Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו טריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על דייהטסו טריוס?

גיליתי שהוא נכנס לי לתקציב, ולא שמעתי עליו כלום. אמין? אשמח לשמוע כל מה שיש לשמוע עליו.

*הכותרת נערכה, להבא נא לכתוב יותר ממילה אחת*

פורסם

אם אתה צריך ג'יפ אני ישאיר את הבמה לאלו שמבינים בתחום יותר ממני.

אבל אם אתה לא צריך ג'יפ, ואתה לא מתכוון לרדת לשטח, תוותר על הטריוס. הוא לא נוח, הוא חלש, והוא יעניש אותך אם לא תרד איתו לשטח ותנצל את היתרונות שלו בתור ג'יפ.

במידה ואתה לא צריך ג'יפ תפרט מה הצרכים שלך, תקציב, גיר, גודל וכמה שיותר פרטים וניתן אופציה אחרת.

גיא

פורסם

אני ממש לא צריך ג'יפ, ואני גם אף פעם לא חשבתי שאני סתם אשקיע יותר בשביל ג'יפ, למרות שזה מאוד יפה, זה סתם עולה יותר ללא שימוש ( אלא אם כן אתה צריך כמובן...)

אבל במקרה הזה, מדובר על "ג'יפון" הוא מאוד קומפקטי, ואני מחפש קומפקטי, צעיר, והוא נכנס לי לתקציב, ולא עולה כמו ג'יפ אמיתי, אני אפילו לא יודע מה היכולות שלו בשטח, אבל שיערתי שהוא יותר עיצוב שטח, אבל אופי אורבני....

(התקציב שלי הוא בסביבות ה-40 ואוטומט, ולמען האמת אני די נעול על איביזה, ועל פולו העניין הוא שזה נורא נדיר, 2 אלה אוטומטיות- כמעט ואין, אז אני מתחיל לרחרח בכיוונים אחרים...למשל גם על הקורסה שמתי עין)

בכל זאת אשמח לקצת חוות דעת על הטריוס, איך היא בתור רכב עירוני רגיל.

תודה.

פורסם

היא לא משהו.

היא לא נוחה, היא צפופה (צרה מאוד), פולו למשל תהיה טובה עשרות מונים ממנה בתור רכב עירוני.

אם אתה לא מתכוון לרדת לשטח, אני הייתי מוותר. פולו, 121, יהיו טובות יותר. הרבה יותר.

גיא

פורסם

צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר , לרוב באופן משמעותי. לרוב גם הביטוח לג'יפ יהיה יקר יותר.

לגבי טיפולים וכו' אינני יודע.

גיא.

פורסם

מנסיון מר של חבר טריוס זה לא גיפ זה גיפ עירוני לכביש ולא לחול הוא לא סוחב בחול ים בכלל זה גיפ שבשביל להגיד יש לי גיפ אבל בחול הוא עגלה הוא גם לא יציב לא נוח היתרון היחיד שלו זה שהוא זול וזהו

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

• 10 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
מנסיון מר של חבר טריוס זה לא גיפ זה גיפ עירוני לכביש ולא לחול הוא לא סוחב בחול ים בכלל זה גיפ שבשביל להגיד יש לי גיפ אבל בחול הוא עגלה הוא גם לא יציב לא נוח היתרון היחיד שלו זה שהוא זול וזהו

אוקי נרשמתי לפורום רק כדי לתת קונטרה לתגובה השטותית הזאת שקצת מביכה את בעליה.

תרשה לי רגע.

זה כלי נהדר, רכשתי טריוס ישן 98 מדגם sx לפני קצת יותר מחצי שנה, תכלס, בגלל החלון גג שתמיד רציתי :)

מאז כבר הספקתי לטייל איתו בחצי מדינה. מסלולים יפים, נחלים, דיונות, יערות, שלוליות, מדרגות סלעים (לא גדולות מידי),

עליות די קשות והוא פשוט מחזיק וסוחב.

כל החברים הכי שמנים שלי בתוך האוטו ביחד איתי וטיפסנו את חורשן.

חולות ים, הטריוס פשוט מדהים בחול ים עמוק ואני לא מגזים.

הוא קל, הוא מרחף ויש לו נעילת דפרנציאל מרכזי שמחלקת את הכוח מהמנוע 50/50 בין הסרן האחורי לקדמי.

מורידים אוויר מ26 ל15 psi והטריוס לא שוקע גם אם מאוד תרצה ויהיה לך המון רצון טוב

וזה מחודשים רבים של נסיון ושלוש פעמים בשבוע על חול ים עמוק! ואני לא מאלה שמדברים מבלי לדעת.

