Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מצטרף למיטב המסורת של חברי הפורום המתייעצים בנוגע להחלטות מהותיות והרות גורל לגבי עתידם המקצועי והזוגי. :lol:

אז ככה:

עלה לי הרעיון של ללמוד בפתוחה.

סיבות עיקריות - רוצה להמשיך לעבוד כמו בן אדם,לא רוצה לשפר בגרויות\לעשות פסיכו'\לעשות מכינה.

האם אפשרי בכלל לעבוד בעבודה עבודתית (ז"א לא כזאת שאפשר לשבת וללמוד בה) נניח 4 ימי עבודה של 10 שעות, ועוד ללמוד בנוסף לזה?

ז"א האם זה מספיק זמן שנשאר ללימודים? האם במצב כזה ניתן להשלים תואר בזמן סביר ולא למרוח אותו על 6 שנים?

האם שווה בכלל ללמוד שם? כלומר איך תואר שלהם מצטייר למעסיקים בשוק העבודה?

שמעתי 2 תאוריות בנוגע לזה:

1.מעסיקים שחושבים שפתוחה זה חרטא וזה לאנשים שלא יכלו להתקבל לאונ' נורמלית כי הם מפגרים

2.מעסיקים שחושבים שאנשים שלמדו בפתוחה זה אנשים רציניים שיש להם משמעת ויכולת למידה עצמית

מה מהסוגים הנ"ל יותר נפוץ?

אולי בכלל כדאי לנסות לנצל "אפיק מעבר" שלהם לאונ' רגילה?

קיצר אני מבולבל בקשר לכל זה :?

עצות ועצים יתקבלו בברכה.

V5

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה רוצה ללמוד?

בחלק מהתחומים יש מכללות עם מסלולים גמישים לאנשים עובדים בהם הלימוד מתבצע בעיקר בשעות הערב ובימי שישי שמאפשרים גם לאנשים עובדים להוציא תואר בזמן סביר.

אפיק מעבר לאוניברסיטה רגילה - שוב, תלוי באיזה תחום. בגדול זה יכול להיות אחלה מסלול, אבל אל תצפה לחיים קלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לומד בפתוחה שנה שנייה ובאופן כללי אני לא ממליץ, למרות שזה נורא אינדיבידואלי.

אני עובד במשרה מלאה, כ45 שעות בשבוע (למי שמכיר קצת את עולם ההייטק של היום יודע מה ההבדל בין שעות על הנייר לשעות תכלס)

זאת אומרת בפועל אני עובד 50 שעות לפחות במשרד ועוד איזה 5 בבית.

ת'אמת אני אגיד לך? נשבר לי כבר מהפתוחה הזאת בצורה בלתי רגילה, בשביל להתקדם בתפקיד שלי אני לא צריך תואר אבל חשבתי שזה יהיה חשוב ל"עתיד" והפתוחה היא היחידה שיכולתי להתחייב אליה כי אין לי זמן להגיע לשיעורים בכלל.

האמת היא שדי קשה ללמוד בפתוחה ובמיוחד קשה מאד להתמיד.

אני כרגע מרוח ב2 מועדי ב' ותאמין לי אין לי אפילו רבע מהזמן הנדרש ללמוד.

בקיצור אחרי שבכיתי קצת, שתדע לך שעם משרה מלאה זה קשה מאד והייתי ממליץ על מסלול שמחייב אותך להגיע לשיעורים, כי רוב הסיכויים שגם אתה תפסיק להגיע לשיעורים ובסופו של דבר הסיכוי להתייאש הוא גבוה מאד. אני לא מתייאש בינתיים אבל כרגע אני ב"מסלול" של עוד איזה 4 שנים לפחות וההסתכלות קדימה מאד מייאשת, רוב החברים שלי בגילי (25) שנה הבאה כבר מסיימים, אז נכון אני בחרתי בקריירה מסויימת בלה בלה אבל מבחינת לימודים, זהו מסלול שלא מתאים להרבה מאד אנשים כלל וכלל.

פורסם

יש מקומות שניתן ללמוד בהן רק בשישי ועוד פעם באמצע שבוע, זה נקרא מסלול גמיש ,תברר לגבי זה במקומות הלימוד.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

האם התואר שווה אז כן לפחות לא פחות משל המכללות.

בממוצע צריך כ 22 קורסים לסיים תואר בפתוחה בחישוב גס זה כ 8 קורסים בשנה . כלומר ניתן לעשות 4 בכל סמסטר ואז תשכח מעבודה עבודתית במקביל. או לעשות 3 בכל סמסטר שזה יותר סביר ועדיין קשה מאוד עם עבודה עבודתית במקביל ולעשות 2 בקיץ. או למשוך את התואר ליותר מ3 שנים שזה מה שקורה כמעט לכולם בפועל. אנשים שעובדים עושים בממוצע 2 או אפילו אחד קורסים בסמסטר.

