Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאור קטן על מצב הרכב דגם ושנתון בכותרת, ק"מ 150K, יד 2. לאחר טיפול אחד אצל חאפר הבנתי כמו שכולם אומרים

משלם זול עולה ביוקר, לכן הטיפולים בזמן ואצל מוסך נורמלי.

תחילת הבעיה באמצע הנסיעה הרכב התחיל להשמיע רעש של מסוק (מצטער על התאור אבל זה הכי מדוייק שיכולתי לתאר)

ובנוסף לרעש הרכב לא סחב נסע על 60 לקחתי אותו למסוך.

הרכב יצא מהמוסך לאחר שאחד הפלאגים יצא החוצה למזלי זה לא פגע בראש מנוע לכן המוסך שם מאריך

חדש לפלאג, בנוסף אחד משלושת צינורות הדלק נפגם (הצינור שבנוי מצינור גומי, צינור ברזל וצינור גומי מוזר)

למזלי נמצא בעל עסק שפשוט תיקן את הפגם שנימצא בחלק עם הצינור גומי המוזר ההבדל בעלויות בן צינור שלם

לתיקון החלק היה קרוב ל1000 שקל.

לאחר שקיבלתי את הרכב בל המוסך אמר לי שהקלאץ גמור למרות שבזמן נסיעה אני לא מרגיש משהו מיוחד

פעם בהרבה זמן קשה להכניס הילוך ראשון אבל חוץ מזה אין בעיה בנוסף הוא אמר לי שהרכב יכול לסחוב הרבה

יותר מהר וזה בגלל שהקלאץ גמור, לפי הבנתי העלויות של החלפת הקלאץ בסביבות 800 שקל האם שווה

להשקיע ותקן עכשיו כל עוד יש כמה תיקונים והמחיר יכול להיות פחות או שהאוטו יכול לסחוב ככה?

וזה באמת משפיע על הסחיבה? אם כן כל התפיסה שלי על המשמעות וההשפעה של המצמד ישתנתה.

וגם יש לי רעש הרבה זמן מהרצועות מה עלויות תיקון כזה?

בנוסף החלון החשמלי בצד הנהג נתקע בכמה מקומות ורק בעזרת משיכה קטנה הוא עולה, לצערה של אחותי

ולמזלי האוטו שלה הושבת פונטו ספייס לפני שנשלח לפירוקיה נתנו לי לפרק ממנו כמה דברים ואחד

הדברים שפירקתי זה שני המנועים צד נהג ונוסע ליד הנהג וזה לאחר שביררתי שזה יתאים לי

בעל המוסך אמר שזה לא מתאים וצריכים כמה חלקים האם זה נכון?

ועוד דבר קטן ידית כיבוי האורות שלי התפרקה וכרגע האורות דלוקים קבוע כמה עלויות התיקון של זה?

הבנתי שזה לא עבוד ל"עשה זאת בעצמך" כי זה התעסקות עם כרית אוויר.

מצטער על החפירה ומקווה שנתתי את מירב הפרטים, תודה לעוזרים.

פורסם

לגבי הידית כדאי לפנות לחשמלאי רכב. תעשה שיעורי בית לפני ותברר עלות של ידית כזו בפירוקיות כדי שבמידה ויגידו לך שצריך להחליף את הידית תדע פחות או יותר את העלות שלה (שלא יקרעו אותך במחיר). אני ממליץ לך לנתק את המצבר כדי שהוא לא יתרוקן כאשר הרכב לא מונע.

באותה הזדמנות תבדוק את נושא החלונות חשמל, אני לא מאמין שיש הבדל בין פונטו רגילה לדיזל בחלונות חשמל כי הרי מדובר באותו בודי, רק המנוע שונה.

בדיקה של הקלאץ היא פשוטה ביותר, כאשר אתה הרכב במצב סטטי הרם בלם יד, שלב הילוך שלישי (הילוך ישיר) והתחל לאט לאט לשחרר את הקלאץ, אם שחררת כמעט את כל הקלאץ והרכב לא נכבה סימן שהקלאץ שלך גמור אחרת הקלאץ תקין.

בעיית שילוב של הילוך ראשון יכולה לנבוע מסנכרון גמור בגיר ולא חייב להיות שהקלאץ גמור.

בכל מקרה אם אתה נכנס לפרויקט של החלפת קלאץ תתעקש להיות נוכח בהחלפה ולראות במו עינייך את הקלאץ שיוצא מהאוטו ולבדוק שבאמת הפלטה שלו גמורה.

רעש של מסוק יכול לנבוע (לדעתי) ממאוורר של הרדיאטור, רצועות (טיימינג/אביזרים) או מערכת פליטה. קשה לקבוע דרך האינטרנט ולכן חובה להיכנס למוסך כדי לבצע בדיקות נוספות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

השאלה כמה עולה המוט של החלפת האורות?

