Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדר תהודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GO CAR ניראה לי שצריך לתת לך איזה תדר מאוד מאוד רציני בישביל שתפסיק לעוף על אדי :evil::evil::evil:{אתה יותר מידיי מחפש ליקטול אותו אני מאמין שזה נובע מקינאה:wink:}

חוץ מזה אני מאמין שאדי בודק טוב טוב את מה שהוא כותב הרי הוא פולני :-P

::FEEL THE {XS} power::

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידו, תנסה להפוך פאזה לאחד המידים.

לא יודע אם זה יפתור את הבעיה הספציפית, אבל זה משהו שדי קל לנסות ולשלול.

מתחדשת*

פורסם

עידו - RTA - זה הזמן להשתמש בו

+ אקולייזר שיכול לפגוע בתדר המרכזי של הפיק הזה.

וחברים - לגבי GO CAR

כבר הזהרתי פעם אחת לגביו ואני אזהיר שוב - יש לו ידע! יש לו ידע אמיתי ונכון וצריך לקחת את הדברים שהוא אומר ברצינות. הוא מנסה לעזור בדרכו שלו ולא, אני לא חושב שמדובר כאן בקנאה, מדובר כאן באי הבנה נוספת.

אמנם יש לו גישה תוקפנית משהו אבל הפעם הוא פספס קצת בהבנת הנקרא אבל הוא כן צודק לגבי זה שזה גם מאוד קשור לגלים עומדים או החזרים בתוך הקבינה של הרכב.

מה שקורה זה שבמקרה הזה מדובר בוופרים שזקוקים לנפח סגור מאוד קטן בכדי לתת את המירב שלהם ויכול להיות שהתהודה הזו נוצרת מעודף נפח שהם לא אמורים לראות ובסופו של דבר זה מוגבר ע"י הקבינה של הרכב שבתדרי באס יכולה להגיע להגבר של 6דיבי במקרים מסויימים ואף יותר.

מדידת RTA היא הכרחית בשביל לפתור את הבעיה משום שעידו עלול לנחש את תדר המופע בו מתבצעות הבעיה בעוד התדר האמיתי במדידת RTA יתגלה כגבוה יותר.

כל תחום התדרים שבין 70 הרץ ל170 הרץ הוא מאוד קשה לריסון - תנסו לשמוע טרקים של פורטיסהד ברכב שלכם ואתם תבינו על מה אני מדבר...

עידו - שתי דרכים לאפיון הבעיה -

1. מדידת RTA.

2. דיסק בדיקה שרץ בסייקלים של 10 הרץ עד שתשמע באיזה סייקלים

יש לך את הבעיה.

בכדי לפתור את הבעיה כמו שאמרתי - לפני שאתה נכנס בעובי הקורה עם פתרון קונקרטי תנסה למלא את נפח החלל של הדלתות אפילו בסמרטוטים רק בכדי לראות אם שינוי הנפח הפנימי של הדלתות עוזר או מחריף את התופעה הנ"ל.

אתה רוצה לבדוק אם זה קשור לחלל הרכב?

יש לך פופים בבית? - למה שלא תמלא את המושב האחורי לרגע באיזה שני פופים? - זה יקח לך הרבה מקום מהנפח הפנימי של הקבינה של הרכב ויתן לך בתמורה הרבה מושג אם יש קשר לנפח בקבינה או אין קשר...

לא בעיה כזאת גדולה לקחת ממישהו איזה פוף לרגע.

רק אל תשב בתוך הרכב חבוש באהיל על הראש - השכנים עלולים לא לאהוב את זה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סבבה חבר'ה, מחר אנסה:

1. היפוך פאזה למידבס ימין

2. RTA (מחר מגיע אורח יקר עם הרבה ידע, נעשה ביחד)

3. דיסק בדיקה פוקאל (רגיל + דלתות פתוחות)

אחרי התוצאות, אנסה למלות את התא דלת בספוגים אם יהיה צורך.

