Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עברתי תאונה - מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני עברתי תאונה שלא באשמתי. קנגו אחד נסע בנתיב מנוגד לשלי ורצה לעשות פרסה. הוא לקח שמאלה, רוורס ואז בא לעשות שמאלה להשלים את הפרסה (הרחובות אצלנו קטנים). אני הגעתי כשהוא עשה רוורס והמשכתי לנסוע ישר אבל הוא המשיך עם הפרסה ופגע בי התוצאה - דלת נהג להחליף, צביעה דלת אחורית וכנף אחורית, דברים שיכלים להגיע ל 5000 שח. הפוגע יצא בנזק די קל של פנס קדמי ימני +פגוש באותו מקום.

השאלה היא:

האם הפוגע ייצא אשם בוודאות או שיש סיכוי שזה יפול עלי איכשהו.

יש לי ביטוח מקיף בביטוח ישיר והחברה אמרה שיש שתי אופציות:

1. להפעיל פוליסה, לשלם השתתפות+דמי כינון והתייקרות פוליסה והם יחזירו לי את זה לאחר שהפוגע ישלם.

2. לשלם הכל דחוי ל 90 יום ולתבוע את החברה שלו בלי להפעיל את הפוליסה. במידה והכסף לא מגיע עוברים לאופציה א. אם בכל זאת דברים משתבשים והוא לא מסכים אז תובעים אותו בתביעות קטנות.

לקחתי פרטים והכל וכבר הייתי במוסך, השאלה היא מה הלאה. יש לציין שזאת פעם ראשונה שלי ואין לי שום תאונה בעברי (וגם זאת לא באשמתי) ולכן אין לי ממש ידע.

המון תודה על העזרה.

פורסם

ראשית טוב שאתה בריא

שנית האם הנהג הפוגע לקח על עצמו את האחריות לתאונה. חיובי אז חברת הביטוח שלו נושאת בנזק.

היה ולא לקח אחריות ויש ביכולתך לממן את תשלום הנזק לך על אופציה 2

האם אין טיפול של חברת הביטוח שלך מול חברת הביטוח של הרכב הפוגע?? כך שהעיניינים יזוזו ויסגרו יותר מהר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ראשית טוב שאתה בריא

שנית האם הנהג הפוגע לקח על עצמו את האחריות לתאונה. חיובי אז חברת הביטוח שלו נושאת בנזק.

היה ולא לקח אחריות ויש ביכולתך לממן את תשלום הנזק לך על אופציה 2

האם אין טיפול של חברת הביטוח שלך מול חברת הביטוח של הרכב הפוגע?? כך שהעיניינים יזוזו ויסגרו יותר מהר

הפוגע אמר לי שהייתי צריך לחכות לו שיסיים את הפרסה אבל לא דיברנו מי אשם באופן חד משמעי.

כרגע החברה בודקת מי הנהג, מה הסיכוי שלו וכל הדברים האלה כך שתוך כמה זמן אני אמור לדעת מה הוא אומר.

אם הנתונים האלה אני צריך להחליט איזו אופציה לקחת. רק לציין ששתי האופציות הן מול חברת הביטוח.

אגב, תודה על ברכות הבריאות.

פורסם

מבחינת החוק היבש נדמה לי שהוא האשם, כי פניית פרסה אמורים לעשות בפעם אחת, אם אין ביכולתך לבצע את הפניה בפעם אחת אינך רשאי לבצע פניית פרסה. זה לפחות מה שאני זוכר משעורי הנהיגה המונעת שעשיתי לפני 6 שנים.

בכל אופן, אם היית קצת יותר סובלני ומחכה בדיוק עוד שתי שניות ונותן לו לסיים את מה שהוא התחיל, היית מונע את הפגיעה למכונית שלך ושלו, את כל הכאב ראש של הריצות אחרי הביטוח והזמן שהרכב יהיה במוסך.

