Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מכיר את שרשורי העבר בנושא ואת סיפורי "הוט"/"יס" אבל המקרה שלי כבר בתהליכים מתקדמים והוא כולל בתוכו דרישה וצורך בתשתית אינטרנט שקצת משנה את התמונה.

השבוע בשעה טובה אני עובר דירה.

כמובן שיחד עם כל העברות מגיע השלב שבו צריך להחליט איך אני מתכוון לראות טלוויזיה דרך איזו תשתית לגלוש.

את עניין הספק כבר סגרתי מול 012 (בהצעה טובה מצידם ולאחר סקר שוק).

גם את עניין הטלפון הקוי (הבת זוג לוחצת, לכו תסבירו לנשים שהחיים מסרטנים וקו טלפון במקום סוללרי ל-10 דקות שיחה בחודש זה לא מועיל) סגרתי מול 012.

נשארתי עם הטלוויזיה והתשתית.

כיוון שהחברה שלי טיפלה בזה היא לקחה, בהצעת חבריה לעבודה את התשתית של הוט (כי היא זולה משמעותית מזו של בזק)

אני יודע שאני יכול לבטל את זה תוך 14 יום, מה גם שזה נסגר אתמול וההתקנה מיועדת ליום ראשון.

העניין הוא כזה, אני בודק אפשרות לעשות דיל עם "יס" על התחייבות לשנה שתכלול גם תשתית, אבל אז אני לא יודע איך זה עובד עם בזק והקו שלהם.

מצד שני, אני לא ממש רואה טלוויזיה יותר מדי, ויכול להסתפק רק בערוץ 2, 10 ונשיונל גיאוגרפיק וחשבתי אולי לרכוש ממיר פרטי בעלות חד פעמית של 400 ש"ח (שזו גם בעיה כי הממיר קולט רק 2,1 ועוד ערוצים שטותיים כמו כנסת ו-33).

להתחבר פיראטית לא ממש מתחשק לי, בעיקר כי "הוט" יטרידו אותי וכבר נמאס לי מהם עוד מסיפורי העבר, למרות שעלה במוחי להתחבר להם על תשתית האינטרנט ולהתחבר אנלוגית (וכמובן לא ליפול בתרגיל הפקחים שדופקים בדלת) אבל שוב, אני לא רוצה להרגיש כמו עבריין רק בגלל שאני רוצה לצפות בחדשות ערוץ 2.

מה ההמלצות שלכם? איך עובד עניין הממיר הפרטי? איזה דילים יש לחברת "יס" עם תשתית לאינטרנט? מי מחובר למבצע כזה?

אולי שווה לי בכל זאת לוותר על הטלפון של 012 ולהתחבר לבזק לתשתית וקו?

המלצות לממיר DTT ועניין הקליטה?

שאלה נוספת- אני יודע שערוץ 2 וערוץ 1 הם ערוצי חינם מטעם משרד התקשורת, עוד קראתי ברשת שהוט מחוייבים להשאיר את הכבלים, עם פילטרים שמאפשרים צפייה רק בערוצים האלה.

האם אני יכול לדרוש שישימו לי את הפילטר הזה ואני אראה באופן חוקי את הערוצים החופשיים? איך זה עובד?

נ.ב- יש לי בבית מפצל 1 ל-2 שיציאה אחת שלו היא OUT -3 DB והיציאה השניה היא TAP 6 DB, במה מדובר?

כל המלצה תתקבל בברכה.

תודה.

פורסם

יותר מדי משתנים בתרגיל הזה...

זאת באמת שאלה טובה, עד כמה אתה צריך/זקוק/תלוי בערוצי טלוויזיה.

אם תגיע למסקנה שטלוויזיה זה לא חשוב (בשביל התמכרויות המציאו את האינטרנט)

תוכל לחסוך לעצמך המון זמן ועצבים ובלגנים, להתחבר לבזק וליהנות מתשתית טובה יותר

בלי בלבולי מוח ובלי כל מיני שילובים של חבילות משונות.

