Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופיר, שכ"ל במכללות נורמליות (לא הבין תחומי או המכללה למנהל שגובים 30K לשנה) הוא כמו באוניברסיטה רגילה כלומר סביבות ה10K.

הבעיה באו"פ פתוחה שהעדר מסגרת יפיל את רוב האנשים. אני בטוח שגם אני ללא מסגרת מסודרת ומלחיצה ,ספק אם הייתי מצליח לסיים שם תואר בפרק זמן סביר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אופיר, שכ"ל במכללות נורמליות (לא הבין תחומי או המכללה למנהל שגובים 30K לשנה) הוא כמו באוניברסיטה רגילה כלומר סביבות ה10K.

זה לא קשור לנורמליות של המכללה אלא לתקצוב של המכללות ע"י משרד החינוך.

מאתה אמור מכללה מתוקצבת במקום מכללה נורמלית ומכללה פרטית במקום מכללה לא נורמלית :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה אוטומטי נשלח ומופקד לחשבון בנק.

אפשר לברר עם המוקד של הפתוחה לגבי זה.

זה תקף רק אחרי מספר מסויים של קורסים (לא זוכר בדיוק כמה) ואם עברת את ה"מכסה" אז מקבלים גם רטרואקטיבי.

אז המחיר המוזל לא תקף לאלו שעשו נגיד חמישה קורסים ואז פרשו , הוא מגיע רק לאלו שקרובים לסיום.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

להבדיל מרוב האנשים בשרשור הזה, יצא לי ללמוד ולסיים תואר בפתוחה. כמה מחברי למדו אף הם במסגרת הזו. מאוחר יותר עשיתי תואר נוסף באוניברסיטה סטנדרטית.

כמו בכל מקום, הקושי תלוי מאוד בתואר. תחום כמו מדעי המחשב הרבה יותר קשה ודורשני בהשוואה לתואר עיוני. בהנחיה מוגברת אין הרבה הבדל בין הפתוחה לאוניברסיטה רגילה, והיא פותרת הרבה מבעיות המשמעת. בלא מעט קורסים בקושי נגעתי בספרים מאחר שההרצאות נתנו את כל הכלים ללימוד החומר והצלחה במבחן. מנגד, בהשוואה לאוניברסיטה רגילה צריך להגיש הרבה יותר תרגולים, אשר דורשים זמן רב.

אכן, על מנת לסיים תואר בזמן סביר צריך ללמוד 3-4 קורסים בסמסטר. מנסיוני, לימוד 4 קורסים יחד עם משרה מלאה פשוט לא הולך יחד. יחד עם זאת, ראיתי מספיק אנשים ששלבו עבודה במשרה מלאה עם שניים-שלושה קורסים בסמסטר ועוד אחד בקיץ.

עלות התואר שקולה לשנה וחצי-שנתיים במכללה (תלוי בתואר ותלוי במכללה). ההסתכלות של מעסיקים על התואר נעה בין אלו שיחשבו שאתה בטלן שונא מסגרות ועד כאלו שיעריכו אותך יותר מאשר הם יעריכו את מי שסיים תואר בעברית.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תודה לכולם על התגובות והעצות :-D

אני מתכנן בעקרון ללמוד מדעי המדינה כנראה בשילוב עם משהו (סוציולוגיה? יחב"ל?)

אני מעוניין לקחת הנחייה מוגברת כדי שיהיה לי את הקטע של לבוא קצת לשיעורים במקום רק ללמוד לבד.

יש לי משמעת עצמית די גבוהה,אבל לא מספיק גבוהה בשביל ללמוד לגמרי לבד (בשביל זה ההנחיה מוגברת)

העבודה שאני הולך לעבוד בה זה לא משרה מלאה בהייטק,אלא עבודה באבטחה של משהו כמו 4 משמרות בשבוע\6 משמרות בשבועיים

עכשו אני מתפטר מהעבודה הנוכחית שלי (שהיא עבודה עבודתית) ומנסה לחפש משהו שיהיה אפשר גם ללמוד שם.זה יהיה אידיאלי.

אבל אני יוצא מנק' הנחה שעם רמת השכר שאני מחפש אני אמצא רק עבודות "עבודתיות".

עוד תגובות יתקבלו בברכה!

V5

פורסם

אני חושב שאתם קצת לוקחים את הדברים לקיצון, אני אישית משלב כרגע 6 קורסים שביחד מהווים 19 ש"סים ביחד בנוסף למשרה מלאה בהיקף של 186 מינימום...

קל זה לא, אבל מהצד השני אני את התואר יסיים בצורה עובדתית תוך 3 שנים (+ סמסטר נניח אם אני יתקל בקושי במספר קורסים), לעומת חברה שלא פחות, אם לא יותר טובים ממני, שעובדים גם הם במשרה מלאה אבל הם מורחים את התואר שלהם בכל מני אשנבים למתמטיקה וממנים...

אבי.

פורסם

אני עובד במשרה מלאה,נשוי ואב ל 2, ואני מסיים שנה שנייה בפתוחה לתואר בחשבונאות וכלכלה,ואני יכול לומר לך שאם לא תתמיד (כמו בכל מוסד אקדמאי) לא תצליח,פרט לזה הפתוחה אינה שונה משום מוסד אחר אם אתה לומד בהנחייה מוגברת,אני סיימתי כבר 13 קורסים ולא פתחתי את הספרים כלל,כל החומר מועבר בשיעור.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מיכאל, אל תיפגע , אבל לדעתי עדיף להתקדם בעולם האבטחה מאשר ללמוד מדעי המדינה / סוציולוגיה...

