Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.2 TSI Elegance מול גולף 1.6 Trendline

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום בסוכנות סקודה בת"א ואני שוקל לרכוש את האוקטביה 1.2 TSI Elegance. על הכביש מחירה בסביבות 130K כולל אגרת רישוי בסך 1650 ש"ח. מבחינת תנאי מימון ניתן לקבל הלוואה ללא ריבית ל - 36 חודשים בסך 40K.

הייתי גם בסוכנות צ'מפיון בבני ברק ואמרו לי שם שמנוע ה - 1.2 TSI שכבר קיים בפולו יגיע קודם לג'טה לקראת סוף השנה ולגולף רק בתחילת השנה הבאה כנראה עם תימחור לא ידוע.

האופציה היחידה כרגע היא הגולף 1600 עם המנוע המיושן שקצת יותר יקרה מהאוקטביה ואינני יודע מה רמת האבזור שלה ב - Trendline (מישהו יודע?).

האוקטביה מרווחת וברמת גימור Elegance מאובזרת בכל מה שצריך כולל בקרת אקלים, 8 רמקולים, ג'נטים, פנסי ערפל קיפול מראות אוטומטי וכו'.

הבעיה העיקרית שצרמה לי בסקודה: מנוע ה - TSI עירום לחלוטין כלומר חשוף ולא מכוסה כלל בפלסטיק במקובל כיום.

עדיין לא עשיתי נסיעת מבחן על הרכב.

כמו כן יש כמובן בעיית תדמית (אוקטביה - רכב מוניות ומשטרה) לעומת הגולף בעלת התדמית הסנובית והצפונית.

מישוה יודע לגבי שמירת ערך של השתיים וסחירות כיד 2 ?

אשמח לחוות דעת באופן כללי מה עדיף.

פורסם

חוסר הפלסטיק הפריע לך? נו באמת. דווקא התדמית של האוקטביה מעידה על רכב עמיד ומוצק שכבר הוכיח את עצמו בנהיגה תובענית (משטרה ומוניות). המנוע של האוקטביה עדיף כמה מונים על-פני המנוע המיושן בגולף.

פורסם

האמת שזה דיי צורם. המנוע שם פשוט חשוף לחלוטין כמו רכב מלפני עשרים שנה.

מה לגבי סחירות? שמירת ערך? עלויות טיפולים שוטפים? ביטוח?

פורסם

צורם? כמה כבר יוצא לך לפתוח את מכסה המנוע ו"להתפעל" מאיך שהפלסטיק נראה?

אצלי, כיסוי המנוע פורק ביום הראשון והוא שוכב במחסן.

פורסם

בטיחות - סקודה קיבלה 4 כוכבים (דגם ישן בכל זאת), גולף זה הרכב הכי בטוח באירופה ב-2009.

פורסם

לגולף יש מוניטין וכנראה שהיא תשמור על ערכה טוב יותר. סקודה הוא מותג גניב לכן אני משער שהביטוח מקיף של הגולף זול יותר.

לסוכני המכירות יש אינטרס למכור את מה שקיים במלאי,

שים לב כי באתר VW באנגליה http://www.volkswagen.co.uk/#/new/golf-vi/configure/493/engine-and-transmission

ניתן לרכוש את הגולף עם מנוע TSI והמנוע הוותיק (1.6) כבר לא קיים במלאי.

אני הייתי מחכה לגולף.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

לאורן: סקודה הינו רכב גניב אך ורק בגרסת הדיזל, פשוט זה מאוד "אין" לנסוע בשטחי יו"ש בסקודה דיזל, יש לרכב מוניטין של אמינות ובני דודינו אוהבים את הרכב, מעין גרסה עדכנית של פיג'ו 404.

לכן, ואני אומר זאת מניסיון כבעלים של אוקטביה 1.8 טי.אס.איי.- עלות הביטוח של הרכב סבירה בהחלט, כמובן רצוי לבצע השוואה במס' חברות ביטוח.

