Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי טויוטה אוונסיס 2002 שעשתה 170 קילומטר. בשנתיים האחרונות הרכב התחיל לעשות בעיות, כל מיני רעידות ורעשי מנוע, בעיה חוזרת ונשנת עם בקרת האחיזה, מנגנון החלון בשני החלונות הקדמיים נדיפק ונפלו לנו החלונות ועוד בעיות כאלו ואחרות .לפני חודש אבא שלי לקח את האוטו לחבר מוסכניק והוא אמר לו שתושבות המנוע הלכו כמעט כולם (בשנתיים החלפנו שתי תושבות מנוע, פלאגים, את שני מנגנוני החלון התקולים ועוד).המוסכניק גם אמר לו שהבולמים הלכו ועוד כל מיני. בקיצור החלטנו לקנות מכונית חדשה ואנחנו מתלבטים.

הצרכים של אבא שלי הם, אמינות וחסכונות בדלק.זאת הסיבה שקנינו טויוטה בזמנו, אבל כל התקלות הללו שנוצרו ברכב בתקופה מאז הרכישה מפתעות לרעה, לא ציפינו שיהיו כל כך הרבה בעיות לטויוטה. יש לציין שאבא שלי שומר מאוד על האוטו, נוסע רגוע, מבצע את כל הטיפולים וכל מה שצריך.

ההתלבטות היא בין כמה מכוניות. השאיפה היא להחליף את המכונית בעוד 3-5 שנים ולא יותר.

המכוניות הן: טויוטה קורולה, טויוטה אוונסיס, מאזדה 6. חשבנו גם על הג'טה החדשה (גירסת 1.4 122 כ"ס ).

אני חשוב לי מאוד האמינות, לא רוצה שהאוטו יבלה במוסך, בגלל זה אני חושש מהג'טה, בה יש מנוע טורבו, שלפי לדעתי יכול להוות מתכון לצרות. אני טועה ? באופן כללי עד כמה אמינה הג'טה? ועד כמה החיבור של המנוע הספציפי הזה עם הDSG עובד ? (כי אני יודע שלא בכל המנועים החיבור הוא הכי מוצלח), איך הגירסה הספציפית הזאת?

בקשר לטויוטות: אני מודאג מכל הבעיות עם טויוטה שנחשפו לאחרונה. לאחר בדיקה מעמיקה מסתבר לי שאילו בעיות שהתחילו עוד ב2002, שהובילו גם לשנת עסקים ראשונה עם הפסד ב2007 וירידה אדירה בסקרי האמינות.ככה שזה משהו מגמתי ולא איזה מקרה חסר משמעות. השאלה היא איך זה משפיע על דיגמי 2010 שעולים על הכביש?

הקורולה נראת לי לא רע, הבנתי שהיא החסכונית והמהירה מבין מכוניות ה1.6 שנמכרות בארץ, אבל היא עולה 130K, מחיר עלייה לכביש. לכן אני תוהה האם לא עדיף שניקח את האוונסיס החדשה שהיא כאמור גם המכונית הכי חדשה של החברה, והסיכוי שהליקויים הגיעו אליה הן המזעריים ביותר לפי איך שאני רואה את זה, אם אני רואה את זה נכון. המחיר שלה הוא 157 אלף. עכשיו אני יודע שתיבת ההילוכים הרציפה שבאוונסיס היא יחסית טובה לעומת אחרות הדומות לה, אבל מישהו נהג ויכול לתת לי חוות דעת ? מאוד חשוב לי נסיעה נעימה, עם החלפת הילוכים חלקה. עוד שאלה היא עד כמה טובה צריכת הדלק של האוונסיס? זה אחד השיקולים המרכזיים האם ללכת עליה או לא ?

ולבסוף המאזדה 6 החדשה. הפחד שלי במאזדה זה הצריכת דלק. ידוע שמאזדות אוכלות דלק בד"כ, איך הצריכת דלק של ה6 החדשה? באופן כללי האם היא עדיפה על האחרות ? אני חייב לציין שמבחינת מראה + יכולות דינמיות היא כנראה הטובה ביותר, אבל בהנחה והאמינות וצריכת הדלק של האחרות טובה משמעותית אני מעדיף ללכת על אחת האופציות האחרות.

