Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן בשנית,חלקי חילוף מהגריטה,מי מפקח ?

אנשים מחזירים רכב להשמדה אבל למעשה לא כל החלקים הולכים להשמדה.

נודע לי שגלגלים עם צמיגים מותר לגורטים למכור,אבל מה עם השאר ?

הרי לפחות במקום אחד ראיתי במכוניות פופולריות המנוע והגיר מוצאים החוצה,ומשקולת מועכת את המרכב.

למי שקרא את תנאי המכרז ברור שחייבים למחזר ולהשמיד הכל.

למי יש מידע מדויק יותר בנושא ?

דובר כאן רבות על גריטה, אבל לא על נושא החלפים המפורקים.

פורסם

ככל שאני זוכר:

(צמיגים, מצברים, דלקים, שמנים, גז מזגנים - ניתנים למיחזור וכמדומני שבעל המגרש אף מחוייב למחזרם. (יכול להיות שיש עוד פריטים).

בכל מקרה לא מדובר בחלקי חילוף/פח/מרכב/מנוע וכד'.

אם ראית שממחזרים מנוע, לא נראה לי שיתאפשר להכשיר את המנוע, שכן אם המערכות מחשב של משרד הרישוי מדברות בינן לבין עצמן, הרי שברגע שרכב נגרט, אמור להיגרט עימו המנוע ולפיכך גם הוא אמור ל"הימחק" יחד עם הרכב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ככל שאני זוכר:

(צמיגים, מצברים, דלקים, שמנים, גז מזגנים - ניתנים למיחזור וכמדומני שבעל המגרש אף מחוייב למחזרם. (יכול להיות שיש עוד פריטים).

בכל מקרה לא מדובר בחלקי חילוף/פח/מרכב/מנוע וכד'.

אם ראית שממחזרים מנוע, לא נראה לי שיתאפשר להכשיר את המנוע, שכן אם המערכות מחשב של משרד הרישוי מדברות בינן לבין עצמן, הרי שברגע שרכב נגרט, אמור להיגרט עימו המנוע ולפיכך גם הוא אמור ל"הימחק" יחד עם הרכב.

.

איני מצוי ברזי שיחות החולין בין המחשבים.

אני כן מצוי במה שאני רואה.

יש ראשי מנוע,משאבות הגה,אקסים,שמשות,קרבורטורים,קרנקים בבלוקים,גירים מכל הסוגים,מצננים,מזגנים,חלקי חשמל,פח.

כל המצויינים לעיל אינם נכללים בשיחות המחשב, כן ?

לעניין הכשרת המנוע איני מוכן בכלל להכנס כאן.

אבל לכל השאר אני מצפה לדעתך.

פורסם

דעתי לא קובעת.

דעתי היא שככל שישמרו חלקי חילוף, כך בעתיד יהיה קל יותר להשמיש מכוניות שיגיעו לסטטוס אספנות.

אם מדובר במתכות שונות, כגון נחושת, אלומיניום, ברזל וכד', הגיוני שהמגרש יבצע הפרדה שכן מחירו של אלומיניום גבוה יותר משמעותית ממחיר הברזל. אם במקרה הוא מפרק חיווט איכותי (כנראה ממערכות יוקרתיות), הוא יכול גם למצוא קצת זהב.

הדרישה הקיימת במכרז (ככל שאני זוכר) היא לפגום במנוע בסמוך לקבלת הרכב.

ככלל, אסור למגרש לפרק ח"ח לצורך סחר בהם כחלקי חילוף, למעט מה שציינתי קודם.

זה שהמגרש מאחסן חלקים בנפרד, לא אומר שהוא סוחר בהם, אם כי למראית עין יתכן ונוצר רושם שכזה.

אם אתה רואה דבר שכזה וזה חורה לך ואתה יודע שאכן סוחרים בח"ח, כאזרח טוב אתה אמור להתלונן אצל הרשויות המתאימות.

