Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק במנועי TSI 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להגיד שלמנוע טורבו קטן אין יתרון על אטמוספרי גדול יותר פשוט חוטא למציאות.

כל הרעיון פה הוא שאמנם לא מקבלים צריכת דלק וביצועים בו זמנית, אבל כן מקבלים את זאת זה לצד זה.

רוב הזמן לא מנצלים את כל הכח ומקבלים צריכת דלק טובה יחסית לביצועים. כשרוצים, יש אפשר לקבל יותר כח במחיר של צריכת דלק.

בלי שום קשר לצריכת דלק, המנוע הרבה יותר נעים לשימוש יום-יומי בגלל זמינות הכח העדיפה.

הנושא הזה יכול לאכלס שרשורים ודיונים שלמים ולכן אענה לך בקצרה, כחסיד של מנועים אטמוספריים דווקא.

-מנוע אטמוספרי יעיל יכול לספק לך צריכת דלק וביצועים בו זמנית.

-המטריצה בין ניצול כח רב/צריכת דלק רעה ולהיפך, אינה כה קיצונית.

-מנוע אטמוספרי יעיל יכול לספק לך די כח לשימוש יום-יומי עם זמינות כח מספקת. יתר על כן, הוא אינו סובל מחוסר אפקטיביות טרום כניסת המגדש לפעולה ועל פי רוב לא יאבד נשימה בסל"ד גבוה.

זאת, עוד בטרם נכנסנו לדיון על עלויות אחזקה ובלאי מואץ של מנועים מוגדשים ועל עדיפותו של המנוע האטמוספרי באספקטים של ניהוג ספורטיבי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
504L אם הנתונים הם אך ורק על הנייר זה עילה לתביעה ייצוגית, תנאי המעבדה ברורים והסטיה אמורה להיות קטנה.

בקשר לטענה של רועי צוקרמן, בהיסטוריה הקצרה שלי בפורום ראיתי אותו משתלח בצ"מפיון או VAG יותר בפעם אחת בלי ביסוס ועם נתונים שגויים, הייתי לוקח את דבריו בערבון מוגבל.

כפי שציינתי קודם לכן, הסטיה תהיה קטנה באם ינהג ברכב נהג בעל רגל קלילה בתנאי דרך אידיליים(מה שכבר מכשיל עילה לתביעה שכזו - מבחן "הנהג הסביר" עאלק :lol:). מתי בפעם האחרונה נתמלאו כל התנאים האלו? בשבת בשבע בבוקר עם סבתא יוכבד ליד ההגה?

ולעניין רועי צוקרמן, בחור חביב עם הרבה אהבה למכוניות, הייתי מציע שתיתן לו קצת יותר קרדיט ותקבל נתונים או השקפות שאינן מסתדרות בהכרח עם דעתך המגובשת מראש. אני מעדיף לקרוא ולהתדיין עם עמיתים שמשתלחים ביבואנים סוררים או בפרות קדושות כאלו ואחרות מאשר עם חסידים שוטים של מותג זה או אחר.

פורסם

דעתי לא מגובשת מראש, לא בדקתי את הרכב, אין מושג כלפיו, אני שוב אומר, למגיב הספיציפי יש היסטוריה של כיפוף עובדות והצגת נתונים שקריים בקשר למכוניות VAG, ודבריו צריך לקחת בערבון מוגבל, גם אם יש לך סיפור אהבה איתו והשקפתו.

לא אהבתי את הרמיזה של חסיד שוטה בתגובה שלך, לא לקחתי צד בדיון.

בקשר לצריכת הדלק, תנאי

המעבדה מוגדרים מראש וכל היצרנים מציגים לפיהם, להציג תמןנה לא נכונה זאת עילה לתביעה, חוסר אמינות המבחן מספרת על המבחן ולא על הרכב.

פורסם
למגיב הספיציפי יש היסטוריה של כיפוף עובדות והצגת נתונים שקריים בקשר למכוניות VAG, ודבריו צריך לקחת בערבון מוגבל

צורת הכתיבה הזו מתאימה לטוקבקיסט באתר ynet ולא לכאן. זו האשמה חמורה ואם כבר , עליך להביא הוכחה לכך.

רועי צוקרמן הוא איש מקצוע שבמקרה הזה ניסה לתת לנו תוצאות מדידה ולא את דעתו. כנראה שאתה לא מבין זאת או שיש לך איזשהיא סיבה אישית.

יהודה

פורסם

georgesh מוזמן לבסס את טענתו לגבי צוקרמן עם הוכחות, או שזו תימחק בקרוב. אנחנו לא מוציאי דיבה בפורום הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מצטער אם אני פוגע במישהו מהחבורה פה, אבל הוא לא צודק והסברתי את עמדתי בשרשרורים שהבאתי, אם אתה חושב שאני טועה, תרגיש חופשי למחוק, אני אנסה לא להעלות ספקות בדברי אנשים מהחברה.

פורסם
אני מצטער אם אני פוגע במישהו מהחבורה פה, אבל הוא לא צודק והסברתי את עמדתי בשרשרורים שהבאתי, אם אתה חושב שאני טועה, תרגיש חופשי למחוק, אני אנסה לא להעלות ספקות בדברי אנשים מהחברה.