אודה למי שיוכל לעזור לי בדילמה ויענה לי על השאלות והתהיות שהצגתי כאן, כל מידע יכול לעזור לי לבחור, אשמח לחוות דעת, להמלצות, שתציפו לי בעיות שאולי איני מודע אליהן ברכבים הללו, ותנו לי יתרונות שאולי אני לא רואה, ואם אמרתי משהו שהוא טעות אשמח שתתקנו אותי. תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

יש לך גם B4 חדשה בעלת גיר זהה לזה של אוונסיס.

אני אולי גם הייתי בודק הונדה סיויק בגימורים גבוהים. נראה כפשרה מצויינת ואפשר להמתין קצת ולחפש איזה מבצע של "מאיר". 

פורסם

מאזדה 6 רכב טוב יתן תמורה טובה רק שים לב שהרכב לפני מתיחת פנים שאמורה להגיע לארץ בזמן הקרוב

המונדאו אפילו יותר מוצלחת מהמאזדה למרות שהיא די צמאה.

פורסם

אני מבין שאתם נוסעים מעל הנסועה הממוצעת ולכן החיסכון בדלק תופס מקום חשוב.

אני ממליץ לבדוק את הג'טה דיזל שקיבלה לאחרונה מנוע חדש (1.6 במקום 1.9 הותיק) עם אותם כוחות סוס וגיר DSG 7 במקום 6.

אופציה נוספת שנראית לי מאוד מתאימה היא הסקודה אוקטביה שהיא והג'טה חולקות את הבסיס והמנועים ועוד המון מכלולים. האוקטביה נמכרת עם מנוע 1.8 טורבו שמשודך לגיר DSG7 ומציעה 160 כוחות סוס במחיר של 137 אלף שקלים בלבד, זה נראה לי דיל שחבל לפספס ושווה להכניס אותה לרשימת המעומדות.

ואגב המאזדה 6 מתוחת הפנים כבר משווקת בישראל, אך רק בעוד שנה המנוע והגיר המחודשים יגיעו לישראל בנתיים השינוי הוא רק עיצובי.

פורסם

אז ככה, אתה צודק אכן המאזדה המתוחה כבר בארץ ותשווק החל מחודש הבא, זאת הגירסה שאנחנו בונים עליה במילא.

בקשר לסקודה ראיתי כבר בפירסומים קודמים שאתם נלהבים ממנה. היא אכן מציעה ביצועים חסרי תקדים לסגמנט יחד עם אבזור לא רע אבלאבא שלי לא רוצה ואין לי דרך לשכנע אותו, ביצועים לא בראש מעיניו, הוא רוצה אוטו מהיר אבל הוא לא רוצה מטוס, גם 1.6 מספיק לו. בכלל אמרתי לכם שיש לו בעיה, אין לו אמונה במנועי הטורבו האלו, האמת שגם אני לא סגור עד כמה אמינים המנועים האלו, זה חלק מהסיבה שכתבתי הודעה.

מה אתם אורמים על האוונסיס ? זה יותר חשוב לי, למרות שאבא שלי בודק את האופציה של מאזדה 6 במקביל. אשמח לעוד תגובות והצעות.

פורסם

אממ כן ראיתי ...ממש ממש לא אהבתי. הצורה הלפני אחרונה הייתה יפיפיה אמיתית . ממש ממש אהבתי אותה, אבל הנעה כפולה מסורבלת ומנוע ותיבת הילוכים לא משהו יצרו מכונית יחסית עגלתית. אם היא הייתה שומרת על הצורה עם המכלולים החדשים הייתי שוקל.

פורסם

מאזדה 6 ה"מתוחה" אכן תגיע לארץ בקרוב, אבל מדובר בשינויים קומסטיים בלבד בשלב הזה. מאוחר יותר יגיע אליה המנוע המחודש, וזה מה שחשוב יותר. סביבות יולי-אוגוסט אם אני לא טועה.

• תוכן חדש...