אם אתה חושש להתלונן, וציינת זאת בפורום ע"מ לשחרר קיטור - קיטור כידוע נמוג באויר כלא היה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כאספן רכב - אין עיני צרה - שישמרו כמה שיותר חלקים - כך החלקים יהיו מצויים, זולים ובשפע...:)

אני בטח לא אלשין על אף אחד - ולדעתי גם שימוש מחדש הוא סוג של מחזור.

"זה נהנה וזה לא חסר" - הם משלמים למדינה את מה שהתחייבו במסגרת המכרז, כך שאני כאזרח (והחברה כחברה) לא מפסידה כסף כתוצאה ממחזור חלקים מסויימים מכלי הרכב שנגרטים.

אין לי שום בעיה שהם ירוויחו עוד כמה שקלים מהצד.

חוץ מזה אם המדינה היתה רוצה לוודא שלא יונצלו חלפים היא היתה צריכה לאסור על סוחרי חלפים משומשים להשתתף במכרז ולאשר רק לסוחרי ברזל להשתתף.

מכיון שהמדינה אפשרה רק לסוחרי חלפים משומשים להשתתף במכרז - אין לה להלין אלא על עצמה שנתנה לחתול לשמור על החלב.

וכמו שאמרתי אני בעד :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שיסחרו ימכרו יפרקו וכו', לי אין כל בעיה עם זה, להיפך אני אשמח לדעת שפתאום שוק החלפים מוצף בחלקי סובארו וחיפושיות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

גרטתי לא מזמן רכב .

הגעתי בנסיעה ללא מצבר.

לא היו מוכנים לגרוט את הרכב ללא מצבר הסבירו שזה הוראות של משרד התחבורה (כן כן ...)

הציעו לי במקום לרכוש מצבר ב 100 שח

כשאמרתי שבטח יש להם מצבר דפוק שאפשר להכניס בפנים בשביל משרד התחבורה

אמרו לי ש 100 שח זה מצבר דפוק.....

למזלי נשאר מצבר דפוק ברכב אחר אז הסתדרתי .

פורסם

לאחרונה התעניינתי במשרד התחבורה אם ניתן לגרוט רכב שפורקו ממנו חלקים, והפקידה אמרה שמבחינת משרד התחבורה אין בעיה עם זה אבל צריך לשאול את אלו שגורטים.

התקשרתי להיפר חלף ואמרו שהרכב חייב להגיע על כל חלקיו. שאלתי מה קורה אם יש פנס שבור, אז אמרו שעל פנס אולי יוותרו לי.

פורסם

שכן גרט אתמול סובארו 89 עם שמשה אחורית שבורה.

כשהוא הגיע ל"היפר חלף" הוא אמר להם שהוא מתנצל שהשמשה האחורית שבורה.

התשובה שהוא קיבל היתה "נו... ומה אתה חושב שאנחנו עושים כאן אם לא לשבור אותה" :)

נראה לי שהפקחים סופרים מצברים לפי מס' הרכבים שנגרטו.

למי שיש מצבר טוב שהוא רוצה לשמור יכול לקנות מצבר גומר ב-50 ש"ח אצל כל חשמלאי.

(המשרד להגנת הסביבה משלם 50 ש"ח על כל מצבר גמור בלי קשר לגריטה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
(המשרד להגנת הסביבה משלם 50 ש"ח על כל מצבר גמור בלי קשר לגריטה)

מה המקור למשפט הזה? איפה זה כתוב ?

בהמשך לתגובה מס' 4 - להלן מקבץ ציטוטים מתוך תנאי המכרז:

המציע הזוכה יוציא מהרכב הנגרט את המצבר ויעבירו לשימוש חוזר או יעבירו לבעל היתר רעלים לאיסוף מצברים ומיחזורם.

המנוע והשילדה יועברו אך ורק למפעל למחזור חלקי מתכת המאושר על- פי כל דין.

יתרת חלקי הרכב (דוגמת חלקי פלסטיק, זכוכית, מושבים, שטיחונים, וכד') מאושרים להפניה למיחזור או לסילוק כפסולת בהתאם להוראות כל דין. תינתן עדיפות למציעים אשר יוכיחו כי חלקים אלו נשלחים למחזור.

