Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר למשכורת שלו , נראה לי אצלך אם כבר החלק הבעייתי קצת של ערך לכסף, ולא קשור אם רוטשילד או מקבץ נדבות.

זו לפחות הנקודת היסתכלות שלי.

עוד לא נורא ועוד לא נורא ועוד לא נורא - מצטברים.

אז נכון - אם באמת היה משהו יוצא דופן - מילא, אבל 100% טיפ כמעט על הגשת בירה?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ערך לכסף?:lol:

אני ממשכורת של 6.5-7 מחזיק במוו, קטנוע, דירה ומצליח לחסוך 3 אלף בחודש. אם יש מישהו בפורום בלי חיים בכלל בגלל שהוא חסכן זה אני. :-(

אבל כשאני כבר יוצא אני מפנק.

העיניין עם הטיפים אצלי כזה בגלל שאני שליח בעצמי.

פורסם

אני גם לא חושב שטיפים זה משהו שצריך להשאיר בכל מקום. מתדלק שפותח לי את המשאבה בתדלוק העצמי, מוסך, סופר וכאלה מקומות לדעתי אין מה להשאיר שם טיפ אבל פאבים, שליחים שמביאים לכם את האוכל הביתה ואנשי הובלות שמעבירים דירות כן...

למה הם כן יקבלו ממך טיפ והאחרים לא? מה עם מספרה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש תחנות דלק שבישביל לתדלק בשרות העצמי במזומן המתדלק חייב ללחוץ על כפתור ולפתוח לך את המשאבה. על זה אני לא משאיר טיפ, מצטער. אני מדבר עוד פעם על השרות העצמי!

שאר המקומות זה מקומות שאתה משלם כבר על עבודה, כמו מוסך למשל. למה שאני אשאיר שם עוד כסף? כשאתה יושב בבר אתה לא משלם על עבודה אלא אתה משלם על מה שאתה מזמין, כנל במשלוחים. וסבלות זה סתם נורא קשה אז הייתי מפנק בטיפ.

פורסם

גם להיות גנן זה מקצוע קשה ;)

ואם בבר אני לא משלם על העבודה - למה בקבוק קולה (250 מ"ל כמובן) עולה שם כ-12 ש"ח בעוד בסופר בקבוק של ליטר וחצי עולה 6 ש"ח?

העבודה מגולמת כבר במחיר של המוצר גם אצל המלצר, גם אצל השליח וגם אצל המוביל.

אני שואל כי אני באמת לא מבין את קו המחשבה הזה, ולמה אני בתור לקוח (ואני נותן טיפים למרות שאני מרגיש שזה עקום) צריך לשאת בעול של המעסיק הקמצן?

פורסם

אני יכול להגיד לך מה קורה בתחום שלי כי את זה אני מכיר פשוט. המעסיק שלי משלם לי 24 שקל בשעה. את הדלק אני משלם, את הביטוח אני משלם, כמובן טיפולים טסט וכו' וכו'. אני עובר בממוצע 3000 אלף ק"מ בחודש עם הקטנוע . טיפול עושים כל 5, טיפול גדול כל 10. כמובן יש בלאי צמיגים (צמיגים הולכים כל 11 אלף +-) וברקסים בנוסף לטיפול הרגיל ועוד הפתעות.

רק הדלק עולה לי כ35 שקל ליום. תכפיל את זה בשישה ימי עבודה נגיד בשבוע וב4 וזה רק הדלק שאני משלם בישביל להביא את האוכל ללקוחות. מהכיס שלי!

אם תחשב את כל ההוצאות שיש לשליח כמוני תראה שאם לא היה לי את הטיפים הייתי מעדיף להיות מאבטח באיזה בנק ולהרוויח 4.5 אלף בחודש בלי כל הכאב ראש הזה כי ממשכורת של 24 שקל בשעה אי אפשר לתחזק גם קטנוע (עם הבלאי המטורף שיש לי בחודש) וגם להרוויח משהו שיספיק לך למחיה.

אם תכנס לעלויות שיש לי תבין שבלי הטיפים לא יהיה שליחים שיביאו את ההזמנה הביתה.

זה הסבר בקטנה מהתחום שלי שאני מקווה מאוד לנטוש בשנה הקרובה.