ועל זה אומרים "אל תהיה צודק, תהיה חכם"

מבחנתי האשם היחיד פה הוא אתה, פעם הבאה תגדיל ראש

פורסם

לבחור שמעליי, פותח השרשור לא ביקש לדעת מה דעתך.

בכל אופן אופציה 2 הינה הכי מומלצת כי ברגע שתפעיל את הפוליסה ירשם לרעתך תאונה ברקורד.

פורסם

לדעתי מי שאשם בתאונה צריך וחייב לקחת על עצמו לשלם את כל הנזקים לשתי הרכבים , השאלה שקובעת פה זה מי בדיוק יוצא אשם בתאונה...

פורסם

ההודעה שלי באמת לא חיבת לעניין אף אחד, ואני מודע לכך!

לכן לפני שהבעתי את הדעה שלי הסברתי גם חוקית שהבחור לא אמור להיות אשם, אלא הבחור שביצע את פניית הפרסה.

בכל אופן, אם הנהגים בכביש היו נוהגים עם קצת יותר התחשבות וסובלנות הרבה תאונות היו יכולות להימנע והרבה הרוגים ופצועים להינצל.

התאונה הזאת אמנם נחשבת כתאונה קלה ונגמרה למזל שתי הנהגים בלי פגיעה גופנית או בחיי אדם, אבל מה שהביא לגרימת התאונה הזאת מבחינת שתי הצדדים, הוא הגורם שמביא גם לתאונות יותר קטלניות מהמקרה הנוכחי!

פותח השרשור ראה את הרכב שנמצא באמצע הכביש וחוסם חלק מנתיב הנסיעה שלו, הוא חשב שאם הוא יעיץ את הרכב, בעל הרכב השני שנמצא באמצע פעולת פרסה יעצור ויתן לו לעבור, ובברוטליות גם אם היא מוצדקת "יזכה" במה שמגיע לו וחס וחלילה לא יתן לאף אחד לעכב אתו בכביש. אבל הרכב השני או כי לא ראה או כי החליט שהוא יותר "חזק" המשיך בפעולת הפרסה והם נכנסו אחד בשני.

וכל זה יכול היה להימנע אם פותח השרשור, ברגע שראה שתקוע רכב באמצע הכביש שהיה שם לפניו, ושאין לו מושג מה הרכב הזה רוצה לעשות ולאן להתקדם היה מאט, עוצר בדיוק לשלוש שניות, רואה שהרכב השני בסה"כ באמצע פניית פרסה, נותן לו לסיים וממשיך אחריו.

אז במקום להפסיד 3 שניות או נגזים ונגיד 3 דקות כדי לתת לנהג השני להשלים בבטחה את מה שהתחיל, תפסיד עכשיו זמן וכסף בריצות אחרי הביטוח שלך והביטוח שלו זמן במוסכים כשהרכב מושבת וכו' וזה כישצאת במזל שלא היו נפגעים ונפגע רק הרכוש.

אז יכול להיות שהדעה שלי באמת לא מעניינת אף אחד ויכול להיות שגם אף אחד לא מסכים איתי ואולי אפילו אני טועה, כי כמו שהצגתי בהודעה הראשונה מבחינה חוקית נהג הפרסה הוא זה שעבר על החוק, אבל שוב פעם למה תמיד לנסות לצאת צודק אם עדיף לצאת חכם?! משפט שהוכיח את עצמו כבר אלפי פעמים בטח ובטח שבכביש!

פורסם

לפי הפגיעות שאתה מתאר דלת נהג ודלת אחורית נשמע שאתה כבר עובר שם והוא לא ראה או משהו ועשה רברס.

אם הפגיעה הייתה מקדימה אז זה כבר לא נעים ופה הייתי אומר שגם אתה אשם.

אל תשכח שהחוק אומר שמי שעושה רברס ופוגע במשהו הוא אוטומטית אשם עד כמה שאני יודע.

פורסם
לפי הפגיעות שאתה מתאר דלת נהג ודלת אחורית נשמע שאתה כבר עובר שם והוא לא ראה או משהו ועשה רברס.