מובהר בזאת כי תינתן עדיפות למציעים אשר יוכיחו כי הם מעבירים את החומרים הבאים למחזור: זכוכית, פלסטיק, גומי, אלומיניום, נחושת ורכיבים חשמליים.

למען הסר הספק, בעל אתר מורשה לא יהיה רשאי למכור את חלקי הרכב לשימוש חוזר כחלפי רכב למעט המצבר.

.

פורסם
מה המקור למשפט הזה? איפה זה כתוב ?

בהמשך לתגובה מס' 4 - להלן מקבץ ציטוטים מתוך תנאי המכרז:

.

אכן בהמשך לתגובה 4 נסוב הדיון.

יש כאן פיתוי לחסרי יכולת להפטר מריכבם באמתלה של סביבה בלה בלה בלה.

ראו את תגובתו של צביקה קרבורטור לגבי לנסר 90 שנשלחות לגריטה.

כעת לאחר הגריטה נשלחים חסרי היכולת לבזבז עשרות אלפים על מודל חדיש.

העשן והזיהום שיגיע לאטמוספרה מהמיחזור נזקו גדול מתועלתו.

ועל כל זה מסתבר שהחלקים היחודיים מופנים שוב למכירה.

נשאלת השאלה, אין כאן פופוליזם זול של השר המופקד ?

ותרגיל מבריק של אנשי האוצר שדוחפים בפיתוי זול את חסרי היכולת לבזבז יותר ?

אל תמסרו רכב תקין ומסודר לגריטה, אתם נופלים למלכודת פופוליסטית.

פורסם

הסיבה היחידה שנכנס הסעיף שלא מאפשר למכור מחדש את החלקים כחלקי חילוף, הוא בגלל איגוד יבואני חלקי החילוף לרכב.

תחשוב טוב - אם החלפים חוזרים לכביש, זה לא מחזור? זה הכי מחזור שיש והלוואי וישמרו את כל החלקים ולא יביאו אפילו חלק אחד חדש מחו"ל וישתמשו אך ורק בחלקים משומשים (במידת האפשר).

לגבי עשן ופיח - מר SIERA, על מה אתה מדבר בדיוק? הרכבים שנכנסים בקטגוריה של גריטה מהווים 20% מהרכבים, אבל 75% מהזיהום. יש להם קרבורטור במקום הזרקה, המנועים שלהם עייפים ולא מכוונים ואני עוד לא מדבר על האספקט הבטיחותי.

אני רק מחכה שירחיבו את התוכנית, יעלו את המחיר ל-5000 ש"ח ויחילו את זה על כל השנתונים. זה יעשה מהפכה על הכבישים.

פורסם
הסיבה היחידה שנכנס הסעיף שלא מאפשר למכור מחדש את החלקים כחלקי חילוף, הוא בגלל איגוד יבואני חלקי החילוף לרכב.

תחשוב טוב - אם החלפים חוזרים לכביש, זה לא מחזור? זה הכי מחזור שיש והלוואי וישמרו את כל החלקים ולא יביאו אפילו חלק אחד חדש מחו"ל וישתמשו אך ורק בחלקים משומשים (במידת האפשר).

לגבי עשן ופיח - מר SIERA, על מה אתה מדבר בדיוק? הרכבים שנכנסים בקטגוריה של גריטה מהווים 20% מהרכבים, אבל 75% מהזיהום. יש להם קרבורטור במקום הזרקה, המנועים שלהם עייפים ולא מכוונים ואני עוד לא מדבר על האספקט הבטיחותי.

אני רק מחכה שירחיבו את התוכנית, יעלו את המחיר ל-5000 ש"ח ויחילו את זה על כל השנתונים. זה יעשה מהפכה על הכבישים.

המהפכה בכבישים כבר קיימת.

תבדוק מה המהירות הממוצעת תבין.

נכון זה הכי מיחזור ומחזור שיש, האחד לקופתו בניגוד להסכם והשני לחלל האטמוספרה.

עובדים על האנשים בעיניים.

• תוכן חדש...