פורסם

הוצאות שיש לשליח?

מצטער להגיד לך אבל אתה פראייר. אתה מבין שאתה משלם לבוס שלך את ההוצאות שלו?

אם העבודה היא להיות שליח, שהבוס שלך יספק לך קטנוע, אם הוא מבקש שימוש בקטנוע שלך, שישלם הוצאות על הקטנוע.

מה שאתה עושה זה בעצם כמו שעובד הייטק ידרש להביא איתו מהבית את המחשב כדי שיהיה לו עם מה לעבוד, והפקידה תביא מהבית דפים קלסרים ועטים כדי שיהיה לה איך לעבוד מסודר.

בדיוק על זה מדברים פה, שאנחנו כמקבלי שירות, לא צריכים להתעניין בסיכום שלך עם המעסיק. אם הוא לא משלם לך משכורת, אין סיבה שאני כלקוח אצטרך לשלם את זה בצורת טיפ.

אם הית יודע שמי שמטפל לך באוטו מביא מהבית את הכלי עבודה שלו ושהם עלו לו כסף כי ככה המעסיק שלו קבע איתו, אז כן הית נותן לו טיפ?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

BMW - מה שאתה מספר נורא.

יש לי כמה מכרים שליחים - כולם עם קטנועים של העסקים, ואף אחד לא משלם את ההוצאות האלו.

זה כמו שטכנאי כבלים יסע ברכב הפרטי שלו בערך.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

BMW - כמו שאמרו פה לפני את פראייר. ולא רק שאתה פראייר, אני חושב שהמעסיק שלך עובר על החוק. אם אתה עובד שכיר שלו אז הוא אמור לספק לך את כל הכלים לביצוע העבודה שלך. תדמיין לך שידרשו מעובדי הזבל לקנות משאית, או מנהג אוטובוס לקנות אוטובוס.

כדאי לך לבדוק את הנושא עם מועצת הפועלים הקרובה לביתך.

וכמו שתומר אמר - זאת בדיוק הנקודה שלנו. אם כל העובדים הזוטרים (מלצרים, שליחים וכו') שרומסים את הזכויות שלהם היו גוררים את המעסיקים לבתי משפט - בסופו של דבר המעסיקים היו לומדים שעדיף להם להיות הוגנים מאשר לחסוך עכשיו ולשלם אח"כ עם ריבית דריבית.

פורסם

נכון שיש מקומות שעובדים עם קטנועים של העסק אבל לרוב במקומות האלה גם המשכורת זה מינימום (לפחות בחיפה זה ככה-כי אני יודע שבמרכז שליחים מרויחים יותר). אז הבוס בעצם טוען שההפרש בין המינימום למה שאני מרוויח זה הדלק שלי.

והבוס משלם 150 שקל בחודש דמי טיפול שזה בערך לא מכסה שום דבר! מי שלא מאמין מוזמן להיכנס עם קטנוע למוסך ולישאול כמה עולה טיפול ומה זה כולל.:?

בכל מקרה מהנסיון הרב שיש לי אני יכול להגיד לכם שיש לא מעט אנשים כמוני שעל הזמנה של 70-80 שקל מביאים 100 ואומרים לשמור את העודף ויש גם לא מעט כאלה שעל חשבון של 198 ש"ח מבקשים שתי שקל עודף וסוגרים את הדלת בפרצוף.:arrow:

*את המעסיק הקודם דווקא כן תבעתי כי הסתכסכתי איתו ואפילו קיבלתי 18 אלף ממנו בתביעה אבל באמת שכרגע אני זקוק לעבודה הזאת עד שיסתדר לי התיכנון האחר ואני לא רוצה לוותר על זה.

פורסם

1. אתה טוען שגם הכסף שהוא נותן לך לטיפולים לא מכסה טיפולים

2. אתה טוען שאת ההשלמות לתחזוקת הקטנוע אתה עושה מהטיפים, זאת אומרת שהתוספת של 4 שקלים לשעה לא באמת מכסה את ההוצאות וזה תחבולה של המעסיק. אומר לך שיתן לך 4 שקל תוספת לשעה, אבל זה עדיין לא מכסה את הטיפול של הקטנוע מה שאומר שהוא לא משלם לך באמת תחזוקה והוצאות וככה הוא מרוויח עליך כעובד שלו.

