Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,

אני מקווה שאני בפורום הנכון , רציתי לשאול מהו רעיון העבודה הכללי של הרילי RELAY במערכות החשמל ברכב ?

תודה לכל המשיבים

פורסם

שימוש בזרם נמוך ע"מ למתג זרם גבוה.

בדומה (למעשה בדיוק) לחוט הרימוט במערכות ובמגברי אודיו לרכב.

פורסם
בצע חיפוש בפורום ותמצא שפע מידע.

בחיפוש שעשיתי לא מצאתי לכן החלטתי לשאול , אודה לך מאוד אם תעלה קישור

פורסם

אני אנסה להסביר בפשטות (אין לי ידע מקצועי בחשמל):

נניח שאתה רוצה לכבות ולהדליק מכשיר חשמלי כלשהו שצורך זרם גבוה. מן הסתם החוטים שאתה צריך לנתק ולחבר יהיו עבים והמפסק יצטרך להיות גדול כדי שהזרם לא יחמם וישרוף אותו.

עכשיו דמיין שהמפסק הזה יהיה מגנטי - באמצעות אלקטרומגנט אני "מושך" וסוגר את המעגל או "לא מושך" ומשאיר אותו פתוח.

האלקטרומגנט עצמו יכול להיות בזרם מאוד נמוך בהשוואה לזרם של המעגל שאותו ממתגים, וזה הרעיון בריליי. למעשה זה אלקטרומגנט שסוגר ופותח מעגל.

בתמונה הזו רואים איך המגנט (שמפוקד מרגליים 86,85) ממתג בין רגל 30 לרגליים 87A, 87 לפי בחירה.

relay.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ממסר חשמלי

pixel.gifממסר חשמלי מהו ומה תרומתו למערכת?

הממסר הינו רכיב חשמלי הכולל ליבה , סליל ומגעים. הממסר מחולק לשני חלקים עיקריים והם: מגעי הממסר וסליל הממסר.

קיים מספר רב של ממסרים לשימושים שונים ולמטרות שונות. לכל ממסר מטרה וצורת חיבור שונה. ניתן לתת פתרונות לבעיות שונות במערכות החשמל באמצעות ממסר פשוט ויעיל.

הממסר הוא רכיב הבנוי ממוט ברזל שמסביבו כרוך חוט נחושת בעל מספר רב של כריכות, כאשר נזרים דרך הסליל זרם חשמלי הוא ימשוך אליו משטח ברזל הקשור למנוף. בקצה המנוף מגעים הבנויים מפלטינה או נחושת שיתחברו או יתנתקו ברגע תזוזת המנוף.

הממסר משמש במעגל כרכיב הגברה, כלומר זרם פיקוד חלש, שמפעיל את השדה המגנטי מסוגל למתג דרך המגעים זרמים גבוהים יותר. בממסר אין קשר חשמלי בין סליל הפיקוד לבין המגעים.

לצפייה בהדמיות של מעבר זרם בסליל הגורם לשינוי המגעים לחצו:

הדמיה א'

הדמיה ב'

לממסר מספר חיבורים המסמנים את נקודת החיבור:

85- חיבור סליל הפעלה – או +

86 - חיבור סליל הפעלה – או +

87- מבוא (כניסה)

87a- יציאה (מוצא) מס' 1 (NC)

כל מערכת פיקוד חשמלית משתמשת בממסר לצורך הקטנת ומזעור המתג בכדי שלא יעבור דרכו זרם חשמלי גבוה, כלומר סביבת הנהג כוללת מתגים זעירים. הממסר נמצא בחלק תחתון שאינו נראה לעין.

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...