Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי מעורב בתאונה קלה, ללא נפגעים למזלי. לאחר התאונה אף אחד מהצדדים לא היה מוכן להודות באשמה.

כעת מה שאני רוצה לדעת זה מה הן ההשלכות לכך? במידה ואף אחד לא מודה באשמה מה הולך לקרות לשני הנהגים?

ובמידה ומישהו מודה באשמה, מה הצד הלא אשם השיג בכך.

סלחו לי מראש אם שאלות בסגנון אלה נשאלו כבר, הרצתי חיפוש ודיפדתי בכמה עמודים ולא מצאתי תשובה לשאלותיי.

אודה לכם על כל תשובה. אני בלחץ מטורף כי אני אין לי כסף לממן את הדברים האלה או את התייקרות הביטוח שלי בשנה הבאה.

פורסם

מה קרה?

מה הנזקים?

במקרה כזה שני הנהגים מערבים ביטוח, ושתי החברות מתדיינים ביניהם בבית משפט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לרכב שלי נגרם נזק קל. כנף הרכב שלי ספגה את רב המכה. הרכב הפוגע היה פיג'ו 205 והטמבון שלו התפרק בנוסף לכמה חלקים נוספים, קשה לי להעריך כמה קשה הייתה הפגיעה שלו מכיוון שהאוטו שלו היה פגוע עוד לפני כן.

בכל אופן, יצאתי מחניון ורציתי להשתלב שמאלה לתוך כביש דו סטרי. חיכיתי שמספר רכבים יעברו, אני לא מגזים, נתתי את זכות הקדימה הארוכה ביותר שנתתי אי פעם. לאחר שראיתי שבטוח מבחינתי לעבור, ביצעתי פניה. לצערי, הרכב שפגע בי היה רחוק אך נסע במהירות מוגזמת, כשהוא הבחין בי מאוחר מדי, החליט לבצע פניה חדה על מנת לעקוף אותי. אני ראיתי את המהירות בה הוא מגיע והחלטתי להשלים את הפניה במהירות, שנינו ניסינו להתחמק מפגיעה ושנינו נפגענו. כמובן שכל אחד מאשים את השני.

הנהג הפוגע מתעקש שעליי היה לתת לו זכות קדימה ביציאה מחניון ויהי מה. אני טוען שנתתי את זכות הקדימה, וכשראיתי שהוא במרחק רב, פניתי. אך בשל נהיגתו חסרת האחריות הוא סטה מנתיבו בצד מלא ביטחון מופרז וגרם לתאונה.

בסופו של דבר, לא משנה לי מי אשם באמת. אני רק רוצה לדעת מה חברות הביטוח יעשו. אני מאמין בחפותי, אך מעניין אותי לדעת מה קורה כשאין הסכה וכשיש הסכמה.

פורסם

לרוב מה שקורה במצב שתיארת זה כדלקמן:

אתה פונה לחברת הביטוח שלך,נותן את גרסתך לתאונה ומוסר להם את פרטי בעל הרכב השני שמעורב בתאונה.

חברת הביטוח שלך כעת תפנה לחברת הביטוח של הנהג השני בדרישה לתשלום הנזקים,בצירוף דו"ח שמאי והסבר מפורט על השתלשלות התאונה.

בהנחה ו-2 הצדדים לא מודים באשמה,חברה הביטוח השנייה תדחה את תשלום הנזקים ותגיש תביעת נזקים נגדית.

בשלב זה חברת הביטוח שלך תפנה לבית משפט בתביעת נזיקין כלפי הנהג השני המיוצג על ידי חברת הביטוח שלו.

זה גם הזמן שחברת הביטוח שלך תמנה לך עורך דין שיגבה ממך עדות נוספת אודות התאונה ויעדכן אותך לגבי ההליך המשפטי וכן מועד המשפט.

בהנחה ולא תגיעו להסדר (אתה וחברת הביטוח שלך אל מול הנהג השני וחברת הביטוח שלו) אתם תגיעו לבית משפט, שם השופט עלול בהחלט לפסוק על פשרה (כלומר=כל אחד משלם את הנזקים העצמיים שלו) מכיוון שאין לו אפשרות לקבוע מי באמת אחראי לתאונה, או שלחילופין הוא כן יגיע להחלטה מי אחראי לתאונה והוא יישא בעלויות הנזקים (כמובן הוא=לחברת הביטוח שלו) וכן בהוצאות בית המשפט,שכר טירחה לעו"ד וכן פיצוי בגין איבוד ימי עבודה.

סתם דעה אישית, אתה אשם בתאונה,ולו מהסיבה שיהיה לך מאוד מאוד קשה להוכיח שהרכב השני נסע במהירות מוגזמת, מה גם שאתה זה שהשתלבת מחנייה לנתיב נסיעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מבין למה כולכם רואים בי האשם. אני לעולם לא מתחמק מאחריות, אני אפילו מאמין שהייתי יכול למנוע את התאונה.

אך תארו לעצמכם רגע שאני באמת לא אשם. והנהג באמת היה חסר אחריות ונהג במהירות מופרזת. לי אין שום דרך להוכיח זאת והממצאים וחוסר ההוכחות מראים כי אני אשם. תארו לעצמכם כמה רע אני מרגיש שאני צריך להפגע מכך.

עליי לציין כי הנהג הפוגע היה מעורב בתאונה נוספת שבוע לפני כן ואף התגאה בכך שיש לו רשיון "כבר שנה וחצי" והוא יודע לנהוג.