אדי, אני לא חושב שהתהודה נוצרת בגלל אי-התאמה בנפח.

אופיר הסביר לי משהו לגבי infinite volume שבמצב של פי ~5+ מנפח המומלץ מתקבל מצב שבו המידבס דווקא מנגן נכון (לא אידיאלי אבל מקורב מאוד). להסבר מפורט - תשאל את גוצי.

פופים .. :-D .. את זה באמת אצטרך למצוא ממישהו, אני עברתי לספות :lol:

פורסם

Infinite baffle זה גם נקרא - זה בסדר.. מכיר.

הסופרימו לא תוכננו לעבוד בתצורה שכזו.

בכל מקרה הליך הבדיקות שלך הוא תקין ונכון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תגיד, אדי, לא בתקיפה או משהו.

איך/מאיפה אתה יודע איך תוכננו לעבוד הסופרימו?

מאיפה ההמלצה על 5-12 ליטר אטום? מאיפה המידע ש infinite baffle לא טוב להם?

חרשתי את האתר של מורל ואין על זה מידע, גם לא בdatasheet של הסופרימו עצמם

פורסם

תן לאצבעות ללכת במקומך... דפי זה-אלכס! :-P

הסופרימו והאילייט חולקים כמעט את אותם הדרישות לתנאים סביבתיים.

יש עוד הרבה דברים שצריך לדעת על מה שמוראל עושים עם הרמקולים והקרוסים שלהם... תדאג לשאול אותי, את ניר אולי גם את יאריק אם הוא יחזור לפורום לגבי שאלות שקשורות למוראל.

בוא נאמר שיאריק... אכל, שתה וחי... מוראל בכל דרך וצורה אפשרית כולל להראות לי שהקבלים בקרוסאוברים של הפולס ואפילו באילייט לא ממש עושים את מה שכתוב באתר...

מאיפה אני יודע שCDM צריך להחתך מ600 ומעלה בכדי להשמע באמת טוב?

מהקרוס של אילייט ישירות... כשאתה תראה באיזה קבל הם משתמשים אתה תבין שמה שהם רושמים באתר זה פלנטה אחרת לעומת מה שקורה בפועל.

וזה שכתוב שהנפח צריך להיות 8 עד 12 ליטר באילייט - בתכלס המידבאס הזה גם יכול לעבוד עם 5 ליטר ולהשמע מצויין, יש כאלה שמעדיפים את זה כמו... יאריק למשל :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

ובסוף לא ענית לו על השאלה.

מכיוון שאני לא מצליח לפתוח את הקובץ, לצערי גם אני לא יכול לענות.

מתחדשת*

פורסם

טוב, החיים הם מה שקורה בזמן שאתה מתכנן תוכניות...:roll:

אתמול ישבנו שעתיים אני וחבר הפורום היקר מפז idandavid

(תודה רבה שוב גבר!!!)

ומה שעשינו זה לא פאזות, ולא RTA (עידן שייך למפלגה של אליקו בעניין הזה), ולא כריות פופים או סמרטוטים.

אלא פשוט כ-י-ו-ו-נ-י-ם, והרבה. עידן טען הסאונד "סגור" מידי/אטום, וגם צדק. אולי בגלל זה עשה לי רושם שנוצרת איזה תהודה - בגלל העמימות/סגירות. שמענו אצלו כמה טרקים ווקאלים, מוסיקת עולם, פופ (יש לו 3WAY חביב כידוע) והבנתי את ההבדל שהוא מתכוון אליו.

חזרנו אליי לרכב ונתנו דגש לMT23 על חשבון המידבס, קצת סלופים (6- DB), חיתוך נמוך הרבה יותר, קצת גיינים, טיים קורקשן לסאב, עוד טיפה גיינים, כיבינו את האקולציה - והרי זה פלא. הסאונד נפתח יופי, לא מבחין בהדהוד. הMT23 יודעים לכפות באופן מרשים על מחסור בדרייבר מיד.

---

אבל בכל זאת, מחשבות 3WAY מתחילות לרוץ...