אם הפגיעה הייתה מקדימה אז זה כבר לא נעים ופה הייתי אומר שגם אתה אשם.

אל תשכח שהחוק אומר שמי שעושה רברס ופוגע במשהו הוא אוטומטית אשם עד כמה שאני יודע.

לא לא, זה לא היה רוורס.

הוא עשה רוורס ולפני שהוא לקח שמאלה אני נכנסתי ככה שהפגוש שלו פגע בדלת שלי.

פורסם

ההודעה שלי באמת לא חיבת לעניין אף אחד, ואני מודע לכך!

לכן לפני שהבעתי את הדעה שלי הסברתי גם חוקית שהבחור לא אמור להיות אשם, אלא הבחור שביצע את פניית הפרסה.

בכל אופן, אם הנהגים בכביש היו נוהגים עם קצת יותר התחשבות וסובלנות הרבה תאונות היו יכולות להימנע והרבה הרוגים ופצועים להינצל.

התאונה הזאת אמנם נחשבת כתאונה קלה ונגמרה למזל שתי הנהגים בלי פגיעה גופנית או בחיי אדם, אבל מה שהביא לגרימת התאונה הזאת מבחינת שתי הצדדים, הוא הגורם שמביא גם לתאונות יותר קטלניות מהמקרה הנוכחי!

פותח השרשור ראה את הרכב שנמצא באמצע הכביש וחוסם חלק מנתיב הנסיעה שלו, הוא חשב שאם הוא יעיץ את הרכב, בעל הרכב השני שנמצא באמצע פעולת פרסה יעצור ויתן לו לעבור, ובברוטליות גם אם היא מוצדקת "יזכה" במה שמגיע לו וחס וחלילה לא יתן לאף אחד לעכב אתו בכביש. אבל הרכב השני או כי לא ראה או כי החליט שהוא יותר "חזק" המשיך בפעולת הפרסה והם נכנסו אחד בשני.

וכל זה יכול היה להימנע אם פותח השרשור, ברגע שראה שתקוע רכב באמצע הכביש שהיה שם לפניו, ושאין לו מושג מה הרכב הזה רוצה לעשות ולאן להתקדם היה מאט, עוצר בדיוק לשלוש שניות, רואה שהרכב השני בסה"כ באמצע פניית פרסה, נותן לו לסיים וממשיך אחריו.

אז במקום להפסיד 3 שניות או נגזים ונגיד 3 דקות כדי לתת לנהג השני להשלים בבטחה את מה שהתחיל, תפסיד עכשיו זמן וכסף בריצות אחרי הביטוח שלך והביטוח שלו זמן במוסכים כשהרכב מושבת וכו' וזה כישצאת במזל שלא היו נפגעים ונפגע רק הרכוש.

אז יכול להיות שהדעה שלי באמת לא מעניינת אף אחד ויכול להיות שגם אף אחד לא מסכים איתי ואולי אפילו אני טועה, כי כמו שהצגתי בהודעה הראשונה מבחינה חוקית נהג הפרסה הוא זה שעבר על החוק, אבל שוב פעם למה תמיד לנסות לצאת צודק אם עדיף לצאת חכם?! משפט שהוכיח את עצמו כבר אלפי פעמים בטח ובטח שבכביש!

באופן כללי אתה צודק וכדאי מאד להמנע מפרובוקציות וזה גם הקו שלי לאורך השנים. עובדה שלא היתה לי תאונה עד היום. העניין הוא שאלה דברים שקורים כל הזמן ואתה באמת לא יכול לחכות לכל אחד שחונה או מפרסס או כל דבר אחר וגם הצד השני יודע את זה ונערך בהתאם ע"י ביצוע זניר של הפעולה שלו. רק היום בבוקר זה קרה לי שוב כשנהגים המשיכו כשאחד עשה פעולה כזאת והכל היה בסדר.

רק לחדד, אני נכנסתי אחרי הרוורס ולפני שהוא לקח שמאלה, לא באמצע הפעולה.

• תוכן חדש...