Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב הופעת בעיה קונקרטית אני פותח שרשור חדש.

התנעתי עכשיו את הרכב פעם ראשונה בבוקר, הופיעו רעידות חזקות בטורי סרק, וכן התראת "catalytic converter fault" במסך התצוגה, נורת service ונורת התראת מנוע מהבהבת.

יש לציין כי אתמול נסעתי על הרכב כשעה ללא אף אחת מהתופעות הללו..

כיביתי את האוטו ורצתי למחשב.

עזרתכם תתקבל בברכה,

המודאג

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון, אחרי שיחה טלפונית עם המוסך ולאחר נסיעה של 10 דקות:

העברה להילוך נסיעה D הרעידות בסרק נעלמות.

בנסיעה - חלק לחלוטין, ללא רעידות בהילוך סרק והילוך P בשעת עצירה ברמזורים.

ללא בעיית סחיבה או שינוי מהנסיעה אתמול, התקינה לחלוטין.

נורת service עדיין דולקת, נורת תקלת מנוע עדיין מהבהבת, חוץ מזה, חווית נהיגה רגילה, בהתחשב בהיכרות הקצרה שלי עם הרכב.

החלטה: ביום שני למוסך בכל מקרה לצורך יישור קו ואבחון התקלה, עד אז נסיעה רגילה ברכב תוך קשב למנוע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אתה מתכוון לאזהרה על זיהום אוויר במחשב המרכזי התשובה לכך היא בחיישן כמות אוויר שנמצא אחרי הפילטר אוויר, רציתי לכתוב לךכשראיתי שרכשת את הרכב שלא תעשה כלום בתחום ישור קו אתה עוד תזדקק לכסף.

כשהופיע לי התקלה הזו לא ניגשתי למוסך כי סיפרו לי על הוצאות בסך כמה אלפי שקלים (7 לייתר דיוק) כשהבעיה נפתרה במעבדת רכב שנמצאת בראשון ובפעם השנייה על ידי הזמנת חיישן מEBAY בעלות של 300 שח בקירוב.

אם תרצה עזרה שלח לי את הקריאה מהמחשב אם זה אנטי פולושן זו בעייה מוכרת וידועה

על אחריותך בלבד!!!!!!! קראת? אני אכתוב שוב על אחריותך בלבד!!!!!!!!!!!!

ניתן לפרק את חיבורי המצבר ואז לחבר למספר שניות את חיבור המינוס המנותק לחיבור הפלוס המנותק וכך לאפס את קריאת התקלה. לפעמים זה עוזר למספר חודשים לפעמים לכמה דקות

never slow down never grow old

פורסם

גלעד תודה, אני במוסך ביום שני בבוקר (אגב, זה דוג דה בורדו בתמונה?).

טייפ אר, אני מעדיף לא להתחכם במחיקת התראות, בין השאר מכיוון שאני בכל מקרה מבקר במוסך בקרוב.

לא יודע מאיפה הסקת שאני לא אעשה יישור קו, בדיוק להיפך.

עריכה: קראתי את הפוסט שלך שוב והבנתי למה התכוונת בעניין יישור הקו. ביום שני אדע איפה וכמה להשקיע ביישור קו. תודה בכל מקרה.

Winston S. Churchill -

פורסם

בדיוק לכך התכוונתי, תמתין וכשתקבל את התמונה תחליט במה חשוב להשקיע מנסיון של 30000 ק"מ עם C5 אני יכול לספר לך שבסך הכל הרכב טוב רק קצת מסובך אבל המנוע הזה מופיע בכל כך הרבה רכבים ווריאציות כך שנצבר הידע.

לגבי העניין עם איפוס התקלה, הרכב שלי היה מחברת הליסינג ולא שלי פרטי וכשהתקשרתי להודיע להם על התקלה ברכב הציעו לי לעשות את העניין עם המצבר ולראות אם זה עוזר, ולהפתעתי זה עזר. באופן אישי אהבתי את הרכב מאוד והבעיה הכי גדולה שנתקלתי בה הייתה שיום אחד המזגן הפסיק לחמם (חורף כמובן) ומתזי המיים החליטו על דעת עצמם להשפריץ על השימשה הקידמית מה שגרם לווישרים לפעול ולי נותר רק לשבת לקפוא מקור ולהינות מהמופע

never slow down never grow old

פורסם
גלעד תודה, אני במוסך ביום שני בבוקר (אגב, זה דוג דה בורדו בתמונה?).

טייפ אר, אני מעדיף לא להתחכם במחיקת התראות, בין השאר מכיוון שאני בכל מקרה מבקר במוסך בקרוב.

לא יודע מאיפה הסקת שאני לא אעשה יישור קו, בדיוק להיפך.