מבחינת הקושי אז הלימודים קשים , אומנם לפעמים אני שומע אנשים שמספרים שהם שמוציאם ציונים גבוהים בלי ללמוד אבל לדעתי זה לא נכון. כי החומר קשה ואפילו מאוד ויש הרבה חומר בכל קורס היקף כל קורס בפתוחה הוא כמו 2 קורסים באוניברסיטה רגילה ולכן גם צריך מעט קורסים לסיים תואר.

לכל קורס כמעט יש הנחיה מוגברת (אם אתה מאזור המרכז או אפילו ירושלמי אבל לא יודע גבי שאר האזורים) ומומלץ ללכת לשיעורים או לפחות לראות הקלטות. מניסיון לימוד מהספרים הרבה פחות אפקטיבי אם כי הספרים מאוד טובים בהשלמת החומר.

לגבי אפיקי מעבר אז לדעתי הם קיימים מכיוון שבמציאות בודדים מצליחים להגיעה לציונים שהם דורשים, הכל אפשרי אבל מאוד מאוד קשה.

בקיצור אני לא יודע איך כל מיני מכללות נותנות לסיים תואר ראשון רק מ 2-3 ימי לימוד בשבוע.

אבל בפתוחה צריך להשקיע וצריך להשקיע המון בשביל להצליח.

פורסם

בתור אחד שלמד בפתוחה ועבר למכללה אני אנסה להסביר את נשיקולים למעבר.

אני עובד 6 ימים בשבוע (לילות) וממש לא היה לי כוח לפסיכומטרי, ואי אפשר להתקבל לאוניברסיטה בלעדיו, לפחות לא למקצועות ה"מבוקשים" (עריכת דין, מנהל עסקים, כלכלה וכו...). בגלל כל אלו פניתי לפתוחה , הבעיות הגדולות בפתוחה הם: צורך במשמעת עצמית גבוהה , כמויות אדירות של חומר בזמן קצר יחסית , קורסים יותר קשים וארוכים מרוב המכללות, וחוסר במסגרת (בלימודים גבוהים זה חיסרון)

לרגע שלא תחשוב שמישהו מזלזל בתואר של הפתוחה , ההפך הוא הנכון היא נחשבת אוניברסיטה לכל דבר.

אני אישית עברתי למכללה ללימודי ערב (משלב עבודה ולימודים) ואני יודע שתוך שלוש שנים יש לי תואר (לומד יומיים בשבוע), אישית אני לא חושב שהייתי מצליח לסיים תואר בפתוחה אני מכיר הרבה שניסו ופרשו (הם טוענים שהם בהפסקה).

אני אישית ממליץ על מכללה אבל זה גם תלוי מה אתה מתכנן ללמוד וכמה משמעת עצמית יש לך. אההה וגם כמה מזומנים יש לך (מכללות לא באות בזול :-(

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני לומד שנה רביעית בפתוחה ובמכללת בית ברל

קרימינולוגיה ואכיפת החוק.

תואר משולב עם האו"פ- מדעי החברה והרוח עם לימודי תעודה.

עובד באוויס כל יום למעט ימי ראשון, אז אני לומד.

הלימודים כל יום ראשון משעה 8:30 בבוקר ועד 14:00 במכללה ואחר כך יש קורס של הפתוחה ואחר כך יש גם לימודי אנגלית למי שצריך

כך שיש יום אחד בשבוע שאתה נקרע.

התואר לא קשה.

התחלנו את הלימודים 60 חבר'ה מהמשטרה שבס וגם היי טק.

נשארנו 15 כי לרוב האנשים היה מאוד קשה באנגלית והם פרשו.

טיפשים...

דבר איתי

[email protected]

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בתור אחד שלומד כבר מס' שנים בפתוחה לתואר הנדסת תעשייה וניהול (B.SC) ועובד במשרה מלאה כל ימות השבוע, תרשה לי להגיד לך: קל זה לא יהיה. אם אתה מחפש קיצורי דרך לתואר, הפתוחה זה לא המקום. להיפך. בגדול אני מסכים עם כל מה ש - dani12 כתב, אך אוסיף ואחדד עוד כמה דברים:

בגדול, אם יש לך אופציה אחרת - תלמד באונ' רגילה. אם לי היתה ברירה, לא הייתי לומד בפתוחה מהסיבות שהוזכרו לפניי: אין מסגרת לימודית, מפגשים פעם בשבוע (לכל קורס), קורסים קשים וארוכים (חלקם ברמה של הטכניון ואף עולים עליהם) ותואר שיתארך לך, כמה שתנסה לקצר.