ואני יבצע את הבדיקה של הקלאץ תודה.

מישהו מכיר מגרש של חלקי חילוף באזור ירושלים?

פורסם

בדיקה של הקלאץ היא פשוטה ביותר, כאשר אתה הרכב במצב סטטי הרם בלם יד, שלב הילוך שלישי (הילוך ישיר) והתחל לאט לאט לשחרר את הקלאץ, אם שחררת כמעט את כל הקלאץ והרכב לא נכבה סימן שהקלאץ שלך גמור אחרת הקלאץ תקין.

מצטער על ההקפצה בדקתי את הקלאץ בשיטה שכתבת והרכב נכבה, האם הקלאץ משפיע על יכולת הסחיבה של הרכב?

פורסם

ידית אורות מכרתי כזאת מפירוק 150 ש"ח חדש יעלה המון .

אחת המחלות של הפונטו הילוך ראשון שלא נכנס אם החליפו שמן גיר לא מתאים זאת הסיבה

ולחילופין החלף שמן גיר 75*80 שנמכר במוסכי פיגו.

לגבי הקלץ אם לא הוחלף עד כה זה הזמן או שתיסע עד שיעצר לא יקרה כלום.

לגבי הרעש כמו שאמר רד מערכת פליטה כנראה חור שד"א ישנה את בדיקת הזיהום אויר בטסט ולא יעבור

פורסם
ידית אורות מכרתי כזאת מפירוק 150 ש"ח חדש יעלה המון .

אחת המחלות של הפונטו הילוך ראשון שלא נכנס אם החליפו שמן גיר לא מתאים זאת הסיבה

ולחילופין החלף שמן גיר 75*80 שנמכר במוסכי פיגו.

לגבי הקלץ אם לא הוחלף עד כה זה הזמן או שתיסע עד שיעצר לא יקרה כלום.

לגבי הרעש כמו שאמר רד מערכת פליטה כנראה חור שד"א ישנה את בדיקת הזיהום אויר בטסט ולא יעבור

מישהו מכיר פרוקיה באזור ירושלים?

ומשם אני יוכל לקנות גם קלאץ או שלא מומלץ?

ובנוגע לקלאץ האם רק שהוא גמור הוא פוגע בסחיבה? ויש סימפטומים שדרכם אפשר לדעת שהוא הולך

ל"מות" שאני לא יתקע באמצע הנסיעה זה אף פעם לא כיף.

פורסם

בדגם HSD יש כרית אויר בגלגל ההגה ולכן מנגנון ידיות האורות/אתות/מגבים שונה ומחובר אליו "סליל שעון" שתפקידו להעביר מגעי חשמל אל כרית האויר ומלחצני הצופר, פיקוד להפעלת הצופר.

לכן יש חשיבות בהחלפה נכונה של מנגנון ידיות אלו, חדש או משומש.

צריך לקוות שמנגנוןן ידיות משומש כזה פורק נכון מהרכב (כשגלגלי הרכב במצב ישר) וזאת כדי ש"סליל השעון" לא יקרע

בזמן סבוב ההגה עקב מיקומו הסבובי הלא נכון.

בברכה - רפי לין

פורסם
בדגם HSD יש כרית אויר בגלגל ההגה ולכן מנגנון ידיות האורות/אתות/מגבים שונה ומחובר אליו "סליל שעון" שתפקידו להעביר מגעי חשמל אל כרית האויר ומלחצני הצופר, פיקוד להפעלת הצופר.

לכן יש חשיבות בהחלפה נכונה של מנגנון ידיות אלו, חדש או משומש.

צריך לקוות שמנגנוןן ידיות משומש כזה פורק נכון מהרכב (כשגלגלי הרכב במצב ישר) וזאת כדי ש"סליל השעון" לא יקרע

בזמן סבוב ההגה עקב מיקומו הסבובי הלא נכון.

בברכה - רפי לין

תודה רפי יש דרך לדעת שאני ילך לקנות מפירוק או שהחיסכון מינמלי ולא שווה את ההשקעה ולתת לאיש מקצוע

גם להתקין?

מה דעתך על הקלאץ, להחליף או לחכות? או יותר נכון עד כמה זה נחוץ להחליף עכשיו?

פורסם

לא ניתן לדעת אם "סליל השעון" תקין במנגנון משומש שפורק מרכב ואם הוא פורק כשהוא נמצא במצב "גלגלים ישרים".

אם תחליט לקנות מנגנון משומש, דאג לקבל עליו אחריות.

לגבי המצמד (קלאץ'), דרך המסך והמקלדת לא ניתן לדעת מה מצבו במדויק, מחליק או מפריד גבוה או לחיצתו קשה וכו'.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...