אז הטענה היא שאתה פראייר (מרצון או שלא, זה לא משנה כרגע), ואתה טוען שבגלל שאתה פראייר והמלצר פראייר, אז אני כלקוח צריך לספוג את זה ולתת לכם טיפ כדי שתצליחו לסגור את החודש, וכל זה בגלל שמישהו גונב אותכם (המעסיק במקרה הזה).

אם אני לוקח אותך בתור עסק, אתה בכיוון של פשיטת רגל. מישהו גונב אותך בעסק קבוע, אז כדי לכסות על ההפסד אתה הולך ולוקח הלוואה. זאת אומרת שהעסק לא מצליח לקיים את עצמו בלי עזרה חיצונית של הבנק. אז נכון שהטיפים לא יגמרו כמו שההלוואה בבנק נגמרת, אבל מצד שני ללא הטיפים אתה בהפסד. ואנחנו טוענים שנמאס לנו כלקוחות לתת לך טיפים כדי שאתה כעסק תמשיך להתקיים כי מישהו גונב אותך.

in the face

with a chair

פורסם

אני לא יודע איך זה בחיפה או אצלך.

במרכז הם מקבלים קטנועים נורמאלים ומשכורות נורמאליות (רמז - לא ממש מינימום , כמובן השאלה היא גם אצל מי אתה עובד , כמה זמן , ומה אתה מוביל)

Then dying is forgetting

פורסם

תומר, אני באמת רק רציתי להראו תאת הצד הזה שלנו. אני לא אומר לך שאתה חייב להשאיר טיפ רק בגלל שאני "כזה מסכן" וכמו שאמרתי יש כאלה שמשאירים ויש כאלה שממש לא. אני גם אומר לך שלא הייתי עובד בעבודה כזאת בישביל להרוויח מינימום בשעה. בקיץ אתה כל הזמן נשרף ונמצא בחום ובחורף אתה נוסע במזג אוויר שאני בספק שחלק מהאנשים פה היו פותחים את החלון של הרכב. יש אנשים שמעריכים את העובדה הזאת ויש כאלה שמבחינתם זה לגיטימי כי זה העבודה שלי ולא מגיע לי שום דבר מעבר לשכר של המעסיק.

כמו שקשה לך להבין את הצד שלי קשה לי להבין מצב שאני יושב בבית עם חברה שלי רואה איזה סרט טוב והזמנתי 2 המבורגרים ב100 שקל ושאני לא אשאיר לשליח עשרה שקלים שלצורך העיניין נסע בגשם בישביל להביא לי את האוכל כדי שאני לא אהיה חייב לצאת מהבית.

חברה, שכל אחד יעשה את מה שהוא רואה לנכון. זה הכסף שלכם אחרי הכל.

פורסם

BMW

מצד אחד גם לדעתי טיפ של 20 שקל על כוס בירה שעלתה 24 שקלים זה מוגזם

מצד שני אני מבין אותך בנוגע לעבודה שלך וזה שהברירה שלך היא לחפש עבודה אחרת, שזה במיוחד לא קל אם אתה עם התחייבויות כמו רכב ביטוחים אופנוע ודירה וכו'. שזה אומר שחודש של חיפושי עבודה יעלה לך בהרבה חובות.

יש מעסיקים נבלות ואתה לא אמור לשלם את ההוצאות של המעסיק שלך ליצור הכנסה כי גם ככה הוא מזדכה עליהן מול מס הכנסה.

ואני יכול להגיד לך שאני מזדהה איתך לפחות בעובדה שעבדתי בתור טרום מתמחה במשפטים במשך 11 שעות ביום לפחות ,בשכר מינימום בלי שעות נוספות, תוך כדי שאתה סטודנט עם מבחנים ועבודות.

וכל זה בעבודה שהיא קשה מהבחינה שאתה צריך לתת 100% ולהפעיל את הראש, ועל מה שאתה כותב מסתמכים אנשים.

