Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיות שסתומים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שאלה.

באסקורט שלי יש לי תופעה שבשלב זה אין לי פתרון ורציתי להתיעץ איתכם.

המנוע לאחר שיפוץ כללי וכל החלקים הפנימיים חדשים המשפץ ששיפץ לי את הראש קיבל ממני גומיות שסתומים חדשות שהגיעו מאנגליה.

הבעיה:

הגומיות יוצאות ממקומן במשך הזמן זאת אומרת עולות למעלה עם השסתום וכתוצאה מכך נשאב שמן דרך שסתומי היניקה והתוצאה .....עשן .

חשבתי אולי הגומיות שהגיעו ישנות ויבשות מידי והתקנתי סט חדש ואותה תוצאה.

משפוצים קודמים של מנועים אחרים אני יודע שקיימות גומיות שעל החלק העליון והתחתון שלהם יש טבעת קפיץ המהדקת את הגומיה למקומה, בגומיות שיש לי יש טבעת הידוק רק על החלק העליון.

אשמח לקבל את תגובותכם בנושא.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דורון ,

פרט מידות של הגומיות , איזה מובילים השתמשת ? ומי שיפץ את הראש ? ונפתור את כל הבעיות .

אודי.

פורסם
דורון ,

פרט מידות של הגומיות , איזה מובילים השתמשת ? ומי שיפץ את הראש ? ונפתור את כל הבעיות .

אודי.

הי אודי

אז ככה המידות הן:חלק עליון צר 8 מ"מ חלק תחתון 11 מ"מ.

היום דברתי עם ברטון באנגליה הם טוענים שהבעיה מוכרת והם פותרים אותה ע"י הדבקה עם סופר-גלו לקצה המוביל.

מה אתה אומר?

תודה.

דורון

פורסם

מעט חובבני ולאורך זמן לא יחזיק . צריך מובילים עם מגרעת או לחרוט מובילים חדשים עם מגרעת . הבעיה שלצורך זה יש להוריד את הראש שוב . לכן אולי כדאי לנסות את ההדבקה - יש גם דבקים שיכולים להיות עמידים בשמן .

אודי.

פורסם
מעט חובבני ולאורך זמן לא יחזיק . צריך מובילים עם מגרעת או לחרוט מובילים חדשים עם מגרעת . הבעיה שלצורך זה יש להוריד את הראש שוב . לכן אולי כדאי לנסות את ההדבקה - יש גם דבקים שיכולים להיות עמידים בשמן .

אודי.

לא הבנתי,אפשר הסבר ?

פורסם

שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

אז מיד תשאלו מה עושות הגומיות האלה? :lol:.

הרי לכם הסבר מה הם עושות.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

אגב אם תרצה אולי יש לי שסטומים אוברסיז חדשים

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

בני בוקר טוב איכן התמונות.

נתחיל בזה שהראש שלי אינו סטנדרטי אלה ראש עם שסתומים מוגדלים (חדשים) הראש עבר שיפוץ יסודי כולל ליטש מעברים וכדומה.ספק הראש ה"האהבל" הוא גם ספק הגומיות והוא גם זה שאמר שבשיפוצי מנועים כמו שלי שהם עושים כבר יותר מ30 שנה הם מדביקים.הראש שלי עבר שיפוץ אצל "מיכאל ראשים" שכל מי שדיברתי איתו עד היום לא היה משהו רע להגיד על עבודתו.

לסיכום :גם לי נשמע קצת מוזר נושא ההדבקה לכן אני כותב כאן לשמוע את חוות דעתכם.בכל מקרה החלפת גומיות לא לוקח יותר משעה אני מתכוון בסוף שבוע זה לעשות ניסיון הדבקה נראה מה קורה

דורון

פורסם

שלום.

אופס שכחתי לצרף את התמונה :lol:.

כבר יתוקן.

מיכאל בעל מקצוע משכמו ומעלה לוקח המילים חזרה.

אבל עדיין אני צודק לגבי עקרון הפעולה.

בברכה בני ל.

CIMG6823.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני אוהב דיונים מהסוג הזה, אבל אני לא מבין כלום בעניין גומיות שסתומים,

דורון, אני מקווה שלא אכפת לך אבל אני אשמח להסבר היכן הן יושבות בדיוק, ולמה מכונאים מסויימים רוצים לפרק ראש כדי להחליף אותם לעומת כאלו שיש להם מכשיר "מיוחד" להחלפת שסתומים ללא פרוק ראש ?

האם ניתן להחליף לבד גומיות ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אני אוהב דיונים מהסוג הזה, אבל אני לא מבין כלום בעניין גומיות שסתומים,

דורון, אני מקווה שלא אכפת לך אבל אני אשמח להסבר היכן הן יושבות בדיוק, ולמה מכונאים מסויימים רוצים לפרק ראש כדי להחליף אותם לעומת כאלו שיש להם מכשיר "מיוחד" להחלפת שסתומים ללא פרוק ראש ?

האם ניתן להחליף לבד גומיות ?

הערה נוספת,למי שרוצה לבצע לבד.

היה כאן שרשור לא זוכר איפה שבו היה טיפ של חנן מגיפולוג שאין צורך בלחץ אויר,חנן מציע להשחיל חבל לתוך הצילינדר והוא יתמוך את השסתומים בזמן שלוחצים לשחרור הקפיץ.