איפה אפשר להשיג זוג CDM בלבד במחיר סביר? ואיזה עדיף ה88 או 54? והאם יש עוד מידבסים במחיר סביר, אולי מparts-express או MADISOUND או EBAY או כל מקום אחר שישלח לארץ במחיר סביר שישתלבו עם המורל שלי?

לגבי קרוס יש לי מחשבה מעניינת מאוד, אשתף אותה בפוסט נפרד כשהעניין יבשיל.

בכל מקרה, אבצע היום לבד RTA ואעלה תוצאות ומסקנות חדשות לפוסט.

פורסם

עידו - כמה דברים:

א. תקנה חרמונית שהמידות שלה קטנות עליך :-P

(אני מקווה שאתה יודע\זוכר על מה אני מדבר)

ב. אין טוב ממשמע אזניים ואני שמח שהבעיה הזו גם כן נפתרה.

ג. - אני כבר מציין הרבה זמן שאני הולך לנוון את המערכת ברכב הפרטי ככה שמתישהו בחודשיים שלושה הקרובים הCDMים שלי והטוויטרים רנסנס שלי שאני כל כך אוהב יועמדו ככל הנראה למכירה ביחד עם ה4XS ואולי אפילו יצטרף לחגיגה האינפיניטי קאפה (אבל זה אולי ממממממאוד רציני).

אז תמתין קטנה... ואולי ישתלם לך 8)

Pioneer TS-X150

פורסם

תכלס מה שעוצר אותי מהלהניע פרוייקט 3WAY ברכב הוא לא מחיר הדרייברים (שגם אפשר לגמור עניין עם משהו נחמד מאוד ב~100$ עם parts-express), אלא מחיר הקורות... אתה בטח מבין.

ולמה אתה מנוון את המערכת? מזומנים ל-car pc? החזרת הליסינג?

ושאלה נוספת (שתרמוז על הרעיון שציינתי קודם) - איפה אפשר להזמין קבלים/נגדים/סלילים להספק גבוה audiophile-grade? בטח יש אתר כזה, ובטח אתה מכיר...

פורסם

קודם כל - www.madisound.com תחפש שם capacitors

ותחפש שם inductors

למה אני מנוון את המערכת?

א. כי מיציתי כבר את נושא המוראל - רק לאחרונה אני מתחיל להבין את יאריק כל כך.

ליאריק היתה מערכת מדהימה מבוססת על מוראל אילייט וסאב של אינפיניטי קאפה פרפקט על הגברה של ג'נסיס וקליף דיזיין בפאסאט הישנה שלו.

אני לעולם לא הצלחתי להבין איך הוא החליף כזאת מערכת, היום אני מבין.

עד כמה שהסאונד של מוראל הוא מדהים בעיניי - זה כמו לאכול כל יום את אותה הארוחה, מתישהו זה כבר פשוט נמאס ויש חשק לדברים חדשים.

ב. לא זקוק לתזרים של מזומנים לCARPC - בעצם כבר רכשתי את הכל ותודה לאל, אני משתכר יפה ומספיק טוב בשביל לקיים את התחביב ברמה שאני מרוצה ממנו ומסופק.

ג. אני "מנוון" את המערכת ברכב הפרטי כי זה רכב שאני ואשתי בקושי נוסעים בו ופשוט אין טעם להחזיק בו כזאת מערכת.

הניוון יהיה אפרופו משהו חדש ופשוט אבל בתכלס מדובר בסט שני חלקים מעולה שיותקן בקיק פאנל והסאבוופרים יהיו שתי השמיניות של אינוקס פרו שיש לי על המגש האחורי על המונו JBL - הם יספיקו לי, מנסיון לא רע בכלל איתם.

סט שני החלקים שאני הולך להתקין הוא הפתעה... הזוכה שינחש נכונה יקבל קופסאת שימורי בוזנו משומשת ולא רחוצה :twisted:

אולי אני אחלק גם אהיל על הדרך...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...