מה שמעצבן בבזק הוא שאין הבדל במחיר בין תשתית אינטרנט בלבד

לבין תשתית אינטרנט + קו טלפון במסלול של מינימום שיחות.

במקרה הזה אין טעם להשתמש ב-012.

אני מאוד מרוצה מהשירות הטכני של בזק, בפעמים הבודדות שהשתמשתי בו

(התחברות, שינוי בהגדרות) הם היו אדיבים ויעילים.

אף אחד לא זקוק לריבוי ערוצים. זה של"כולם" יש לא אומר שאתה צריך את זה.

בנוגע לשאלה הנוספת - אם אתה יכול לקלוט את ערוץ 1/2 דרך אנטנה אנלוגית או ממיר דיגיטלי,

אין שום סיבה שהוט יהיו מחויבים לספק משהו למישהו שלא משלם להם דבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאלה נוספת- אני יודע שערוץ 2 וערוץ 1 הם ערוצי חינם מטעם משרד התקשורת, עוד קראתי ברשת שהוט מחוייבים להשאיר את הכבלים, עם פילטרים שמאפשרים צפייה רק בערוצים האלה.

האם אני יכול לדרוש שישימו לי את הפילטר הזה ואני אראה באופן חוקי את הערוצים החופשיים? איך זה עובד?

קרא את מה שכתבתי בשרשור הקודם שפתחת, באותו הנושא.

אם הכבלים ניתקו אותך מהתורן המרכזי בבניין, הם אכן מחוייבים לחבר אותך חזרה. לרוב הם לא מסתבכים עם זה ופשוט משאירים לך את הערוצים האנאלוגיים מחוברים. בחלק אחר מהמקרים מגיע טכנאי להתקין פילטר, אבל למען האמת זה די נדיר.

במקום להסתבך עם פילטרים, קנה ממיר דיגיטלי בכמה מאות שקלים (פחות מ300 ש"ח כמדומני), שים אנטנה קטנה וקלוט לך טלוויזיה בכיף, בלי טובות מהכבלים. רק אל תשכח לשלם במזומן ולא לתת כתובת בחנות החשמל, אחרת חיש-קל יגיעו אליך החברים מרשות השידור.

לגבי המפצל - אם אני מבין נכון אז מדובר במצמד ולא במפצל. כלומר פיצול האנרגיה שלו הוא לא חצי-חצי, יציאה אחת מקבלת יותר מחצי מההספק והשניה פחות. היחס המדויק בינהם לא ממש ברור לי, משהו לא מסתדר לי במספרים שנתת. בכל מקרה, עלות מפצל פשוט בחנויות עשה-זאת-בעצמך - כ20-40 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה hans, תודה אלירן.

הטלוייזיה לא חשובה לי בכלל מלבד ערוץ 2. האינטרנט מספק את צרכי.

012 הציעו לי קו טלפון ב-10 ש"ח לחודש לשלושה חודשים ראשונים (שיחות ללא הגבלה כלל) ולאחר מכן 39 לחודש שזה כולל 500 דקות שיחה בחודש לקוים נייחים וכל זה ללא התחייבות כלל לקו הטלפון.

כלומר, בבזק דורשים כ-80 ש"ח (או פחות למשתמשים חדשים) לא כולל אחזקת הקו שהוא קו קל ללא הטבות או דקות שיחה.

בחשבון פשוט יצא לי:

-במבצע תאורטי של בזק שקראתי שאתר "כמה זה" (שידעו גם כמקור מנותק מהמציאות) אני מקבל את תשתית הבזק בכ-50 ש"ח לחודש לשנה ראשונה (א"כ הבנתי שזה עולה חזרה ל-80), נוסיף לזה 25 אחזקת קו וקיבלנו 75 ש"ח לתשתית ולקו טלפון ללא שיחות.

-במחיר הרגיל של בזק, 80 ש"ח התשתית+25 הקו והגענו ל-105 ללא שיחות.