פורסם
שלום.

בברכה בני ל.

למה במנועים אופקיים שטוחים של פולקסוגן אין גומיות שסתומים. ?

פורסם
הערה נוספת,למי שרוצה לבצע לבד.

היה כאן שרשור לא זוכר איפה שבו היה טיפ של חנן מגיפולוג שאין צורך בלחץ אויר,חנן מציע להשחיל חבל לתוך הצילינדר והוא יתמוך את השסתומים בזמן שלוחצים לשחרור הקפיץ.

צבי אייל שלום רב !

ביקשת קיבלת, וגם אם לא ביקשת קיבלת, בבקשה ,השרשור המדובר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=315617

חחוץ מזה מהכרותי עפ דורוןא, יש לו את כל הכלים לפרוק הגומיות ללא צורך בפירוק הראש, בעזרת מכשיר יעודי ללחיצה על הקפיצים וכן קומפרסור.

אך אני ממליץ להתייחס בכובד ראש להערתו המקצועית של חברי בני ל., שהניסיון שלו והכרותו עם הרכב, רומזת על קנה שסתום שחוק, שהחלפתו בשסתומים בגודל אוברסייז תמנע את גלישת הגומיות, ומעבר שמן לתא השריפה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז ככה

מצאתי גומיות אחרות באותה מידה רק שהחלק התחתון מצופה מתכת . אתמול הורכב נכנס יותר טוב יותר בלחץ + דבק נראה כמה זמן יחזיק ,בכל מקרה בני צודק מישום שבמנוע של הבריסקה הוחלפו הגומיות ושם זה עובד טוב . לדעתי באסקורט זה לא עובד רק בשל הסל"ד הגבוה שבמנועים הסטנדרטים לא קורה.

אופיר ,

הגומיות נמצאות מתחת למכסה שסתומים קצת קשה לראות אותם מישום שהקפיצים של הסתומים מסטירים אותם . על מנת לפרק אותם יש ללחוץ על הקפיץ ולנתק את תפס הקפיץ. כל הרכבים שאני החלפתי להם גומיות היה אפשר לעשות את העבודה ללא פרוק ראש לא מכיר מנועים שאי אפשר. מה הגומיות עושות ראה הסבר מפורט של בני . על מנת לפרק את הגומיות חייבים להכניס לחץ אויר דרך החור של הפלג כדי שהשסתום לא יפול פנימה (אז כבר חייבים להוריד ראש). אני לא הייתי מכניס משהו אחר כמו חבל מלא ליכלוך ואולי גם גרגירי חול לתוך הצלינדר.כדי ללחוץ את הקפיץ צריך לבנות/לקנות כל יעודי מי שמעוניין יכול לקבל בכל מקרה אני לא הייתי עושה את העבודה הזאת פעם ראשונה לבד אלה עם משהו שכבר עשה את זה פעם.

בתמונה רואים את שני הגומיות המקורית וזאת עם ציפוי מתכת.

CIMG1968.jpg

דורון

פורסם
אז ככה

מצאתי גומיות אחרות באותה מידה רק שהחלק התחתון מצופה מתכת . אתמול הורכב נכנס יותר טוב יותר בלחץ + דבק נראה כמה זמן יחזיק ,בכל מקרה בני צודק מישום שבמנוע של הבריסקה הוחלפו הגומיות ושם זה עובד טוב . לדעתי באסקורט זה לא עובד רק בשל הסל"ד הגבוה שבמנועים הסטנדרטים לא קורה.

אופיר ,

הגומיות נמצאות מתחת למכסה שסתומים קצת קשה לראות אותם מישום שהקפיצים של הסתומים מסטירים אותם . על מנת לפרק אותם יש ללחוץ על הקפיץ ולנתק את תפס הקפיץ. כל הרכבים שאני החלפתי להם גומיות היה אפשר לעשות את העבודה ללא פרוק ראש לא מכיר מנועים שאי אפשר. מה הגומיות עושות ראה הסבר מפורט של בני . על מנת לפרק את הגומיות חייבים להכניס לחץ אויר דרך החור של הפלג כדי שהשסתום לא יפול פנימה (אז כבר חייבים להוריד ראש). אני לא הייתי מכניס משהו אחר כמו חבל מלא ליכלוך ואולי גם גרגירי חול לתוך הצלינדר.כדי ללחוץ את הקפיץ צריך לבנות/לקנות כל יעודי מי שמעוניין יכול לקבל בכל מקרה אני לא הייתי עושה את העבודה הזאת פעם ראשונה לבד אלה עם משהו שכבר עשה את זה פעם.

בתמונה רואים את שני הגומיות המקורית וזאת עם ציפוי מתכת.

חבל נקי וללא גרגרים,לא של חול וגם לא של חומוס,אלא חבל עם סיבים חזקים שאת קצהו מחממים עם מצית ומעבים אותו.

תוריד לתחתונה השחל החבל והעלה לעליונה,כך מכשיר הכיווץ לעולם לא יפיל לך שסתום פנימה.

פורסם

גם המקורי סביר להניח הוא בעל מתכת, התחלפי שהתקנת פשוט לא מצופה בגומי מעל.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...