לגבי גרסת 1.2 באוקטביה- טרם נסעתי עליה, אבל נסעתי בגרסת 1.4. אני, במקום פותח השרשור, הייתי לוקח את גרסת 1.4 הבסיסית, לדעתי עולה כ- 127 אלף ש"ח, אבל כמובן זו שאלה של טעם: יש כאלה שמעדיפים מנוע על פני אבזור ויש כאלה שמעדיפים אבזור על פני מנוע.

אני באופן אישי נוהג על 1.8 טי.אס.איי. גרסה בסיסית, כאשר השיקול העיקרי שלי היה שילוב של מנוע מדהים וגיר משובח מאוד.

כל אחד יעשה את שיקוליו שלו, כמובן בהתאם לדרישות מהרכב.

בכל מקרה, אני יכול לספר לכם שבגרסת 1.8 טי.אס.איי. מדובר ברכב מהיר מאוד ויחד עם זאת הנסיעה רגועה ומאוד מאוד בטוחה, בפרט בעקיפות, עליות וכו'.

חג שמח

פורסם

האמת, שם ה1.2 עולה 130K, אז עדיף להוסיף כ10K ולרכוש את גרסת ה1.8TSI העדיפה בהרבה.

גם חזקה יותר וגם תהיה מבוקשת יותר כמשומשת.

חסרון- יקרה יותר וחסכונית פחות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מומלץ לקרוא בעיון נוסח תעודת האחרויות של סקודה ואז להשוותה לתעודת אחריות נורמלית של כל יבואן יפני/אירופאי אחר,

תווכח לדעת כמה חלקי חילוף לא נכללים באחריות.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

לדעתי בצ'מפיון יתנו לך מימון יותר גבוה על VW אם זה חשוב לך.

שים לב שהאחריות על שני הרכבים היא לשנתיים + שנה אחריות של רצון טוב אם טיפלת במורשה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

גם לי יש אוקטביה 1.8 TSI דגם בסיסי שנרכשה לפני כחצי שנה במחיר שקרוב מאוד ל-1.2 המאובזרת (הפרש של פחות מ-5000 ש"ח).

לדעתי - ה-1.8 תהיה אפילו חסכונית יותר מה-1.2 . שלי אוכלת 7.5 ל-100 כאשר הנסיעות מתחלקות 80% כביש עם רמזורים ו 20% בעיר ותאוצות מכובדות - זה כיף להיות ראשון ברמזור :)

ביטוח אכן לא זול לעומת קורולה , אך בהחלט דומה לרכבים אחרים שמתקרבים לביצועים של 1.8 TSI.

אגב - הידעתם שטיפולים באוקטביה זה לפי מחשב - ואצלי למשל טיפול ראשון זה אחרי 31000 !

שכחתי להזכיק עוד משהו נחמד - אפשר להשתמש באוקטביה בתור מקום לינה מכובד -לא צריכים להתעסק עם אוהלים...

לדעתי תמורה טובה לכסף - גם בהבט אמינות. מה שכן - צריך להפעיל לחץ על סוכני סקודה ... בסוף תקבל הנחה - הרי אתה לא קונה מזדה !

פורסם
בטיחות - סקודה קיבלה 4 כוכבים (דגם ישן בכל זאת), גולף זה הרכב הכי בטוח באירופה ב-2009.

מתוך אתר NetCar - האוקטביה קיבלה 4 כוכבים בשנת 2004 עם 4 כריות בלבד, כאשר לפי שיטת הניסוי לא יכולה לקבל 5 כוכבים. זה מה שאומרים ב-NCAP על המכונית:

The Octavia’s body proved to be very strong and provided stable

protection for its occupants

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תסתכל על התמונה של נהג בתאונה חזיתית. לא יעזרו כאן עוד שתי כריות וילון.

יש סכנה לרגליים ואין ברכב (בארץ לפחות) כרית אויר לברכי הנהג.

ואם אתה בקטע של ציטוטים, אז הנה:

However, the driver risked injuries from his knees hitting unforgiving structures located behind the fascia.

• תוכן חדש...