בקשר להנחיה המוגברת - מנסיוני יש גם בצפון (חיפה), אך מצד שני- קורסים ספציפיים שלא יירשמו אליהם מספיק אנשים - אתה תצטרך למוד במקום אחר (לי יצא וייצא לעשות כמה קורסים בת"א, לצערי). לא כיף.

קח בחשבון גם שבפתוחה אף אחד מההנהלה לא סופר אותך ובשבילם אתה עוד אחד שמכניס להם כסף - הגמישות וההקשבה שם לא קיימת. בקשר למרצים/מנחים - יש מלאכים ויש שטנים, כמו בכל מוסד לימודי, אבל לא תקבל אותו יחס והשקעה כמו במוסד לימודי אחר שאתה יום יום רוב היום לומד בו.

שורה תחתונה: אם יש לך משמעת עצמית, עצבים מברזל, אורך רוח ואתה לא ממהר לעשות תואר או שיש לך עבודה שאתה לא יכול לוותר עליה - לך על זה.

אחרת - חפש אלטרנטיבות אחרות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

תראה תשמע תקשיב, בקשר לאו"פ אין לי ניסיון אישי, יש לי חברים שניסו, חלקם הצליחו לסיים שם את התואר אבל קל זה לא היה.

גם אני הייתי במצב שלך פחות או יותר, חוסר מוטיבציה לדחות את התואר במינימום שנה כדי להמתין להתקבל לאוניברסיטה וכמו"כ רציתי כבר לצבור ניסיון רלוונטי.

מה שעשיתי, ומה שאני ממליץ לאנשים אחרים שנמצאים בפחות או יותר באותו מצב זה במידה ויש לך את הכסף הנדרש (וזה ממש לא מעט), תרשם למסלולי ערב באחת המכללות המובילות... אני לא יודע איזה תחום אתה מתכנן אבל אני לדוגמא לומד מדעי המחשב במכללה למנהל מסלול ערב שנה שנייה, יוצא לי ללמוד ביום רביעי מהצהריים עד 10 בערב, ובימי שישי יום שלם.

3 סמסטרים (אין הפסקות במשך 3 שנים) ואתה מסיים את התואר.

בנוסף אני משלב עבודה בהייטק במשרה מלאה, מה שאומר שאני טוחן שעות, אבל בסוף זה משתלם כי אני יוצא גם עם הניסיון הרלוונטי וגם עם התואר.

תברר היטב לפני שאתה ניגש לכזה מסלול אבל שיש לך את התקציב הנדרש, שכר הלימוד לידיעתך נע בין 2000 ל3000 ש"ח בחודש שזה סכומים גבוהיים מאוד עבור חלק מהאנשים, והעובדה היא שעד שנה שנייה כבר הספיקו לפרוש כ10 אנשים לפחות מהחוג שלי עקב קשיים כלכליים לשלם את הסכומים הללו.

בהצלחה,

אבי.

פורסם

לאחרונה קראתי מאמר מעניין בו הובאו מספרים לגבי אחוזי מסיימים במוסדות הלימוד השונים,

לפי מיטב זכרוני אחוז המסיימים באוני' הפתוחה היה בסדר גודל של 10 אחוז מאלה שמתחילים.

נ.ב. האקסית שלי, לקח לה כמעט 10 שנים לסיים תואר במדעי המחשב באוני' הפתוחה תוך כדי עבודה במשרה מלאה.

אני לא חושב שזה סביר או הגיוני או כלכלי או כל דבר אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

במיוחד לא כלכלי - שלא תשלו את עצמכם - הפתוחה היא מטחנת כסף!

2000-2500 ש"ח לקורס (ולא יודע מי אמר 22 קורסים ולאיזה תואר - תואר ראשון הוא סביבות ה120-130 נקודות - ואתה לא ממש יכול לקחת רק קורסים של 6 נקודות , מה עם בחירה התמחותית שאלו 3-4 ובחירה כללית שהם 2-3 נקודות? יש תוכנית של המל"ג חבוב - כלומר יותר לכיוון ה30+ קורסים) וזה יוצא לא רחוק מלשלם למכללה שלא במל"ג.

אני לא רואה איך ריאלית מסימים שם תואר , במיוחד עם כל החברה שעושים קורס שתיים לסמסטר (אפילו עם סמסטרי קיץ) ואני לא מתפלא שבערך 10 אחוז מסיימים תואר.

