחה ...

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...