Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

במסגרת חיפושי אחרי משפחתית ידנית מבית פולסוואגן נתקלתי בסיאט קורדובה 00' עם 160 ק"מ.

הבעלים דיווח על פגיעת שאסי מאחור שהורידה, לדבריו 5% מערך הרכב. השאלה היא מה המשמעות של הפגיעה?

האם "לא נוגעים ברכב עם פגיעת שאסי"? הוא מוכן להוריד 4000 מהמחירון בשל הפגיעה.

זו מציאה או רכב שמקומו במגרש...

אשמח לשמוע חוו"ד ממומחי הפורום.

תודה.

אוסיף מעט פרטים: יד שניה. המחירון 16K. הבעלים מוכן (הציע בלי מו"מ) ל12K. טוען שאין בעיות בנסיעה, צריכת דלק נמוכה וכו'.

פורסם

אי אפשר לקבוע על סמך הנתונים שציינת מה משמעות הפגיעה. אולי מדובר בפגיעה קלה והבעלים של הרכב הצליח "לסחוט" את הביטוח בעזרת שמאי חיצוני ותביעות משפטיות, אולי מדובר בפגיעת קלה בשלדה שלה יש משמעות מסחרית בלבד ואולי מדובר בריתוך מחדש של הרכב משני רכבים שונים לחלוטין והמוכר שכח לספר להוסיף את הספרה 4 לפני הספרה 5.

מציאה או לא? תלוי ברכב, תלוי בצרכים שלך, תלוי בתפיסת עולמך, תלוי באופי התאונה וכמובן תלוי במחיר.

זאת שאלה מורכבת מידי ואי אפשר לענות לך על סמך מספרים שזרקת באוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי דעתי השאלה העיקרית אם אתה לחוץ על הדגם הספציפי הזה ,

וכמה רכבים מקבילים יש בשוק כרגע.

בצע סקר שוק ותשווא כמה תקבל מרכב מקביל אחרי התמקחות ללא הבעיה המדוברת.

אם המחירים פחות או יותר זהים אז עדיף להתרחק.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה על התגובה המהירה!

נכון לעכשיו, כל מה שאני יודע - זה מפי המוכר.

יש דרך לזהות את אופי הפגיעה במוסך - לפני הוצאת מאות שקלים על בדיקה? (בעל המוסך אדם מקצועי ואמין למדי-קשרים משפחתיים)

הנטייה שלי לטובת הקורדובה היא כי אני מחפש רכב ידני, מרווח (בעיקר תא-מטען), חזק ואמין בלי הוצאות אחזקה לא צפויות ולא זללן של דלק.

כל המכוניות מבית פולסוואגן בשנים הללו גמורות מבחינת קילומטראז'.

התקציב שלי הוא סביב ה20K ואני תוהה האם זו מציאה או מלכודת..

אני מניח שארצה להחזיק באוטו לפחות 3-4 שנים.

אני מקווה שהוספתי עכשיו מידע רלוונטי.

תודה רבה.

פורסם

אתה יכול לבקש מהמוכר את טופס חוות הדעת של השמאי, ובעזרתו תקבל מושג טוב יותר על אופי הפגיעה. זה אפילו לא יעלה לך כסף. כמובן שבעל מקצוע יוכל לתת לך חוות דעת ראשונית על מהות הפגיעה, אבל שים לב שמכונאי הוא רק מכונאי, לא פחח, לא שמאי ולא בוחן רכב. זה לא תפקידו לקבוע מה מהות הפגיעה ברכב.

לדעתי, אם הפגיעה אינה רצינית, אם שאר המכלולים ברכב במצב מכני טוב ואם אתה משלם על הרכב בהתאם למצב השלדה שלו - אין מניעה לרכוש את הרכב. בעוד 3 או 4 שנים כשתרצה למכור את הרכב ההשפעה של הפגיעה בשלדה תיהיה זניחה יחסית, גם במחיר. אבל יש הרבה שלא יסכימו איתי ויחפשו רק רכב "נקי" ולא יעיזו להסתכל על רכב עם תאונה שהמילה "שלדה" כלולה בתיאורה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום

"קוראים לי דביר וקניתי קורדובה עם פגיעה בשלדה"

המון אנשים לא יודעים מהי מהות הפגיעה ומתרחקים מרכב עם פגיעה כזו כמו מאש מה שמאפשר לאנשים כמוני לרכוש אותם במחירי בדיחה.

את הקורדובה שלי לקחתי לבדיקה במוסך מורשה בו אני מטפל כבר זמן רב הפחח אמר שהפגיעה שולית ובעלת משמעות מסחרית בלבד, האוטו אצלי מזה כחצי שנה ואני מרוצה.

כל עוד אתה מודע לכך שלא תוכל למכור את הרכב במחיר מחירון והרכב המיועד נבדק ע"י פחח מומחה אין מניעה לרכישת הרכב.

נ.ב. אני אפילו לא טרחתי לבדוק את הרכב במכון בדיקה אבל זה כבר לשיקולך.

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

בדיקה במכון תמיד כדאית ,

אם אתה לא מעוניין להשקיע בבדיקה 350 ~400 ש"ח תבצע רק בדיקת שלדה, כדי שלא ימכרו לך חתול בשק.

או רכב שעבר תאונה מכל כיוון אפשרי.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...