כבר יצא לי לחלץ רכבים אחרים בשטח וגם את זה הוא עושה יפה ולא נתקעתי אפילו פעם אחת וחבר'ה, אני באמת משתולל המון בשטח,

לא שובר, לא קופץ מעל הפופיק ומבין את המגבלות של הרכב אבל משתולל מספיק בשביל לסתום לכל הלכלכנים את הפה.

לפני שקניתי אותו קראתי הרבה תגובות על זה שאין לו הילוך כוח ושהוא לא רכב שטח וכל מיני אימרות משעשעות כאלה.

בהתחלה האמנתי לזה ואמרתי יאללה בקטנה, אבל אחרי שקניתי וניסיתי בעצמי, קרעתי לו תצורה והוא עמד בזה כמו מלך כל פעם מחדש.

נכון אני לא עולה איתו את הדברים הקשים ממש שדורשים הילוך כוח, נעילות רוחביות ומכלולים של דינוזאור, אבל מכאן ועד לומר שזה לא רכב שטח יש מדבר שלם של דברים שהוא יכול לעשות בכבוד רב.

מנוע קטן, 1.3 אבל גם לג'ימני יש 1.3 אז לא נורא לרכבים כאלה קטנים.

לגבי כביש? נוח ונחמד נוסע יפה, אבל איטי כמו תולעת, 3000 סלד ב80 קמ"ש זה בהחלט מגוחך, מישהו שם בדיהטסו צריך לקבל איזה כף למצח.

צריכת דלק בין 1/10 ל 1/8 תלוי מאוד בסגנון הנהיגה.

חוץ מזה אין לי מה להוסיף על זה. אני מאוד אוהב את הרכב הזה ואני נהנה ממנו כמו שכל ג'יפאי טוב נהנה מהרכב שלו

והוא עלה לי 10k שזה מחיר של ציריה ל"ג'יפ אמיתי" אז בחיאת קצת כבוד.

לסיכום, אם אתה מחפש רכב רק לכביש ועיר אל תתקרב לטריוס כי חוץ מזה שהוא גבוה ו"ג'יפי" על כביש הוא מבאס,

איטי ואפילו לא יציב בסיבובים מהירים מידי עם צריכת דלק לא משהו בכלל.

אבל אם אתה אוהב לטייל ולראות עולם ורוצה גם לעשות שטח חמוד וכיפי מבלי למכור את השיניים של סבתא שך זה האוטו.

תהנו.

עריכה אחרונה על ידי Evish Sapir
פורסם

ובשביל התגובה הזאת אתה מקפיץ שרשור מ2004?

היית כותב את זה כחו"ד נפרדת על הרכב.

מעבר לזה, רכב שנוסע 80 קמ"ש ב3000 סל"ד? מישהו ניצח את הקליאו שלי שנוסעת 100 קמ"ש ב3100-3200 סל"ד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בזכות 80קמש על 3000סל"ד הרכב הזה מסוגל לנסוע בשטח, אין לו הילוך כוח, לכן כדי להעניק לו יכולות שטח חייבים גיר קצר.

לא צריך להתרגש מסל"ד, מנועים האלו בנויים לעבוד בסל"ד גבוה. ובכלל אני אישית לא בעד אובססיה של המון הילוכים ושיוט על סל"ד נמוך. אני חושב שרכב ממוצע עד 2000סמ"ד אטמוספרי צריך לשיית על 100 קרוב ל3000סל"ד כדי לקבל זמינות כוח טובה.

ובכלל, שמת לב ממתי השרשור?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא שמתי לב ממתי השירשור אבל כאחד שהוא שועל פורומים ותיק אני יודע שלמידע חיוני אין תאריך תפוגה.

תמיד יהיה איזה אהבל כמוני שיחפש גם בסימטאות החשוכות של גוגל בשביל להגיע לפה.

מעדיף להיות אינפורמטיבי ומועיל לבריאות גם אם זה באיחור :)

חג שמיייח

פורסם

אתה גם צנוע, שזו אחלה תכונה.

והטריוס לעד ישאר ג'יפון שבילים חביב מאוד. בארצנו הקטנה יש בהחלט הרבה שבילים, ולכן אתה יכול להגיד שטיילת איתו ב"חצי מדינה".

פורסם

עלינו מצומת כח עם טריוס לכיוון רמות נפתלי.

אוי האיטיות, הדרעק הזה לא זז, לא סוחב. מכיר את זה שרכבים צבאיים נוסעים במהירות המותרת (אאל"ט 30 קמ"ש בכביש ההוא)? אז היינו צריכים לפנות להם את הדרך כי הרכב הזה חלש ואיטי.

אה כן, הוא נתקע לנו על חול.

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...