ולרוץ לבתי משפט, מס הכנסה, מע"מ, כונס רשמי וכו' דווקא 10 דקות לפני שסוגרים כי זורקים זין על העובד הקטן, אז למה לא לדחות עד הרגע האחרון את המסמך להגשה בבית משפט אם המתמחה הוא זה שירוץ.

וכל זה מבאס במיוחד שאתה בעצם בלימודים לתואר או בהתמחות כבר עם אחד כזה.

כי מה לעשות שאפילו אם אתה עובד טוב ומקבל פידבקים מאוד חיוביים, על שעת עבודה שלך שאתה מקבל מהמעסיק 19.80 זה שווה למעסיק כמה מאות דולרים (לפחות) בחיוב לקוח, על כל שעה שאתה עובד.

באסה, אבל המעסיק יודע כמה קשה לסגור התמחות וטרום התמחות, אז על הזין שלו, למשרד שלו יש שם. כי מה אני יעשה, אשאר בבית בלי התמחות שבלעדיה אני לא אקבל רישיון?

או מה אתה תעשה תגיד למעסיק שהוא לא בסדר ותישאר בלי עבודה, הרי אם יש לך התחייבויות חודשיות אין לך הרבה ברירה חוץ מלעמוד בהן, לא?

ובאמצע עומדים אלו עם האידיאלים שאומרים שבעצם בזה שהם משאירים טיפ הם מאפשרים למעסיק "לגנוב" אותך, אבל שוכחים שבן אדם בלי עבודה לא יכול לאכול אידיאלים לארוחת בוקר, צהריים וערב.

דילמה

פורסם
תומר, אני באמת רק רציתי להראו תאת הצד הזה שלנו. אני לא אומר לך שאתה חייב להשאיר טיפ רק בגלל שאני "כזה מסכן" וכמו שאמרתי יש כאלה שמשאירים ויש כאלה שממש לא. אני גם אומר לך שלא הייתי עובד בעבודה כזאת בישביל להרוויח מינימום בשעה. בקיץ אתה כל הזמן נשרף ונמצא בחום ובחורף אתה נוסע במזג אוויר שאני בספק שחלק מהאנשים פה היו פותחים את החלון של הרכב. יש אנשים שמעריכים את העובדה הזאת ויש כאלה שמבחינתם זה לגיטימי כי זה העבודה שלי ולא מגיע לי שום דבר מעבר לשכר של המעסיק.

כמו שקשה לך להבין את הצד שלי קשה לי להבין מצב שאני יושב בבית עם חברה שלי רואה איזה סרט טוב והזמנתי 2 המבורגרים ב100 שקל ושאני לא אשאיר לשליח עשרה שקלים שלצורך העיניין נסע בגשם בישביל להביא לי את האוכל כדי שאני לא אהיה חייב לצאת מהבית.

חברה, שכל אחד יעשה את מה שהוא רואה לנכון. זה הכסף שלכם אחרי הכל.

תאר לך דבר פשוט, שכל העובדים עכשיו אומרים לבוס שהם עוזבים את העבודה כי הוא משלם להם חרא, ואחרי זה אף אחד לא ירצה לעבוד שם בגלל שהוא משלם ככה. ברור לך שהוא יתחיל לשלם כמו שצריך?

הבעיה היא שמראש אנשים באים בגישה שיש להם חובות להחזיר והם יקחו כל עבודה והמעסיקים מנצלים את זה.

אז נגיד ואני מוכן לעזור לך ולתת לך טיפ כי אני מבין לליבך, אבל רגע, גם אני חי על טיפים, אז מה אני אתן לך את הטיפים שלי ואתה תתן את שלך, מה יהיה הסוף?

הכל מתחיל באנשים שמוכנים לעבוד בצורה שכזאת (לא משנה כרגע מה הסיבות), יש אנשים שמוכנים לעבודה ככה וכמובן שיהיו אנשים שיהיו מוכנים לנצל את המצוקה הזאת. אם אנשים יפסיקו להסכים לעבוד ככה ובעל עסק ישאר ללא עובדים, דברים יתחילו להראות אחרת.

והדוגמה עם הפאב בת"א, אני כמעט בטוח שהמלצרית חיה רק על טיפים, אחרת לא היו רודפים אחרי הלקוח בשביל הטיפ.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...