עריכה: קראתי את הפוסט שלך שוב והבנתי למה התכוונת בעניין יישור הקו. ביום שני אדע איפה וכמה להשקיע ביישור קו. תודה בכל מקרה.

אכן זהו דוג דה בורדו שהיה שלי ואפילו נולד אצלי בבית ולצערי הרב נפטר מסרטן לפני כמה שנים, היום יש רועה בלגית.

תקלת זו קשורה להרבה דברים ולא רק חיישן חמצן. גימגום כזה פלוס הופעת תקלה נשמע כמו MISS FIRE שלרוב נגרם מסלילי הצתה פגומים שגורם לדלק שלא נשרף להגיע לממיר הקטליטי ולחיישן החמצן לכן יש תקלת ממיר.

כמובן שעד שלא יעשה איבחון בעזרת מחשב, הכל בגדר ניחושים מושכלים.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה גלעד.

נסעתי במתווה הררי במשך כשעתיים (לא כדי לבדוק, מסיבה אחרת 8)), הרכב נסע חלק לגמרי, מבחינת ביצועים ומבחינת צליל מנוע.

נורת סרוויס ונורת תקלת מנוע דולקות, ועכשיו מופיע המסר "אנטי פולושן פולט"...

Winston S. Churchill -

פורסם

עדכון:

התנעת בוקר 2 - רעידות קלות מורגשות, נעלמו עם תחילת הנסיעה ולא שבו, נסיעה הררית של כשעתיים עם עצירות, הכל נראה כשורה.

אין הודעות התראה או נורות אזהרה.

אדווח אם יש שינוי\אחרי ביקור "יישור קו" במוסך.

שבת שלום

Winston S. Churchill -

פורסם
עדכון:

התנעת בוקר 2 - רעידות קלות מורגשות, נעלמו עם תחילת הנסיעה ולא שבו, נסיעה הררית של כשעתיים עם עצירות, הכל נראה כשורה.

אין הודעות התראה או נורות אזהרה.

אדווח אם יש שינוי\אחרי ביקור "יישור קו" במוסך.

שבת שלום

בהצלחה! מחכה כמובן לעדכון לאחר הביקור במוסך.

שבת שלום.

פורסם

לחברים שלום,

התנעת בוקר 3 - המנוע מניע בקושי ובהילוך סרק נשמע כמו מנוע בוכנה משנת 1920. משלב תחילת הנסיעה הכל לכאורה כשורה.

הייתי במוסך "שאפט", והנה התוצאות:

הוחלפו פלאגים, ולפי החלטה שלי הוחלפה גם תושבת מנוע אחת שהיתה סדוקה ו"נמוכה". כמו כן, נוקו שסתומי מנוע שסבלו כנראה משמן ברמה ירודה. הוחלף שמן מנוע כחלק מטיפול תקופתי (על כך בשרשור נפרד).

המנוע נשמע נהדר, והמבחן האמיתי יהיה מחר בבוקר בהתנעה ראשונה.

אני כנראה לא מחדש לחברי הפורום, אבל דודי וניצן ממוסך שאפט הם נותני שירות מהמעלה הראשונה, ובמיוחד סבלניים לשאלות של קרציה כמוני שנמצא בשלב ה"חרדה שאחרי קניית סיטרואן".

אעדכן מחר לגבי ההתנעה.

Winston S. Churchill -

פורסם

הי גלעד,

הופיעו אוסף של תקלות שקשורות בתהליך ההצתה והשלמת פעולת הבוכנות, "מיספיירינג" וחבריו.

התקלות אופסו לאחר שבוצעו התיקונים שלעיל. בסריקה חוזרת תוך כדי הפעלת המנוע הן לא הופיעו שוב.

המנוע נשמע ומרגיש הרבה יותר חלק, ואני ממתין לראות אם התקלות תופענה שוב.

Winston S. Churchill -

פורסם

התנעת בוקר ראשונה אחרי הטיפול - חלק כמעט לגמרי, ללא רעידות.

לדברי המכונאי צריך עוד יום יומיים עד שהשמן החדש ישטוף את שסתומי המנוע וינקה אותם, ואז אדע אם התיקון הצליח במלואו.

אעדכן.

Winston S. Churchill -

פורסם

הבוקר חזרה הבעיה לאחר כמה ימים של התנעות חלקות לחלוטין.

בבוקר בלבד המנוע מניע "לא חלק" והרכב קצת רועד (לא כמו קודם), אך הנסיעה חלקה והסחיבה סבירה ליכולתו של הרכב (בניטרול תיבת ההילוכים AL4 המזעזעת). אין התראות או נורות אזהרה דולקות.

אם החלפנו שמן, פילטר שמן, פלאגים ותושבת מנוע, מה יכולה להיות הבעיה? בעיה עקשנית בשסתומי מנוע (לכלוך, עיקום)? סלילי הצתה?

תודה למסייעים ושבוע טוב

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...