אני לא מעוניין להגיע לבית משפט רק כדי לצאת אשם, להתאכזב מחוסר הצדק (ואני לא פוסל אפשרות שאני אשם כמובן, אם האחריות היא שלי אני אשא בה) ועוד לשלם הוצאות נלוות. האם הסיפור הזה יסתיים בבית משפט? ואני שוב אציין שמדובר בפגיעות קלות.

(אגב, תודה רבה על העזרה, מעולם לא הייתי מעורב בתאונה ואני ממש בלחץ)

פורסם
אני לא מגזים, נתתי את זכות הקדימה הארוכה ביותר שנתתי אי פעם.

הגזמת.

תפסיק למדוד זמן על הכביש בנסיעה מנהלתית. תראה איך פתאום הכל נראה אחרת. זכות קדימה לא מותנית בזמן - פשוטה כמשמעה. אתה לא נתת זכות קדימה, גם אם הצד השני נסע 200 קמ"ש.

לדעתי אתה תצא אשם לא משנה מה. הטיעון של "חשבתי שיש לי מספיק זמן" לא מחזיק מים. תאמין לי - הייתי בקצה השני של פרשה דומה עד זהה. הנהג השני, שעשה בדיוק את מה שאתה עשית וטען את מה שאתה טוען לגבי המהירות שלי לא הודה. לי לא היה ביטוח מקיף - לצד השני כן היה.

תבעתי אותו בתביעות קטנות, ייצגתי את עצמי (ואני רחוק מלהיות עורך דין, אם כי קיבלתי תדרוך מקיף מעו"ד פליליסטית רצינית) - השופט נזף בו על בזבוז זמן בית המשפט, וכמובן שיצא אשם.

אל תהיה לחוץ, לא קרה כלום. שלם את ההשתתפות העצמית במידה והתיקון שלך יקר יותר מסכום זה. לגבי הפגיעות של הצד השני - ביטוח צד ג' שלך יכסה את זה.

עליית הפרמיה שלך סביר למדי שתהיה שולית, בתלות בעברך (הנקי לדבריך), גילך ומשתנים נוספים. אני לא חושב שזה יגיע לסכום משמעותי.

שיהיה בהצלחה, סע בזהירות ואמן שזו תהיה הפעם האחרונה שאתה תובע את הביטוח.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

זה שכל צד לא מודה - זה בסדר גמור.

דרישות חברות ביטוח הן שאסור לך להודות באשמה (גם אם ברור כשמש בצהריים מי אשם), לא בע"פ ובוודאי שלא בכתב, אלא רק למסור פרטים וזהו.

צד שיודה אל מול הצד השני כי הוא אשם, עלול למצוא עצמו ללא הגנה ביטוחית ועלול לשאת בכל ההוצאות על חשבונו.

גם אם צד חושב שהוא אשם, לא תמיד זה המצב ובמקרים רבים, גם אם הוא באמת אשם, מצטרפת לכך אשמה תורמת של הצד השני ובכך בעצם מופחת סכום הפיצוי לצד השני.

קרא את תשובתו של עידן82, רק הפעם תחשוב שכל מה שהוא כתב בעצם מבוצע מהצד השני כלפיך - גם זה יכול להיות.

לא כל מחלוקת מגיעה לפתחו של בית-משפט. חברת הביטוח שלך שומעת את גירסתך. חברת הביטוח של הצד השני שומעת את גירסתו. במקרים רבים החברה מבינה לבד אם יש אשמה או אשמה תורמת והחברות סוגרות בינייהן התחשבנות. מן הסתם נראה הגיוני שאם הוא נסע במהירות 200, כנראה שיש לו אשמה תורמת.

את המצב אינך יכול לשנות, מסור כל המידע לחברת הביטוח שלך ותן להם להמשיך בענין. אם הנזק קטן מההשתתפות העצמית שלך, בד"כ הם ימליצו לך לשלם ישירות וכך לא תפסיד את ההנחה לשנים הבאות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני מבין למה כולכם רואים בי האשם. אני לעולם לא מתחמק מאחריות, אני אפילו מאמין שהייתי יכול למנוע את התאונה.

אך תארו לעצמכם רגע שאני באמת לא אשם. והנהג באמת היה חסר אחריות ונהג במהירות מופרזת. לי אין שום דרך להוכיח זאת והממצאים וחוסר ההוכחות מראים כי אני אשם. תארו לעצמכם כמה רע אני מרגיש שאני צריך להפגע מכך.

בדיוק.

אם היו נפגעים בתאונה והיה מגיע בוחן, היתה לו אפשרות לקבוע (אולי) שהרכב שמגיע לו זכות הקדימה נהג במהירות כל כך גבוהה שלא יכול היה הנהג הסביר לצפות את הגעתו. אולי. אבל כפי שדברים עומדים, באמת חבל לך על הזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה אומר שראית אותו, אז לא הערכת נכון את הזמן עד שהוא יגיע אליך, אתה אשם.

נניח ואם היה מצב שלא ראית אותו, ולפתע הוא נכנס בך אז אולי עוד אפשר לטעון שהוא נסע מהר.

אם ראית אותו אתה לא יכול לטעון שהוא נסע מהר מידי, גם אין לך מכשיר מדידה ואתה לא יכול לקבוע שהוא נסע מהר, ראית רכב, אתה צריך לתת זכות קדימה, תחכה ותחכה גם שעה שלמה ואם צריך יותר אז אין מה לעשות, עד שכולם יעברו ורק שיתאפשר לך לצאת בבטחה מהצומת אתה צריך לצאת.

ראית את הרכב ובכל זאת יצאת, אני מצטער לבשר לך את דעתי אך אתה אשם.

• תוכן חדש...