-בקומבינציה של "הוט" כתשתית (59 שח) ו-012 בטלפון (39) הגענו לכ-100 ש"ח כולל 500 דקות שיחה בחודש.

לעניין התורן המרכזי (מהלינק שניתן למעלה) - אין לי מושג אם יש כזה בבניין ואני יודע שאיכות הקליטה לממירים האלו גרועה.

לא בטוח שאוכל לשבת בכיף ולראות טלויזיה עם האנטנה הקטנה שמגיעה עם הממיר.

לדירה שאליה אני נכנס יש את כל התשתית הקיימת של הוט ( הדייר שעזב התנתק והחזיר ממירים).

אני יכול לדרוש מהוט שישימו לי פילטר ויחברו אותי לערוצים 2,1 וכו' לפי חוק משרד התקשורת? (כי כמו שנטען, הוט לא יתעסקו עם חיבור לתורן המרכזי)

אם אני מבין נכון, ברגע שיש פילטר על הקו של הוט אני עדיין יוכל לקלוט את ערוצי החינם מההיפרבנד אבל באופן חוקי וללא הסיוט הזה של הוט, נכון?

לגבי המפצל- הוא היה מורכב בדירה שאליה אני נכנס עכשיו. נראה כאילו היא ישבה על התשתית שהגיעה למודם של הוט ומשם התפצלה עם המפצל הזה לכיוון הטלוויזיה של הסלון.

ביציאה לפני הטלוויזיה היה מוחבר מנחת ATTENUATOR.

פורסם

אתה יכול לדרוש, אין לי מושג איך יגיבו לבקשה שלך. עדיין לא שמעתי על מישהו שביקש שיתקינו לו פילטר :lol:

עפ"י חוק הם מחוייבים לחבר אותך בחזרה לתשתית המקורית שהיתה בבניין (אם היתה). אגב, שים לב שלא תמיד הוט מנתקים את התשתית המקורית של הבניין כדי להיכנס עם התשתית שלהם, בחלק מהבניינים הם פשוט בנו תשתית חדשה ולא השתמשו בקיימת. אם זה המקרה בדירה שלך סביר להניח שהם פשוט יגידו לך לחפש את החברים שלך :wink:

ולגבי הממיר הדיגטלי - עדיין לא יצא לי להתנסות בו בעצמי, אבל ממה שקראתי ושמעתי הוא מתפקד בצורה סבירה במיוחד עם מתקינים אנטנה חיצונית קטנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עדיין לא שמעתי על מישהו שביקש שיתקינו לו פילטר

תראה, אני יכול גם להיות ראש קטן ולהשתמש בתשתית עד שיציקו לי ואז אני אצעק להם מבעד לדלת (כי הם לא יכנסו אלי) שישימו פילטר. :-)

אוקיי, אז איך אני יכול לדעת אם קיימת תשתית כזו בבניין? משהו ברמה של מבט וחיפוש?

הקו של הוט אגב נכנס דרך קידוח במרפסת, כנראה שזו תשתית חיצונית.

איכן אני אמור למקם את האנטנה החיצונית של הממיר? על קיר מחות לדירה? יש אפשרות לבדוק רמת קליטה איכשהו לפני רכישה?

(תודה אלירן)

פורסם
תודה hans, תודה אלירן.

הטלוייזיה לא חשובה לי בכלל מלבד ערוץ 2. האינטרנט מספק את צרכי.

012 הציעו לי קו טלפון ב-10 ש"ח לחודש לשלושה חודשים ראשונים (שיחות ללא הגבלה כלל) ולאחר מכן 39 לחודש שזה כולל 500 דקות שיחה בחודש לקוים נייחים וכל זה ללא התחייבות כלל לקו הטלפון.

ATTENUATOR.

במידה ואתה לא משתמש ב500 הדקות הללו אתה יכול לבקש בתום 3 החודשים לרדת לעלות מינימום של 9.90, מסלול נטו (דיברת שילמת לא דיברת לא שילמת) לפי עלויות השיחה, אתה יכול להתעדכן מול הנציגים שם.