אני הייתי מחפש במקום אחר - את הפתרון שאחי (qil - הבן השני של אמי :) ) הציע.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביור אתה לא ממש צודק אחי.

2500 שקל עולה קורס קיץ

1800 שקל עולה קורס בהנחיה רגילה,מוגברת עולה עוד 200 שקל.

מתוך זה יש גם החזר לפי ועדת וינוגרד של משהו כמו 300 שקל החזר על כל קורס.

רוב הקורסים הם ברמה של 6 יחידות זיכוי.

אני התחלתי את הלימודים שלי בשנת 2006 ואמור לסיים אותם עוד 2 סמסטרים (נשארו לי 3 קורסים מתקדמים ו2 עבודות סימנריוניות מה שאומר שמשוער שבינואר 2011 סיימתי את לימודי)

רוב חבריי הלכו ללמוד במקומות אחרים.

2 במכללת הדסה בירושלים פרשו אחרי שנה בגלל חדו"ה... {למדו מדעי המחשב ולא ממש עזרו להם שם לתרגל,מדובר באנשים שלמדו 5 יח"ל למיוד מטמיתיקה וסיימו בציון של 94}

1 ניסה לשרוד בטכניון ונפל אחרי שנה -לימודי הנדסת חומרים.

2 התחילו בבר אילן פרוייקט ניצבים {BA בקרימינולוגיה בשנתיים וחצי ונפלו אחרי שנה עקב לחץ מטורף ואי אפשרות לעבוד וכלכל את עצמם}

לפי דעתי הפתוחה הוא מקום טוב ללמוד בו.

שנן את החומר,

תעשה ו או תעתיק ממ"נים ופשוט לבוא כמו תוכי למבחן וזהו.

למעט קורס אחד מזעזע,רוב הקורסים סבבה לגמרי יש שפע חומר באינטרנט

(כמו באתר של איציק נטף)

וניתן ללמוד לבד

*****לא מדבר לגבי מדעים מדוייקים,השם ירחם!!!*******

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
אפשר קצת פרטים על המשפט הזה? ממי מקבלים?

זה אוטומטי נשלח ומופקד לחשבון בנק.

אפשר לברר עם המוקד של הפתוחה לגבי זה.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
במיוחד לא כלכלי - שלא תשלו את עצמכם - הפתוחה היא מטחנת כסף!

2000-2500 ש"ח לקורס (ולא יודע מי אמר 22 קורסים ולאיזה תואר - תואר ראשון הוא סביבות ה120-130 נקודות - ואתה לא ממש יכול לקחת רק קורסים של 6 נקודות , מה עם בחירה התמחותית שאלו 3-4 ובחירה כללית שהם 2-3 נקודות? יש תוכנית של המל"ג חבוב - כלומר יותר לכיוון ה30+ קורסים) וזה יוצא לא רחוק מלשלם למכללה שלא במל"ג.

אני לא רואה איך ריאלית מסימים שם תואר , במיוחד עם כל החברה שעושים קורס שתיים לסמסטר (אפילו עם סמסטרי קיץ) ואני לא מתפלא שבערך 10 אחוז מסיימים תואר.

אני הייתי מחפש במקום אחר - את הפתרון שאחי (qil - הבן השני של אמי :) ) הציע.

ליביו

ליביו, ממך ציפיתי ליותר

כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת

תואר ראשון במדעי המחשב לדוגמא הוא 108 נקודות

נכון, יש תארים שדורשים גם 150 נקודות (הנדסת תוכנה לדוגמא), אבל זה לא ממש משנה, כי כולם משלמים בסופו של דבר כמעט אותו הדבר

אני לדוגמא אצטרך 24 קורסים (וגם זה בגלל טעות אנוש שלי, יכלתי לסיים עם 23)

יש שיטת מאזן שמ"א (שכר לימוד מצטבר אחיד) - כלומר משלמים רק על 20 קורסים (או 18, תלוי מתי התחלת ללמוד) ועל שאר הקורסים משלמים רק דמי רישום (כ-300 שקל)

מחיר כל קורס (בהנחיה רגילה) - 1925 ש"ח, מתוך זה מוחזרים כ450 ש"ח (החלטת וינוגרד)

עכשיו תחשב, ותבדוק, אין סיכוי שזה מתקרב לשכר של מכללה

בקשר לאחוז המסיימים, זה נתון מאוד בעייתי, לא לכל אחד מתאימה שיטת הלימוד, אנשים מנסים, רואים שלא מתאים ומספיקים

• תוכן חדש...