לא מעט מכרים/ות חברים,חברות ובני משפחה שלי (ואפילו 3 מהשותפות שלי לשעבר בתקופת הלימודים) למדו את אחד התארים האלה או שילוב ביניהם וכולם אוכלים את הלב על זה שהם חצו את גיל 30 ,סיימו תואר (או תואר כפול) ועדיין אין להם כלים למצוא עבודה כלשהי שקשורה לתואר שלא לדבר על משהו במשכורת טובה.

לדעתי : אם בא לך לשלב שני חוגים, קח משהו שאפשר גם להתפרנס ממנו בנוסף לחוג אחר שכנראה מאוד מרתק אותך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אישית לא הסתדרתי עם הפתוחה ודווקא בטכניון הולך לי ממש טוב. פשוט לא למדתי - אם אתה מסוגל אז לך על זה, אבל מהניסיון שלי זה אחד ל10. כל זה במסלול ריאלי (מדמח וזה). עצות לא שוות הרבה כאן, קח קורס או שניים. הקורסים שאני לקחתי ובסוף לא עשיתי אתם שום דבר עזרו לי מאוד מאוד בדיעבד בטכניון, ככה שבטוח לא תפסיד מזה משהו.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אופיר:

א. התייחסתי להנחיה מוגברת , אתה צודק - לא ציינתי את זה וזה מוסיף עוד כמה שקלים לעניין.

ב. לגבי תואר במדעי מחשב - אלא אם יש להם פטנט אחר - אני מכיר את זה בתור 128 נקודות (שאני מסיים השנה ד"א ומסקרנות גם ספרתי - 35 קורסים סה"כ).

אני עשיתי חישובון עבור אשתי לתואר שלה - יצא 2/3 תואר בבינתחומי כמה שאני זוכר.

אם זה שונה (וד"א אכן שמתי לב כבר להחזרים) ויש תקרה עליונה - סבבה - טעות שלי - נרשם :)

לגבי מי שאמר שהקורסים הם ברובם 6 יחידות - אני מכיר את זה ממדעי מחשב וביולוגיה (שאשתי עושה בפתוחה) - זה לא מדויק.

אולי חצי מהקורסים 6 , זה לא משנה את ה8 נקודות ביחידה ללימודים כלליים ואת הקורסי בחירה ששווים 3-4 נקודות.

אולי במקצועות אחרים זה אחרת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

עזוב את זה שזה לא ממש רלוונטי כמות הקורסים הרי מה שמשנה באמת זה כמות הש"סים שאתה לוקח בסמסטר...

אם תיקח 5 קורסים של 2 ש"סים או 2 קורסים של 5 ש"סים זה יהיה שקול בדיוק. אז אני לא ממש מצליח להבין את שיטת המדידה שלכם של הקורסים כאיזשהוא מדד לכמות השקעה\דרישה איך שלא תקראו לכך בסמסטר...

אבי.

פורסם

ליביו,

הנה תכנית הלימודים, 108 נק' בלבד :)

לגבי הנחיה מוגברת - עוד כ-250 ש"ח לקורס, עוד כ5.5K לתואר שלי לדוגמא, אבל זה לא נחשב לחלק משכר הלימוד, אפשר גם להכניס לחישוב עוד הרבה דברים (גם בפתוחה וגם במכללות)

לגבי ניקוד הקורסים, עד לפני שנה-שנה וחצי, אכן רוב הקורסים היו 6 נקודות, היום נשאר רק קורס אחד או שניים מתקדמים עם 6 נק', כל השאר 4

פורסם

אז שכחת לספר שאין לכם נקודות כלליות בכלל , אבל יש לכם עוד סדנה , סמינר וקורסי אנגלית / פתור מאנגלית - שהם די הרבה כאב ראש בפני עצמן - מה שבטוח - זה הרבה פחות מביולוגיה לתואר ראשון בצורה מדהימה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני התחלתי תואר בפתוחה בתיכון, ועשיתי את רובו תוך כדי הצבא.

הכל אפשרי אם באמת רוצים, עניין של השקעה בסופו של דבר.

התואר בפתוחה (תלוי באיזה תחום אני מניח) הוא תמיד נחשב,

בטוח יותר ממכללות ששם מתקבלים ומסיימים עם כסף... :wink:

ובתור בנאדם שלמד עד היום ב- 4 מוסדות אקדמיים שונים,

אני יכול בכנות להעיד כי הרמה בפתוחה גבוהה יותר מרוב האוניברסיטאות,

כולל קורסים של הפתוחה לתואר ראשון שהם טובים יותר מקורסים לתואר שני במקומות אחרים.

השנקל שלי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אז שכחת לספר שאין לכם נקודות כלליות בכלל , אבל יש לכם עוד סדנה , סמינר וקורסי אנגלית / פתור מאנגלית - שהם די הרבה כאב ראש בפני עצמן - מה שבטוח - זה הרבה פחות מביולוגיה לתואר ראשון בצורה מדהימה.

ליביו

אצלך לא צריך ללמוד אנגלית או להוציא פטור? :shock:

אין הרבה הבדל בין סדנא, סמינר וקורס רגיל, הלוואי ואלה היו הצרות שלי

• תוכן חדש...