לגבי ערוצים, אני אתן לך את הפתרון הכי פשוט ויעיל כמו שגם האנס אמר, אינטרנט פותר המון בעיות של התמכרויות, היום כל מי שיש לו הוט יכול להוריד סדרות של יס וכל מי שיש לו יס יכול להוריד סדרות של הוט.

אתה מצמצם את השימוש בטלויזיה ומגביר את השימוש במחשב כיוון שיש הכל באינטרנט.

במידה ואתה רוצה להתעדכן במשהו מידיי יש את ערוצי החדשות או יותר מזה יש את מאקו.

Confidence In Motion

פורסם

תודה עידן.

הרעיון של האינטרנט נשמע מצויין, אך בכל זאת אשמח אם יהיו הערוצים המינימלים באופן ישיר בטלוויזיה, או לפחות ערוץ 2 למשל.

אני עדיין בודק אפשרויות.

קראתי בפורומים השונים שאם יהיה לי תשתית של הוט, זה נותן לי יתרון בצפיה של הערוצים החינמיים כי במקרה הגרוע אוכל להתדיין איתם על זה שאני לוקח באינטרנט.

פורסם

היי היכן אתה גר?

אני גר בחולון וכבר ארבע חודשים קולט מצוין את הערוצים הדיגיטליים

מה שכן ,האנטנה המסופקת היא קקמיקה, ולכן ניצלתי את היותי מהנדס RF ועשיתי אנטנת לולאה ואכן אני רואה מצוין:)

וגם בחיוי עוצמת הסיגנל יש לי רוב הזמן עוצמה של 90%.

פורסם

אני חייב לציין משהו.

כל המשתמשים והמיועדים ל012 ואורנג'.

הטכנולוגיה עדיין בחיתוליה , וזה שאתם משתמשים באינטרנט\טלפון של 012 לא אומר שאתם לא צריכים קו טלפון של בזק\הוט

ז"א הטנולוגיה מבוססת על תשתית של בזק הקיימת בארץ , ולכן תצטרכו במינימום לשלם 25 שקל לבזק על אחזקת קו קל

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הבנתי, במקרה שלי, שהטלפון של 012 ישתמש בקו של הוט.

לי זה לא מפריע, את התשלום החודשי אני משלם ל-012 בלבד.

מה גם שקיבלתי 3 חודשים ראשונים ללא התחייבות וללא הגבלה ב-9 ש"ח לחודש וגם לאחר מכן (מהחודש הרביעי זה 39 לחודש כולל 500 דקות) אני יכול להתנתק בכל רגע נתון.

חבר פורום נחמד עדכן אותי בה"פ שלרשת הבייתית של 012 יש רגישות יתר ובעיות ניתוקים, אך כיוון שיש לי 3 חודשים לבדוק את זה בעלות כמעט אפסית (שוב, 30 ש"ח לכל ה-3 חודשים ושיחות מלאות חינם לקווים נייחים) ואפשרות לניתוק בכל רגע שבא לי, אני לא מודאג.

gilcom, אני עובר לצפון ת"א, אזור נאות אפקה.

איזה ממיר רכשת? עלותו? האם בדקת את הקליטה באזוריך לפני הרכישה?

תודה.

פורסם

היי

אני רכשתי ממיר KONKA כפי שהמליצו פה כמה חברי פורום ,אז הוא עלה לי 390 שח (בדצמבר).

לא בדקתי בבית קליטה אך איש המכירות במגה חולון הפעיל לי ממיר שמחובר לטלויזיה והיתה שם קליטה טובה.

פורסם

תשתית האינטרנט של בזק נתמכת בעצם על תשתית הטלפון, כלומר אם אין קו טלפון לא יהיה גם אינטרנט. במידה ותהיה מעוניין אך ורק באינטרנט (כי הבנתי שהתחברת לקווי זהב) תצטרך לשלם 25 ש"ח על "קו קל".