לא צריך להגזים. לא מדובר כאן באיזו קליקה סגורה שרק על פיה יישק דבר (בעצם כן, כשמדובר במנהלי הפורום :wink: ). מה שאני מתכוון הוא שיש הבדל גדול בין לטעון שצוקרמן טועה (שזה דבר אחד, אפשרי בהחלט, אם כי אני עדיין באותה דעה איתו בנוגע לשני השרשורים המדוברים) לבין שהוא "אנטי פולקסווגן". זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הנושא הזה יכול לאכלס שרשורים ודיונים שלמים ולכן אענה לך בקצרה, כחסיד של מנועים אטמוספריים דווקא.

-מנוע אטמוספרי יעיל יכול לספק לך צריכת דלק וביצועים בו זמנית.

-המטריצה בין ניצול כח רב/צריכת דלק רעה ולהיפך, אינה כה קיצונית.

-מנוע אטמוספרי יעיל יכול לספק לך די כח לשימוש יום-יומי עם זמינות כח מספקת. יתר על כן, הוא אינו סובל מחוסר אפקטיביות טרום כניסת המגדש לפעולה ועל פי רוב לא יאבד נשימה בסל"ד גבוה.

זאת, עוד בטרם נכנסנו לדיון על עלויות אחזקה ובלאי מואץ של מנועים מוגדשים ועל עדיפותו של המנוע האטמוספרי באספקטים של ניהוג ספורטיבי.

הימים של של טורבו שנכנס מאוחר ובאופן מורגש שייכים לעבר (אני דווקא אהבתי את זה).

עזוב אותך תיאוריה. במציאות היום אני מקבל צריכת דלק יותר טובה והרבה יותר כח ממנוע בנפח זהה.

emotion of motion

פורסם
לא צריך להגזים. לא מדובר כאן באיזו קליקה סגורה שרק על פיה יישק דבר (בעצם כן, כשמדובר במנהלי הפורום :wink: ). מה שאני מתכוון הוא שיש הבדל גדול בין לטעון שצוקרמן טועה (שזה דבר אחד, אפשרי בהחלט, אם כי אני עדיין באותה דעה איתו בנוגע לשני השרשורים המדוברים) לבין שהוא "אנטי פולקסווגן". זה הכל.

זאת לא דעה מה מחירון רכב, וזאת לא דעה שרכב 3.2 ורכב 1.6T הם רכבים שונים, זה כיפוף העובדות שדיברתי עליו.

אני עדיין דבק במה שאמרתי, זאת ההתרשמות שלי מההודעות שלו ואלה שתי הדוגמאות שזכרתי למרות שלא רק הן גרמו לי לגבש את דעתי.

פורסם
עזוב אותך תיאוריה. במציאות היום אני מקבל צריכת דלק יותר טובה והרבה יותר כח ממנוע בנפח זהה.

אתה באמת מקבל הרבה יותר כוח ממנוע בנפח זהה, אבל צריכת דלק יותר טובה? ממש לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הימים של של טורבו שנכנס מאוחר ובאופן מורגש שייכים לעבר (אני דווקא אהבתי את זה).

גם במנועי הטורבו החדישים ביותר, בתנועה עירונית צפופה שדורשת ממך האצות תכופות ממהירות נמוכה מאד, תגלה את חוסר האפקטיביות שדיברתי עליו(עד 2000 סל"ד לערך). כאשר גם המזגן עובד, זה עוד יותר מתסכל.

פורסם

אני לא מסכים איתך, בתור אחד שנהג בעבר על מנוע 2 ליטר טורבו שהוא לא שיא שהטכנולוגיה בכל הקשור לזמינות בסל"ד נמןך (אימפרזה GT), וכיום נוהג על מנוע 2 ליטר אטמוספרי חזק (קליאו 172) - למרות הבדלי המשקל וההנעה הכפולה ההתנהלות באימפרזה בסל"ד נמוך עדיפה.

מנוע מוגדש מאפשר לך לשמור על נפח פיזי קטן וע"י כך להשיג צריכת דלק עדיפה ביחס להספק.

מנוע אטמוספרי עם אותו הספק יכול להיות או:

1) מנוע עם נפח הרבה יותר גדול, משמע חלקים נעים גדולים וכבדים יותר, נפח צילינדים גדול יותר = פחות חסכוני

2) מנוע שעובד בסל"ד גבוהה ומאבד מהגמישות שלו בסל"ד נמוך

פורסם
אתה באמת מקבל הרבה יותר כוח ממנוע בנפח זהה, אבל צריכת דלק יותר טובה? ממש לא.

אתה תגיד לי כמה אני משלם על דלק?

בוודאות אני אומר לך שאני משיג צריכת דלק טובה יותר באותן נסיעות ונהיגה שהיא פחות חסכונית.

לא מדובר בשיפור מטורף של צריכת הדלק, אלא בשיפור 10% בערך. בהתחשב בצורת הנהיגה זה לא רע בכלל לדעתי.

גם במנועי הטורבו החדישים ביותר, בתנועה עירונית צפופה שדורשת ממך האצות תכופות ממהירות נמוכה מאד, תגלה את חוסר האפקטיביות שדיברתי עליו(עד 2000 סל"ד לערך). כאשר גם המזגן עובד, זה עוד יותר מתסכל.

במיטו 85% מהמומנט זמין כבר מ 2000 סל"ד.

אני לא אומר שלמנוע אטמוספרי אין יתרונות, אבל מנועי הטורבו הקטנים באמת תענוג.

emotion of motion

• תוכן חדש...