מבחינת מחירים להוט יש דווקא מחיר משתלם יחסית להיצע המחירים כרגע בשוק: 299 ש"ח לטלוויזיה (בסיס+ 6 חבילות) עם ממיר HD וממיר VOD ללא עלות נוספת, טלפון עם 1000 דקות ללא עלות לרשת נייחת ותשתית אינטרנט במהירות של עד 12MB (תלוי בפריסת תשתית UFI), אחרת תוכל לבחור במהירות של 2.5, 5 או 7 מ"ב.

להתחבר לתשתית האנלוגית באופן פיראטי לא הייתי ממליץ, לחברה יש סיירי שטח שהעבודה שלהם זה בדיוק לתפוס גונבי סינגל.

חברת YES לא מספקת שירותי טלפון ואינטרנט, אלא שולחת אותך לחברת בזק (YES נתמכת ע"י בזק). מבחינת מחירים YES מציעה את כל החבילות (למעט ערוצי פרימיום) ב- 255 ש"ח לחודש, כאשר מקבלים גם ממיר yes MaxTOTAL, שלמעשה מכיל אופציית הקלטה (בדומה ל- MAX), תמיכה בשידורי HD ותמיכה בשירות ה- VOD, שמחייב חיבור לאינטרנט במהירות מינ' 2.5 מ"ב ומחייב רכישת נתב אלחוטי לבית וחיבורו ע"י כבל חוטי לממיר וחיבור הממיר לקו הטלפון בדומי לממירים הרגילים (ADB 3100).

מבחינת שירות ה- DTT מדובר למעשה על ממיר דיגיטלי שמאפשר צפייה בחמישה ערוצים: ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ 99. הממיר קל להתקנה (התקנתי אותו לדוד שלי) אך איכות הממיר על הפנים. קודם כל האנטנה שמגיעה עם הממיר לא מתפקדת, ולכן חיברתי אנטנה חיצונית. מבחינת תקלות הממיר (של APEX) נתקע כל הזמן וצריך לנתק ולהחזיר אותו לחשמל כל פעם מחדש - אז בשורה התחתונה שכל אחד יתחבר לשירות שנראה לו.

פורסם

אם עולם התשתית היה נורמלי יותר, לא הייתי מתחבר להוט בשום מצב שבעולם.

הסיבה היחידה שלקחתי חזרה את הוט כחברת התשתית לאחר המקרה הזה היא רק משום שבזק פשוט מגוחכים.

היום דיברתי שוב עם נציגי בזק במטרה לנסות לסגור איתם את התשתית (שוב, כמפלט אחרון מהוט) אבל הם מתנהלים כאילו הם בימי המונופול העליזים שלהם.

מחירים נוראים, אין שום הסכמה או אפילו כיוון מה המחיר שאאלץ לשלם אחרי שנה ראשונה (כי בשנה הראשונה זה יוצא 75 ש"ח לחודש, א"כ הם "לא יודעים" וזה מהר מאוד הופך להיות מחיר של לקוח קיים- 105 ש"ח בערך כולל קו שאני לא רוצה ולא צריך, וגם הוא יקר להחריד בשיחות).

לא היתה לי ברירה, בלי הכבלים אני יכול להתסדר (כי מספיק לי ערוץ 2 ולפטופ שמחובר ב-HD לפלזמה איכותית ולהציג שם מה שמתחשק לי) אבל בלי אינטרנט אני לא יכול להסתדר..ומכאן, לצערי, הוט נכנסו לי שוב לחיים.

אשמח לקבל מידע נוסף לגבי הממיר DTT למי שיודע/מכיר- עלות האנטנה החיצונית? מיקום התקנה? מידע על קליטה באזור צפון ת"א וממירים מומלצים נוספים.

תודה.

פורסם

BMW

אני לא מבין מה הבעיה , ברגע שנגמר לך המבצע ואתה עובר למחיר לקוח קיים , תעשה מבצע חדש.

אולי אפילו עד שנה הבאה ייצא מבצע חדש או יותר טוב.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...